Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší vitamín B12 ✅

[SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší vitamín B12 ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte nejlepší vitamín B12 na českém trhu?

Na Ecoblogu jsem jich testoval již více jak 15.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší vitamín B12

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Vitamín B-complex

BrainMax Activated B-Complex vitamíny jsou v těchto kapslích obsaženy ve dvojí podobě. V aktivních ko-enzym formách, ale také v běžných formách, které musí být v těle teprve přeměněny na ko-enzymy. Výsledkem je maximální možná využitelnost pro náš organismus.

Máte dostatečně pestrou stravu? Jste vegetarián či vegan?

V tom případě byste měli zbystřit a podívat se na to, zda vám nechybí vitamín B12, který se významně podílí na tvorbě červených krvinek a má další blahodárné účinky na náš organismus. 

Nachází se zejména v živočišných produktech, proto pokud jste tyto produkty zcela vyloučili ze svého jídelníčku, měli byste je nahradit kvalitními doplňky stravy.

TOP 3 Nejlepší vitamín B12

Doporučuji
Nejlepší vitamín B12 - BrainMax

BrainMax B-complex

Celkové hodnocení: 5/5

BrainMax Activated B-Complex vitamíny jsou v těchto kapslích obsaženy ve dvojí podobě. V aktivních ko-enzym formách, ale také v běžných formách, které musí být v těle teprve přeměněny na ko-enzymy. 

Nejlepší vitamín B12 - NOW

NOW Methyl B12

Celkové hodnocení: 4.9/5

Vitamín B12 od společnosti NOW je dobře rozpustitelný ve vodě a balení 100 pastilek stojí 299 Kč. Jedna pastilka obsahuje 1000 mg čistého vitamínu B12 a doporučená denní dávka jsou 1-2 tabletky, které je možné rozžvýkat.

Nejlepší vitamín B12 - NaturLabs

NaturLabs B12

Celkové hodnocení: 4.8/5

Liposomální vitamín B12 od společnost NaturLabs obsahuje 30 kapslí. Jeho veganské složení tak zajišťuje maximální možnou vstřebatelnost tohoto vitamínu do našeho organismu, který si z něj může vzít ty nejcennější látky.

TIP: Na Ecoblogu jsem testoval i nejlepší resveratrol a nejlepší NMN.

Co je to vitamín B12?

Stejně jako ostatní skupiny vitamínů typu B, se i B12 podílí na metabolismu tuků, sacharidů a bílkovin v našem organismu, a to vše ovlivňuje náš energetický organismus. Tento vitamín si naše tělo nedokáže samo vyrobit, nedokážou ho produkovat živočichové, ani rostliny. Vytváří ho totiž bakterie, které přirozeně žijí v těle zvířat a v jejich trávicím traktu. Proto jej velice často najdeme zejména ve zvířecích vnitřnostech. Vitamín B12 je ze skupiny vitamínů B, které jsou rozpustné ve vodě a z chemického hlediska patří tento vitamín k těm nejkomplikovanějším vitamínům vůbec. Vitamín B12 neboli kobalim je však pro lidský organismus nesmírně důležitý, jelikož se podílí zejména na tvorbě červených krvinek a má v těle i několik dalších důležitých funkcí.

Na co je vitamín B12 dobrý?

Kromě krvetvorby je tento vitamín například nezbytný i pro správnou funkci nervového systému a při procesu dělení buněk. Bez vitamínu B12 jsou totiž červené krvinky příliš velké a nedokážou buňkám správně předávat kyslík, což se pak projevuje závažnými zdravotními problémy. Vitamín B12 má také vliv na tvorbu buněk obecně, takže například i těch mozkových. V případě jeho nedostatku v mozku to má vliv i na další nevratné změny v organismu.

TIP: Prozkoumejte, jak zpomalit stárnutí pomocí srovnání nejlepších NMN.

V čem je nejvíc vitamínu B12?

Vitamín B12 přirozeně najdeme například v živočišných produktech jako je maso, vejce, mléko a mléčné výrobky. V mase je pak tento vitamín nejvíce obsažen v játrech, ledvinách a srdci. V rostlinné stravě se tento vitamín téměř nenachází, malé množství můžete najít například v mořských řasách či fermentovaných potravinách jako je miso, tempeh, kimchi a kysané zelí.

Jak poznat kvalitní vitamín B12?

K dostání v lékárnách jsou tablety, které obsahují celou škálou vitamínů B, například B Komplex. Pokud se však chcete zaměřit pouze na vitamín B12, kupte si přímo jej a na etiketě zkontrolujte, že vybrané tablety obsahují jen čistý vitamín B12, bez přidaných aditiv. Kvalitní vitamíny B12 by měly být také vyrobeny v souladu s dobrými výrobními postupy. Pokud si s výběrem nejste jistí, poraďte se se svým ošetřujícím lékařem.

TIP: Na Ecoblogu jsme testovali i nejlepší trávicí enzymy.

Jak se projevuje nedostatek vitaminu B12?

Zejména vegetariáni a vegani by si měli dát pozor na dostatečné množství vitamínu B12 ve své stravě. Jelikož se tento vitamín přirozeně vyskytuje zejména v živočišných produktech, musejí jej přijímat buď z doplňků stravy nebo například z kvašené zeleniny. V malém množství se nachází i v mořských řasách. Nedostatek tohoto vitamínu může nastat ve chvíli, kdy dojde k poruše vstřebávání ze žaludku a střev či při poruchách metabolismu. Nedostatek tohoto vitamínu vede k deformaci červených krvinek s následnou chudokrevností. V tom nejhorším případě je zasažena i nervová soustava a dochází k poruchám přirozeného růstu.

Jak užívat vitamín B12?

Doporučená denní dávka vitamínu B12 je 0,1 – 1 miligram. Toto nepatrné množství vám stačí, abyste měli zdravé červené krvinky. Pokud si tedy denně dáte porci masa nebo vejce, denní dávka tohoto vitamínu bude zcela pokryta. Vitamín B12 je nejčastěji dodáván v tabletkách a kapslích a doporučené dávkování je obvykle jedna tableta denně. Zejména u přísného vegetariánství a veganství se doporučuje tento vitamín pravidelně doplňovat. Užívání vitamínů B je nejefektivnější zejména ráno na lačno, a to z toho důvodu, že se B12 váže na bílkoviny v potravinách, které jíme.

Nejlepší vitamín B12

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Vitamín B-complex

BrainMax Activated B-Complex vitamíny jsou v těchto kapslích obsaženy ve dvojí podobě. V aktivních ko-enzym formách, ale také v běžných formách, které musí být v těle teprve přeměněny na ko-enzymy. Výsledkem je maximální možná využitelnost pro náš organismus.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

BrainMax Activated B Complex

Skupinu vitamínů B potřebuje naše tělo zejména k tvorbě energie a syntéze buněk. Tyto vitamíny se také podílejí na zdraví nervového systému a metabolických procesů. Podporují také kvalitu vlasů, nehtů a pokožky. Tyto vitamíny si naše tělo nedokáže vyrobit, a navíc je v lidském těle dokáže skladovat pouze v omezené míře, proto je důležité tyto vitamíny tělu dopřát každý den.

Nejlepší vitamín B12 - BrainMax

Vitamíny B jsou obsaženy i v běžné stravě, nejsou však v aktivní podobě, proto je vhodné je pravidelně doplňovat vhodnými doplňky stravy, například od BrainMaxu. Balení 90 rostlinných kapslí stojí 499 Kč a doporučené dávkování jsou dvě kapsle denně. Každá kapsle pak obsahuje až 15 aktivních látek, které se postupně uvolňují do lidského těla.

BrainMax Activated B-Complex vitamíny jsou v těchto kapslích obsaženy ve dvojí podobě. V aktivních ko-enzym formách, ale také v běžných formách, které musí být v těle teprve přeměněny na ko-enzymy. Výsledkem je maximální možná využitelnost pro náš organismus.

NOW Methyl B12

Vitamín B12 od společnosti NOW je dobře rozpustitelný ve vodě a balení 100 pastilek stojí 299 Kč. Jedna pastilka obsahuje 1000 mg čistého vitamínu B12 a doporučená denní dávka jsou 1-2 tabletky, které je možné rozžvýkat a spolknout nebo nechat volně rozpustit v ústech.

Nejlepší vitamín B12 - NOW

Vitamín B12 je nesmírně důležitý pro tvorbu červených krvinek, podporuje kardiovaskulární systém a přispívá k normální funkci nervové soustavy. Pravidelným užíváním se budete cítit méně unavení a budete lépe zvládat stresové situace. Tento vitamín stojí také za produkcí energii a přispívá i k normální funkci imunitního systému.

Vitamíny nejsou vhodné pro těhotné a kojící ženy nebo lidi, kteří dlouhodobě berou jiné léky. V těchto případech byste se měli poradit se svým ošetřujícím lékařem.

NaturLabs liposomální vitamín B12

Vitamín B12 je velice důležitý pro náš organismus, a to od růstu a dělení buněk přes tvorbu červených krvinek až po přeměnu živin z potravy do čisté energie. Je také důležitý pro naši nervovou soustavu a pomáhá nám zvládat těžké a stresové situace.

Nejlepší vitamín B12 - NaturLabs

Liposomální vitamín B12 od společnost NaturLabs obsahuje 30 kapslí a stojí 299 Kč. Jeho liposomální veganské složení tak zajišťuje maximální možnou vstřebatelnost tohoto vitamínu do našeho organismu, který si z něj může vzít ty nejcennější látky. Výhodou liposomální formy je lepší transport vitamínu na místo určení, skrz střevní stěnu se totiž dostává rovnou do buněk.

Vitamín B12 je běžně produkován bakteriemi v živočišné říši a lidského tělo si jej nedokáže samo vyrobit, proto je potřeba mu jej každý den dodávat buď z potravy nebo díky doplňkům stravy. B12 by měli doplňovat zejména vegetariáni a vegani, kteří živočišné produkty zcela vypustili ze svého jídelníčku.

Cymbiotika Vegan B12 + L-metylfolát

Vitamínů třídy B je velké množství a jedním z nich je i vitamín B12, který se podílí zejména na krvetvorbě. Synergy B12 od společnosti Cymbiotika je odlišný od ostatních vitamínů tím, že používá nejpokročilejší technologie ve zpracování kyseliny listové (B9) v jediné biologicky dostupné formě pro maximální vstřebatelnost do lidského organismu.

Nejlepší vitamín B12 - Cymbiotika

Kyselina listová je velice důležitým vitamínem zejména pro těhotné ženy, děti a seniory. V kombinaci s vitamínem B12 přispívají k normální funkci nervové soustavy, napomáhají snižovat míru únavy a podporují správnou funkci imunitního systému.

Výrobek je dodáván ve skleněné lahvičce s ochranou proti UV záření a doporučená denní dávka je 12 zmáčknutí pumpičkou denně pro dospělého člověka. Požadovanou dávku napumpujte přímo na lžíci a zkonzumujte. Vitamín můžete užívat na lačno, i s jídlem, dopoledne, i odpoledne. Lahvička 60 ml stojí 1484 Kč.

TIP: Na Ecoblogu najdete i srovnání nejlepších vitamínů na oči.

Premier Research Labs B12

Vysoce kvalitní vitamín B12 od společnosti Premier Research Labs je dodáván v tekuté fermentované formě, která zajišťuje přesné a efektivní dávkování pro dlouhodobé doplňování a uvolňování vitamínu B12.

Nejlepší vitamín B12 - Premier Research

Vitamín B12 je získáván čistě z přírodních zdrojů z kultivovaných probiotických kultur. Společnost doporučuje tyto kapky zejména pro vegetariány a vegany, kteří ze svého jídelníčku zcela vyřadili živočišné produkty, což později může mít negativní dopad na lidský organismus, jelikož B12 se vyskytuje právě v živočišné stravě. Dále jej doporučuje všem, kteří jedí převážně rostlinnou stravu a lidem se sníženým obsahem B12 v krvi.

