Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ] ✅ Nejlepší hořčík na trhu: recenze ✅

[SROVNÁNÍ] ✅ Nejlepší hořčík na trhu: recenze ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte nejlepší hořčík na českém trhu?

Na Ecoblogu jsem jich testoval již více jak 10.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší hořčík


VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Energy Magnesium

Energy Magnesium obsahuje dobře vstřebatelný horčík – magnesium malát (hořečnatá sůl, která má energizující účinek). Hořčík je v tomto případě zkombinovaný s kyselinou jablečnou (proto malátová forma), která podporuje produkci buněčné energie.

TOP 3 Nejlepší hořčík

Doporučuji
Nejlepší hořčík BrainMax

BrainMax Magnesium

Celkové hodnocení: 5/5

Energy Magnesium v jedné kapsli obsahuje až 1000 mg magnézia malátu, což je dobře vstřebatelná forma hořčíku a až 164 mg elementárního hořčíku. V produktu najdete 200 veganských kapslí s hořčíkem.

Nejlepší hořčík Viridian

Viridian Magnesium

Celkové hodnocení: 4.9/5

Magnesium Taurate od společnosti Viridian působí především na kardiovaskulární systém, také udržuje stabilní hladinu vápníku v těle a chrání organismus před oxidativním stresem. V jednom balení najdete 90 kapslí.

Nejlepší hořčík NOW

NOW Magnesium Citrate

Celkové hodnocení: 4.8/5

Magnesium Citrate od společnosti NOW vyrobený v USA může být vaším denním společníkem pro podporu činnosti svalů, pro normální stav kostí či zubů. Přípravek obsahuje 120 kapslí ve formě citrátu.

Nejlepší hořčík TOP 3

Co je to hořčík?

Hořčík je minerální prvek, který je pro náš organismus nepostradatelný. Označuje se také jako magnesium a podílí se na více jak 300 reakcích lidského organismu. Hořčík je skrze potravu snadno dostupný. V těle se hořčík nachází ve svalech, kostech a zubech. Když je hořčíku v těle nedostatek, dostavuje se únava, slabost, svalové křeče či psychická nerovnováha.

Hořčík je tedy nutné pravidelně doplňovat, a to buď přirozenou stravou, nebo doplňky stravy. Doplňky stravy s hořčíkem si oblíbili především sportovci, a to kvůli tomu, že se hořčík z těla vyplavuje  pohybem a nadměrným pocením. Hořčíku existuje několik forem, z nichž každá má jinou vstřebatelnost a na lidský organismus působí maličko odlišně. 

Proč brát hořčík?

Minerál hořčík se přirozeně vyskytuje v celé řadě potravin, ovšem protože počítat jeho dostatečný příjem by bylo pracné a zároveň tento příjem nemusí být dostatečný, je doporučeno hořčík suplementovat. Hořčík je pro  organismus potřebný z mnoha důvodů.

Dokáže snižovat únavu, uvolňuje svaly a je prevencí jejich poškození. Je výživou pro mozek, je důležitý pro zdraví srdce a kostí a zároveň přispívá ke zdraví nervového systému. Dlouhodobý nedostatek hořčíku může mít na organismus neblahý vliv – zvyšuje krevní tlak, způsobuje poruchy srdečního rytmu a dokonce může vést k infarktu.

Nejlepší hořčík TOP 3

Jak se projevuje nedostatek hořčíku v těle?

Nedostatek hořčíku se v těle začne projevovat pozvolna. Prvním signálem může být únava, podrážděnost či bolest hlavy. Dalším projevem může být brnění končetin, svalové křeče nebo časté cukání v oku. Tyto signály nedostatku hořčíku často doprovází také zhoršená psychická pohoda.

K příznakům se časem při delším nedostatku hořčíku může přidat také bušení srdce, zvýšená lámavost nehtů a vypadávání vlasů. Pokud stav nedostatku hořčíku přetrvává, může způsobit cukrovku, rozvoj kardiovaskulárních onemocnění nebo řídnutí kostí.

TIP: Podívejte se na srovnání nejlepších probiotik.

Jaké jsou jeho účinky?

Hořčík má celou řadu pozitivních účinků na organismus:

  • snižuje únavu a vyčerpání,
  • zajišťuje správnou činnost svalů,
  • udržuje zdravé kosti a zuby,
  • podporuje proces dělení buněk a syntézu bílkovin,
  • přispívá ke správné činnosti nervové soustavy.
Nejlepší hořčík TOP 3

Jaké formy má hořčík?

Hořčík má hned několik forem, z nichž ne všechny jsou dobře vstřebatelné a tudíž tělem maximálně využitelné. Nejhůře vstřebatelnou formou hořčíku je oxid hořečnatý (obsahuje asi 60 % hořčíku, ale vstřebatelnost je minimální – pouze 4 %).

Naopak dobře vstřebatelné formy jsou citrát hořečnatý, laktát nebo glukonát (tyto formy jsou však hodně projímavé). I proto jsou nejoblíbenější chelátové forma hořčíku, které mají velmi dobrou vstřebatelnost (až 80 %), ale nemají projímavý efekt. Mezi tyto chelátové formy patří bisglycinát hořečnatý, treonát hořečnatý, taurát hořečnatý a malát hořečnatý.

Nejlepší hořčík TOP 3

Funguje hořčík na spaní?

Minerál hořčík není typickým spánkovým minerálem, přesto vám však se spánkem může pomoct, a to například tak, že:

  • zvyšuje hladinu spánkového hormonu melatoninu,
  • snižuje hladinu stresu,
  • zklidňuje mozkovou aktivitu,
  • zmírňuje stavy úzkosti.

Se spánkem může pomoci forma magnesium glycinát. Glycin je totiž aminokyselina, která umí navodit dobrý spánek a upravit spánkové rytmy. 

