Logo Knihovrátek
Aplikace Knihovrátek
Nainstalujte do mobilu
Instalovat
Využijte poštovné zdarma od 300 Kč s PPL právě teď!
Vybrat knihy
Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Knihovrátek

Vyměňte přečtené knihy za nové příběhy

Máte doma knihy, které už neplánujete číst znovu? Vyměníme vám je za poukázku na nákup v knihkupectví Martinus a nabídneme je dalším čtenářům.

Vykupujeme vaši knihu?

Ověřte si hodnotu poukázky za výkup

Výkup knih bez starostí

Pošlete nám knihy a nový domov jim najdeme my.

Nemusíte čekat, až knihy prodáme

Poukázku dostanete ihned po kontrole knih.

Výhodná odměna

Dopředu budete vědět výši vaší poukázky.

Jak Knihovrátek funguje?

1 Přidejte knihy, které už neplánujete číst

Přidejte přečtené knihy do výkupu přes vyhledávání na této stránce nebo v části Můj Knihovrátek. Po přidání hned uvidíte, zda je vykupujeme, a zjistíte i předběžnou hodnotu poukázky.

2 Pošlete nám své přečtené příběhy

Svůj výkup zabalte do krabice a označte. Knihy nám můžete zdarma poslat přes Zásilkovnu nebo odevzdat osobně v jednom z našich kamenných knihkupectví. Podrobné instrukce vám pošleme na e-mail po potvrzení výkupu.

3 Dárková poukázka už letí k vám

Po doručení výkupu do našeho skladu zkontrolují skřítci stav knih a následně vám pošlou na e-mail kód dárkové poukázky v odpovídající hodnotě.

Jaké knihy vykupujeme?

Novinky z blogu


Nejčastější otázky

Co jsou to přečtené knihy?

V Knihovrátku vykupujeme přečtené knihy, tedy příběhy od našich zákazníků, které nabízíme dalším čtenářům. Když je zařadíme do nabídky, jejich cena je o něco výhodnější oproti novým knihám, které jsou ještě teplé z tiskárny :-)


Co získám, když zařadím knihu do výkupu?

Potěšíme vás dárkovou poukázkou na nákup v online knihkupectví www.martinus.cz. Tak si můžete svou knižní poličku čas od času osvěžit a obohatit ji novým dobrodružstvím. Definitivní hodnotu dárkové poukázky vám e-mailem oznámí naši knižní skřítci do 21 dní, odkdy přijmeme balík v našem skladu.


Můžu nabídnout do Knihovrátku všechny knihy, které mám doma?

Během přidávání knih do výkupu vám systém umožní postoupit do dalšího kroku pouze v případě, že nám data prozradí, že o knihu mají zájem další čtenáři a čtenářky. Pokud se nedostanete dál, znamená to, že v danou chvíli titul nevykupujeme. Máte však možnost přidat si titul do Hlídací sovy, která vás upozorní, až titul budeme vykupovat. Knihy zařazujeme do výkupu na základě několika kritérií. Mezi ty nejdůležitější patří oblíbenost mezi knihomoly a poptávka po knize v knihomolském světě. Největší šanci na výkup mají přečtené knihy v dobrém stavu.


Vykupujete i knihy v cizích jazycích?

Šanci na úspěch mají i knihy ve slovenštině nebo vybrané tituly v angličtině. Stále platí, že musí jít o tituly, které mají šanci najít si prostřednictvím Knihovrátku nové čtenáře. Kritéria neustále rozšiřujeme, proto se do výkupu dostává stále víc a víc zahraničních titulů.


Jak zjistím, že mé knihy nejsou až příliš poškozené?

Při výkupu vybíráte stav, zda je kniha „mírně opotřebovaná“ nebo ve ,,výborném stavu”. Rádi od vás vykoupíme knihy, které mají všechny přílohy, nejsou popsané tužkou, perem ani fixou, a stále se dají číst bez nutnosti lepení, hledání ztracených stránek nebo domýšlení si, co asi může být napsané pod tím flekem od kávy :-) Do Knihovrátku nepatří ani knihy s věnováním a taktéž dáváme pozor na to, aby vykoupené knihy neobsahovaly knižní plíseň, která by se mohla snadno šířit dále. Po přijetí výkupu zkontrolují naši knižní skřítci všechny knihy svým pozorným okem a následně vám pošleme dárkovou poukázku v odpovídající hodnotě. Pokud bychom knihu do výkupu kvůli jejímu stavu nemohli přijmout, najdeme jí jiné využití, nebo si knihu můžete vyžádat zpět.


Jak se k vám moje knihy dostanou?

Nejprve vyplníte názvy všech přečtených knih, kterým chcete darovat další příběh, a nabídku odešlete. Knižní skřítci z Knihovrátku vám pošlou do e-mailové schránky další instrukce, jak knihy zabalit a kam je poslat nebo přinést. Nebojte se, nemusíte to udělat ihned po přečtení e-mailu – knihy nám můžete poslat nebo přinést v průběhu jednoho měsíce.

Balík můžete:


Mám nějakou výhodu, když do výkupu zadám knihu zakoupenou na Martinusu?

Ano, pokud jste knihu zakoupili v našem knihkupectví, dostanete o něco výhodnější cenu. Aby náš systém rozpoznal, že jde o knihu zakoupenou na Martinus.cz, je nutné, abyste pro nákup i výkup použili stejný zákaznický profil.


Přečtěte si Všeobecné obchodní podmínky pro výkupy

Získejte více místa ve své knihovně!

„Super rychlost, adekvátní cena za přečtené knihy, báječný systém, doprava zdarma. Určitě jsem moc spokojená. S Martinusem jsem velmi spokojená i co se týká nákupu knih, e-booků a celkově webem.“
Zuzana

„Líbí se mi myšlenka vracení knih zpět do oběhu.“
Martina

Vyzkoušet Knihovrátek

„Zhluboka jsem se nadechla a naslouchala známému, chlubivému hlasu svého srdce. Já jsem, já jsem, já jsem.“

Pod skleněným zvonem - Sylvia Plath, 2018
Pod skleněným zvonem
Sylvia Plath