Domovská stránka » Udírny » [RECENZE] ✅ Udírny.cz: Kaiserovy udírny ✅

[RECENZE] ✅ Udírny.cz: Kaiserovy udírny ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

V posledních letech se stále více lidí vrací k tradičním způsobům konzumace potravin a objevuje kouzlo domácího uzení.

A právě v této oblasti nacházejí udírny své uplatnění.

Udírny jsou výborným pomocníkem pro každého, kdo se rád ponoří do kulinářských experimentů a chce si vychutnat dokonalé aroma a chuť uzených produktů, a to bez nutnosti používat přidané konzervanty či chemické látky.

Není divu, že se stále více lidí rozhoduje investovat do vlastní udírny a nechat si doma vykouřit maso, ryby, sýry či zeleninu.

Udírny nabízejí mnoho možností a variant, a tak si každý může najít to své nejoblíbenější uzené jídlo.

V tomto článku se podíváme na to, co jsou udírny, jak fungují a jaké jsou nejlepší způsoby, jak s nimi pracovat.

Pokud uvažujete o pořízení vlastní udírny, určitě by vám neměl uniknout tento článek plný užitečných informací a tipů!

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Představení e-shopu Udírny.cz

Udírny.cz je internetový obchod nabízející široký výběr udíren a příslušenství pro uzení a grilování. 

Firma se zaměřuje na kvalitní produkty od prověřených výrobců, včetně Kaiserových udíren.

Na webu Udírny.cz lze najít nejen udírny různých velikostí a provedení, ale také širokou škálu grilovacích a uzenářských potřeb, jako jsou dřevěné uhlíky, kouřové tříště, grilovací rošty a další.

Kaiserovy udírny jsou vysoce kvalitní udírny, které se vyznačují robustní konstrukcí a špičkovou kvalitou.

Tyto udírny jsou oblíbené mezi domácími uzenáři i profesionálními kuchaři.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Udírny.cz je jedním z největších českých e-shopů, který se specializuje na prodej uzenářského vybavení a příslušenství.

Společnost nabízí nejen Kaiserovy udírny, ale také například kouřové generátory, dřevěné třísky nebo různé druhy koření a marinád.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Co je v nabídce e-shopu Udírny.cz

Elektrické udírny

Elektrické udírny jsou neocenitelným nástrojem pro ty, kteří mají rádi uzené potraviny. S moderní elektrickou udírnou můžete rychle a pohodlně dosáhnout vždy dokonalého uzení. Na rozdíl od tradičních způsobů uzení, které vyžadují zapálení a kontrolu ohně, elektrické udírny vás zbaví dohadů, protože se dodávají s přednastavenými regulátory teploty.

Stačí jen přidat dřevo nebo piliny, aby se vytvořil kouř, a udržovat v udírně správnou vlhkost. Navíc nehrozí velké výkyvy teplot, které by mohly uzené potraviny zničit. S elektrickou domácí udírnou snadno vyrobíte dokonale vyuzené maso, jako je vepřová plec, bůček a žebra, ryby, jako je losos a pstruh, klobásy, sýry, ořechy nebo dokonce sušené maso! Investice do elektrické udírny je dokonalý způsob, jak vylepšit své uzené jídlo!

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Přenosné a rybářské udírny

Přenosné venkovní udírny jsou ideální volbou, pokud rádi udíte jídlo na zahradě. Nejenže nabízejí pohodlný způsob uzení vašich oblíbených pokrmů, ať jste kdekoli, ale jsou také poměrně cenově dostupné a snadno se používají. Přenosné udírny se dodávají v různých velikostech a provedeních, takže je snadné najít takovou, která bude vyhovovat vašim potřebám.

