+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz

Proč zboží od nás?

  • Doprava zdarma od 1 000 Kč
  • Spokojených zákazníků
  • Dodání obvykle do 48 hodin

 

DTest

Heureka - ověřeno zákazníky

BIO



7 věcí, které byste měli vědět o kávě

1. Jak rozeznat nekvalitní od kvalitní zrnkové kávy? 1. Jak rozeznat nekvalitní od kvalitní zrnkové kávy?
1. 11. 2017 4 minuty čtení
Zrnková káva se k zákazníkům dostává mnoha způsoby. Jistě by bylo fajn vybrat si konkrétní plantáž, odrůdu, pražírnu i distributora. Kávu si prohlédnout, přičichnout k ní, posoudit její kvalitu. Pak byste si mohli být jisti, že za své peníze dostáváte, co jste chtěli. Takto ale věci bohužel nefungují. Alespoň ne v hypermarketech, supermarketech a diskontech.
2. 9x ano čerstvé kávě 2. 9x ano čerstvé kávě
1. 11. 2017 3 minuty čtení
Není to tak dávno, co bylo pití kávy považováno za zlozvyk. Lidé se jí dříve vyhýbali také ze zdravotních důvodů. Doba ale pokročila a vědecký výzkum prokázal, že kvalitní káva má na lidský organismus mimořádně pozitivní vliv. Oddechli jsme si. Teď si kávu dopřáváme s ještě větší radostí. Nejen kvůli vynikající chuti a obsahu kofeinu.
3. Káva musí být horká jako peklo, černá jako ďábel a sladká jako láska 3. Káva musí být horká jako peklo, černá jako ďábel a sladká jako láska
1. 11. 2017 3 minuty čtení
Skutečně krásně popsal francouzský státník a diplomat Charles Maurice de Talleyrand-Périgord vztah tehdejších lidí k tmavému, voňavému moku. Od dob Napoleona se změnila spousta věcí – stále častěji říkáme „nemám čas“, stále méně sdílíme radostné i bolavé okamžiky s blízkými, stále více se sami sobě vzdalujeme. Přesto existuje jeden fenomén, který dokáže zvolnit naše tempo a spojit naše životy.
4. Když si můžete vybrat, proč nezvolit to nejlepší? 4. Když si můžete vybrat, proč nezvolit to nejlepší?
1. 11. 2017 3 minuty čtení
„Hlavně, ať jsme zdraví,“ přejeme si, kdykoli je příležitost. Přesto je naše zdraví mnohdy to poslední, nač myslíme, když házíme v supermarketu zboží do vozíku. Přitom trend zdravého životního stylu zaplavuje každou domácnost: Měníme bílé pečivo za celozrnné, sladké sycené nápoje za vodu, umělohmotné prádlo za čistou bavlnu.
5. Připravte si kávu na sto způsobů 5. Připravte si kávu na sto způsobů
1. 11. 2017 5 minut čtení
Kdo dá přednost kvalitní plantážní kávě před „no name“ z nejbližšího konzumu, je postaven před nelehkou volbu. Mám ji koupit mletou, nebo raději zrnkovou? Arabicu nebo Robustu? Co s ní budu doma dělat? Musím si pořídit kávovar? Buďte bez obav, všemi úskalími kávomilce vás teď rychle provedeme.
6. Buďte na ni hodní – chraňte ji před světlem a teplem 6. Buďte na ni hodní – chraňte ji před světlem a teplem
1. 11. 2017 3 minuty čtení
Stačí se zamyslet. Když si dáma koupí luxusní lodičky, nevystavuje je kontaktu se štěrkovou cestou ani na ně necamrá wc čistič. Podobně muž, který si domů přinese nejnovější model motorové pily. Nezanese ji do vlhkého sklepa a nebude s ní řezat betonové sloupky. Lodičky, pila, pračka, auto, dům… všechno potřebuje péči. Je škoda zapomínat, že i tak běžné věci jako potraviny si žádají své.
7. Třináct důvodů, proč s námi zůstat 7. Třináct důvodů, proč s námi zůstat
1. 11. 2017 3 minuty čtení
Představujeme si paní ekonomku Veselou, pana doktora Šťastného, studenta entomologie Lásku, babičku šesti vnoučat paní Krásnou. Pracují, biflují skripta, sadí kytky… na stole, parapetě nebo v ruce mají šálek voňavé kávy. Dělá jim den hezčí, přináší chvilky pohody. A kdykoli se napijí, je jim dobře. To je důvod, proč přivážíme kvalitní plantážní kávu. Pro vaše potěšení!
Článků na stranu: 12 24 72
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »