Pokud hledáte recenzi nebo zkušenosti s produkty na e-shopu Maso Here, tak jste na správném místě.
Testoval jsem jejich 12 balení jerky a biltong sušeného masa.
Jak jsem byl s tímto sušeným masem spokojený?
Přečtěte si tuhle recenzi a dozvíte se to!
(podívejte se na aktuální LIMITOVANÉ EDICE)
Co je to Maso Here?
Maso Here je internetový obchod a rodinná firma, která se specializuje na sušené maso.
Firmu založil Ondra a později se přidal jeho brácha Kuba.
Oba tak navázali na rodinou tradici.
V nabídce najdete jerky a biltong, sety na sušení masa, limitované edice nebo příslušenství na grilování.
Co je to jerky
Jerky je známé jako plátky sušeného masa a nejčastěji se dělá z hovězího, případně bizoního, drůbežího či vepřového masa.
To se před přípravou nařeže na tenké plátky, následně se marinuje, koření či solí a potom se suší.
Co je to biltong
Název biltong je odvozen z holandských slov bil (maso, kýta) a tong (pruh nebo jazyk).
Odkazuje do dob, kdy Holandsko patřilo mezi největší velmoci světa a jih Afriky byl jeho výsadním teritoriem.
Doslovný český překlad by zněl „pruhy z kýty” či „pruhy masa“.
(podívejte se na aktuální LIMITOVANÉ EDICE)
Základní rozdíly mezi jerky a biltong
- biltong i jerky mají rozdílnou konzistenci i chuť
- jerky se původně spíše udilo, než sušilo
- tradiční biltong se sušil při velmi nízké teplotě a po velmi dlouhou dobu
- jerky pochází ze Severní Ameriky
- biltong je spojený s Afrikou
Objednávka na e-shopu Maso Here
Na základě těchto informací jsem tedy šel na hlavní stranu eshopu a začal s objednávkou.
Postupně jsem vybral 12 produktů, které jsem následně vyzkoušel a v této recenzi popíšu.
Co se týče webu, tak e-shop je přehledný a uživatelský příjemný.
(podívejte se na aktuální LIMITOVANÉ EDICE)
Blog Maso Here
Před nákupem jsem ještě brouzdal po jejich webu a objevil jsem velice zajímavý blog.
Najdete zde novinky ze světa jerky a biltongu, recepty nebo otázky a odpovědi ohledně sušení masa.
Zajímavé jsou také rozhovory.
(podívejte se na aktuální LIMITOVANÉ EDICE)
Moje zkušenost se sušeným masem Maso Here
Za pár dní od objednávky byla krabice s výrobky doma.
Rovnou jsem se pustil do testování.
Na první pohled mě zaujaly velice povedené obaly.
Ty se podle mě hodně povedly.
Sušení masa v podání Maso Here je docela jednoduché.
Při výrobě používají jen ručně krájené hovězí, špetku soli, koření a trochu octa.
To vše prvotřídní kvality a bez éček.
Dále maso suší proudem horkého vzduchu.
Pro představu, ze 140 g hovězího vznikne jedno balení sušeného masa o hmotnosti 40 g.
Celý příběh Maso Here začalo právě sušeným masem, které se dnes jmenuje Original.
Ten v roce 2022 vyhrál ocenění Regionální potravina roku.
Hovězí maso, které se při výrobě používá, má regionální původ a suší se vcelku při nízké teplotě po dobu 4-5 dnů.
Až před samotným vložením do pytlíku se seká na malé kousky.
Dalším zajímavým počinem je kombinace hovězího masa a kešu ořechů.
Je to jednoduchá kombinace a skvělá svačina na cesty nebo jen tak k pivu nebo vínu.
Na výrobu tohohle pytlíku je použit poctivý biltong s praženými kešu ořechy.
Ty mají zajímavou a příjemnou chilli příchuť.
(podívejte se na aktuální LIMITOVANÉ EDICE)
Exotickým počinem je i Biltong Kangaroo, kde maso pochází od protinožců z Austrálie.
A jak už název napovídá, tak se jedná o klokana.
Chutí připomíná zvěřinu.
Ta je v nabídce Maso Here také zastoupená a to ve formě kančího masa, které pochází z volné přírody.
Oproti vepřovému masu má výraznou chuť i vůni.
Chuťově jsou oba produkty zajímavé a velmi dobré.
Zajímavá mi přišla i kombinace biltongu a kampotského pepře.
Exotická chuť pepře se dokonale kombinuje s chutí sušeného masa.
Velká paráda!
A nakonec jsem ochutnával lehce pálivé maso s názvem Piri Piri.
Jemně pikantní koření podtrhuje skvělou chuť jemného hovězího masa.
(podívejte se na aktuální LIMITOVANÉ EDICE)
Kdy sušené maso jíst?
Konzumace sušeného masa je ideální po tréninku a pak kdykoliv během dne podle potřeby.