Ať už jako zdroj paliva upřednostňujete tvrdé dřevo nebo dřevěné uhlí, přenosné udírny umožňují snadné vytváření chutných uzených pokrmů. A s dnešními elektrickými udírnami je regulace teploty hračka! S těmito malými, ale účinnými nástroji můžete dosáhnout profesionálních výsledků uzení bez ohledu na to, kde se nacházíte - ideální pro kempování i rodinné oslavy! Investice do přenosné udírny je dokonalým způsobem, jak maximálně si užít kouření pod širým nebem.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Izolované udírny

Izolované nerezové udírny jsou ideální volbou, pokud hledáte robustní řešení pro uzení s dlouhou životností. Díky dvoustěnné konstrukci a vysoce kvalitní izolaci jsou tyto udírny navrženy tak, aby odolaly i těm nejnáročnějším venkovním podmínkám. Navíc je lze vytápět pomocí dřevěných štěpků a pilin spolu s elektrickou spirálou s nastavitelnou regulací teploty.

Jejich komín o průměru 100 mm navíc umožňuje připojení k externímu kouřovodu pro zvýšení účinnosti při uzení velkého množství potravin. Od kusů hovězího masa angus a vepřových žeber až po uzeného lososa a pstruha - cokoli se rozhodnete udit ve své izolované udírně, bude vždy dokonale propečené! Investujte do nerezové udírny ještě dnes a začněte si vychutnávat lahodné uzené chutě! 

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Prosklené udírny

Prosklené udírny jsou skvělou volbou, pokud chcete dosáhnout profesionálních výsledků uzení bez nepořádku. Tyto moderní udírny jsou ze všech stran prosklené a umožňují vám sledovat vaření pokrmu, aniž byste museli otevírat víko udírny a narušovat proces vaření. Jejich odolná konstrukce navíc zaručuje dlouholeté používání.

Prosklené udírny se dodávají v izolovaných i jednostěnných modelech, takže jsou vhodné pro celoroční uzení. S těmito praktickými nástroji můžete snadno udit nejen maso a ryby, ale také sýry, ořechy a lahodné sušené maso. Investice do prosklené udírny je skvělý způsob, jak si každý den vychutnat uzené pokrmy jako v restauraci!

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test


Jakou vybrat udírnu a co je třeba vědět před koupí elektrické udírny?

Před koupí udírny je třeba zvážit několik faktorů, které vám pomohou vybrat správný model pro vaše potřeby:

  1. Typ udírny: Existují různé typy udíren, jako jsou klasické dřevěné udírny, plynové udírny a elektrické udírny. Každý typ má své výhody a nevýhody, zvažte tedy, který typ by pro vás byl nejlepší.
  2. Velikost: Zvažte, kolik masa nebo ryb budete udílet a pro kolik lidí je určené. Vyberte udírnu dostatečně velkou, aby se do ní vešlo všechno, co chcete udílet.
  3. Materiál: Zvažte, z jakého materiálu je udírna vyrobena. Materiál by měl být kvalitní a odolný, aby byla udírna dlouhodobě funkční.
  4. Výkon: Udírny mají různý výkon. Zvažte, jak často budete udírnu používat a jak dlouho bude trvat, než masa nebo ryby dosáhnou správného stupně propečení. Vyberte udírnu s dostatečným výkonem, aby byla rychlá a efektivní.
  5. Funkce: Některé udírny mají různé funkce, jako například regulaci teploty, programovatelné časy nebo vnitřní osvětlení. Zvažte, jaké funkce jsou pro vás důležité a vyberte podle toho.
  6. Čištění: Zkontrolujte, jak snadno se udírna čistí, zda jsou náhradní díly snadno dostupné a zda lze udírnu snadno rozebrat a složit.
  7. Cena: Cena je samozřejmě také faktorem, který je třeba zvážit. Vyberte udírnu, která splňuje vaše požadavky, ale zároveň je pro vás cenově dostupná.

Je také důležité si přečíst recenze a hodnocení jiných uživatelů udíren, abyste získali představu o kvalitě a výkonu jednotlivých modelů.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak velkou vybrat udírnu?