 Lidské tělo si B12 nedokáže vyrobit, proto jej musíme dodávat v podobě suplementů nebo přirozené stravy. Vitamín podporuje tvorbu aminokyselin, je potřebný pro transformaci potravy na energii a pomáhá udržovat kognitivní funkce při stárnutí. Doporučené dávkování je 0,25 ml denně se sklenicí vody a 54 ml stojí 890 kč.

Viridian B-Complex B12

Společnost Viridian přináší komplex vitamínů B s vysokým obsahem dvou typů vitamínu B12, methylkobalaminu a kyanokobalaminu. Kromě vitamínu B12 obsahují kapsle i další vitamíny, například B1, B2 a B6.

Nejlepší vitamín B12 - Viridian

Tento B-komplex je určen zejména pro lidi se zvýšenou fyzickou činností a pro vegetariány a vegany, kteří nemají B12 obsažený ve své stravě. Vitamíny jsou vhodné pro potlačení únavy, úzkosti a deprese, pozitivně podporují spánek a metabolismus. Všechny složky, které jsou ve vitamínu obsaženy, jsou 100 % aktivní a kapsle jsou rostlinného charakteru.

Neobsahují žádné chemikálie, umělá barviva či složky živočišného původu. Balení 90 kapslí stojí 519 Kč a denní doporučená dávka je jedna kapsle s jídlem nebo tak, jak určí váš ošetřující lékař.

Happy Power Vitamín B12

Happy Power Vitamín B12 je známý také jako kyanokobalamin je vitamín rozpustný ve vodě, který se vyskytuje zejména v živočišných produktech. Nutnost suplementace tohoto vitamínu je naprosto nezbytná zejména pro ty, kteří drží různé diety či se stravují jako vegani, vegetariáni nebo frutariáni.

Nejlepší vitamín B12 - Happy Power

Tento vitamín je naprosto nezbytný pro správnou činnost nervové soustavy, přispívá k normálnímu stavu červených krvinek v lidském těle a tělu také dodává energii. Kapsle Happy Power mají vynikající vstřebatelnost oproti běžným tabletkám a neobsahují žádná další zbytečná pojiva. V jedné kapsli se nachází 500 mg čistého vitamínu B12.

Pokud by vaše tělo mělo tohoto vitamínu málo, dostanete se do tzv. avitaminozy, který se projevuje svalovou slabostí, selháním nervové soustavy či zhoršením paměti. Balení 60 kapslí stojí 220 Kč a doporučená denní dávka je jedna kapsle.

Vegetology Vitamin B12

Tablety se silnou dávkou vitamínu B12 od společnosti Vegetology byly navrženy tak, aby se postupně uvolňovaly během dne do celého těla a poskytly mu tak cenné látky. Prodloužené účinnosti je docíleno použitím celulózové matrice, díky které se tyto vitamíny odlišují od ostatních.

Nejlepší vitamín B12 - Vegetology

Vitamín B12 pomáhá snižovat únavu, stres, vyčerpání a v těle přispívá k zásadním procesům. Vitamíny od této britské společnosti jsou 100 % přírodní doplňky stravy s certifikátem Vegan Society. Přípravky jsou tedy vhodné pro vegany, kterým jsou také doporučeny, neboť se vitamín B12 prakticky vůbec nevyskytuje v rostlinné stravě. Společnost Vegetology je velice ekologická, a proto balí vitamíny do obalů, které jsou 100 % recyklovatelné, jsou totiž vyrobené z cukrové třtiny. Jedna tableta denně, s jídlem nebo po jídle, vám zajistí denní příjem tohoto vitamínu.

Jedná se o doplněk stravy, který by neměl nahrazovat pestré a vyvážené jídlo. Balení 60 kapslí stojí 300 Kč. Tyto vitamíny jsou skvělou suplementací zejména pro vegetariány a vegany, kteří ze svého jídelníčku vyřadili živočišné produkty.

NOW Vitamin B12 s kyselinou listovou

Společnost NOW své vitamíny B12 obohatila i o vitamín B6 a kyselinu listovou. Tímto unikátním spojením je podpořen zejména kardiovaskulární systém. Vitamín B12 je nezbytný pro syntézu DNA během dělení buněk, podporuje tvorbu červených krvinek, energie a přispívá k normální psychické činnosti.

