Domovská stránka » Wugi » [RECENZE] WUGI: Kefírové kultury a moje zkušenost

[RECENZE] WUGI: Kefírové kultury a moje zkušenost

by Radek

Pokud hledáte recenzi a zkušenosti s domácími kefíry WUGI, tak jste na správném místě.

Objednal jsem si vodní kefírové kultury a začal s testováním.

Domácí kefíry i jogurty doma připravuji už dlouho.

Proto jsem byl zvědavý, jak budu úspěšný s přípravou tohoto kefíru od WUGI.

Jak jsem byl nakonec spokojený?

Přečtěte si tuhle recenzi a dozvíte se to!

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

Co je třeba vědět před koupí?

Zdraví začíná ve střevech.

Jejich správná funkce a zažívání jsou klíčem k celému tělu.

Střeva skrývají svůj dokonale komplexní, všestranný a provázaný mikrosvět.

Je to fascinující a komplikovaný ekosystému bakterií, kvasinek, virů a mikroorganismů, které jsou pro každého z nás unikátní jako otisk prstu.

Tento systém se nazývá střevní mikrobiom.

Právě fermentované potraviny obsahující živé kultury, jako jsou kefíry, kysané zelí, kvašené okurky nebo třeba kimchi, působí velice blahodárně na naše střeva.

Přečtěte si o tom více v e-booku, který je ke stažení zdarma na stránkách WUGI.

wugi hlavní strana

Důležitost fermentovaných výrobků pro naše střeva je zmiňována také v knize Zdravá střeva.

Ukázku z knihy si můžete poslechnout níže.

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

Objednávka domácích kefírů e-shopu

Na základě těchto znalostí jsem tedy šel na hlavní stranu WUGI a začal s objednávkou.

Chtěl jsem si vyrobit domácí kefír, který ale nebude založený na mléku.

Našel jsem zde vodní kefír a objednal si kultury určené pro jeho výrobu.

wugi balík

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

Vodní kefír WUGI si doma vyrobíte z vody, cukru, kefírové kultury a také můžete přidat sušené ovoce.

Je to skvělý nápoj ale bez chemie je a zdraví prospěšný.

Zaujala mne i možnost vyrobit si  kokosový kefír z kokosové vody či mléka, protože kokosové výrobky doma hodně používám.

wugi balík

Jak kefír vzniká?

Vodní kefír vzniká fermentací kefírových kultur ve vodě, kokosové vodě či mléce nebo ovocné šťávě. 

Kefírové kultury se krmí cukrem ve sladkém nápoji, mění ho na bublinky, kyselinu octovou a mléčnou a další látky.

Přitom zůstávají kultury živé v nápoji a produkují do něj enzymy, které napomáhají trávení.

Vodní kefír je lehce perlivý, osvěžující nápoj s minimem zbytkového cukru, který je plný přátelských bakterií, enzymů, živin, vitamínů a minerálů.

Ty jsou nezbytné pro správnou funkci střev a zažívání.

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

wugi

WUGI vodní kefír

Protože jsem se setkal s WUGI poprvé, tak jsem chtěl nejdříve vyzkoušet, jak mi bude jejich kefír chutnat.

Proto jsem si vybral balení kefíru na zkoušku, se kterým připravíte 10 litrů kefíru. 

Kefírujete tak nepřetržitě 3 týdny.

Stačí k tomu trochu vody, kokosového mléka nebo třeba ovocné šťávy.

Kefír se nejlépe připravuje ve WUGI sklenici. 

A v kombinaci s ovocem, které uvnitř kvasí.

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

wugi kefír

WUGI patentní sklenice

Tato speciální sklenice má patentní uzávěr, takže opravdu těsní.

Má objem 1150 ml a vleze se do ní vše potřebné pro přípravu kefírů. 

Navíc jsou na ni vyznačeny 2 rysky a tak hned vidíte, kolik si musíte nechat hotového kefíru pro příští přípravu.

Sklenice:

  • je velká na 1 porci kefíru
  • má patentový uzávěr, aby perfektně těsnila
  • má rysku pro 100 a 200 ml, aby bylo jednoduché nechat dostatek kefíru na další várku
  • vejdou se do ní všechny ingredience včetně ovoce
  • má hranatý tvar a dobře se díky tomu drží

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

WUGI sušené a lyofilizované ovoce

Jako součást kvašení je dobré přidat do kefíru i ovoce.

Například to, co je k dispozici na WUGI e-shopu.

Vybral jsem si višně a meruňky.

Jsou od společnosti NATU, kterou jsem nedávno na blogu testoval.

wugi ovoce

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

WUGI blog

Pro více inspirace, jak si vylepšit svůj mikrobiom a jak na správnou fermentaci, si můžete přečíst články na blogu.

Najdete zde spoustu zajímavých informací.

wugi blog

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

WUGI recepty

A pokud byste zatoužili po receptech, tak je jich tam spousta.

