Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší dieta na hubnutí ✅

[SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší dieta na hubnutí ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte, která je nejlepší dieta na hubnutí na českém trhu?

Na Ecoblogu jsem jich testoval již více jak 10.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší dieta na hubnutí


VÝBĚR ECOBLOGU #1

KetoMix

Princip KetoMix diety je založen na zvýšeném příjmů proteinů a omezeném příjmu sacharidů. Jde se o vědecky podloženou metodu, která funguje na muže i ženy bez rozdílu věku. S výživovými poradci, vyvinul KetoMix speciální proteinová jídla.

TOP 3 Nejlepší diety na hubnutí

Doporučuji
Nejlepší dieta na hubnutí

Keto dieta

Celkové hodnocení: 5/5

Keto dieta nebo také ketonová dieta je druh diety, která se zaměřuje na nízkosacharidovou stravu s vyšším obsahem tuku. Klíčový při ní je dostatečný příjem bílkovin a jejím cílem je uvést tělo do stavu, který se označuje jako ketóza, což je hlavním principem.

Nejlepší dieta na hubnutí

Low carb dieta

Celkové hodnocení: 4.8/5

Low carb dieta je v poslední době velmi často skloňovaným pojmem. Low carb dietu můžete najít i pod označením LCD. Tato dieta je založena na jídelníčku s nízkým obsahem sacharidů a vyšším obsahem tuků a proteinů ve stravě.

Nejlepší dieta na hubnutí

Dukanova dieta

Celkové hodnocení: 4.7/5

Stejně jako jiné diety, tak i Dukanova dieta staví své základy na přísném omezení sacharidů a zvýšeném příjmu bílkovin. Dietu vymyslel odborník na výživu Pierre Dukan. Dieta je rozdělena do čtyř fází a počítá s tím, že svůj dosavadní styl stravování výrazně omezíte. 

Co to znamená dieta?

Dieta je způsob stravování, který má na rozdíl od běžného stravování určitá omezení a doporučení. Ve většině případů ten, který drží dietu, ze svého jídelníčku vynechává určitý druh potravin. Především pak cukr a tuky. K častým doporučením u diety patří také snížení celkového příjmu kalorií nebo zmenšení jednotlivých porcí jídla. Velmi často se při dietě vynechávají sacharidy a navyšuje se příjem bílkovin. Diet však existuje nespočet druhů a zdaleka ne všechny jsou postavené na zdravých a rozumných základech.

Nejlepší dieta na hubnutí

Proč vůbec hubnout?

Důvodů, proč hubnout, existuje celá řada. Tím nejčastějším důvodem je celkové snížení tělesné váhy a lepší pocit ze sama sebe. Vysoká váha může přinášet značná omezení. Nadváha výrazně snižuje kvalitu života. Člověk se rychleji zadýchá, je častěji unavený a jeho výkon není nikdy takový jako výkon člověka s normální váhou. Obezita vyššího stupně pak může jedince dokonce ohrožovat na životě. Obezita ohrožuje funkce srdce i mozku a celkově zatěžuje organismus. Kila navíc jsou v neposlední řadě také estetický problém. Ten může snižovat sebevědomí a způsobovat úzkosti a deprese. K benefitům hubnutí tedy patří:

  • lepší fyzická kondice,
  • výrazně lepší psychická pohoda,
  • pevnější vůle,
  • prevence rakoviny a srdečního onemocnění,
  • úleva kloubům,
  • podpora plodnosti i libida,
  • průchodnější dýchací cesty,
  • lepší kvalita pokožky, nehtů i vlasů,
  • snížení rizika inkontinence,
  • méně časté pocení,
  • snížení otoků,
  • zlepšení stavu cukrovky,
  • celkově zdravější organismus.
Nejlepší dieta na hubnutí

Proč většina diet nefunguje?