Při výběru velikosti udírny je třeba zvážit, kolik masa nebo ryb budete udit a pro kolik lidí chcete udit. Pokud plánujete udírnu používat jen pro občasnou přípravu menších množství masa nebo ryb, může být menší udírna dostačující. V takovém případě bývá dostatečná udírna o objemu kolem 30-50 litrů.

Pro větší množství masa nebo ryb nebo pokud chcete udírnu používat častěji, je lepší zvolit větší model s objemem 80-150 litrů a více. Tyto větší udírny bývají také vybaveny pokročilými funkcemi, jako například digitálními displeji, programovatelnými časy a teplotami, což usnadňuje práci s udírnou a zlepšuje výsledky uzení.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Co všechno se dá udit a co můžete dát do udírny?

V udírně lze udit mnoho různých potravin, jako jsou maso, ryby, uzeniny, zelenina a sýry. Mezi nejčastěji udílené potraviny patří:

  • Losos a další druhy ryb, jako např. pstruh, úhoř, sardinky, makrela
  • Kuřecí nebo krůtí prsa, vepřové nebo hovězí maso, šunka, slanina a další uzeniny
  • Zelenina, jako např. rajčata, cukety, papriky, cibule a česnek
  • Sýry, jako např. gouda, eidam, sýr s plísní a další druhy sýrů
Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Před vložením potravin do udírny je důležité je připravit. Maso nebo ryby se obvykle nakládají a koření podle receptu. Zelenina se oloupe a nakrájí na menší kousky. Sýry se nakrájejí na plátky nebo kostky.

Je také důležité si přečíst návod na použití konkrétní udírny a dodržovat doporučené postupy, aby byly potraviny správně udělány a aby nedošlo k poškození udírny.

Podívat se můžete i mna množství receptů na uzení.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Co je nejlepší na uzení?

To, co je nejlepší na uzení, je otázkou vkusu a preference jednotlivých lidí. Nicméně, některé druhy masa a ryb jsou pro uzení obzvláště vhodné a mají výbornou chuť:

  • Losos a další druhy ryb, jako např. pstruh, úhoř, sardinky, makrela
  • Vepřové nebo hovězí maso, jako např. šunka, slanina, klobása a další uzeniny
  • Kuřecí nebo krůtí prsa, které jsou uzené obzvláště chutné a jemné
Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Důležité je také použít kvalitní koření a marinády, které dodají masu nebo rybě příjemnou chuť a vůni. Při výběru koření se řiďte svými preferencemi a experimentujte s různými druhy, abyste našli to, co vám nejvíce chutná.

V neposlední řadě je důležité dodržovat správnou teplotu a dobu uzení, abyste dosáhli perfektního výsledku. Správná teplota a doba uzení se liší v závislosti na druhu masa nebo ryb a také na druhu udírny, kterou používáte. Doporučujeme tedy pečlivě studovat návod na použití vaší udírny a postupovat podle něj.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak začít s uzením?

Začít s uzením je relativně snadné, stačí dodržovat několik základních kroků:

  1. Zvolte si vhodnou udírnu: Existuje mnoho druhů udíren, jako jsou dřevěné, elektrické nebo plynové udírny. Vyberte si udírnu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám.
  2. Připravte maso nebo ryby: Maso nebo ryby by měly být nakrájeny na menší kousky a následně marinovány podle vašeho receptu. Marináda může obsahovat různé koření, bylinky a další ingredience, které zlepší chuť a vůni uzeného jídla.
  3. Upevněte maso nebo ryby: Maso nebo ryby dejte do nerezových mřížek a poté je upevněte v udírně. Nezapomeňte ponechat mezi kousky dostatečný prostor, aby mohlo proudit kouř.
  4. Nastavte teplotu a dobu uzení: Nastavte teplotu a dobu uzení podle receptu a druhu masa nebo ryb. Teplotu a dobu uzení můžete ovlivňovat tím, jak často budete přidávat dřevo nebo jiné palivo do udírny.
  5. Uzení: Po nastavení teploty a doby uzení můžete začít s uzením. Během procesu uzení je důležité pravidelně kontrolovat teplotu a vlhkost v udírně a přidávat palivo podle potřeby.
  6. Ochlazení a skladování: Po dokončení uzení nechte maso nebo ryby chvíli vychladnout a poté je můžete balit a skladovat v lednici.

