Domovská stránka » Wild and Coco » Wild&Coco: Výroba kokosového jogurtu
Wild&Coco: Výroba kokosového jogurtu

Wild&Coco: Výroba kokosového jogurtu

by Radoslav Černý
0 komentářů

V předchozích dvou článcích o Wild&Coco jsem psal o kokosovém jogurtu Yoguard a kokosovém kefíru. Nějakou dobu jsem si je jen kupoval a o vyrábění si jogurtu doma jsem nechtěl ani slyšet. Jenže po čase jsem si řekl, proč ne a objednal dužinu z mladého kokosu, kokosovou vodu a probiotika v kapslích. A můj první pokus s výrobou kokosového jogurtu mohl začít. Pojďte se se mnou podívat, jak výroba kokosového jogurtu probíhá krok za krokem.

Nejdříve jsem si všechny ingredience objednal v eshopu Wild&Coco (aktuálně přes tento odkaz dostanete kefír zdarma).

Krok 1 – Rozmrazit kokosovou dužinu a kokosovou vodu

výroba kokosového jogurtu

Dužinu s vodou jsem vytáhnul ráno z mrazáku a dal do dřezu. Večer bylo všechno rozmražené. Dužinu jsem zvážil a odebral ze sáčku půl kila. Stejně tak jsem odměřil půl litru vody.

Krok 2 – Dát do mixéru půl kila dužiny a půl litru vody

kokosová dužina a kokosová voda

Dužinu a vodu jsem dal do mixéru.

Krok 3 – Začít mixovat

výroba kokosového jogurtu

Můj první pokus jsem dělal na starším mixéru a proto mi mixování trvalo trochu déle něž jsem čekal. Určitě 10 minut.

Mezitím jsem ale koupil nový mixér a tam je to otázka 2 minut. Výroba kokosového jogurtu je s ním super pohodlná. Můžete si jej objednat přes Heuréku:

A pojďme na další krok.

Krok 4 – Mixovat dál a zkoušet, zda nejsou uvnitř větší kousky kokosu

výroba kokosového jogurtu

Mixoval jsem dál, protože v jogurtu byly pořád malé kousky kokosové dužiny. Po cca 10 minutách už byly kousky rozmixované.

Krok 5 – Přidat probiotika (+ možnost přidat kokosové máslo)

výroba kokosového jogurtu

Přidal jsem jednu kapsli probiotik. Vysapal jsem obsah kapsle dovnitř a lehce zamíchal, tak na cca 10 vteřin. Při dalších pokusech jsem přidával i kokosové máslo, aby byl jogurt hustější, ale jogurt mi chutná více bez přidaného másla.

Poté je výroba kokosového jogurtu skoro u konce. Teď jen naplnit sklenice.

Krok 6 – Naplnit sklenice

sklenice na kokosový jogurt

Obsah mixéru jsem nalil do sklenic. Nedával jsem je plné, protože jogurt, když dozrává, tak se zvětšuje jeho objem.

Poté jsem celý proces zopakoval s druhým půlkilem dužiny a půllitrem kokosové vody.

Krok 7 – Dát do trouby na 37 stupňů

výroba kokosového jogurtu

Jogurt jsem dal do trouby na 37 stupňů a šel spát. Nastavil jsem si budíka na 8 hodin čistého času.

Krok 8 – Zkontrolovat po 8 hodinách

kontrola kokosového jogurtu

V noci jsem k jogurtu vstal, abych uchutnal, zda je správně kyselý. Ještě úplně nebyl, tak jsem jej tak nechal do rána. Po dalších 3 hodinách byl OK a dal se jíst.

Bonusový tip – Nezačínat v 8 večer, abyste nemuseli v noci vstávat:)

Není to nutné, ale je to pohodlnější:)

Kefír zdarma -> Objednávka se slevovým kódem “ecoblog”

Ke každé objednávce kokosových výrobků nebo balíčků můžete dostat kefír zdarma, pokud na konci objednávky zadáte slevový kód “ecoblog”. Celý postup, jak toto provést, naleznete na obrázcích níže.

wild&coco

V rekapitulaci objednávky uvidíte řádek “Máte slevový kód?” Na něj klikněte a objeví se prázdné políčko, kam zadáte slovo “ecoblog” – bez uvozovek.

wild&coco

Klikněte na tlačítko POUŽÍT a kód se aplikuje. Vy pak uvidíte kefír ve vaši objednávce. Bude tak cena 79,- Kč a níže sleva -79,- Kč. Takže jste získali kefír zdarma, gratuluji:)

wild&coco

Pokud vše nepůjde podle plánu (což si neumím představit), tak mi napište do komentářů níže.

O společnosti Wild&Coco

Wild&Coco je dalším mým love-brandem, jehož jogurty jím téměř každý den. Jedná se o společnost, která má skvělý přístup k zákazníkům a podniká srdcem. Je radost od nich nakupovat a poté si doma připravovat kokosový jogurt nebo kefír.

Zakladatelem Wild&Coco je Filip Říha. Kokos se stal součástí Filipova života potom, co měl nehodu na motorce v Thajsku. Nechtěl na operaci, proto nasadil přísnou kokosovou očistu a po dobu jednoho týdne žil jen na kokosové stravě. Díky tomu zjistil, jak blahodárné účinky má kokos na lidské tělo a rozhodnul se toto poznání šířit dál.

Proto založil Mladý kokos, který se později přejmenoval na Wild&Coco. A díky tomu, jsem se s kokosem seznámil i já sám. Dnes Wild&Coco prodává své kokosové produkty jak v České republice, tak i na Slovensku a v Německu.

Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Wild&Coco: Výroba kokosového jogurtu
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
0 komentářů
0

Podobné články

Zanechte komentář