Ve videu níže se podívejte, jak může vypadat příprava fermentované meruňkové limonády.

Jak na přípravu vodního kefíru

Co vše budete potřebovat?

  • 1,15 l patentní WUGI sklenici
  • 1l vody, nejlépe převařené a vychladlé
  • 3 polévkové lžíce cukru (klasický bílý, hnědý, třtinový)
  • pozor u kokosového cukru, nepoužívejte samotný, přidávejte pouze menší množství k obyčejnému cukru
  • je dobré přidat hrst sušeného nesířeného nebo lyofilizovaného ovoce a plátek oloupaného citronu
wugi

Sklenici na přípravu kefíru pořádně vymyjte a vysušte, aby se kefírové kultury nepoškodily horkou vodou nebo zbytky čisticích prostředků.

Při přípravě ji plňte vždy maximálně 2 cm pod okraj.

Čím více místa necháte, tím více vám kefír může naperlit!

Mrkněte i na video, jak to má vypadat.

WUGI kefírové vodní kultury

Příprava první várky

  1. Vysypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do vody s cukrem (o teplotě max. 29°C)
  2. Přidejte sušené ovoce a citron
  3. Dobře promíchejte a sklenici uzavřete
  4. Směs ponechte stát 48 hodin při pokojové teplotě
  5. Po 48 hodinách je vodní kefír hotový
  6. Citron můžete do kefíru vymačkat, ovoce odstraňte
  7. Pro přípravu další várky si nechte stranou 200 ml kefíru
  8. Zbylý kefír můžete pít samotný nebo ochucený sirupem, džusem, ovocem, bylinkami či kořením
  9. V případě potřeby uchovejte v lednici a spotřebujte cca do týdne

Opakovaná příprava

  1. Na přípravu další várky použijte 200 ml hotového kefíru, až 800 ml vody a 3 lžíce cukru
  2. Můžete přidat citron a sušené ovoce
  3. Směs dobře promíchejte a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 až 72 hodin
  4. Pomocí 200 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 10 x.
  5. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách, kvalitě vody (chlor a jiné látky ve vodě) i typu použitých surovin pro přípravu
  6. Práci kefírových kultur podpoříte lyofilizovaným ovocem - navíc kefíru dodáte skvělou chuť
  7. Zůstává-li kefír sladký a ještě neproběhlo 10 opakování, přidejte kulturám ovoce a sklenici nechte naplněnou jen ze 2/3, jinak použijte nový sáček
wugi

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

Jak často kefír pít?

Pít ho můžete denně.

Pokud jste ho ještě nepili, začněte postupně, ať si břicho na nával těch hodných bakterií zvykne.

Já třeba piju cca 0.3 litru denně.

wugi

Balení na zkoušku obsahuje 1 sáček s 5 g vodních kefírových kultur.

Z 1 sáčku postupně během cca 3 týdnů připravíte až 10 litrů vodního kefíru.

Každých 24 - 72 hodin vám vznikne litr kefíru, takže 3 týdny nepřetržitě fermentujete a vychutnáváte si čerstvý kefír.

wugi

Poradna WUGI

Pokud nenajdete odpověď v této recenzi nebo na stránkách WUGI, tak je možnost napsat do poradny.

Ohledně střevního mikrobiomu a správné funkce trávicího traktu.

Nebo je možné se poradit o vhodném výběru, dávkování i ohledně vhodnosti kombinací s léky.

wugi

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

Na stránkách WUGI máte možnost si objednat i něco ze zdravé výživy a doplňků stravy. 

Příprava mléčného kefíru

Výroba kefíru z mléka probíhá podobně.

Uvnitř balení najdete 3 sáčky kultur.

Jeden sáček dokáže vyrobit až 35 litrů kefíru.

Podívejte se na video a případně tyto kultury objednejte zde.

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

WUGI - Shrnutí

Použitelnost

Příprava domácího kefíru je maximálně jednoduchá, až jsem byl překvapený. Dá se říct, že během 3 minut máte vše hotovo.

Chuť

Domácí vodní kefír připravený pomocí vody, cukru, kefírových kultur a ovoce mi nejvíce připomíná burčák. Takže paráda!

Cena

Cena za kefírovou kulturu je od 19 korun za nejmenší balení až po cca 5 korun za balení největší. Podle mě je cena úplně v pohodě.

Celkové hodnocení : 5/5

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

Zkušenosti ostatních zákazníků

Já jsem nad míru spokojená. Opakovaně nakupují a doporučila jsem čistým svědomím dal kamarádkám. Rozhodně se ráda vracím a budu vracet a zkoušet nové dobroty. A kupovat naše oblíbené dobroty.

Kvalitní a zajímavý sortiment, vyřízení objednávky vždy obratem.

Super obchod,výborné zboží a rychlé vyřízení objednávky.

