Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší bezsacharidová dieta ✅

[SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší bezsacharidová dieta ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte, jaká je nejlepší bezsacharidová dieta na českém trhu?

Na Ecoblogu jsem jich testoval více jak 5.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší bezsacharidová dieta

VÝBĚR ECOBLOGU #1

KetoDiet

Tato česká značka vznikla v roce 2011 v Pardubicích a za několik let své existence se stala tato dieta velmi populární a získala si tak řadu příznivců. Firma nabízí svým klientům především proteinové nápoje a jídla, která jsou vyráběná přímo v České republice, nejedná se tedy o žádný dovoz ze zahraničí.

TOP 3 - Nejlepší bezsacharidová dieta

Doporučuji
Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoDiet

KetoDiet

Celkové hodnocení: 5/5

Pokud s dietou začínáte, podívejte se nejdříve na jejich e-shopu na výhodné dietní balíčky, kde najdete i ochutnávkový balíček, který je připraven pro ty, kteří nevědí, zda je tato dieta vhodná přímo pro ně. Balíček obsahuje 15 jídel na 3 dny.

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoMix

KetoMix

Celkové hodnocení: 4.9/5

Za vznikem KetoMixu v České republice stojí výživová poradkyně Monika Rychlovská Tělupilová, která se zdravým stravování zabývá již řadu let. Založila nutriční poradny a hledala nejlepší cestu, jak pomoci svým klientům v redukci váhy. 

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoFit

KetoFit

Celkové hodnocení: 4.8/5

Společnost Ketofit nabízí kvalitní keto jídla pro rychlé hubnutí a slibuje výsledky na úbytku váhy již do druhého dne. Pestrá jídla společnosti Ketofit mají velice nízký obsah sacharidů, naopak jsou plná bílkovin, které tělu dodají potřebné živiny. 

Co jsou to sacharidy? 

Bez sacharidů bychom neměli vůbec žádnou energii. Sacharidy jsou totiž naším základním energetickým zdrojem a nezáleží na tom, zda pracujete v kanceláři, odpočíváte nebo jste zrovna vrcholovým sportovcem. Společně s tuky a bílkovinami neboli proteiny patří sacharidy k základním živinám, které naše tělo potřebuje každý den. Jednotlivé sacharidy se pak skládají z cukerných jednotek, které se dále dělí do skupin podle počtu. Jednu cukernou jednotku obsahují monosacharidy, jedná se například o hroznový či ovocný cukr. Ze dvou až deseti jednotek jsou složeny oligosacharidy, například laktóza či sacharóza. A do komplexních sacharidů patří například pektin, celulóza či škrob. Každý z výše zmíněných sacharidů pak má velký vliv na lidský organismus.

Co je to bezsacharidová dieta? 

Bezsacharidová dieta dnes patří mezi oblíbené diety k redukci hmotnosti. Dieta spočívá v tom, že ze svého jídelníčku zcela vypustíte cukry a nahradíte je tuky a bílkovinami. Kromě hubnutí má tato dieta také pozitivní vliv na naše zdraví a tělo. Jde jednoduše o to, že celkově dojde ke snížení sacharidů ve vašem těle, čímž se stabilizuje hladina cukru v krvi a sníží se hladina inzulinu v krvi. To usnadní spalování tukových zásob v těle. Pokud sníte jídlo s minimem sacharidů, dostanete se do nutriční ketózy a vy se budete cítit nasyceni. Výsledkem je lepší a rychlejší spalování tuků, zvýšený pocit sytosti a snížení pocitu hladu.

Proč se do bezsacharidové diety pustit? 

Tento typ diety je poměrně zdravý a je skvělým pomocníkem zejména pokud chcete zredukovat svou váhu. S bezsacharidovou dietou se totiž hubne velice rychle. Díky tomu, že omezíte příjem sacharidů na minimum, začnete mnohem rychleji a efektivně spalovat. Poté, co se dostanete pro vás na ideální váhu, můžete postupně sacharidy do svého jídelníčku opět zařazovat.

Pomáhá bezsacharidová dieta hubnutí? 

Ano, nízkosacharidové diety jsou opravdu velice účinné při hubnutí, jelikož tím, že tělu nedopřejeme vůbec žádné sacharidy, nezbývá mu nic jiného než si energii vyrobit tím, že začne spalovat tuky, čímž v podstatě začínáte hubnout. Je ale důležité, abyste během diety dbali na příjem kvalitních potravin.

Jaké jsou výhody a nevýhody bezsacharidové diety? 

Většinu pozitiv této diety jsme již jmenovali výše. Jedná se opravdu o efektivní způsob hubnutí, během kterého si nemusíte počítat kalorie, stačí, když ze svého jídelníčku zcela vyřadíte sacharidy a potraviny, které je obsahují. Tato dieta však ale není pro každého, jelikož ze svého jídelníčku zcela vynecháte potraviny, které jsou pro naše tělo zdravé a prospěšné, například ovoce a luštěniny. Vhodná určitě není pro lidi, které trpí závažnějším onemocněním, diabetiky, těhotné a kojící ženy. Nevýhodu také je to, že lidé často trápí problémy s trávením v podobě zácpy, mohou se také cítit unavení a trápit je bolest hlavy.

Co jíst při bezsacharidové dietě? 

V rámci této diety jsou zakázány veškeré potraviny, které obsahují sacharidy. Váš jídelníček by měl být plný vlákniny, bílkovin a zdravých tuků. Patří sem tedy zelenina, maso, ryby, neslazené mléčné výrobky, vejce, ořechy, semínka či houby. Naopak v žádném případě nesmíte jíst pečivo, těstoviny, rýži, luštěniny, ovoce či brambory a jinou škrobovou zeleninu. Pro lepší představu o tom, co jíst při bezsacharidové dietě se podívejte na následující jídelníček. K snídani si dejte misku bílého jogurtu se semínky a ořechy. K obědu vepřovou panenku s omáčkou z hříbků a smetany s grilovanou zeleninou. Na večeři si připravte cuketové špagety s lososem.

Jaké jsou potraviny bez sacharidů? 

Bez sacharidů je téměř veškerá zelená zeleniny, libové maso, mořské plody, kvalitní sýry a smetana, vejce a výše zmíněné potraviny. Dnes jsou k dostání i speciální bezsacharidové těstoviny, pečivo a další jídla, která jsou určená přímo pro tento typ diety.

Nejlepší bezsacharidová dieta

VÝBĚR ECOBLOGU #1

KetoDiet

Tato česká značka vznikla v roce 2011 v Pardubicích a za několik let své existence se stala tato dieta velmi populární a získala si tak řadu příznivců. Firma nabízí svým klientům především proteinové nápoje a jídla, která jsou vyráběná přímo v České republice, nejedná se tedy o žádný dovoz ze zahraničí.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

KetoDiet 

Chcete se zbavit přebytečných kil a cítit se celkově zdravěji? Vyzkoušejte v současné době tolik oblíbenou ketodietu, například z e-shopu KetoDiet, který se zaměřuje především na prodej dietních balíčků přímo na míru jednotlivým klientům.

Ketodieta je vlastně proteinová dieta, která je založená na velice jednoduchém principu, kdy snížíte celkový příjem sacharidů na minimum a zvýšíte příjem bílkovin. Díky tomu začne tělo využívat nahromaděný tuk jako zdroj energie a vy začnete hubnout.

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoDiet

Tato česká značka vznikla v roce 2011 v Pardubicích a za několik let své existence se stala tato dieta velmi populární a získala si tak řadu příznivců. Firma nabízí svým klientům především proteinové nápoje a jídla, která jsou vyráběná přímo v České republice, nejedná se tedy o žádný dovoz ze zahraničí. 

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoDiet

Pokud s dietou začínáte, podívejte se nejdříve na jejich e-shopu na výhodné dietní balíčky, kde najdete i ochutnávkový balíček, který je připraven pro ty, kteří nevědí, zda je tato dieta vhodná přímo pro ně.

Ochutnávkový balíček obsahuje 15 jídel na 3 dny. Poté je dobré si v jejich BMI kalkulačce spočítat jaká je vaše optimální váha a bude vám doporučen vhodný dietní plán. Stačí do kalkulačky zadat vaše pohlaví, věk, výšku a váhu. Následně si můžete vybrat z balíčků, které jsou zaměřeny na nízkou, střední a vysokou nadváhu.

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoDiet

Kromě dietních balíčků si však můžete vybírat z velké řady dalších keto produktů. Zajímavou kategorií jsou „snídaně a svačiny“, kde najdete proteinové kaše a pomazánky. Dále si můžete zakoupit i „hlavní jídla“. Vybírat tak můžete z proteinových polévek, proteinových těstovin, palačinek nebo omelet. Ani když vás honí mlsná, nemusíte naříkat, ale zakoupit si můžete i řadu proteinového pečiva, dezertů a snacků se sníženými sacharidy. Keto dieta je pak neodmyslitelně spjatá s proteinovými nápoji, kterých je na jejich e-shopu opravdu velké množství. Jedná se o různé nápojové balíčky, smoothie, sirupy, koncentráty či dokonce o víno.

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoDiet

Na webových stránkách jsou vypracované i dietní plány určené přímo pro klienty, které zajišťují pestrou stravu a slibují, že nebudete mít pocit hladu. Doporučené keto výrobky pak můžete libovolně doplňovat zeleninou a vybranými druhy ovoce.

KetoMix 

Ketodiety neboli proteinové diety jsou mezi dietáři a lidmi zabývajícími se zdravým životním stylem stále populární. Zvažujete-li i vy, že chcete shodit přebytečná kila, podívejte se na stránky e-shopu KetoMix, kde se dozvíte o této dietě mnohem víc. Navíc si zde můžete zakoupit i vyvážená jídla vhodná přímo pro vaši dietu.

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoMix

Za vznikem KetoMixu v České republice stojí výživová poradkyně Monika Rychlovská Tělupilová, která se zdravým stravování zabývá již řadu let. Založila nutriční poradny a hledala nejlepší cestu, jak pomoci svým klientům v redukci váhy. A právě e-shop KetoMix nabízí velkou řadu různých keto jídel, která jsou vhodná při proteinové dietě. Vybírat tak můžete z proteinových koktejlů, polévek, tyčinek, omelet, palačinek, pečiva, kaší, těstovin, ale i chipsů a různých vhodných dochucovadel, dezertů, sladkostí, čokolád nebo doplňků stravy.

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoMix

V současné době nabízejí 22 plnohodnotných jídel, které vás zasytí a dodají vašemu tělu potřebné vitamíny a živiny. Možná vás překvapí široká nabídka čokolády, dezertů nebo i vína. I jejich složení je bez sacharidů a je zcela uzpůsobené této dietě, takže si je můžete dát bez obav a výčitek.

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoMix

Velmi populární jsou v současné době zejména výhodné balíčky, které jsou sestavené tak, aby měly vše potřebné pro vaše hubnutí. Balíčky obsahují různá jídla i příchutě, a tak se nemusíte bát, že by se vám jídlo za chvíli přejedlo. Příprava jídla je navíc jednoduchá a rychlá, a tak budete mít do pěti minut vše uvařeno. Nejprodávanějším balíčkem je ketonová dieta na čtyři nebo tři týdny.

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoMix

Často si pak lidé kladou otázkou, co budou jíst po ukončení této diety. KetoMix tak nabízí i jídla pro tzv. třetí fázi. Jedná se o jídla, která mají nižší obsah sacharidů, zároveň jsou ale plná vitamínů, minerálů a vlákniny. S těmito produkty se vám hravě podaří udržet si svou váhu i po skončení keto diety. Jídla to jsou navíc chutná, vybrat si můžete například z proteinových těstovin Bolognese či Carbonara.

KetoFit 

Dodejte svému tělo řadu vitamínů a minerálů a zároveň shoďte přebytečná kila. Společnost Ketofit nabízí kvalitní keto jídla pro rychlé hubnutí a slibuje výsledky na úbytku váhy již do druhého dne.

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoFit

Pestrá jídla společnosti Ketofit mají velice nízký obsah sacharidů, naopak jsou plná bílkovin, které tělu dodají potřebné živiny. Tato dieta byla vyvinuta převážně pro ženy s cílem co nejrychlejšího zhubnutí. V současné době je tato společnost populární i mezi celebritami a sportovci, která tato jídla také propagují.

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoFit

A jak s Ketofitem začít? Nejdříve vám společnost doporučí, abyste si na jejich webových stránkách vypočítali své BMI, podle kterého jednoduše zjistíte, jaká dieta je pro vás ta nejlepší. Vybrat si tak můžete ze čtyř redukčních plánů dle své váhy a podle toho, kolik chcete během diety zhubnout. Obvykle jsou tyto plány koncipovány na tři a šest týdnů. V této vybrané keto dietě je pak ale důležité jíst pouze jejich keto jídla, vypít dva litry čisté vody a pokud budete mít hlad, můžete sníst až 500 g povolené zeleniny, mezi kterou se počítá převážně zelená a listová zelenina.

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoFit

Ta s podílem sacharidů a škrobů je v této dietě zakázaná. Pokud si nejste jistí, zda vám bude keto dieta vyhovovat či budete mít během dne hlad, můžete se poptat po jednodenní ukázkové dietě, na základě které se rozhodnete, zda si balíček zakoupit či ne. K dispozici je vám v případě otázek i výživová poradkyně a online poradna. Pokud se již v keto dietě vyznáte, můžete si vybrat z řady keto produktů. Jednotlivé produkty mají rozdělené do kategorií: hlavní jídla, svačiny, koktejly, káva, nápoje, těstoviny, pečivo, pizza, proteinové dezerty, slané pochutiny, víno, omáčky a toppingy. Výběr je tedy opravdu velice pestrý a dietu si můžete složit dle svých preferencí a chutí. 

Nejlepší bezsacharidová dieta - KetoFit

Na webových stránkách najdete i řadu důležitých informací o ketóze, jaké potraviny jsou povolené, jaké naopak zakázané a k dispozici je i řada receptů, které vás mohou inspirovat na vaší cestě za vysněnou postavou a figuru si i na dále udržet.

Bezsacharidová dieta - Potraviny

V následujícím přehledu najdete vhodné potraviny, které můžete konzumovat při ketogenní dietě. Vždy si však pečlivě odvažujte porce a hlídejte si tuky, které potraviny obsahují. Například ořechy či semínka jsou při keto dietách povolené, jelikož neobsahují sacharidy. Na druhou stranu však mají vysoký podíl tuků, díky kterým se pak nedostanete do ketózy.

Avokádo  

Avokádo je skvělou potravinou při keto dietě, jelikož obsahuje minimum sacharidů, naopak má poměrně velké množství vlákniny a zdravých tuků. Obsahuje také velkou řadu vitamínů, minerálů a draslík, který je velice důležitý právě při přechodu na ketogenní stravu. Pravidelná konzultace avokáda také zlepšuje hladinu cholesterolu v krvi.

Čaj  

Čaj je vhodným nápojem při keto hubnutí, jelikož neobsahuje žádné kalorie a sacharidy, tedy pouze za předpokladu, že si čaj neosladíte cukrem, medem nebo jiným typem sladidla. Naopak zelený čaj dobře nastartuje organismus a obsahuje antioxidanty, které regenerují buňky. Některé bylinné čaje dokonce podporují hubnutí.

Káva  

Neslazená černá káva bez mléka má na hubnutí velice pozitivní dopad, jelikož zrychluje metabolismus a prohřívá tělo. Během keto diety si můžete dopřát až 4 šálky černé kávy denně, nezapomínejte však pravidelně kávu vyvažovat čistou vodou.

Bobulovité ovoce 

Ovoce obecně obsahuje poměrně hodně sacharidů, proto si jejich množství v jídelníčku při keto dietě pečlivě hlídejte. Do keto diety však můžete občas zařadit borůvky, maliny, jahody a jiné bobulovité ovoce. Dále pak také citron či rebarboru.

Cottage 

Cottage sýr se obecně řadí mezi velice zdravé potraviny, které byste měli zahrnout do svého jídelníčku. Čerstvý sýr cottage má vysoký obsah bílkovin, ale velice malé množství sacharidů, takže jej můžete zahrnout i do své keto diety. 

Hořká čokoláda 

Hořká čokoláda obsahuje rozhodně méně cukru než čokoláda mléčná a bílá, což z ní dělá nejlepší volbu, pokud jste se rozhodli pro keto dietu. Při dietě je ale opravdu důležité hlídat si porce a vybrat si čokoládu, která má minimálně 70 % kakaa, abyste nepřekročili denní limit sacharidů.

Kokosový olej 

Kokosový olej je velice kalorický, ale pro keto dietu vhodný, jelikož obsahuje řetězové triglyceridy, které se v játrech mění na ketony. Tento proces vyvolává ketózu, které chcete při dietě dosáhnout. Tento druh oleje pomáhá také udržovat zdravý cholesterol v krvi.

Máslo 

Máslo obsahuje dobré tuky, takže jej můžete zařadit do své keto diety, jelikož má pouze stopové množství sacharidů. Myslete však také na to, že kvalitní máslo obsahuje také poměrně dost kalorií.

Smetana 

Smetana je také vhodná pro keto diety pro svůj vysoký obsah tuku a nízký obsah sacharidů. Obecně však není ale moc zdravá, proto ji při dietách využívejte jen střídmě nebo pro dochucení jídel.