Nejlepší vitamín B12 - NOW

Kyselina listová pak přispívá k normální syntéze aminokyselin a krvetvorbě, podporuje imunitní systém a přispívá ke snížení únavy a vyčerpání. Vitamíny jsou k dostání ve formě pastilek, které můžete volně rozpustit v ústech nebo je rozžvýkat, spolknout a zapít dostatečným množstvím tekutin.

Doporučená denní dávka je jedna tabletka, která pokryje denní příjem vitamínu. Bere se ideálně s jídlem, aby byla co nejúčinnější. Balení 250 1000 mg tabletek stojí 429 Kč.

VitaHarmony Vitamin B12

Vitamín B12 je důležitý pro schopnost buněčného dělení, pro správnou činnost nervové soustavy, pro psychickou pohodu, snížení únavy a vyčerpání, k funkci energetického metabolismu a posílení imunitního systému.

Nejlepší vitamín B12 - VitaHarmony

To vše z tohoto vitamínu dělá velice důležitý zdroj, který bychom měli přijímat buď v živočišné stravě nebo pomocí suplementů. Vitamíny od společnosti VitaHarmony jsou dodávány v podobě tabletek, které si vložíte pod jazyk a necháte je zcela rozpustit. Preventivně se doporučuje brát jednu tabletu denně po dobu jednoho měsíce.

Během roku tuto léčebnou kúru můžete zopakovat 3 - 4x. Jedno balení stojí 169 Kč.

MedPharma Vitamin B12

Balení 107 tablet (7 tablet zdarma) vitamínu B12 od MedPharma stojí 169 Kč, jedna tabletka vás tedy vyjde zhruba na 2 koruny, přičemž doporučené denní dávkování je jedna tabletka denně.

Nejlepší vitamín B12 - MedPharma

Tabletka je složena z 500 mg čistého vitamínu B12 bez přidaných aditiv, což je mnohem vyšší dávka, než by měl dospělý člověk přijmout. Tímto vitamínem se však nelze předávkovat. Vitamin B12 přispívá k normální činnosti nervové soustavy, k normální psychické činnosti, ke snížení míry únavy a vyčerpání.

Je také důležitý pro normální tvorbu červených krvinek a podílí se na procesu dělení buněk. Kapsle obsahují 1000 mg čistého vitamínu B12, který je získáván z enzymové směsi s laktobacily a z ovocno-zeleninové směsi, která je obohacená o organickou rýži, rostlinnou celulózu a pivovarské kvasnice.

Garden of Life B12

Vitamín B12 od společnosti Garden of Life je směsí těch nejkvalitnějších RAW živin, které jsou nedotčené konvenčním zemědělstvím. Jejich zpracovaní je veganské, bez lepku a laktózy a neobsahuje žádná syntetická pojiva a plnidla.

Nejlepší vitamín B12 - Garden of Life

Jedinečnost tohoto produktu spočívá právě v jeho původu a složení. Lidské tělo si nedokáže tento vitamín trvale ukládat, proto je potřeba jej tělu pravidelně dodávat. Pokud jste však vegani nebo držíte dietu, která neobsahuje živočišné produkty, je správná suplementace vitamínu velice přínosná.

Ekolife Natura B12

Společnost Ekolife Natura vytvořila velice vstřebatelný vitamín B12, který má blahodárné účinky na lidský organismus. Lipozomální transport v kombinaci s aktivním vitamínem B12 nabízí ideální vstřebatelnost a účinek, maximálně tedy absorbujete všechny potřebné látky.

Nejlepší vitamín B12 - Ekolife Natura

Vitamín B12 je bezpečně uložen a chráněn ve formě nanočástic lipozomů, které aktivně prostupují stěnou tenkého střeva a vstřebávají se prostřednictvím mízního systému přímo do krevního oběhu. To je velkou výhodou oproti běžným vitamínům B12. Vitamín je dodáván v lahvičce ze tmavého skla, které chrání vitamíny před UV zářením.

Lahvička s 60 ml stojí 479 Kč a doporučená denní dávka jsou 2 ml přímo do úst. Kapky můžete přidat také do sklenice vody nebo džusu, není-li řečeno jinak vaším ošetřujícím lékařem. Pozitivní účinky vitamínu přispívají k dobrému metabolismu, krvetvorbě, imunitě či lepšímu psychickému stavu.

