Protiroztočové prostěradlo / povlak nanoSPACE v provedení PLACHTA

Kód: NS.07.118 NS.07.119 Zvolte variantu
2 169 Kč 3 479 Kč od 2 169 Kč 1 793 Kč bez DPH 2 875 Kč bez DPH od 1 793 Kč bez DPH
Vyprodáno Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
28.8.2024 3.4.2024 Zvolte variantu

Protiroztočové prostěradlo / povlak nano SPACE v provedení PLACHTA pro alergiky je vyrobeno z vícevrstvé textilie s nanovlákennou bariérou. Účinnost této nanobariéry v záchytu alergenů je oprotivšem tradičním textiliím nesrovnatelná, zajišťuje 100% ochranuZabraňuje roztočům a jejich alergenům, aby se shromažďovali v matraci, a tím chrání před nemocemi dýchacích cest, které mohou roztoči způsobovat. Lze použít jako povlak, na který přijde ještě vlastní barevné prostěradlo či prostěradlo. 

  • Použitý materiál nanoSPACE je certifikovaný – STANDARD 100 by OEKO-TEX®
  • Vyrobeno v ČR

Detailní informace

Detailní popis produktu

Prostěradla jsou vhodná pro matrace výšky do cca 20 cm. Vlastní prostěradlo je vyrobeno o několik centimetrů vyšší, aby se na tuto výšku matrace dalo pohodlně povléknout.Veškerá prostěradla v rozměru do 100 x 200 cm jsou nesešitá, ale kvůli šíři materiálu 145 cm jsou jiné rozměry uprostřed sešité. Díky tomu i u velkého prostěradla na dvojlůžko snadno zjistíte, jakým směrem patří.

Přejete si jiné rozměry? Kontaktujte nás na info@nanoSPACE.cz.

Jak nanotkanina funguje?

Nanotkanina zachycuje veškerý i neviditelný prach a matrace zůstává stále čistá. Materiál je přitom stále 100% prodyšný. Nanometr je tisíckrát menší než mikrometr. Představte si tuto vrstvu jako pavučinu, jejíž otvory mezi jednotlivými vlákny jsou veliké pouhých 80 nm. Rozměry prachového roztoče se pohybují okolo 420.000 nm, jeho alergen je veliký 1.000 nm, bakterie 100 – 10.000 nm, vir okolo 100 nm a svrab 300.000 nm. Tudíž nemají šanci skrz tkaninu projít. Nemohou se v matraci shromažďovat, množit a způsobovat alergické reakce a nemoci dýchacích cest. Otvory v konkurenčních mikrovlákenných textiliích a přírodních materiálech mají velikost v mikrometrech, otvůrky v naší nanotkanině jsou pouze v nanometrech, je to rozdíl asi jako díra ve zdi po kulovém blesku a otvor v papíře propíchnutém špendlíkem. nanovlakenna-membrana-v-luzkovinach-(1)

První užití a údržba:

  • Před použitím našeho protiroztočového prostěradla PLACHTA doporučujeme matraci co nejlépe vysát vysavačem. Pokud má vaše matrace snímatelný povlak, vyčistěte vysátím i výplň matrace.
  • Lůžkoviny před prvním použitím můžete vyprat, ale není to nutné.
  • Vysátou matraci povlékněte do protiroztočového prostěradla. Přes něj povlékněte běžné prostěradlo.
  • Protiroztočové prostěradlo nanoSPACE doporučujeme prát bez aviváže na 40°C (není nutné prát na 60 stupňů, protože se v něm roztoči nezdržují), v pracím gelu nebo prášku bez obsahu chlóru a fosforu. K praní nanovlákenných materiálů je vhodné také ekologické prací vajíčko Ecoegg.
  • Protiroztočová prostěradla se dají v případě potřeby použít v kombinaci s matracovým chráničem nebo inkontinenční podložkou.
  • Prostěradlo v provedení PLACHTA je ideálním řešením také na cesty. Díky jednoduchému použití jej lze použít i pro sofa či futon.

Návod k použití prostěradla jako povlak na matraci 

  • 1) (volitelné) Před použitím našeho protiroztočového povlaku vysajte matraci

1

  •  2) Pokud máte povlak na zip, matraci povlečte do povlaku. / Pokud máte povlak na gumu či plachtu, povlečte zahrnutím přes rohy matrace.  

2

  • 3) Přes povlak povlečte prostěradlo. 

3

  • 4)Při převlékání prostěradla můžete ošetřit protiroztočový povlak setřením vlhkým hadříkem / vysátím. 

4

  • 5) Povlaky pereme jednou ročně bez aviváže na 40 °C (v nutných případech můžete na 60 °C), v pracím gelu nebo prášku bez obsahu chlóru a fosforu. K praní nanovlákenných materiálů jsou vhodné také například tyto produkty. Povlaky se nesmí žehlit ani sušit v sušičce.