Je důležité si přečíst návod na použití konkrétní udírny a dodržovat doporučené postupy, aby byly potraviny správně udělány a aby nedošlo k poškození udírny.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak dlouho se udí maso?

Doba uzení masa závisí na druhu masa a velikosti kousků, ale obecně se uzení pohybuje v rozmezí několika hodin až několika dnů. Níže uvádíme přibližné doby uzení některých druhů masa:

  • Šunka: 8-12 hodin
  • Vepřové nebo hovězí maso: 8-12 hodin
  • Kuřecí nebo krůtí prsa: 2-4 hodiny
  • Losos: 6-12 hodin
  • Pstruh: 4-6 hodin
  • Slanina: 4-6 hodin

Je důležité dodržovat doporučené doby uzení v závislosti na druhu masa, velikosti kousků a také na teplotě v udírně. Pokud se rozhodnete pro delší dobu uzení, může to mít za následek příliš suché a tvrdé maso. Proto je důležité pečlivě sledovat proces uzení a pravidelně kontrolovat teplotu a vlhkost v udírně, aby bylo maso správně propečené a mělo příjemnou chuť a vůni.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Co znamená když udírna dehtuje?

Ideální volbu do udírby představuje bukové dřevo, případně peckoviny typu třešně nebo švestky. Dřevo musí být dokonale vyschlé, jinak bude maso černé a jako uhel.To znamená, že došlo k přespřílišnému dehtování.

Prostě, když udírna dehtuje, znamená to, že se z ní uvolňují spaliny obsahující dehty, které se mohou usazovat na površích a vytvářet nepříjemný zápach.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak poznám že je uzené hotové a kdy vyndat maso z udírny?

Abychom poznali, že je uzené hotové, je třeba sledovat několik indikátorů:

  1. Teplota: Vnitřní teplota masa by měla být alespoň 70 stupňů Celsia, aby bylo zabráněno riziku onemocnění z potravin.
  2. Barva: Uzené maso by mělo mít charakteristickou barvu, která se liší v závislosti na druhu masa. Například uzená šunka by měla být růžová, zatímco uzené kuřecí nebo krůtí prsa by měly mít zlatavou barvu.
  3. Konzistence: Uzené maso by mělo být jemné a měkké, s příjemnou vůní a chutí.
  4. Vzhled: Uzené maso by mělo být kůrou opletené a na řezu by mělo být vidět rovnoměrné propečení a kvalitní vnitřní struktura masa.

Je také důležité dodržovat doporučené doby uzení a teploty v závislosti na druhu masa a velikosti kousků. Pokud nejste jisti, zda je uzené hotové, můžete vždy použít teploměr na měření vnitřní teploty masa, aby se ujistil, že má správnou teplotu.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak dlouho se udí špek?

Doba uzení špeku závisí na velikosti kousků a také na teplotě v udírně. Obecně se však uzení špeku pohybuje v rozmezí 4 až 6 hodin. Zde je návod na uzení špeku:

  1. Připravte špek: Špek by měl být nakrájen na menší kousky a následně osolený nebo marinován podle vašeho receptu.
  2. Nastavte teplotu v udírně: Teplotu v udírně nastavte na 90-110 stupňů Celsia.
  3. Upevněte špek: Upevněte kousky špeku v udírně na mřížce s dostatečným rozestupem, aby kouř mohl volně proudit.
  4. Uzení: Umístěte mřížku s kousky špeku do udírny a nechte uzené po dobu 4-6 hodin. Během uzení pravidelně kontrolovat teplotu a vlhkost v udírně a přidávat dřevo nebo jiné palivo podle potřeby.
  5. Kontrola, zda je špek hotový: Po uplynutí doby uzení zkontrolujte teplotu uvnitř kousků špeku. Pokud je teplota alespoň 70 stupňů Celsia a kousky špeku mají charakteristickou barvu a konzistenci, jsou hotové.
  6. Ochlazení a skladování: Nechte uzený špek chvíli vychladnout a poté ho můžete balit a skladovat v lednici.

