Poradna

FAQ - nejčastější dotazy

Remoska® Vega

Tělo Remosky Vega chrání třívrstvý nepřilnavý povrch německé značky Whitford Coating. Ten lépe chrání pokrmy před kontaktem s hliníkovým tělem nádobí. Díky částečkám oxidů titanu je Remoska® Vega opravdový držák. A tak v ní uvaříte tisíce skvělých večeří, aniž by to na nádobí bylo po čase znát.

S litou pánví rozpálíte své kulinářské dovednosti bez obav, že byste ji poškodili. Je nerozbitná, ustojí i vysoké teploty a dno se nikdy neprohne. Připáleniny nežere, ale naopak si je drží hezky od těla. Na jejich odstranění vám stačí voda a hadřík.

Pánev Remoska® Vega nejlépe rozvádí teplo. Pánev Remoska® Vega skvěle rozvádí teplo, takže na něm připravíte rovnoměrně propečený steak i stejně zlatavou palačinku.

Podívejte se, jak litá pánev obstála v souboji s pánví lisovanou.

Kousky od Remosky nejsou žádné křehule. Nádobí si poradí s teplotou až 220 °C, a tak bez obtíží zvládne i pečení v troubě.

Péče o nádobí je snazší než odolat pokušení sníst celý koláč najednou. Nádobí jen opláchnete ve vodě a otřete papírovým ubrouskem. V myčce tak získáte spoustu místa pro jiné nádobí.

Funguje a bude tiché jako myška. Na dno nádobí jsme totiž nanesli magnetických prach, a tak vás během listování kuchařkou nebude rušit bzučením a poskakováním.

Tělo nádobí odléváme kousek za Prahou. Nepřilnavý povrch nanášíme nedaleko Brna. Remosce totiž nevadí, že se mezi sebou města pošťuchují, jídlo z ní chutná všem.

Remoska® Quanta

Jedná se o 3 vrstvý materiál, stejný jako u Remosky Dua. Tělo hrnce je z hliníku, který skvěle vodí a distribuuje teplo a dvou typů nerezové oceli. Díky magnetickému nerezu z vnější části je nádobí vhodné i na indukční sporák. 

22-02-shop-trimetal

Ano, nádobí je vhodné i pro mytí v myčce.

Ano. Maximální doporučená teplota je 220 °C.

Pokud budete dodržovat několik doporučení, pak se vaše nerezová pánev připalovat nebude. 

1. Vypálení pánve vám vytvoří dočasný "nepřilnavý" povrch. Vypálení pánve doporučujeme pravidelně opakovat, a to vždy po cca 2-3 vaření. 

2. Předehřátí pánve sníží riziko připálení a přilnutí potraviny. Zároveň je důležité dát potravinám čas a nesnažit se s nimi manipulovat předčasně, dokud se samy od sebe od povrchu nádobí neodlepí. Speciálně pak steaky a obecně maso.

3. Vyvarovat se vysokých teplotám a nezahřívat pánev dlouho bez obsahu. Ideální teplotu poznáte tak, že na rozehřátou pánev nakapete malé množství vody. Kapky vody by měly zůstat v celku a rychle se po pánvi pohybovat. 

4. Na předehřátou pánev dávejte ideálně potraviny otřené od vody.

Remoska® Tria

Remoska® Tria se nezalekne ani vysokých teplot, a tak hrnec může jít klidně do trouby. Byla by to ale škoda, když díky pečicímu víku spotřebujete 6× méně energie.

Remoska má kořeny v Beskydech, konkrétně ve Frenštátě pod Radhoštěm. A v podhůří žije už nějaký ten pátek. Zeptejte se jí na občanku a netvařte se překvapeně, až uvidíte rok narození 1960.

Remoska® Tria nechce být na obtíž, proto nezabírá místo v myčce. Umyjete ji za pár minut. Tady se podívejte, jak na to.

Se soft-tlakovým víkem dostanete z pokrmů maximum. Díky pomalému a šetrnému vaření pod mírným tlakem si jídlo zachová veškeré důležité vitamíny a minerály. Rozdíl poznáte v chuti i vůni. A tak i ten nejobyčejnější pokrm bude chutnat luxusně. Takže i ten nejobyčejnější pokrm bude chutnat luxusně.

Soft-tlakové víko a všechny díly doporučujeme čistit ideálně ihned po ukončení přípravy jídla, aby případné nečistoty na víku nezaschly. 
Postup detailní demontáže a čištění soft-tlakového víka naleznete ve videu:

Netroškaříme, a tak vyrábíme Remosku Tria jen ve větším provedení s využitelným objemem 5,5 litru pro vaření a 3 litry pro pečení.

