Domovská stránka » Wild and Coco » Wild & Coco: Výroba kokosového jogurtu

Wild & Coco: Výroba kokosového jogurtu

by Radek
0 komentářů

V předchozích dvou článcích o Wild & Coco jsem psal o kokosovém jogurtu Yoguard a kokosovém kefíru. Nějakou dobu jsem si je jen kupoval a o vyrábění si jogurtu doma jsem nechtěl ani slyšet. Jenže po čase jsem si řekl, proč ne a objednal dužinu z mladého kokosu, kokosovou vodu a probiotika v kapslích. A můj první pokus s výrobou kokosového jogurtu mohl začít. Pojďte se se mnou podívat, jak výroba kokosového jogurtu probíhá krok za krokem.

Nejdříve jsem si všechny ingredience objednal v eshopu Wild & Coco.

Krok 1 – Rozmrazit kokosovou dužinu a kokosovou vodu

výroba kokosového jogurtu

Dužinu s vodou jsem vytáhnul ráno z mrazáku a dal do dřezu. Večer bylo všechno rozmražené. Dužinu jsem zvážil a odebral ze sáčku půl kila. Stejně tak jsem odměřil půl litru vody.

Krok 2 – Dát do mixéru půl kila dužiny a půl litru vody

kokosová dužina a kokosová voda

Dužinu a vodu jsem dal do mixéru.

Krok 3 – Začít mixovat

výroba kokosového jogurtu

Můj první pokus jsem dělal na starším mixéru a proto mi mixování trvalo trochu déle něž jsem čekal. Určitě 10 minut.

Mezitím jsem ale koupil nový mixér a tam je to otázka 2 minut. Výroba kokosového jogurtu je s ním super pohodlná. Můžete si jej objednat přes Heuréku:

A pojďme na další krok.

Krok 4 – Mixovat dál a zkoušet, zda nejsou uvnitř větší kousky kokosu

výroba kokosového jogurtu

Mixoval jsem dál, protože v jogurtu byly pořád malé kousky kokosové dužiny. Po cca 10 minutách už byly kousky rozmixované.

Krok 5 – Přidat probiotika (+ možnost přidat kokosové máslo)

výroba kokosového jogurtu

Přidal jsem jednu kapsli probiotik. Vysapal jsem obsah kapsle dovnitř a lehce zamíchal, tak na cca 10 vteřin. Při dalších pokusech jsem přidával i kokosové máslo, aby byl jogurt hustější, ale jogurt mi chutná více bez přidaného másla.

Poté je výroba kokosového jogurtu skoro u konce. Teď jen naplnit sklenice.

Krok 6 – Naplnit sklenice

sklenice na kokosový jogurt

Obsah mixéru jsem nalil do sklenic. Nedával jsem je plné, protože jogurt, když dozrává, tak se zvětšuje jeho objem.

Poté jsem celý proces zopakoval s druhým půlkilem dužiny a půllitrem kokosové vody.

Krok 7 – Dát do trouby na 37 stupňů

výroba kokosového jogurtu

Jogurt jsem dal do trouby na 37 stupňů a šel spát. Nastavil jsem si budíka na 8 hodin čistého času.

Krok 8 – Zkontrolovat po 8 hodinách

kontrola kokosového jogurtu

V noci jsem k jogurtu vstal, abych uchutnal, zda je správně kyselý. Ještě úplně nebyl, tak jsem jej tak nechal do rána. Po dalších 3 hodinách byl OK a dal se jíst.

Bonusový tip – Nezačínat v 8 večer, abyste nemuseli v noci vstávat:)

Není to nutné, ale je to pohodlnější:)

O společnosti Wild & Coco

Wild & Coco je dalším mým love-brandem, jehož jogurty jím téměř každý den. Jedná se o společnost, která má skvělý přístup k zákazníkům a podniká srdcem. Je radost od nich nakupovat a poté si doma připravovat kokosový jogurt nebo kefír.

wild&coco

Zakladatelem Wild & Coco je Filip Říha. Kokos se stal součástí Filipova života potom, co měl nehodu na motorce v Thajsku. Nechtěl na operaci, proto nasadil přísnou kokosovou očistu a po dobu jednoho týdne žil jen na kokosové stravě. Díky tomu zjistil, jak blahodárné účinky má kokos na lidské tělo a rozhodnul se toto poznání šířit dál.

Proto založil Mladý kokos, který se později přejmenoval na Wild & Coco. A díky tomu, jsem se s kokosem seznámil i já sám. Dnes Wild&Coco prodává své kokosové produkty jak v České republice, tak i na Slovensku a v Německu.

Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Wild & Coco: Výroba kokosového jogurtu
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
0 komentářů
0

Podobné články

Zanechte komentář