Mořské plody  

Ryby a korýši jsou téměř bez sacharidů, navíc jsou bohaté na draslík, selen a vitamíny B, takže je klidně můžete zařadit do keto diety. Krevety a většina krabů také neobsahují téměř žádné sacharidy, pozor si však dejte na ústřice a chobotnice.

Maso 

Maso, ryby i mořské plody jsou potraviny bohaté na tuky s minimálním množstvím sacharidů, proto je můžete jíst i při keto dietě. Maso i například šunka hrají poměrně velkou roli v tzv. hubnoucí fázi.

Nudle shirataki  

Shirataki nudle jsou bezlepkové a na jednu porci obsahují 1 gram čistých sacharidů, takže jsou vhodným doplňkem stravy při keto dietách. Navíc jsou tyto asijské nudle velice bohaté na vlákninu, což prospěje i vašemu trávení.

Olivy  

Olivy jsou pro naše zdraví velice prospěšné a můžete je jíst i při keto dietě. Neobsahují téměř žádné sacharidy, naopak jsou plné antioxidantů, které se vyznačují protizánětlivými účinky a chrání naše buňky před poškozením.

Olivový olej  

Olivový olej je vhodný pro keto dietu z toho důvodu, že obsahuje zdravé tuky a žádné sacharidy. V keto dietách bývá tento olej častým dochucovadlem například salátů.

Ořechy 

Během keto diety můžete jíst ořechy, ale obecně nejsou při dietách moc oblíbené, jelikož obsahují vysoký podíl tuků. Pokud byste při keto dietě přijímali vysoký podíl tuků, budete spalovat právě ty, a ne tuky uložené v těle, proto s ořechy raději opatrně.

Řecký jogurt 

Neslazený řecký jogurt obsahuje velice malé množství sacharidů a díky vysokému obsahu bílkovin se skvěle hodí do keto diety.

Semínka 

Většina semínek je složená ze zdravých tuků a mohou být součástí keto diety. Vhodná pro dietu jsou například chia, lněná a dýňová semínka, pozor si dejte na slunečnicová, která mají již vyšší podíl sacharidů. Semínka obecně pak obsahují poměrně dost tuků, díky kterým se pak nemusíte dostat do ketózy, proto si na ně raději dávejte pozor a konzumujte je střídmě.

Sýr 

Díky vysokému obsahu tuků a nízkému procentu sacharidů je sýr skvělým doplňkem při keto dietě. Skvělý je například čedar, hermelín, feta nebo camembert. V průměru jedna porce sýru čedar (28 g) má jen 1 gram sacharidů, což ze sýra dělá skvělou potravinu v rámci ketogenní stravy.

Vejce  

Vejce jsou skvělou surovinou pro keto dietu, jelikož neobsahují téměř žádné sacharidy, což z vajec dělá ideální jídlo. Jedno vejce obsahuje méně než 1 gram sacharidů, naopak mají hodně bílkovin, a právě proto jsou velice oblíbené pro své výživové hodnoty.

Zelenina 

Zelenina je hlavní součástí keto diety. Některé druhy však obsahují příliš mnoho sacharidů, jedná se převážně o škrobovou zeleninu jako jsou například brambory. Další nevhodnou zeleninou je i červená řepa, mrkev, hrášek nebo kukuřice, které mají také vyšší podíl sacharidů. Naopak vhodná je zejména zelená zelenina, listové saláty, celer, ředkvičky, květák, zelí nebo cuketa. I u zeleniny si však musíte hlídat povolené množství gramů.

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Nejlepší bezsacharidová dieta

VÝBĚR ECOBLOGU #1

KetoDiet

Tato česká značka vznikla v roce 2011 v Pardubicích a za několik let své existence se stala tato dieta velmi populární a získala si tak řadu příznivců. Firma nabízí svým klientům především proteinové nápoje a jídla, která jsou vyráběná přímo v České republice, nejedná se tedy o žádný dovoz ze zahraničí.

Zdroje

  1. Nízkosacharidová dieta: https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%ADzkosacharidov%C3%A1_dieta
  2. Ketogenní dieta: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ketogenn%C3%AD_dieta
  3. Ketóza: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ket%C3%B3za
  4. What is Ketosis: https://www.expertbulletin.com/what-is-ketosis-top-signs-symptoms-and-ketoacidosis/
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší bezsacharidová dieta
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Srovnání nejlepších bezsacharidových diet na českém trhu

Podobné články

Zanechte komentář