Je důležité dodržovat doporučené teploty a doby uzení, aby byl špek správně propečený a měl příjemnou chuť a vůni.

Dobrou chuť!
Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak připravit kapra na uzení?

Kapra lze velmi úspěšně udit a získat z něj vynikající delikatesu. Zde je návod, jak správně připravit kapra na uzení:

  1. Vyčistěte kapra: Kapra důkladně vyčistěte od šupin a vnitřností. Odstraňte ploutve a ocas, ale ponechte hlavu a ocasovou ploutvičku.
  2. Připravte marinádu: Připravte marinádu z vody, soli, cukru, koření a bylinek podle vašich chutí. Marinádu dejte kaprovi do břicha a nechte ho v ní odležet po dobu 1-2 hodin v lednici.
  3. Osušte kapra: Po marinování vyjměte kapra z lednice a osušte ho papírovým ubrouskem nebo kuchyňským utěrkou.
  4. Vytvořte vrstvu soli: Na dno udírny dejte vrstvu soli o tloušťce asi 1 cm.
  5. Položte kapra na mřížku: Položte kapra na mřížku a dejte ji do udírny na vrstvu soli. Opatrně uzavřete dveře udírny.
  6. Uzení: Uzení by mělo trvat asi 1-2 hodiny, při teplotě kolem 80-90 stupňů Celsia. První půlhodinu uzení by mělo být bez kouře, aby se zkapalněná marináda vysušila a vytvořila se na kaprovi kůrka. Poté můžete přidat kouř, který dodá kaprovi specifickou chuť a aroma.
  7. Hotovo: Po dokončení uzení vyjměte kapra z udírny a nechte ho trochu odpočinout před podáváním.

Dodržování těchto kroků vám umožní připravit kapra na uzení a získat vynikající a chutné uzené rybí maso.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak přeudit salám?

Přeudění salámu je proces, kterým se zvýší trvanlivost a chuť salámu. Zde je návod, jak přeudit salám:

  1. Ujistěte se, že máte kvalitní salám: Přeudění salámu zlepší jeho chuť a trvanlivost, ale pouze tehdy, když je salám kvalitní. Zkontrolujte, zda máte salám, který má dostatečně vysoký obsah masa a je kvalitně upraven.
  2. Upravte salám: Před uzením je potřeba salám upravit. Odeberte jakékoli obaly, ujistěte se, že je salám suchý a odstraňte všechny viditelné kousky tuku.
  3. Zahřejte udírnu: Zahřejte udírnu na teplotu mezi 60 a 70 stupni Celsia.
  4. Vytvořte kouř: Vytvořte kouř v udírně pomocí dřeva nebo uhlí. Některé druhy dřeva, jako je buk nebo javor, jsou obzvláště vhodné pro uzení salámu.
  5. Položte salám na mřížku: Položte salám na mřížku a dejte ji do udírny. Ujistěte se, že salám nekape a že má dostatečný prostor kolem sebe pro kouření.
  6. Uzení: Uzení by mělo trvat asi 3-4 hodiny při teplotě 60 až 70 stupňů Celsia. Během procesu uzení se salám postupně zbarví do tmavší barvy a získá charakteristickou vůni.
  7. Hotovo: Po dokončení uzení salám vyjměte z udírny a nechte ho vychladnout. Salám je nyní přeuděný a může být skladován po dobu až několika týdnů.

Dodržování těchto kroků vám umožní správně přeudit salám a získat vynikající chuť a trvanlivost. Je však důležité dbát na hygienu a bezpečnost potravin během celého procesu uzení a skladování salámu.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak dlouho se udí sýr?