Většina diet ale nefunguje, a to hlavně proto, že nesplňuje zásady zdravé výživy. Často tyto diety bývají jednostranné a nevyvážené. Těmto dietám chybí dostatek živin. Jsou například chudé na vápník, železo, nenasycené mastné kyseliny a jiné látky. Takové diety jsou pak naprosto nevhodné například pro těhotné nebo kojící ženy nebo lidi s jiným zdravotním omezením. Často tyto diety nefungují, protože je nelze držet dlouhodobě. Za určitý čas, kdy konkrétní dietu držíte, sice nějaká kila shodíte, když pak ale začnete jíst normálně, máte je zpátky. Dostaví se tak zvaný jojo efekt.

Co je to jojo efekt? 

Za jojo efekt se označuje stav těla, kdy po redukční dietě znovu přiberete na svou původní váhu a někdy je váha ještě vyšší. Příčinou jojo efektu je skutečnost, že se člověk po redukci vrátí ke svému běžnému stravování. Jojo efektem tělo odpovídá na dobu, kdy bylo ochuzeno o svůj pravidelný příjem a zažívalo tak zvané období chudoby. Když se pak dotyčný člověk vrátí k běžným porcím a ke složení jídelníčku, na které byl před redukcí zvyklý, tělo si začne tvořit zásoby na další takové období, ve kterém strádalo. A to je hlavní důvod, proč bývá váha po jojo efektu ještě vyšší než váha před redukcí.

Nejlepší dieta na hubnutí

Jak má vypadat správná dieta?

Správná dieta by měla dodržovat hned několik podmínek. Mezi nejdůležitější z nich patří, že nesmí být těžké držet dietu dlouhodobě. Pokud je dieta přísná a v našem jídelníčku zakazuje určitou surovinu, například cukr, je jen velmi málo pravděpodobné, že u ní zůstanete déle. Dříve nebo později se vrátíte ke svému původnímu stravování. Správná dieta je vyvážená a obsahuje všechny potřebné živiny. Také neškodí zdraví a přináší výsledky.

TIP: Podívejte se také na nejlepší dietní koktejly na hubnutí.

Jak co nejrychleji shodit?

Nejrychleji se shazuje ve chvíli, kdy upravíte váš jídelníček a vyřadíte z něj vše, co zbytečně navyšuje váš příjem kalorií – tedy sladká a tučná jídla, která jsou pro vaše tělo jen zdrojem prázdných kalorií, ale nijak ho nevyživují. Dále je důležité jídelníček vyvážit zdravou stravou bohatou na bílkoviny a vlákninu. Příjem kalorií by se měl při redukci samozřejmě snížit a klíčové je dodržovat pitný režim. Když k tomuto doplníte i dostatečný pohyb, brzy uvidíte výsledky. Je ale potřeba být trpělivý. První výsledky se dostaví v řádu týdnů. Ostatně nadbytečná kila jste také nenabrali přes noc.

Nejlepší dieta na hubnutí

Co pít při redukci váhy?

Při redukci váhy je nejlepší zcela vyřadit slazené nápoje a pít hlavně vodu a bylinkové čaje. Mezi oblíbené nápoje těch, kteří hubnou, patří i proteinové nápoje, které zároveň slouží jako skvělá svačinka pro zahnání chutě a hladu.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

Co je nejlepší na hubnutí břicha?

Při hubnutí břicha je klíčový dostatečný příjem bílkovin, které vás zasytí na delší dobu a dodají vám potřebnou energii. Pokud toužíte po plochém bříšku, rozloučit byste se měli s cukry a prázdnými kaloriemi. Hodně pomůže, když z jídelníčku vyřadíte bílou mouku a nahradíte ji celozrnnou. Hubnutí břicha uspíší cvičení, a to nejen posilování, které se zaměřuje na břicho, nýbrž i kardio cvičení. 

