CholestControl 50% sleva na roční balení s věrnostním programem

Pečujte o Vaši hladinu cholesterolu

CholestControl je moderní doplněk stravy vyrobený dle norské receptury. Jeho ingredience byly pečlivě vybrány, aby podporovaly stabilní hladinu cholesterolu v krvi. Je prospěšný pro zdravou funkci srdce a cirkulaci krve.

  • Unikátní norská receptura se zdokumentovaným účinkem
  • Zvyšuje "hodný" a blokuje "špatný" cholesterol
  • Obsahuje rybí olej z mořských ryb
  • Praktický kávovar jako dárek ZDARMA

50% sleva na roční balení s věrnostním programem

CholestControl

3 hlavní výhody užívání CholestControl

3 hlavní výhody užívání CholestControl

  • ZDRAVÁ HLADINA CHOLESTEROLU

    ZDRAVÁ HLADINA CHOLESTEROLU

    Rostlinné steroly pomáhají udržovat správnou hladinu cholesterolu v krvi. Deklarovaný přínos se dostaví při užívání alespoň 800 mg denně.

  • ZDRAVÁ ČINNOST SRDCE

    ZDRAVÁ ČINNOST SRDCE

    Kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA) přispívají ke zdravé činnosti srdce. Deklarované přínosy nastávají při užívání 250 mg EPA a DHA denně. Vitamín B1 přispívá ke zdravé činnosti srdce.

  • TVORBA ČERVENÝCH KRVINEK

    TVORBA ČERVENÝCH KRVINEK

    Vitamín B6 přispívá k normální tvorbě červených krvinek.

Jak hodnotí CholestControl naši zákazníci

Chci si udržet zdravou hladinu cholesterolu a konečně jsem našel něco, co funguje
Jíst ryby a zeleninu je pro mé srdce a zdraví tou nejlepší volbou, ale někdy si chci také zamlsat, mám rád maso, sladké a neobejdu se bez hrnku kafe.
Roman Havlíček, Staré Hodějovice ?Co znamená Ověřený zákazník Ověřený zákazník
číst více
Vím, že už nejsem tak mladá, ale právě proto se o sebe musím starat a být zdravá
Jak stárnu, zjistila jsem, že hladina cholesterolu hraje důležitou roli pro zdraví mého srdce.
Jindřiška Spěváková, České Budějovice ?Co znamená Ověřený zákazník Ověřený zákazník
číst více

Rostlinné steroly jsou klíčové

Hlavní složka CholestControl jsou rostlinné steroly (fytosteroly), které svou strukturou a velikostí připomínají cholesterol. Díky tomu v trávicím traktu snižují jeho vstřebávání. To má za následek snížení úrovně cholesterolu v krvi. Fytosteroly podporují a doplňují „dobrý" cholesterol a tím pádem snižují úroveň „špatného" cholesterolu. Zároveň vysoký obsah nenasycených mastných kyselin z mořských ryb pomáhá udržovat zdravou celou kardiovaskulární soustavu a skupina vitamínů B podporuje metabolickou výměnu.

7 z 10 Čechů trápí problémy s cholesterolem

Podle výzkumu společnosti STEM/MARK z května 2021 si více než polovina Čechů nesprávně myslí, že problémy s cholesterolem trápí pouze 40 % populace.1 Ve skutečnosti se to týká 7 z 10 Čechů.2 Nikdo z nás si tedy nemůže s jistotou říci, že jeho se tento problém netýká. Naopak je velmi důležité si tato rizika uvědomovat a pečovat o svoji hladinu cholesterolu dlouhodobě, a to již od 30. roku života, nebo dokonce i dříve.

1 STEM/MARK. Češi a vysoký cholesterol. Květen 2021.
2 CÍFKOVÁ, Renata. 30-year trends in major cardiovascular risk factors in the Czech population, Czech MONICA and Czech post-MONICA, 1985 – 2016/17 [online]. May 11, 2020 [cit. 15. 3. 2021].
Dostupné z: https://doi.org/10.1371/journal.pone.0232845

CholestControl - Vaše podpora zdravé hladiny cholesterolu

ZDRAVÁ HLADINA CHOLESTEROLU
ZDRAVÁ ČINNOST SRDCE
TVORBA ČERVENÝCH KRVINEK

Role rostlinných sterolů pro udržení zdravé hladiny cholesterolu

Fytosteroly neboli rostlinné steroly se nacházejí v buněčných membránách rostlinných buněk. Tyto sloučeniny jsou velmi podobné cholesterolu v našem těle. Když je sníme, bojují s cholesterolem o to, kdo bude vstřebán v našem trávicím systému*.

*Dvě kapsle CholestControl obsahují 800mg fytosterolů.

Tak obvykle vypadá vstřebávání cholesterolu ze stravy naším tělem.

Užívání doplňku CholestControl snižuje vstřebávání cholesterolu ze stravy díky rostlinným sterolům, které se v něm nacházejí.