Remoska® Tria není žádný měkkouš. Odpustí vám nárazy i otěry, povrch se nikdy nesloupne. Její třívrstvý povrch jsme totiž vyztužili částečkami oxidů titanu.

Remoska® Dua

V krabici objevíte nerezový hrnec Remosky, stojan a dvě víka (pečicí a skleněné na vaření). Hrnec Remosky Dua je ze speciálního 3 vrstvého materiálu Trimetal, který kombinuje teplotní vodivost hliníku a zároveň zdravotní nezávadnost a vysokou odolnost. Pečící víko je vyrobeno z nerezového plechu. Dolní část víka z hliníku je potažena nepřilnavým povrchem Teflon® Classic.

Jedná se o speciální 3 vrstvý materiál vyráběný tou nejmodernější technologií, který je typický pro dokonalý rozvod tepla. Materiál Trimetal používáme při výrobě naší Remosky Dua a nerezového kuchyňského nádobí řady Remoska® Quanta

22-02-shop-trimetal

Remoska® Prima

Na první dobrou jsou si podobné jako vejce vejci, ale pár podstatných rozdílů se tu najde. Verze Classic jde ve šlépějích svého předchůdce, a to hlavně po designové stránce.

Mladší sestra Remoska® Prima je ještě více praktická a skladná. Má odnímatelný přívodní kabel a nemá namontovaná držadla. Hrnec snadno a bezpečně přenesete na stojanu s velkými úchopy.

Remoska snese i ten nejžhavější indický pokrm, ale na rozpálený sporák ani do trouby nepatří.

Remoska® Tria má jiný horní průměr než modely Classic a Prima, a tak vám na nich víka držet nebudou.

Nepřilnavý povrch Teflonu Classic tvoří dvě vrstvy v černé barvě.

Teflon® Select je třívrstvý a používáme ho u limitovaných barevných edicí či sérií.

Další dotazy

Ano, dokonce je až 6x úspornější než trouba. Naše pečící mísa je svým rozměrem malý spotřebič a spotřebuje tak méně elektrické energie než klasická trouba. Právě díky její velikosti nemusíte Remosku předehřívat, ideální teploty dosáhne za velmi krátkou dobu. Pečící mísy od Remosky mají příkon 400 až 610 W, oproti tomu klasická trouba začíná s příkonem 2500 W a výše. Pro představu uvádíme náklady na 1 hodinu pečení (*Při ceně 1 kWh/7,15 Kč).

Spotřeba

Kouzlo Remosky spočívá v jednoduchosti používání. Žádné složité čudlíky a pracné nastavování vás nečeká. Remoska peče při optimální teplotě od 160 do 180 °C a výsledek bude vždy perfektní.

Nevyrábíme. S nepřilnavým povrchem se rodí všechny naše produkty.

Vaší kulinářské fantazii Remoska nestaví hranice, takže můžete. Remosce nevadí silikon, keramika ani kov. Nesmí se však dotýkat spodní strany pečicího víka.

Vnitřek Remosky je stejně žhavý jako rodinné debaty u nedělního oběda. Teplota v Remosce se pohybuje mezi 160 až 180 °C.

Trochu vám ujela ruka s množstvím těsta, a tak při pečení vyskočilo až ke spodní straně pečicího víka. Tady se vrch kvůli vyšší teplotě spálil, zatímco spodní strana koláče zůstala nedopečená.

Nebo jste možná vymazali mísu tukem a vysypali stěny moukou. To mělo za následek nerovnoměrný rozvod tepla v míse. Příště vám k vymazání postačí pár kapek oleje. Mouka není vůbec potřeba.

Pro jistotu hoďte očko na Návod k použití, který je součástí balení.

Nejspíš jste maso podlili velkým množstvím vody. Znáte to: přiměřeně, přiměřeně…

Nebojte, kominík vám tajně do kuchyně mlsat nechodí. To, co vypadá jako saze, jsou připečeniny, které vznikají kvůli ucpaným dutým šroubům.

Vezměte špejli a protáhněte ji otvory na vnější straně víka. Po vychladnutí ještě setřete připečeniny měkkou stranou houbičky.

Pravděpodobně to budou jen připečeniny, které rez připomínají. Předejdete jim pravidelným čištěním horního nerezového víka.

Nepoužívejte čisticí prášky nebo drsnou plochu mycí houbičky, které by víko poškrábaly.