Nejlepší dieta na hubnutí


VÝBĚR ECOBLOGU #1

KetoMix

Princip KetoMix diety je založen na zvýšeném příjmů proteinů a omezeném příjmu sacharidů. Jde se o vědecky podloženou metodu, která funguje na muže i ženy bez rozdílu věku. S výživovými poradci, vyvinul KetoMix speciální proteinová jídla.

Nejúčinnější diety na hubnutí

Keto dieta

Keto dieta nebo také ketonová dieta je druh diety, která se zaměřuje na nízkosacharidovou stravu s vyšším obsahem tuku. Klíčový při ní je dostatečný příjem bílkovin a jejím cílem je uvést tělo do stavu, který se označuje jako ketóza. Stav ketózy je tedy hlavním principem každé keto diety (na trhu jich existuje celá řada s různým názvem, jejich fungování je však velice podobné). 

Nejlepší dieta na hubnutí

Za normálních okolností používá lidský organismus jako svůj zdroj energie glukózu. Ta ale při vysazení sacharidů z jídelníčku v těle chybí a tělo se podle toho musí zařídit. Během ketózy čerpá lidský organismus energii z tukových zásob. Díky tomu dochází k rychlému úbytku váhy. Keto diety jsou u zájemců o shazování kil oblíbené hned z několika důvodů.

Při keto dietě člověk většinou nehladoví, protože je založená na pravidelnosti v jídle. Ten, kdo dietu drží, jí až 5x denně jídla bohatá na bílkoviny. Tedy jídla, která mají vysokou sytící schopnost. Oblíbená je keto dieta i díky tomu, že výsledky se dostaví poměrně rychle.

Nejlepší dieta na hubnutí

Velmi podpůrné jsou i časté programy keto diet, které nabízejí předpřipravená jídla, která máte hotová do pár minut. Na začátku diety tedy nemusíte vyvářet. Ten, kdo dietu drží, se může ze začátku soustředit jen na pravidelnost v jídle a pitný režim.  

TIP: Srovnání nejlepších ketodiet najdete tady.

Low carb dieta

Low carb dieta je v poslední době velmi často skloňovaným pojmem. Low carb dietu můžete najít i pod označením LCD. Tato dieta je založena na jídelníčku s nízkým obsahem sacharidů a vyšším obsahem tuků a proteinů ve stravě. Jedná se o podobnou nízkosacharidovou dietu, jakou je keto dieta.

Nejlepší dieta na hubnutí

Low carb dieta také funguje na základě skutečnosti, že při vynechání sacharidů ve stravě tělo hledá jiný zdroj energie. Běžně jako zdroj energie tělu slouží právě sacharidy. Když v jídelníčku chybí, je tělo nuceno hledat záložní zdroj a tím je tuk. Když pak organismus využívá tuky jako zdroj své energie, dostaví se hubnutí.

Je to velká změna v organismu, a proto se mohou první dva týdny objevovat pocity únavy, ale také nespavost a žaludeční bolesti. Hlavním rozdílem mezi low carb dietou a ketonovou dietou je množství přijatých sacharidů ve stravě.

Nejlepší dieta na hubnutí

To je v případě low carb diety o dost vyšší. Zatímco u keto diety je příjem sacharidů omezen na méně než 50 g sacharidů za den, u low carb diety je dovoleno 50 – 150 gramů sacharidů denně.

Dukanova dieta

Stejně jako jiné diety, tak i Dukanova dieta staví své základy na přísném omezení sacharidů a zvýšeném příjmu bílkovin. Dietu vymyslel francouzský odborník na výživu Pierre Dukan. Dieta je rozdělena do čtyř fází a počítá s tím, že svůj dosavadní styl stravování výrazně omezíte.

Nejlepší dieta na hubnutí

První fáze je nejdrastičtější a Dukan v ní doporučuje z jídelníčku vyřadit téměř všechny sacharidy a zaměřit se hlavně na jídla bohatá na bílkoviny. V této fázi je povolené maso, vajíčka, nízkotučné jogurty a sýry. Co naopak jíst nesmíte, to jsou brambory, rýže, těstoviny, pečivo, alkohol, ovoce a zelenina. Délka první fáze závisí na tom, kolik chcete zhubnout, nikdy by ale neměla překročit 7 až 10 dní. Po této době nastupuje druhá fáze, Při ní lze dosáhnout ideální váhy.

