Domovská stránka » Maso Here » [RECENZE] Maso Here: 12x sušené maso – jerky (zkušenost)

[RECENZE] Maso Here: 12x sušené maso – jerky (zkušenost)

od Radek

Pokud hledáte recenzi nebo zkušenosti s produkty na e-shopu Maso Here, tak jste na správném místě. 

Testoval jsem jejich 12 balení jerky a biltong sušeného masa.

Jak jsem byl s tímto sušeným masem spokojený?

Přečtěte si tuhle recenzi a dozvíte se to!

Maso Here - recenze, zkušenost, test

Co je to Maso Here?

Maso Here je internetový obchod a rodinná firma, která se specializuje na sušené maso.

Firmu založil Ondra a později se přidal jeho brácha Kuba.

Oba tak navázali na rodinou tradici.

V nabídce najdete jerky a biltong, sety na sušení masa, limitované edice nebo příslušenství na grilování.

Maso Here - recenze, zkušenost, test

Co je to jerky

Jerky je známé jako plátky sušeného masa a nejčastěji se dělá z hovězího, případně bizoního, drůbežího či vepřového masa.

To se před přípravou nařeže na tenké plátky, následně se marinuje, koření či solí a potom se suší. 

Co je to biltong

Název biltong je odvozen z holandských slov bil (maso, kýta) a tong (pruh nebo jazyk).

Odkazuje do dob, kdy Holandsko patřilo mezi největší velmoci světa a jih Afriky byl jeho výsadním teritoriem. 

Doslovný český překlad by zněl „pruhy z kýty” či „pruhy masa“.

Základní rozdíly mezi jerky a biltong

  • biltong i jerky mají rozdílnou konzistenci i chuť
  • jerky se původně spíše udilo, než sušilo
  • tradiční biltong se sušil při velmi nízké teplotě a po velmi dlouhou dobu
  • jerky pochází ze Severní Ameriky
  • biltong je spojený s Afrikou

Objednávka na e-shopu Maso Here

Na základě těchto informací jsem tedy šel na hlavní stranu eshopu a začal s objednávkou.

Postupně jsem vybral 12 produktů, které jsem následně vyzkoušel a v této recenzi popíšu.

Co se týče webu, tak e-shop je přehledný a uživatelský příjemný.

Blog Maso Here

Před nákupem jsem ještě brouzdal po jejich webu a objevil jsem velice zajímavý blog.

Najdete zde novinky ze světa jerky a biltongu, recepty nebo otázky a odpovědi ohledně sušení masa.

Zajímavé jsou také rozhovory.

Maso Here - recenze, zkušenost, test

Moje zkušenost se sušeným masem Maso Here

Za pár dní od objednávky byla krabice s výrobky doma.

Rovnou jsem se pustil do testování.

Maso Here - recenze, zkušenost, test
Maso Here - recenze, zkušenost, test

Na první pohled mě zaujaly velice povedené obaly.

Ty se podle mě hodně povedly.

Maso Here - recenze, zkušenost, test

Sušení masa v podání Maso Here je docela jednoduché. 

Při výrobě používají jen ručně krájené hovězí, špetku soli, koření a trochu octa.

To vše prvotřídní kvality a bez éček.

Dále maso suší proudem horkého vzduchu. 

Pro představu, ze 140 g hovězího vznikne jedno balení sušeného masa o hmotnosti 40 g.

Maso Here - recenze, zkušenost, test

Celý příběh Maso Here začalo právě sušeným masem, které se dnes jmenuje Original. 

Ten v roce 2022 vyhrál ocenění Regionální potravina roku.

Hovězí maso, které se při výrobě používá, má regionální původ a suší se vcelku při nízké teplotě po dobu 4-5 dnů.

Až před samotným vložením do pytlíku se seká na malé kousky.

Maso Here - recenze, zkušenost, test

Dalším zajímavým počinem je kombinace hovězího masa a kešu ořechů.

Je to jednoduchá kombinace a skvělá svačina na cesty nebo jen tak k pivu nebo vínu.

Na výrobu tohohle pytlíku je použit poctivý biltong s praženými kešu ořechy.

Ty mají zajímavou a příjemnou chilli příchuť. 

Maso Here - recenze, zkušenost, test

Exotickým počinem je i Biltong Kangaroo, kde maso pochází od protinožců z Austrálie.

A jak už název napovídá, tak se jedná o klokana.

Chutí připomíná zvěřinu.

Ta je v nabídce Maso Here také zastoupená a to ve formě kančího masa, které pochází z volné přírody.

Oproti vepřovému masu má výraznou chuť i vůni.

Chuťově jsou oba produkty zajímavé a velmi dobré.

Maso Here - recenze, zkušenost, test
Maso Here - recenze, zkušenost, test

Zajímavá mi přišla i kombinace biltongu a kampotského pepře.

Exotická chuť pepře se dokonale kombinuje s chutí sušeného masa.

Velká paráda!

A nakonec jsem ochutnával lehce pálivé maso s názvem Piri Piri.

Jemně pikantní koření podtrhuje skvělou chuť jemného hovězího masa.

Maso Here - recenze, zkušenost, test
Maso Here - recenze, zkušenost, test

Kdy sušené maso jíst?

Konzumace sušeného masa je ideální po tréninku a pak kdykoliv během dne podle potřeby.

Sám jsem maso jedl během dne, když jsem někam vyrazil a neměl jsem čas kupovat si svačinu.

Maso Here - recenze, zkušenost, test
Maso Here - recenze, zkušenost, test

Jeho chuť mi napoprvé sedla a neobjevil jsem žádné maso, které by mi nechutnalo.

Takže jsem byl velice spokojený.

Maso Here - recenze, zkušenost, test
Maso Here - recenze, zkušenost, test

Jde vidět, že sušené maso od Maso Here je děláno velice poctivě, z kvalitních surovin a bez zbytečné chemie.

Maso Here - recenze, zkušenost, test

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

Domácí sušení masa

Kromě toho, že si na e-shopu můžete sušené maso koupit, tak vás kluci naučí, jak si maso sušit i sami v domácích podmínkách.

Tomu je na webu věnována celá sekce.

Maso Here - Shrnutí

Použitelnost

Je to velice jednoduché. V balení najdete vždy sušené maso, které nemusíte nijak dál upravovat. Můžete jej prostě hned začít jíst:)

Chuť

Vše, co jsem testoval, bylo moc dobré. Nenašel jsem nic, co by mi nechutnalo. Mým favoritem je ale Piri-piri. To mi sedlo nejvíce. A pak také Original.

Cena

Když si porovnám cenu produktů a jejich kvalitu, tak mi to dává smysl. Spíš bych řekl, že ceny jsou nižší v porovnání s jinými e-shopy.

Celkové hodnocení : 5/5

Recenze a zkušenosti zákazníků Maso Here

Férové popisy, dobrá videa s rozdíly mezi sušenými masy, "no-bullshit" přístup. Komunikace odlehčená, ale profesionální, žádné "broscience". 😉 Kvalita všeho (objednali jsme dost vzorků) super - nic slabého, nebo do počtu, je vidět že vědí, proč mají ten který výrobek v nabídce a i když by se mohly zdát stejné složením, rozdíly samozřejmě výrobce od výrobce jsou (v dobrém slova smyslu). Opravdu rychlé dodání, což u masa (byť sušeného) v parném létě potěší.

Miroslav Bárta, Heuréka

Objednával jsem poprvé a rozhodně ne naposled. Dostatečná nepodbízivá komunikace a kvalitní produkty. Výrazná a specifická chuť. Doporučuji rozhodně Biltong s kešu - ideální, když vám kámoši udělají "přepadovku"a doma nemáte nic. Tohle osloví každého, kdo rád zkouší nové věci. Povedlo se to.

Lukáš, Heuréka

Pokud si chcete koupit sušené maso, Maso Here je ideální volba. Dobré ceny, obrovský výběr, informovaní prodavači. Jde jen doporučit.

Jan, Heuréka

Zhodnocení Maso Here

vycházím z mého vlastního testování v mé domácnosti

Výhody

  • skvělá chuť sušeného masa
  • poctivé složení
  • bez zbytečné chemie
  • rychlé doručení
  • dobré ceny

Nevýhody

  • na nic jsem zatím nepřišel

Závěrečné hodnocení mé zkušenosti s Maso Here

S e-shopem Maso Here a jeho výrobky jsem byl velice spokojený.

Zkoušel jsem všech 12 balení jerky a biltong a vše, co jsem ochutnal bylo chuťově velice dobré.

Už vím, co si s sebou nabalím na příští dálkovou trasu.

Mám z e-shopu velice dobrý pocit.

Produkty jsem testoval opravdu s chutí a byl jsem prostě a jednoduše spokojený.

Vyzkoušení produktů od Maso Here proto můžu maximálně doporučit!

Kde produkty Maso Here koupit? 

Doporučuji nakupovat přímo na eshopu výrobce na tomto odkazu.

Je to rychlé, přehledné.

Nejčastěji kladené otázky

Co je to Maso Here?

Maso Here je internetový obchod a rodinná firma, která se specializuje na sušené maso. Firmu založil Ondra a později se přidal jeho brácha Kuba. Oba tak navázali na rodinou tradici. V nabídce najdete jerky a biltong, sety na sušení masa, limitované edice nebo příslušenství na grilování.

Kdy jíst sušené maso?

Sušené maso se místo oběda bude hodit při všech příležitostech, kdy nezbývá mnoho času na jídlo. Typicky při různých sportovních akcích a výletech. Nebo jen tak jako chuťovka k vínu či pivu. Více informací zde.

Co jsou to jerky?

Jerky je známé jako plátky sušeného masa. Dělá se nejčastěji z hovězího, případně bizoního, drůbežího či vepřového masa. To se před přípravou nařeže na tenké plátky, následně se marinuje, koření či solí a potom se suší. Hlavním rozdílem proti biltongu je původní postup při sušení, kdy se maso udilo, aby dostalo zajímavější chuť a prodloužila se jeho trvanlivost. Více informací zde.

Co je to biltong?

Název biltong je odvozen z holandských slov. Odkazuje nás do dob, kdy Holandsko patřilo mezi největší velmoci světa a jih Afriky byl jeho výsadním teritoriem. Doslovný český překlad by zněl „pruhy z kýty” či „pruhy masa“. Více informací zde.

Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
12x sušené maso - jerky
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Maso Here

Zanechte komentář