Sám jsem maso jedl během dne, když jsem někam vyrazil a neměl jsem čas kupovat si svačinu.
Jeho chuť mi napoprvé sedla a neobjevil jsem žádné maso, které by mi nechutnalo.
Takže jsem byl velice spokojený.
(podívejte se na aktuální LIMITOVANÉ EDICE)
Jde vidět, že sušené maso od Maso Here je děláno velice poctivě, z kvalitních surovin a bez zbytečné chemie.
Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu
Domácí sušení masa
Kromě toho, že si na e-shopu můžete sušené maso koupit, tak vás kluci naučí, jak si maso sušit i sami v domácích podmínkách.
Tomu je na webu věnována celá sekce.
(podívejte se na aktuální LIMITOVANÉ EDICE)
Maso Here - Shrnutí
Použitelnost
Je to velice jednoduché. V balení najdete vždy sušené maso, které nemusíte nijak dál upravovat. Můžete jej prostě hned začít jíst:)
Chuť
Vše, co jsem testoval, bylo moc dobré. Nenašel jsem nic, co by mi nechutnalo. Mým favoritem je ale Piri-piri. To mi sedlo nejvíce. A pak také Original.
Cena
Když si porovnám cenu produktů a jejich kvalitu, tak mi to dává smysl. Spíš bych řekl, že ceny jsou nižší v porovnání s jinými e-shopy.
Celkové hodnocení : 5/5
TIP: Přečtěte si recenzi na Kaiserovy udírny.
Recenze a zkušenosti zákazníků Maso Here
Férové popisy, dobrá videa s rozdíly mezi sušenými masy, "no-bullshit" přístup. Komunikace odlehčená, ale profesionální, žádné "broscience". 😉 Kvalita všeho (objednali jsme dost vzorků) super - nic slabého, nebo do počtu, je vidět že vědí, proč mají ten který výrobek v nabídce a i když by se mohly zdát stejné složením, rozdíly samozřejmě výrobce od výrobce jsou (v dobrém slova smyslu). Opravdu rychlé dodání, což u masa (byť sušeného) v parném létě potěší.
Miroslav Bárta, Heuréka
Objednával jsem poprvé a rozhodně ne naposled. Dostatečná nepodbízivá komunikace a kvalitní produkty. Výrazná a specifická chuť. Doporučuji rozhodně Biltong s kešu - ideální, když vám kámoši udělají "přepadovku"a doma nemáte nic. Tohle osloví každého, kdo rád zkouší nové věci. Povedlo se to.
Lukáš, Heuréka
Pokud si chcete koupit sušené maso, Maso Here je ideální volba. Dobré ceny, obrovský výběr, informovaní prodavači. Jde jen doporučit.
Jan, Heuréka
(podívejte se na aktuální LIMITOVANÉ EDICE)
Zhodnocení Maso Here
vycházím z mého vlastního testování v mé domácnosti
Výhody
Nevýhody
Závěrečné hodnocení mé zkušenosti s Maso Here
S e-shopem Maso Here a jeho výrobky jsem byl velice spokojený.
Zkoušel jsem všech 12 balení jerky a biltong a vše, co jsem ochutnal bylo chuťově velice dobré.
Už vím, co si s sebou nabalím na příští dálkovou trasu.
Mám z e-shopu velice dobrý pocit.
Produkty jsem testoval opravdu s chutí a byl jsem prostě a jednoduše spokojený.
Vyzkoušení produktů od Maso Here proto můžu maximálně doporučit!
Kde produkty Maso Here koupit?
Doporučuji nakupovat přímo na eshopu výrobce na tomto odkazu.
Je to rychlé, přehledné.
(podívejte se na aktuální LIMITOVANÉ EDICE)
Nejčastěji kladené otázky
Maso Here je internetový obchod a rodinná firma, která se specializuje na sušené maso. Firmu založil Ondra a později se přidal jeho brácha Kuba. Oba tak navázali na rodinou tradici. V nabídce najdete jerky a biltong, sety na sušení masa, limitované edice nebo příslušenství na grilování.
Sušené maso se místo oběda bude hodit při všech příležitostech, kdy nezbývá mnoho času na jídlo. Typicky při různých sportovních akcích a výletech. Nebo jen tak jako chuťovka k vínu či pivu. Více informací zde.
Jerky je známé jako plátky sušeného masa. Dělá se nejčastěji z hovězího, případně bizoního, drůbežího či vepřového masa. To se před přípravou nařeže na tenké plátky, následně se marinuje, koření či solí a potom se suší. Hlavním rozdílem proti biltongu je původní postup při sušení, kdy se maso udilo, aby dostalo zajímavější chuť a prodloužila se jeho trvanlivost. Více informací zde.
Název biltong je odvozen z holandských slov. Odkazuje nás do dob, kdy Holandsko patřilo mezi největší velmoci světa a jih Afriky byl jeho výsadním teritoriem. Doslovný český překlad by zněl „pruhy z kýty” či „pruhy masa“. Více informací zde.