Fáze je podobná té první s tím rozdílem, že do jídelníčku postupně zařazujete zeleninu. Dovolené jsou okurky, rajčata, celer, mrkve, fenykl, chřest, špenát a jiné druhy. V této fázi je potřeba vytrvat do doby, než dosáhnete ideální váhy. Po této fázi pak může následovat třetí fáze, která vám pomůže dosaženou váhu udržet. V této fázi do jídelníčku zařazujete některé druhy ovoce, ale jen velmi opatrně.

Nejlepší dieta na hubnutí

Právě třetí fáze Dukanovy diety je nejvíce riziková na jojo efekt. Částečně můžete do jídelníčku doplnit i dvě jídla týdně se škrobem a jiné potraviny. Ve čtvrté fázi byste měli podle Dukana setrvat do konce života. V této fázi už jíte vše, ale jednou týdně dodržujete čistě bílkovinový den. Dukan také doporučuje co možná nejvíce pohybu.

Atkinsonova dieta

Atkinsonova dieta je velmi populární, zároveň však i velmi kontroverzní. Doporučený je jen velmi omezený příjem sacharidů – v první fázi diety max 20 g sacharidů za den. Dieta naopak nijak neupravuje množství přijatého tuku a bílkovin.

Nejlepší dieta na hubnutí

Atkinsonova dieta tedy patří k těm nízkosacharidovým a pracuje na stejném principu jako keto diety. Když tělu nedodáte sacharidy, které jsou hlavním zdrojem jeho energie, začne hledat náhradní řešení. Energii si jednoduše začne vyrábět z tuku. Díky tomu se dostaví poměrně brzké hubnutí.

Zároveň dieta slibuje, že při jejím dodržování nikdy nebudete mít hlad. Cpát se totiž můžete vším, co neobsahuje sacharidy, a to i tučným uzeným. Atkinsonova dieta má celkem tři fáze. První z nich je nejpřísnější a není při ní dovoleno přijmout více jak 20 g sacharidů za den. Tato fáze trvá asi 14 dní. Druhá fáze dovoluje přijmout o něco větší množství sacharidů.

Nejlepší dieta na hubnutí

Třetí fáze nastupuje po tom, co díky prvním dvěma fázím dosáhnete vysněné váhy. Během třetí fáze už do jídelníčku zařazujete většinu dříve zakázaných potravin. Ohledně bílého pečiva byste se však pořád měli krotit. V případě, že zaznamenáte přírůstek váhy, je potřeba se vždy vrátit k první fázi. Hlavní výhodou diety je rychlý úbytek váhy bez hladovění. Mezi nevýhody patří celková nevyváženost diety, která vzhledem k chybějícím látkám organismu neprospívá.

Krabičková dieta

Krabičková dieta patří k velmi oblíbeným způsobům stravování, ať už u těch, kteří chtějí zhubnout, nebo u těch, kteří jsou časově zaneprázdnění a chtějí jíst vyváženě a hlavně pravidelně. Kouzlo krabičkové diety spočívá v tom, že vám firma, pro kterou se rozhodnete, připraví jídlo na celý den.

Nejlepší dieta na hubnutí

Tohle jídlo rozdělí do jednotlivých krabiček. Většinou připraví snídani, svačinu, oběd, svačinu a večeři. Vy si jídlo, které budete mít každý den čerstvé, vytahujete podle denní doby. Přes den byste nic kromě toho, co naleznete v krabičkách, už jíst neměli. K tomu je potřeba doplnit vhodný pitný režim. V případě krabičkové diety si vybíráte z několika stravovacích režimů.

