Online kurz – Právo v influencer marketingu – Petra Dolejšová

Právo v influencer marketingu, jednoduše a bez paragrafů

petra-dolejsova-právo-v-influencer-marketingu-vimeo-nahled

Právo v influencer marketingu, jednoduše a bez paragrafů

690  s DPH
Petra Dolejsova právo v influencer marketingu influencers profile small2
Lektor kurzu: Petra Dolejšová
Advokátka se specializací na právo v marketingu

Málokdo si hlídá, aby influencer spolupráce se značkou či agenturou byly právně správně. A to, mimo problémů s úřady, může způsobit nedůvěru sledujících v influencera, samotnou značku a působit neprofesionálně ze strany agentury.

Petry online kurz Právo v influencer marketingu využije každý markeťák, influencer či brand manager, který chce svou práci dělat kvalitně a v mezích zákona.

Petra probere (ne)označování spoluprací, co je influencer marketing z hlediska práva, jaké produkty a zboží nesmí influenceři propagovat, co s bartery a dárky a jak má vypadat smlouva s influencerem.

To vše během 30 minut, jednoduše, na příkladech z praxe a bez paragrafů.

1. Co je (a není) reklama [7:18]
V této lekci ti Petra zodpoví základní otázky, jako kdo je vůbec z hlediska práva influencer a co je (a není) reklama. Vše na příkladech z praxe, na ukázkách několika influencerů.
2. Jak označovat příspěvky a proč [6:06]
Když s tebou influencer spolupracuje, musí být tato spolupráce označena jako reklama. Ale jak by měl influencer správně označovat příspěvky? A jak je to se známým hashtagem #ad u nás v Čechách? A proč to musíš vůbec řešit, či dělat? Víš, kdo za správné označení zodpovídá? A jak je to s dalším použitím obsahu od influencera? To vše a ještě mnohem více se dozvíš v druhé lekci online kurzu Právo v influencer marketingu.
3. Kdo odpovídá za obsah příspěvků [10:39]
Víš, že určité služby a zboží jsou přísně regulované z hlediska reklamy a tudíž i z hlediska influencer marketingu? Petra rozebere všechny nejznámější varianty od alkoholu, přes brýle až po CBD kapičky a ukáže ti příklady z praxe, včetně jednoduchého návodu, jak si vše ohlídat. Dojde také na novou regulaci od roku 2021, kdy na některé produkty či služby už influenceři nemohou být využívání.
4. Co by nemělo chybět ve smlouvě s influencerem [9:11]
Velmi důležitá součást kampaní s influencery jsou smlouvy. Dozvíš se, jaká jsou Petry doporučení, jaké jsou výhody smlouvy v influencer marketingu a jak je to s daněni u firem a influencerů při kampaních. Petra také probere, co by měla ideální smlouva obsahovat a jaký je její pohled na připravování požadavků. Po této lekci budeš umět připravit smlouvu pro každou tvou další influencer kampaň s různými specifikacemi.

Prohlédni si ukázkovou část lekce

Lekce 2 – Jak označovat příspěvky a proč

petra dolejsova - právo v influencer marketingu - náhled lekce zdarma v3
690  s DPH

Co říkají o kurzu zákazníci

Petra je advokátka se specializací na právo v oblasti marketingu, e-comerce svět a ochranu značky a osobnosti. Za svou praxi proškolila tisíce marketérů, podnikatelů a mnoho klientům pomohla právním problémům předejít nebo je vyřešit. Při předávání know-how vynechává paragrafy a místo nich raději využívá příklady z praxe způsobem, který tě bude bavit.

Proč právě Petra?

Pro koho je kurz určený

Pro koho není kurz určený

Online kurz: Právo v influencer marketingu

Petra Dolejsova právo v influencer marketingu influencers profile small2
Lektor kurzu: Petra Dolejšová
Advokátka se specializací na právo v marketingu
690  s DPH

Ještě váháš?

Otázky & odpovědi

Po zakoupení ti vytvoříme účet a dostaneš časově neomezený přístup do online kurzu na Kurzeo platformě.

Lekce si můžeš pouštět kdykoliv, odkudkoliv a podle svého tempa. Nejedná se o livestream či webinář, lekce si můžeš kdykoliv zopakovat.

Každá lekce je samostatné video, podobně jako když koukáš na YouTube, Netflix nebo HBO GO.

Neomezeně. Přístup do online kurzu není časově omezený.

Ano, stačí v pokladně vyplnit IČO/DIČ a fakturační údaje.

Certifikát se ti odemkne po zhlédnutí všech lekcí online kurzu. Můžeš si ho pak stáhnout a kamkoliv sdílet (web, LinkedIn, FB & IG…) nebo vytisknout.

Jasně! Naše online kurzy si snadno pustíš na mobilním telefonu, tabletu i počítači. Stačí ti k tomu internetové připojení.

Máš dotaz? Napiš nám!

Neboj se zeptat, rádi ti s čímkoliv poradíme a vše vysvětlíme.