Sýr lze udit v udírně při teplotě přibližně 80 °C po dobu 30 minut až 2 hodin v závislosti na požadované intenzitě kouře. Čím déle se sýr udí, tím silnější je jeho kouřová chuť.

  1. Na začátku se rozhodněte, jaký druh sýra chcete udit. K uzení se nejlépe hodí tvrdé sýry, jako je čedar a gouda.
  2. Před uzením se ujistěte, že je sýr zabalen do vlhkého plátna nebo fólie, aby se během uzení nevysušil.
  3. Sýr vložte do udírny při teplotě přibližně 80 °C a kouřte 30 minut až 2 hodiny v závislosti na požadované intenzitě kouřové chuti.
  4. Po dokončení vyjměte sýr z udírny a nechte jej vychladnout, než jej budete podávat s krekry nebo chlebem jako součást předkrmu nebo svačinového talíře. 
Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak dlouho udit na 60 stupňů Celsia?

Doba uzení na teplotě 60 stupňů Celsia závisí na druhu masa nebo ryby a na velikosti kousků. Délka uzení se může pohybovat v rozmezí několika hodin až několika dnů, v závislosti na druhu masa nebo ryby a také na velikosti kousků. Je tedy důležité pečlivě studovat návod na použití vaší udírny a postupovat podle něj.

Obecně se však nedoporučuje uzení při teplotě 60 stupňů Celsia, protože tato teplota není dostatečná k zabíjení bakterií a mikroorganismů, které mohou způsobit onemocnění z potravin.

Pro bezpečné uzení masa nebo ryb se doporučuje uzení při vyšších teplotách, obvykle nad 70 stupňů Celsia. Při této teplotě se zabíjejí nebezpečné bakterie a mikroorganismy a zároveň se masa nebo ryby správně propečou a získají charakteristickou chuť a vůni uzeného jídla.

Je tedy důležité dodržovat doporučené teploty a doby uzení pro konkrétní druh masa nebo ryby, abyste zajistili bezpečné a chutné uzení. 

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak správně roztopit udírnu?

Asi bude úplně nejlepší si to ukázat na videu níže.

Pokud budete postupovat podle instrukcí ve videu, tak se není čeho bát a co zkazit.

Jak udržet teplotu v udírně?

Udržení správné teploty v udírně je klíčové pro úspěšné uzení masa nebo ryb. Zde je několik tipů, jak udržet teplotu v udírně:

  1. Předehřátí udírny: Před začátkem uzení je důležité předehřát udírnu na správnou teplotu. Tím zajistíte, že se uzení začne uzení co nejdříve a udrží si teplotu během procesu uzení.
  2. Správná izolace: Dbejte na to, aby vaše udírna měla správnou izolaci, aby se minimalizovalo únik tepla během procesu uzení.
  3. Použití termometru: Použití termometru na měření teploty v udírně vám umožní pravidelně sledovat teplotu a přizpůsobit ji podle potřeby.
  4. Vyvažování teploty: Udržujte konstantní teplotu v udírně tím, že pravidelně přidáváte palivo, aby se udržela rovnoměrná teplota po celou dobu uzení.
  5. Kontrola ventilace: Správná ventilace je důležitá pro udržení správné teploty v udírně. Ujistěte se, že vaše udírna má dostatečnou ventilaci, aby mohl proudit vzduch a kouř.
  6. Správná vlhkost: Uzení masa nebo ryb vyžaduje správnou vlhkost v udírně. Ujistěte se, že vaše udírna má dostatečnou vlhkost, aby se zabránilo vysychání masa nebo ryb.
  7. Ochrana před větrem a deštěm: Uzení masa nebo ryb by mělo být prováděno v klidném a suchém prostředí, aby se minimalizovaly změny teploty a vlhkosti.