Může jít o redukční program, ale také o udržovací program, program zaměřený na nabírání svalů, vybírat si můžete veganský program, low-carb program, program pro těhotné nebo kojící maminky... je toho opravdu spousta. Největší výhodu krabičkové diety představuje skutečnost, že vy se o přípravu jídla nemusíte starat. Tím ušetříte spoustu času, ale také nervů.

Nejlepší dieta na hubnutí

Věnovat se můžete čemukoliv jinému – práci nebo cvičení. Díky krabičkám si zvyknete na pravidelný režim a zhubnete nejtěžší kilogramy. Postupem času, hlavně kvůli vysoké ceně krabiček, lze přecházet na své stravování. V této fázi už ale budete mít osvojenou pravidelnost, stejně jako zdravé zásady nebo správnou velikost porce.

TIP: Srovnání krabičkových diet najdete zde.

Paleo dieta 

Paleo dieta patří k moderním dietám poslední doby. Je založena na návratu ke způsobu stravování, jaký vedli lidé v pravěku. Tehdy byl výběr potravin omezenější, než je teď. Hlavně nebyly k dispozici žádné průmyslově zpracovávané potraviny. Pravěký nebo také paleolitický jídelníček se skládal hlavně z masa, které lidé ulovili a pak z plodů, které našli v okolí.

Nejlepší dieta na hubnutí

Byl tedy velice jednoduchý, ale přesto výživný. Filozofie paleo diety se zaměřuje na návrat k co nejvíce přirozenému stravování. Jídelníček paleo diety je bohatý na bílkoviny a zdravé tuky. Základ tvoří maso, vejce a mořské plody. Ty je třeba doplnit o plody přírody – ovoce, zeleninu a oříšky. K potravinám, které při paleo dietě z jídelníčku úplně vyřadíte, patří všechny průmyslově zpracované potraviny.

Z jídelníčku je vyřazeno také mléko a mléčné výrobky a stejně tak veškeré obiloviny. Paleo jídelníček také nedoporučuje ani cukry. K výhodám paleo diety patří fakt, že ji lze držet dlouhodobě. I přesto, že z jídelníčku vynecháváte řadu surovin, pořád tělu poskytujete kvalitní přísun rozmanitých živin.

Low fat dieta 

Low fat dieta v překladu znamená nízkotučná dieta, která se zaměřuje na snížený obsahu tuku a zároveň zvyšuje příjem bílkovin a sacharidů. Na rozdíl od Low carb diety s sebou low fat dieta nese pomalejší nástup účinků. To znamená, že hubnutí s ní jde pomaleji.

Nejlepší dieta na hubnutí

Výhodou této diety je skutečnost, že není tak drastická, jako některé přísné nizkosacharidové diety. Low fat dieta snižuje celkové množství tuku ve stravě, čímž zároveň snižuje i celkový příjem energie. Za úplně ideální stav dieta považuje ten, že byste denně přijali 0 g tuků. To ale není příliš reálné, a proto dieta pracuje spíše s denním příjem mezi 10 až 20 g tuku denně.

Ostatní příjem živin je zachován a například sacharidů je povoleno sníst poměrně hodně, a to až 150 g denně. Hlavním principem diety je ten, že pokud snížíte příjem tuku, organismus si dříve nebo později bude muset sáhnout do svých zásob, čímž se nastartuje hubnutí.

Veganská dieta

Veganská dieta dává přednost potravinám rostlinného původu a odmítá všechny potraviny, které mají živočišný původ. U veganů je vyloučeno nejen maso, ale také vejce, mléko nebo med. Výhodou veganské diety je to, že s veganskou stravou konzumujete spoustu vitamínů, minerálů a hlavně pak i vlákniny.

Nejlepší dieta na hubnutí

Veganská strava většinou neobsahuje chemický balast, který poškozuje lidské zdraví. Nevýhodou veganské diety je to, že v potravě, kterou vegani přijímají, chybí živočišné bílkoviny, které jsou velmi důležité pro funkci organismu. Tento nedostatek vegani vyvažují příjmem rostlinných bílkovin.  