Další výhoda CholestControl jsou omega-3

Omega-3 mastné kyseliny (DHA a EPA) jsou dobré pro Vaše srdce. Lidské tělo si je bohužel samo neumí vyrobit. Proto je důležité, aby se staly součástí Vaší každodenní stravy. Přirozeně se vyskytují v tučných mořských rybách, které se doporučuje konzumovat 2–3krát týdně. Pozitivní vliv DHA a EPA na normální činnost srdce byla potvrzena oficiálním zdravotním prohlášením. Doporučená denní dávka CholestControlu jsou 2 kapsle denně. Snadno se polykají a obsahují 250 mg DHA a EPA.
Zdravotnické instituce doporučují příjem 250 mg DHA a EPA denně na podporu normální činnosti srdce.
CholestControl

Dostatek vitamínů skupiny B

  • Thiamin (vitamín B1) přispívá ke zdravé činnosti srdce.
  • Vitamín B6 přispívá k normální tvorbě červených krvinek.
  • Všechny tři vitamíny skupiny B přispívají k udržení normálního energetického metabolismu.

CholestControl je obohacen o vitamíny skupiny B - thiamin (vitamín B1), niacin (vitamín B3) a vitamín B6.

Co je cholesterol?

Cholesterol je organická chemická sloučenina, lipid ze skupiny steroidů. Je nezbytný pro správné fungování našeho těla, vykonává stavební funkci buněčné membrány a také je prekurzorem mnoha důležitých molekul v našem těle, včetně pohlavních hormonů, vitamínu D a žlučových kyselin. Cholesterol se vyskytuje v několika frakcích, které mají různé účinky na naše tělo. Nejznámější z nich jsou LDL (cholesterol s nízkou hustotou) a HDL (cholesterol s vysokou hustotou).

LDL a HDL cholesterol - jaký je v nich rozdíl?

Stejně jako ostatní tuky je cholesterol nerozpustný ve vodě. Koluje v krvi spolu s proteiny produkovanými játry a tvoří tak lipoproteiny.

CholestControl

LDL cholesterol (Low Density Lipoproteins) obsahuje mnoho cholesterolu nízké hustoty, což mu usnadňuje pronikání do krevního řečiště. Při tomto procesu dochází k transportu cholesterolu z jater do buněk těla. Při nadměrném množství se postupně hromadí v tepnách a vytváří ložiska, která se nazývají špatný cholesterol.

HDL cholesterol (High Density Lipoproteins) obsahuje více bílkovin a méně cholesterolu než částice LDL, ale jeho hustota je vyšší. HDL cholesterol je transportován opačným směrem než LDL - do jater, kde se rozkládá a následně je spolu se žlučí vylučován z těla. HDL cholesterol je hovorově známý jako dobrý cholesterol, protože na své cestě do jater odstraňuje takzvaný špatný cholesterol z tkání a cévních stěn.

Jak si zajistit správnou hladinu cholesterolu?

Dobrý metabolismus s lipidy - začněme stravou!

V případě problémů souvisejících s cholesterolem by výchozím bodem měla být kontrola Vaší stravy. Zvláštní pozornost by měla být věnována následujícímu:

  • Vyhněte se konzumaci škodlivých tuků (obsažených např. v částečně ztužených tucích, nekvalitních cukrovinkách nebo rychlém občerstvení) a nahraďte je mononenasycenými tuky (ve velkém množství se nacházejí například v olivovém oleji).
  • Dalším důležitým bodem je strava bohatá na vlákninu, která váže cholesterol a pomáhá odstraňovat jeho nadměrné množství z těla. Mezi zdroje vlákniny patří mimo jiné celozrnné pečivo a těstoviny, oves a luštěniny.
  • Vyplatí se také omezit sacharidy, které mají negativní vliv na hladinu triglyceridů a HDL cholesterolu v krevní plazmě. Konzumace mastných mořských ryb a rostlinných produktů bohatých na omega-3 kyseliny (DHA a EPA) má pozitivní vliv na srdce.
  • Vyhněte se nadměrné konzumaci alkoholu.

Co dalšího dělat pro dobrý cholesterol?

To záleží jen na nás! K vyvážené a zdravé stravě je dobré přidat i tyto dobré návyky:

  • Pohyb je zdraví - fyzická aktivita je dobrá nejen pro tělo, ale i mysl. A v případě nadváhy i malá změna hmotnosti může pomoci s nerovnováhou lipidů a má příznivý vliv na ostatní kardiovaskulární rizikové faktory, obvyklé u lidí s dislipidemií.
  • Přestat kouřit - jasně pomáhá snížit riziko kardiovaskulárních chorob a zlepšuje hladinu dobrého cholesterolu.
  • Podpora pomocí doplňků stravy - pokud dieta samotná nepomáhá, je vhodné sáhnout po prověřeném doplňku stravy pro udržení zdravé hladiny cholesterolu.
CholestControl 50% Sleva

Praktický kávovar jako dárek ZDARMA!

Uvařte si Váš oblíbený šálek kávy kdekoliv s tímto kompaktním kávovarem. Jednoduché ovládání, vaří kávu přímo do hrnku. Vhodné pro mletou kávu.

  • Uživatelsky přívětivý
  • Ukazatel stavu vody uvnitř
  • Vypínač se světelnou signalizací
  • Odkapávač s jednoduchou údržbou

Kompletní složení CholestControl:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Roční balení CholestControl nyní pouze za 349 Kč měsíčně!

Načítám formulář