Green Food Vitamín B12

Vitamíny, které podporují energetický metabolismus, potlačují únavu, podporují obranyschopnost a jsou skvělé pro vegany, to jsou vitamíny B12, od společnosti Green Food.

Nejlepší vitamín B12 - GreenFood

Balení 60 kapslí stojí 191 Kč a denní dávka jsou dvě kapsle denně, které dokážou pokrýt zdravou dávku tohoto vitamínu.

Nupreme Lipozomální vitamín B12

Doplněk značky od společnosti Nupreme obsahuje čistý vitamín B12 v lipozomální formě. Tento vitamín přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, činnosti nervové soustavy, tvorbě červených krvinek, funkci imunitního systému, snižuje míru únavy a vyčerpání a podílí se procesu dělení buněk.

Nejlepší vitamín B12 - Nupreme

Vitamín B12 v lipozomální formě je výjimečný v tom, že je jeho vstřebatelnost až 95 % a vitamín se dopraví přímo do buněk organismu. Nedráždí zažívací ústrojí, nezatěžuje játra a ledviny. Želatinové kapsle jsou čistě veganské, neobsahují žádná aditiva, nezatěžují organismus a nezanechávají po sobě žádnou pachuť.

Při preventivním užívání se doporučují 2-3 kapsle denně. Není vhodné tento vitamín užívat ve stejnou dobu společně s vitamínem C, který brání dobrému vstřebávání vitamínu B 12. V tomto případě se doporučuje odstup alespoň 2 hodiny.

HillVital Vitamín B12

Vitamín B12 snižuje stavy vyčerpání a únavy, pomáhá při regulaci nálad, zmírňuje projevy deprese a přispívá ke správnému fungování imunitního systému. Nejbohatším zdrojem vitamínu B12 jsou potraviny živočišného původu jako je maso, vnitřnosti, vejce, mléko a mléčné výrobky.

Nejlepší vitamín B12 - HillVital

Dnes se tento vitamín uměle přidává i do dalších potravin, například cereálií, protože má přímý vliv na mnohé fyziologické procesy a jeho nedostatek způsobuje nepříjemné zdravotní obtíže.

Balení tohoto vitamínu obsahuje 60 kapslí, přičemž v jedné kapsli je 250 mcg tohoto vitamínu B12. Doporučené denní dávkování je jedna kapsle, která se bere společně s jídlem.

Nejlepší vitamín B12

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Vitamín B-complex

BrainMax Activated B-Complex vitamíny jsou v těchto kapslích obsaženy ve dvojí podobě. V aktivních ko-enzym formách, ale také v běžných formách, které musí být v těle teprve přeměněny na ko-enzymy. Výsledkem je maximální možná využitelnost pro náš organismus.

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Recenze a zkušenosti spokojených uživatelů B12

Happy Power Vitamíny B12 jsou vitamíny z čistě živočišných zdrojů pro zdravý metabolismus a nervovou soustavu. Vitamín B12 se přirozeně vyskytuje v živočišných produktech jako jsou například játra, vejce, drůbež či mléčné výrobky. To ale moc nejím, a proto si pravidelně kupuji tyto vitamíny.

Lenka // Heuréka

Nejlepší béčko od BrainMaxu, co jsme kdy měli. Naprostá spokojenost. Po delším užívání jsme méně vystresovaní a unavení, určitě doporučuji.

Lucie // Heuréka

Vitamíny od NaturLabs užívám už dlouhodobě na zlepšení nálady a proti bolestem nervů. Opravdu účinkuje i po krátké době, moc děkuji.

Jana // Heuréka

Při výběru vitamínu B12 jsem se dlouho rozhodovala. Trpěla jsem vážným nedostatkem tohoto vitamínu a pro mě byla nejdůležitější čistota jeho složení. Nechtěla jsem do sebe dávat žádné chemikálie a umělé látky, proto byl Premier Research Labs vitamín B12 pro mě jasnou volbou.