Raw strava

Raw strava je způsob stravování, které přímo nezaručuje redukci váhy, protože jde spíše o životní styl. Hubnoucí efekt se ale klidně může dostavit, protože je přijímáno velké množství ovoce a zeleniny a tudíž příjem kalorií není tak velký. Raw stravování se zakládá na syrové nebo také „živé” stravě, která není tepelně upravována a když už, tak maximálně do teploty 42 °C.

Nejlepší dieta na hubnutí

Při vaření raw stravy se jídlo namáčí, nakličuje, odšťavňuje, mele, vysouší... Ti, kteří raw stravu dodržují, věří, že raw strava si udržuje své výživové hodnoty, je pro lidské tělo přirozená, nepřekyseluje organismus a tudíž v těle nevytváří záněty. Při dodržování raw stravy byste nikdy neměli hladovět.

Mezi dovolené potraviny patří hlavně zelenina, pak ovoce, oříšky, semínka, luštěniny, mořské řasy, obilniny, klíčky, kokosové mléko, Někdy je dovolené i syrové maso, mořské plody nebo nepasterizované mléčné výrobky.

Hubnutí pomocí smoothies

Smoothie dieta je založena hlavně na konzumaci smoothie nápojů, které by měly přinést celkově snížený příjem kalorií a naopak dostatek vitamínů a minerálů. Smoothie dieta se může zdát jako bezproblémová, ovšem není pro každého. Příprava smoothie je sice jednoduchá, i tak se ale můžete seknout v případě jednotlivých smoothie tak, že například budou obsahovat vysoký obsah cukrů z ovoce, což půjde proti zásadám hubnutí.

Nejlepší dieta na hubnutí

Také smoothie dieta by měla mít svá pravidla, a to taková, že například dopoledne konzumujete smoothie drinky složené z ovoce a oříšků, odpoledne by pak měla převažovat hlavně zelenina. U smoothie diety je podstatné, že drinky doplníte alespoň o jedno, nejlépe dva běžná jídla denně (nejlépe by to měla být snídaně a oběd).

Jen konzumace smoothie drinků není dlouhodobě udržitelná už jen proto, že by vašemu organismu mohly chybět jiné důležité látky, především pak bílkoviny. Smoothie dieta také může způsobovat průjem nebo nadýmání a určitě není vhodná úplně pro každého.

Přerušovaný půst

Přerušovaný půst je dieta, ve které se střídají fáze jídla a hladovění. Mezi běžné vzorce přerušovaného půstu patří vzorec 16/8 (ten značí, že 16 hodin denně nic nejíte a zbylých 8 hodin máte určených pro jídlo) nebo vzorec 14/10 (tento vzorec je vhodnější pro ženy a při něm 14 hodin nejíte a 10 hodin máte určených pro jídlo).

Nejlepší dieta na hubnutí

Přerušovaný půst podporuje hubnutí tím, že podporuje spalování tuků a přispívá k budování svalové hmoty. Dále například zlepšuje regeneraci buněk a je prevencí kardiovaskulárních onemocnění. Přerušovaný půst lze držet dlouhodobě nebo je možné zařadit ho 1 až 2x týdně do režimu a pořád bude mít své opodstatnění.

Dieta zvaná přerušovaný půst zaručuje úbytek váhy, ale není vhodná pro každého. Držet by ji neměly těhotné nebo kojící ženy, lidé s podváhou, lidé s nádorovým onemocněním nebo například lidé s cukrovkou.

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Online kurzy hubnutí

Břicháč Tom – Velký kurz hubnutí

Určitě už jste slyšeli o chlapíkovi, který si říkal nebo to o něm říkali jiní – Břicháč Tom. To ještě vážil 107 kg a nějak mu začalo docházet, že s takovou nadváhou se žít jaksi nedá. Proto přestal řešit jen jídlo, ale pustil se do hubnutí. Hned první měsíc zhubl až 6 kilogramů čistého tuku. Postupem času se vypracoval na krásných 76 kg, aniž by držel přísné diety, hladověl nebo trávil celé dny v posilovně.

