Naše mise

Udržitelnost

Již od roku 2014 vyvíjíme potraviny s vizí „all in one“. Stvořené vědou, nutričně maximální, efektivně využitelné. A hlavně podporující udržitelný život na planetě Zemi.

Proč Mana?

S láskou k planetě

Když jsme v roce 2014 založili společnost a začali vyvíjet první verzi Many, jedním z našich cílů bylo vymyslet potravinu, která bude nutričně kompletní, zdravá a rychlá.
 
Nad tímto vším jsme ale od začátku měli vytyčen vyšší cíl: Vyvíjet zároveň rostlinné produkty podporující udržitelný výrobní řetězec potravin. Ukázat s pomocí Many cestu, jak za pár desítek let uživit 10 miliard lidí na planetě, neboť zemědělství ve své současné podobě to zřejmě nezvládne. Naší misí je uvádět do praxe řešení, která jsou investicí do naší planety a budoucích generací na ní.   

Pečlivý výběr ingrediencí

Pro zelenější Zemi

Všechny naše potraviny jsou veganské a jejich složení je založeno na tvrdých vědeckých datech. Všechny suroviny podrobujeme důkladné kontrole našimi vlastními testy, laboratorními analýzami certifikovaných laboratoří i klinickými studiemi světových institucí. Díky tomu jsme schopni pečlivě vybírat jen takové ingredience, které mají vysoký nutriční obsah v poměru k zanechané ekologické stopě. 

Dlouhá trvanlivost

Stop vyhazování potravin

Být ohleduplní k planetě pro nás znamená také nakládat zodpovědně se surovinami. Zpracovávat je s maximálním využitím a zakomponovat je do výrobku, který je trvanlivý a jeho pravděpodobnost efektivního využití koncovým zákazníkem je násobně vyšší. Proto naše potraviny ve formě prášku i drinku vyvíjíme tak, aby měly dlouhou trvanlivost, nepotřebovaly chlazení a jednoduše se skladovaly.   

Díky kvalitnímu obalovému materiálu a vysokému množství přírodních antioxidantů (vitamín C, tokoferoly, lecitin, flavonoidy) má ManaDrink™ 12 měsíců dlouhou minimální trvanlivost od data výroby a ManaPowder™ dokonce 18 měsíců.  

Redukujeme plast i papír

Méně je více

S vývojem našich potravin se pojí nejen vylepšování nutričního složení a hledání těch ekologicky nejvhodnějších surovin, ale také zmenšování obalového materiálu. Přestože je v tomto před námi ještě dlouhá technologická cesta, snažíme se dělat maximum.

S předchozí recepturou práškové Many jsme snížili použití plastů
o 50 % a papírového obalu o 20 %. Povedlo se nám to díky patentované technologii míchání, která nám umožnila odstanit lahvičky s olejem a olej zakomponovat do jediné práškové robustní substance. 

V roce 2020 jsme se rozhodli skoncovat s plastovými odměrkami u prášku a jednoduše je nahradit dávkováním s pomocí domácí polévkové lžíce. Ušetřili jsme tak další tuny zbytečného plastu.

Náš cíl

Uzavřený výrobní řetězec

Naším dlouhodobým cílem je dosáhnout jednoho dne bodu, kdy budeme všechny produkty vyrábět v uzavřeném enviromentálním řetězci - pokud možno s nulovou uhlíkovou stopou. Abychom této mise dosáhli, neustále hledáme nové způsoby, jak snížit množství odpadu, jak najít maximálně ekologické obalové materiály a také jak využívat více energie z obnovitelných zdrojů ve všech výrobních procesech.

Víme, že je před námi obrovský úkol, ale za tu námahu to stojí. Když kempujeme, opouštíme místo přesně v tom stavu, ve kterém jsme ho našli – čisté. A stejně tak přistupujeme k naší planetě. Zanechme ji čistou i pro budoucí generace na ní.