Eva // Heuréka

S vitamíny od VitaHarmony jsem maximálně spokojená, velice pozitivně hodnotím rychlost jejich dodání. Určitě je koupím znova! 

Kateřina // Heuréka

Vitamin B12 od společnosti MedPharma je super volba, B12 za super cenu, doporučuji všema deseti.

Adéla// Heuréka

Vitamín B12 od Ekolife Natura v podobě kapek je dobrý i pro děti od 3 let. Sám jsem je vyzkoušel u svých dětí a můžu je jen doporučit. Stačí jim je nakapat do pití a ani nic nepoznají.

Libor // Heuréka

Moje dcera se ve 14 letech rozhodla, že se stane vegetariánkou. Proto ji kupuji vitamíny od GreenFood, které jsou pro ni skvělou volbou. 

Simča // Heuréka

Liposomální vitamín B12 od NaturLabs je skvělý doplněk stravy s velkou využitelností v lidském těle, vyrovnává hladinu vitamínu B12 a upravuje psychiku v dnešním hektickém světě. Oceňuji také rychlé dodání.

J.J. Majer // Heuréka

Poslední dobou mě trápila velká únava, včera jsem si poprvé vzal vitamín B12 a nástup energie byl opravdu velmi rychlý. Za mě 1!

Ověřený zákazník // Heuréka

Nejlepší vitamín B12

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Vitamín B-complex

BrainMax Activated B-Complex vitamíny jsou v těchto kapslích obsaženy ve dvojí podobě. V aktivních ko-enzym formách, ale také v běžných formách, které musí být v těle teprve přeměněny na ko-enzymy. Výsledkem je maximální možná využitelnost pro náš organismus.

Na tomto místě vám chci popsat, jak si vybírám produkty, o kterých pak následně píšu já nebo moje přítelkyně.

Vše začalo na začátku roku 2019.

Jak jsem již napsal v mém příběhu, tak jsem si do své domácnosti začal kupovat ekologické věci, o kterým jsem následně začal psát.

Proto všechny produkty, o kterých se na Ecoblogu dočtete, jsem vyzkoušel buď já nebo moje přítelkyně.

Vše vždy objednáme, vyfotíme, otestujeme a následně o tom sepíšeme svou zkušenost.

Tím pádem se dá říct, že nám to zabírá docela dost času.

Nad každým tématem nějaký čas přemýšlíme, abychom vám ulehčili průzkum a výběr produktu, což vám ušetří mnoho hodin.

Naše porovnání vám umožní rychle a snadno najít ten správný produkt, který splní vaše různorodé požadavky, nebo vás alespoň rychle zorientuje v dané oblasti.

Naším cílem je psát recenze a porovnání tak, aby byly srozumitelné pro každého. 

Chceme vám, našim čtenářům, předat komplexní přehled o našem přístupu k testování a hodnocení výrobků a služeb.

Tím vám umožníme správné rozhodnutí před definitivním nákupem nebo výběrem.

A jak jsme za to všechno placení?

Pokud si nakonec některý z testovaných produktů koupíte, tak mi za tento nákup dostaneme provizi.

Náš postup při tvorbě recenzí a srovnávacích článků:

Když nás zaujme nějaké téma, tak si o něm co nejvíce zjistíme.

Potom provedeme průzkum produktů, které jsou na našem trhu dostupné.

Zjišťujeme, které e-shopy produkty nabízí.

Většinou ze startu objednáme 3 nejlepší produkty a o nich napíšeme recenzi.

Podívejte se na naše recenze zde.

Poté dost často v daném tématu s nákupy pokračujeme a tvoříme srovnávací články.

Podívejte se na naše srovnávací články zde.

A nakonec pravidelně naše články aktualizujeme, aby byly vždy relevantní.

Zdroje

    Vitamín B12: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vitam%C3%ADn_B12
  1. B-Complex: https://cs.wikipedia.org/wiki/B-komplex
  2. Vitamín: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vitam%C3%ADn
  3. Avitaminóza: https://cs.wikipedia.org/wiki/Avitamin%C3%B3za
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší vitamín B12
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Srovnání nejlepších vitamínů B12 na českém trhu

Podobné články

Zanechte komentář