Nejlepší dieta na hubnutí

Břicháč Tom – celým jménem Tomáš Kosačík je autorem mnoha působivých bestsellerů, které lidi s kilogramy navíc přesvědčují o tom, že pomocí těch správných zásad a informací mohou stejně jednoduše zhubnout i oni. Ne jiný je Velký kurz hubnutí Břicháč Tom, který je k dispozici online.

Kromě neplacených částí, které mají za úkol navnadit případné zájemce, obsahuje i části placené. Pro úplný kurz je tedy potřeba platba. Díky ní získáte nejen přístup ke kurzu, ale i možnost se k němu vracet opakovaně. 

Nejlepší dieta na hubnutí

Kurz vede oblíbený lektor – Břicháč Tom, kdo jiný taky? V kurzu najdete souhrn toho nejdůležitějšího, co vás dovede k fázi, že i vy konečně oblečete vaše staré kalhoty, které jsou vám teď malé. V kurzu se například dozvíte:

  • po čem se přibírá nejvíce a čemu se tedy nejradši vyhnout,
  • jak úspěšně nastartovat hubnutí v případě, že s ním opakovaně začínáte,
  • jak se vyhnout jojo efektu,
  • jak si hubnutí zjednodušit,
  • jak mlsat bez výčitek.
Nejlepší dieta na hubnutí

Klíčovou roli v kurzu hraje autentický příběh Břicháče Toma, který vypráví o tom, jak dříve 107 kilogramů vážící chlap zhubl na úžasných 76 kg a svou váhu si udržel. V kurzu najdete všechny praktické informace na jednom místě. Už na začátku Břicháč Tom upozorňuje na fakt, že se nejedná o zázračnou dietu, při které bez práce a vůle shodíte nadbytečné kilogramy.

Břicháč Tom operuje s tím, že ani on sám nezhubl pomocí přísných diet, u kterých se nedá vydržet. Jeho cesta byla sice pomalejší, ale založena na osvědčených postupech, které ho krůček po krůčku dovedly k cíli. Kurz se tedy nezakládá na hladovění. Naopak ukazuje, jak snahu zhubnout co nejlépe zakomponovat do vašeho běžného dne. Jediná dieta je totiž taková, u které vydržíte celý život.

Nejlepší dieta na hubnutí

Břicháč Tom tedy slibuje, že budete jíst chutně, vyváženě, nutričně a bez hladovění a prostor si najdete i na mlsání. Břicháč Tom myslí na všechno, a proto zmiňuje i psychickou zátěž změny a kurz obohacuje o tipy, co dělat v situacích, které se s hubnutím neslučují (oslavy, výlety) nebo v situacích, kdy už toho všeho máte jednoduše dost. 

Nejlepší dieta na hubnutí


VÝBĚR ECOBLOGU #1

KetoMix

Princip KetoMix diety je založen na zvýšeném příjmů proteinů a omezeném příjmu sacharidů. Jde se o vědecky podloženou metodu, která funguje na muže i ženy bez rozdílu věku. S výživovými poradci, vyvinul KetoMix speciální proteinová jídla.

Zdroje

  1. Proteiny - https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADlkovina
  2. Biologická makromolekula - https://cs.wikipedia.org/wiki/Biologick%C3%A1_makromolekula
  3. Bílkoviny ve výživě člověka - https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADlkoviny_ve_v%C3%BD%C5%BEiv%C4%9B_%C4%8Dlov%C4%9Bka
  4. Bílkoviny - http://e-chembook.eu/bilkoviny
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší dieta na hubnutí
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Nejúčinnější dieta na hubnutí

Podobné články

Zanechte komentář