Dodržování těchto tipů vám umožní udržet správnou teplotu v udírně a dosáhnout vynikajících výsledků při uzení masa nebo ryb.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak dlouho vypalovat novou udírnu?

Novou udírnu je potřeba vypálit před prvním použitím. Tento proces se nazývá sezónní vypalování a slouží k odstranění prachu, mastnoty a jiných nečistot z nových komponentů a také k vytvoření ochranné vrstvy na povrchu kovových součástí. Zde je návod, jak správně vypálit novou udírnu:

  1. Odmontujte vnitřní mřížku a všechny další odnímatelné součásti z udírny.
  2. Naplňte dřevěné uhlí nebo dřevěné štěpky do ohniště.
  3. Zapalte oheň a nechte ho hořet až do úplného vypálení paliva, přibližně po dobu 3-4 hodin. Během této doby se teplota v udírně postupně zvyšuje, což pomáhá odstranit všechny nečistoty z povrchu.
  4. Vypněte oheň a nechte udírnu vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Umyjte vnitřní mřížku a všechny další odnímatelné součásti vodou a saponátem, aby odstranili zbytky sazí a prachu.
  6. Upravte teplotu v udírně na požadovanou úroveň a začněte s uzením.

Dodržování těchto kroků vám umožní připravit novou udírnu pro správné uzení masa nebo ryb a dosáhnout vynikajících výsledků.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak přikládat při uzení?

Správné přikládání paliva při uzení je klíčové pro udržení konstantní teploty v udírně a správný průběh procesu uzení. Zde je návod, jak správně přikládat palivo při uzení:

  1. Použijte kvalitní palivo: Použijte kvalitní uhlí nebo dřevěné štěpky, aby se minimalizovalo množství sazí a popela, které mohou ovlivnit chuť uzeného masa nebo ryb.
  2. Přikládejte pravidelně: Pravidelné přikládání paliva je klíčové pro udržení konstantní teploty v udírně. Pokud teplota klesne, přidejte více paliva. Pokud teplota stoupne příliš vysoko, otevřete ventilaci a přidejte trochu vody, aby se snížila teplota v udírně.
  3. Přidávejte malé dávky: Přidejte malé dávky paliva, aby se minimalizovaly výkyvy teploty v udírně.
  4. Dodržujte pořadí: Přikládejte palivo v pořadí, v jakém je potřeba, aby se zajistilo rovnoměrné propečení masa nebo ryb.
  5. Nenacpávejte udírnu: Nepřidávejte příliš mnoho paliva najednou, aby nedošlo k přetížení udírny a nedošlo ke snížení teploty v udírně.
  6. Sledujte teplotu: Pravidelně sledujte teplotu v udírně pomocí teploměru, abyste zajistili konstantní teplotu po celou dobu uzení.

Dodržování těchto tipů vám umožní správně přikládat palivo při uzení a dosáhnout vynikajících výsledků uzení masa nebo ryb.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Jak osušit maso před uzením?

Před uzením masa je důležité ho osušit, aby se z něj odstranila vlhkost a tím se snížila pravděpodobnost růstu mikroorganismů. Zde je návod, jak správně osušit maso před uzením:

  1. Připravte maso: Vyjměte maso z lednice a nechte ho asi hodinu na pokojové teplotě, aby se vyrovnalo teplotě okolí.
  2. Osušte povrch: Maso osušte pomocí papírového ručníku nebo utěrky. Vyhněte se používání mokrého ručníku nebo ubrousku, protože to by mohlo zvýšit vlhkost masa.
  3. Přidání soli nebo koření: Přidejte sůl nebo koření podle vaší chuti a potřeby, aby se udržela chuť masa.
  4. Nechte odstát: Nechte maso odstát po dobu 15-20 minut, aby se sůl a koření dostaly do masa a aby se povrch ještě více osušil.
  5. Uložte maso do udírny: Maso můžete nyní umístit do udírny a začít s procesem uzení.