6

Účinnost nanovlákenné vrstvy byla testována v následujících ústavech:

  • Textilní zkušební ústav v Brně (průnik mikroorganismů)
  • Technická univerzita v Liberci (průnik prachových částic o velikosti 1mikrometr)
  • Státní zdravotní ústav v Praze (kožní snášenlivost a případné alergické reakce)

Výsledky testování:

  • Byl ověřen účinný záchyt mikroorganismů ≥ 99,0 %
  • Byl prokázán účinný záchyt prachových částic ≥ 99,0 %
  • Nebyly prokázány žádné negativní reakce při kontaktu s lidskou pokožkou

Garantujeme: 

  • 100% účinnost při záchytu alergenů produkovaných prachovými roztoči pro třicet pracích cyklů. Doporučujeme prát jednou za rok. 

Složení nanomateriálu:

  • 99,9% polyester - mikrovlákenná tkanina
  • 0,1% polyamid 6 - nanovlákenná membrána

Certifikace látky

Použitý materiál nanoSPACE splňuje certifikaci o nezávadnosti látky by OEKO-TEX® STANDARD 100. 

Doporučení pro těžké alergiky a astmatiky

Doporučujeme ošetřit strop v ložnici alergika, případně i další místnosti samočisticím nátěrem FN®2, který pak bude likvidovat alergeny, bakterie i viry ve vzduchu, případně si pořídit čističku vzduchu. Stejně efektivním řešením je i přenosný generátor ozónu, který efektivně čistí vzduch od plísní, alergenů, virů (včetně COVID-19), bakterií a zápachu. Další rady, tipy a informace o ochraně před alergiemi naleznete na www.denikalergika.cz.

Související články

 

 Poslechněte si podcast s Lucií Konečnou o výhodách a jedinečných vlastnostech nanolůžkovin.

5
8x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MV Avatar autora | 4.9.2023
Prostěradlo vypadá velmi kvalitně, materiál je příjmný, pevný. Zvolila jsem plachtu, protože se dá použít na různé rozměry. Účinek zatím nedokážu ohodnotit. Komunikace s obchodem rychlá. Doporučuji.
5
AD Avatar autora | 29.8.2023
Dobrý den, jsem maximálně spokojená. Dcera má prostěradlo kvůli ekzému na nohách. Od prvního použití se přestala škrábat. Má silnou alergii na roztoče. Doporučuji.
5
Avatar autora | 26.7.2023
+ Vysoká kvalita,splnil potřeby 100%

5
TJ Avatar autora | 5.10.2022
Skvele na cesty. Mela jsem strach, ze to nebude stacit a dostatecne kryt, ale plachta je dostatecne velika, ze se krasne zahne pres okraje matrace a tudiz jste pred roztoci opravdu chraneni.
5
JB Avatar autora | 23.3.2022
supr
5
Avatar autora | 7.2.2022
+ plachta variabilní na všechny matrace
+ ideální i na cesty

příjemný materiál, ideální na všechny rozměry matrací, počítám s braním na cesty, stačí plachta a napínáky z galanterie
5
SB Avatar autora | 31.1.2022
Věřím, že roztoči neprojdou ! Vnučce se spí ne něm dobře. Zdá se že jí pomůže. Má dermatitidu NS, naštěstí se stav zlepšuje. Snad i kvůli prostěradlu.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
S Avatar autora Rozdil provedení Quick & Easy 8.4.2020 15:51
Dobrý den, prosím Vás jake je rozdíl mezi těmito produkty https://www.nanospace.cz/protiroztocove-prosteradlo-na-matraci-quick-easy/ a https://www.nanospace.cz/protiroztocove-prosteradlo-plachta/ ??? Děkuji.

Česká firma nanoSPACE působí na trhu od roku 2012 a zaměřuje se především na produkty, kde je použita nanovlákenná textilie. V roce 2012 se stala prvním výrobcem, který v bariérových povlacích pro alergiky použil nanovlákennou membránu. Od té doby rozšířila své portfolio i o nano peřiny a nano polštáře, které jsou vhodné především pro alergiky na prach.

V roce 2016 představila jako první na světě funkční povlečení, které dokáže plně nahradit bariérové povlaky. Tato produktová řada, která nese označení Nanobavlna® dokázala spojit funkčnost materiálu s bio bavlnou a je vhodná nejen pro alergiky, ale i atopiky.

 Během koronavirové epidemie v roce 2020 nanoSPACE využila své dlouholeté poznatky z oblasti nanovlákenných materiálů a začala s výrobou antivirových šátků a ochranných roušek z nanovlákna. Od roku 2021 vyrábí také designové pratelné nano roušky. 

V roce 2021 založila firma nanoSPACE dceřinou společnost nanoSPACE Technology, která se věnuje vývoji, výzkumu a inovacím v oblasti nanovlákenných textilii.