Základní informace, které musíte vědět o červené řepě

Červená řepa je vhodná pro moderní a zdravou stravu, i když ji lidé často spojují s zemitou chutí, která se obvykle přisuzuje jen venkovským a chudým lidem. Skutečnost je však taková, že z červené řepy lze připravit mnoho lahodných pokrmů. Více se dovíte v našem aktuálním článku. 

Zobrazit více
Bylinky a přírodní produkty

Jak nedostatek spánku ovlivňuje fyzickou aktivitu?

Spánek a fyzická aktivita jsou neoddělitelně spjaty a mají významný vliv na celkové zdraví a pohodu jedince. Nedostatek spánku se stal běžným problémem v dnešní uspěchané společnosti a má rozsáhlé důsledky, včetně negativního dopadu na fyzickou aktivitu. V tomto článku se podíváme na to, jak nedostatek spánku ovlivňuje schopnost jedince zapojovat se do fyzických aktivit a jak tato spojitost může vést k celkově horšímu zdravotnímu stavu.

Zobrazit více
Spánek

Kotvičník zemní alias Tribulus terrestris: Jeho účinky a jak na správné dávkování

Kotvičník zemní, známý také jako Tribulus terrestris, je populárním rostlinným extraktem, který muži často používají s cílem zvýšit hladinu testosteronu, podpořit sexuální zájem a zlepšit budování svalové hmoty. Nicméně, je skutečně účinný, nebo jsou jeho účinky pouze důsledkem placebo efektu? Na to vše se společně podíváme v dnešním článku!

Zobrazit více
Tribulus

Kořen Maca: Jeho vlastnosti, výhody a zázračné účinky

Peru, země plná překvapení a bohatství, nám nabízí mnoho zajímavých pokladů. Tento článek se však nezabývá jen horami a historií, které Peru charakterizují, ale zaměřuje se na jedinečný kořen, který má pro naše zdraví obzvlášť příznivé účinky – kořen maca, známý též jako řeřicha peruánská.

Zobrazit více
Novinky

Trpíte nedostatkem hořčíku? Jaká forma hořčíku je pro naše tělo nejvhodnější?

Hořčík je klíčový minerál, který se nachází ve všech částech těla a hraje roli v přes 600 enzymatických reakcích, včetně energetického metabolismu. Nedostatek hořčíku může vést k různým zdravotním obtížím, jako je nespavost, svalové křeče, únava, bolesti hlavy, nervozita a deprese, a dokonce i nedostatek testosteronu. 

Zobrazit více
Vitamíny a minerály

Maca peruánská: Zázračná superpotravina z And

Odkud pochází tajemství vitality? Představte si malý kořen, který roste v nehostinných horách peruánských And. Ano, mluvíme o mace, známé také jako peruánský ženšen. I když není botanicky spojena s ženšenem, svou výživnou hodnotou s ženšenem rozhodně soutěží.

Zobrazit více
Bylinky a přírodní produkty

Kotvičník: Přírodní zázrak pro tělo i myšlení

V posledních letech získává kotvičník zemní (Tribulus terrestris) stále více na popularitě, a to nejen mezi sportovci, ale i v širší populaci hledající přirozené způsoby, jak podpořit své fyzické i psychické zdraví. Tento článek se věnuje podrobnému rozboru toho, co byste měli vědět o kotvičníku. 

Zobrazit více
Sexuální zdraví

Když testosteron ubývá a roky přibývají…

Problémy nemusí omezovat jen intimní život. Žádná žena nebude nadšená, když má kolem sebe muže, který se pořád mračí a na všechno štěká. Místo toho, abyste to nechali jen tak plavat, pojďte najít řešení. Možná je příčinou problémů právě nízká hladina testosteronu a únava. 

Zobrazit více
Sexuální zdraví

Kompletní průvodce spalovači tuků. Víme, jaké jsou nejlepší.

Už jste slyšeli o spalovačích tuků, pilulkách, které dokáží rozpustit tuk z vašeho těla jako zmrzlinu v horkém letním dni? Přesto nejlepší spalovače tuků nejsou kouzelné. Jsou to jen doplňky stravy. To znamená, že i když jsou navrženy s přísadami, které vám skutečně mohou dodat další impuls ke spalování tuků, nemohou nahradit solidní dietu a cvičební plán.

Zobrazit více
Spalovače tuků

Jak se projevují poruchy spánku a jaké jsou příznaky.

Poruchy spánku jsou skupinou stavů, které ovlivňují schopnost pravidelně spát. Ať už jsou způsobeny zdravotními problémy nebo přílišným stresem, poruchy spánku jsou stále častější. Ve skutečnosti více než třetina dospělých uvádí, že spí méně než 7 hodin denně a více než 70 % středoškoláků uvádí, že v noci v týdnu spí méně než 8 hodin. Více si rozebereme v dnešním článku

Zobrazit více
Spánek