Osušení masa před uzením je důležitý krok, který zajistí lepší chuť a délku trvanlivosti uzeného masa. Dodržování těchto kroků vám umožní správně osušit maso a dosáhnout vynikajících výsledků uzení masa.

Udírny.cz Recenze, zkušenost, test

Co s masem dělat po vyuzení?

Po uzení masa je důležité maso správně skladovat, aby se zachovala jeho kvalita a bezpečnost pro konzumaci. Zde je návod, co s masem dělat po uzení:

  1. Nechte maso vychladnout: Po uzení nechte maso vychladnout na pokojovou teplotu po dobu asi 30 minut, než ho uložíte do lednice. Nechte maso dostatečně ochladit, aby nedošlo k růstu mikroorganismů.
  2. Ukládejte maso do chladničky: Uložte maso do uzavřené nádoby a uložte ho do chladničky. Maso by mělo být spotřebováno do 3-4 dnů po uzení.
  3. Zamrazte maso: Pokud neplánujete maso spotřebovat v nejbližší době, můžete ho zamrazit. Maso lze zamrazit po vychlazení na pokojovou teplotu nebo po krátkodobém skladování v chladničce.
  4. Před podáváním ohřejte: Před podáváním ohřejte uzené maso na požadovanou teplotu, aby bylo plně propečené a bezpečné pro konzumaci.

Dodržování těchto kroků vám umožní správně skladovat uzené maso a zachovat jeho kvalitu a bezpečnost pro konzumaci.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

Zkušenosti a recenze zákazníků Udírny.cz

Dobrá komunikace, rychle dodání, dobré zabalené zboží. Mojmor, Heuréka

Potřebovala jsem radu a na telefonu mi bylo na moje dotazy odpovězeno. V pondělí večer jsem odeslala objednávku a ve středu jsem měla udírnu doma. Všechno 100% zabaleno, aby nedošlo k poškození při doručení. Ověřený zákazník, Heuréka

Rychlé zaslání, perfektně zabaleno, kvalita zboží na výbornou. Mohu jedině doporučit. Eva, Heuréka

Naprostá spokojenost, kvalita zboží, rychlé dodání. Mám od nich i udírnu izolovanou 80 a super! Vše funguje jak má, radost udit!, díky. Svíďa, Heuréka

Zhodnocení Udírny.cz

Výhody

  • kvalitní udírny
  • rychlá doba dodání
  • příjemná komunikace
  • přehledný e-shop
  • dobré ceny

Nevýhody

  • na nic negativního jsem nenarazil

Kde Kaiserovy udírny zakoupit? 

Doporučuji nakupovat přímo na eshopu na tomto odkazu.

Udírny.cz je ideálním místem pro každého, kdo si chce pořídit kvalitní udírnu. Tým odborníků vám poskytne rady a poradenství při výběru vhodného výrobku. Samozřejmostí je rychlé dodání, doprava zdarma a na všechny výrobky pětiletá záruka. Kromě toho je zde také velkorysá 30denní záruka vrácení zboží v případě jakýchkoli problémů nebo nespokojenosti s nákupem. S Udírny.cz si můžete být jisti, že celý nákup bude doprovázen spolehlivým zákaznickým servisem. 

Nejčastěji kladené otázky

Co jsou to Kaiserovy Udírny.cz?

Udírny.cz je internetový obchod nabízející široký výběr udíren a příslušenství pro uzení a grilování. Firma se zaměřuje na kvalitní produkty od prověřených výrobců, včetně Kaiserových udíren. Na webu Udírny.cz lze najít nejen udírny různých velikostí a provedení, ale také širokou škálu grilovacích a uzenářských potřeb, jako jsou dřevěné uhlíky, kouřové tříště, grilovací rošty a další. Více informací najdete zde.

Jaký sortiment nabízejí?

V nabídce najdete elektrické, přenosné a rybářské, izolované nebo prosklené udírny. Plus mnoho příslušenství k udírnám. Více informací najdete zde.

Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Udírny.cz
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Udírny Kaiser

Zanechte komentář