Rychlé vyřízení objednávky, sympatická komunikace s obchodem a vynikající kefírová kultura, která funguje a chutná. Všem doporučuji 🙂

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

Podobné produkty na trhu

#První

Kokosový kefír

Fermentovaný dále zrající výrobek z mladého kokosu, s vysokou koncentrací probiotických kultur. Osvěžující, kyselý a energizující. Keefir je středně kyselý a příjemně voní. Působí jako pohlazení po jazyku i ve střevech. 

#Druhý

Kokosový jogurt Prebiotic

Fermentovaný výrobek z mladého kokosu, s vysokou koncentrací probiotik a jemně krémovitou strukturou. Je vhodný pro ty, kdo chtějí spojit příjemný chuťový zážitek s posílením střevní mikroflóry.

#Třetí

Kokosový jogurt Symbiotic

Lahodný fermentovaný hustý krém s vysokou koncentrací probiotických kultur “Superhuman”. Má nasládlé aroma a má vynikající chuť.

Zhodnocení WUGI

vycházím z mého vlastního testování v mé domácnosti

Výhody

  • jednoduchá a rychlá příprava
  • hodně prospívá zdraví střev
  • vynikající chuť
  • doplňky pro biohacking
  • zdravé mlsání

Nevýhody

  • zatím jsem na nic nepřišel, jsem opravdu spokojený

Závěrečné hodnocení mé zkušenosti s WUGI:

Na e-shop s kefírovými kulturami WUGI jsem narazil náhodou.

O to více jsem rád, že jsem mohl otestovat tyto kultury sám na sobě.

Příprava domácího kefíru je maximálně jednoduchá a rychlá.

A výsledná chuť je skvělá.

Nejvíce mi připomíná burčák, který mám moc rád.

Tyto kultury si budu kupovat dál a proto vám jejich vyzkoušení také maximálně doporučuji.

Kde WUGI kefírové kultury koupit? 

Doporučuji nakupovat přímo na eshopu výrobce na tomto odkazu.

Je to rychlé, přehledné.

(nezapomeňte si stáhnout ebooky o kefírech a fermentaci ZDARMA)

Informace o výrobci

Jedná se o sourozenecký e-shop Anny a Jirky.

Anna je farmaceut, terapeut funkční výživy a blázen do zdraví střev a mikrobiomu. Vybírá pro vás nejkvalitnější a nejčistší produkty, které sami doma používají a je o ní dobře známo, že je v tomhle vybíravá. Píšetaké blog, e-booky a recepty.

A Jirka je motorem e-shopu, právník a ekonom, vlastně 10 v 1. Stará o to, aby Wugi i ostatní dobroty dorazily domů včas a v pořádku.

Více informací si můžete přečíst na stránce O nás na e-shopu WUGI.

Nejčastěji kladené otázky

Jaký cukr mám použít na přípravu kefíru?

Nejraději používáme nerafinovaný třtinový, ale můžete použít i klasický bílý, hnědý, panelu nebo sirupy neobsahující konzervanty (datlový, javorový). Jen pozor na kokosový cukr, protože se zdá, že samotný kokosový cukr kefírovým kulturám nesvědčí. Více informací zde.

Jaký typ mléka je nejlepší pro přípravu mléčného kefíru?

Kefír může být připraven ze všech typů čerstvého mléka – kravského, kozího i ovčího. Druh, obsah tuku a kvalita mléka rozhoduje o výsledné chuti kefíru. Pro nejlepší chuť i jako nejlepší volbu pro vaše zdraví doporučujeme používat čerstvé plnotučné mléko v BIO kvalitě. Farmářské mléko z malochovu je skvělé, avšak je možné, že takové poctivé "živé" mléko bude pracovat samo o sobě a příprava kefíru z něj se nemusí povést! Taková je naše zkušenost i zpětná vazba zákazníků. Je vhodné farmářské mléko před přípravou převařit a nechat vychladit. Pro přípravu je pak jistotou BIO čerstvé pasterované mléko (seženete v supermarketu). Více informací zde.

Mohou mléčný kefír pít i děti?

Ano, podobně jako jogurt a jiné kysané mléčné výrobky, mohou také mléčný kefír. Pokud danou potravinu teprve dítěti zařazujete, začněte s čajovou lžičkou a postupně množství navyšujte. Více informací zde.

Můžu do vodního kefíru použít med místo cukru?

Med je s otazníkem. Působí totiž trochu antibakteriálně a mohl by kefírové kultury oslabit (jsou to toiž hodné bakterie). Každý med je jiný a tak nevíme, jestli byste s medovým kefírem zopakovali přípravu tolikrát, jak uvádíme. Co vám ale můžeme poradit je oddělit si část vodního kefíru do druhé sklenice a vyzkoušet přípravu s vaším medem. Druhou část kefíru připravujte dle návodu s cukrem. Tak nic nepokazíte. Více informací zde.

Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Kefírové kultury
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Wugi
0 komentářů
0

Zanechte komentář