V čem je nejvíce hořčíku?

K potravinám, které jsou bohaté na hořčík určitě patří oříšky, luštěniny, semínka, cereálie, banány, avokádo nebo zelená listová zelenina.

Nejlepší hořčík TOP 3

Kdy užívat hořčík?

Ačkoliv se může doporučení na dávkování hořčíku lišit podle výrobce (někteří doporučují užívání odpoledne nebo před spaním), není v tom až tak podstatný rozdíl. Důležité je držet se doporučené denní dávky a už není úplně podstatné, jestli si tabletu hořčíku vezmete ráno, odpoledne nebo před spaním. Hořčík je potřeba brát preventivně a ne až v případě, že začnete pociťovat příznaky jeho nedostatku v těle. Hodně zde záleží na formě hořčíku - například hořčík malát (jablečnan hořečnatý) působí povzbudivě, zatímco hořčík bisglycinát uklidňuje. 

Jak přirozeně doplnit hořčík?

Přirozeně lze hořčík doplňovat pomocí potravin, které jsou na hořčík bohaté – jsou to luštěniny, oříšky, banány nebo avokádo. Ale vzhledem k tomu, že bude náročnější dosáhnout doporučené denní dávky jen skrze stravu, není od věci sáhnout po suplementu. V tom případě doporučujeme čistou formu magnesia s vysokou vstřebatelností a bez obsahu aditiv. Hořčík je totiž tělu přirozený a pro tělo potřebný. 

Je možné se předávkovat?

Předávkování hořčíkem je jen málo pravděpodobné, protože s mírným nadbytkem hořčíku v těle si tělo dokáže poradit tak, že jeho nadbytek vyloučí močí.  Abyste pocítili příznaky předávkování, mezi které patří průjem, zvracení, únava nebo nechutenství, museli byste cíleně překračovat doporučené denní dávky tohoto suplementu.

Nejlepší hořčík


VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Energy Magnesium

Energy Magnesium obsahuje dobře vstřebatelný horčík – magnesium malát (hořečnatá sůl, která má energizující účinek). Hořčík je v tomto případě zkombinovaný s kyselinou jablečnou (proto malátová forma), která podporuje produkci buněčné energie.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

BrainMax Energy Magnesium

Jste unavení, nervózní, ztrácíte soustředěnost? V tom případě je potřeba doplnit hořčík. Ten příznivě působí na svaly, kosti, zuby a celý nervový systém. Je ale vždy vhodné za hořčík si připlatit a nekupovat zajíce v pytli ve formě špatně vstřebatelných forem.

Nejlepší hořčík BrainMax

Energy Magnesium v jedné kapsli obsahuje až 1000 mg magnézia malátu, což je dobře vstřebatelná forma hořčíku a až 164 mg elementárního hořčíku. V produktu najdete 200 veganských kapslí s hořčíkem, což vám při dávkování 1 až 2 kapsle ráno nebo dopoledne vydrží minimálně na 100 dávek. Kapsle mají povzbuzující efekt, a proto je doporučeno užívat je ráno nebo dopoledne.

Nejlepší hořčík BrainMax

Energy Magnesium obsahuje dobře vstřebatelný horčík – magnesium malát (hořečnatá sůl, která má energizující účinek). Hořčík je v tomto případě zkombinovaný s kyselinou jablečnou (proto malátová forma), která podporuje produkci buněčné energie. Tato forma hořčíku nepůsobí při vyšších dávkách projímavě, a to díky vyššímu obsahu elementárího hořčíku.

Nejlepší hořčík BrainMax

Produkt je dobře vstřebatelný, má energizující účinek a nenajdete v něm žádné balastní látky (éčka a jiná aditiva).

Viridian Magnesium Taurate

Čím ochránit kardiovaskulární systém? A co třeba hořčíkem? Že by vás to ani nenapadlo, protože máte hořčík spojený především s účinkem na svaly? Tak vidíte a právě Magnesium Taurate od společnosti Viridian působí především na kardiovaskulární systém.

Nejlepší hořčík Viridian

Také udržuje stabilní hladinu vápníku v těle a v neposlední řadě chrání organismus před oxidativním stresem. V jednom balení najdete 90 kapslí a při doporučeném dávkování 2 kapsle denně vám produkt vydrží na 45 dní.

Nejlepší hořčík Viridian

Magnesium taurate je vlastně chelátová kombinace hořčíku a taurinu, která dobře účinkuje na kardiovaskulární systém. Dvě kapsle obsahují až 1500 taurátu hořečnatého a 112 mg elementárního hořčíku.

Nejlepší hořčík Viridian

Kapsle jsou vhodné pro vegany, a neobsahují nevhodná aditiva ani cukry. Všechny složky v produktu jsou stoprocentně aktivní.

NOW Magnesium Citrate

Podpořit své zdraví i výkon organismu můžete kromě jiného i pravidelným doplňováním hořčíku. Doplněk stravy Magnesium Citrate od společnosti NOW vyrobený v USA může být vaším denním společníkem pro podporu činnosti svalů, pro normální stav kostí či zubů.

Nejlepší hořčík NOW

Přípravek obsahuje 120 kapslí a při doporučeném denním dávkování 3 kapsle denně vám vydrží na 40 dní. Jedna kapsle obsahuje 400 mg hořčíku.

Nejlepší hořčík NOW

Doplněk stravy Magnesium Citrate od společnosti NOW obsahuje hořčík v doporučované formě citrátu. Tato forma je od levné hořčíkové formy oxidu hořečnatého výhodnější v tom, že má vysokou vstřebatelnost, a to až 80 %.

Nejlepší hořčík NOW

Co lze částečně označit za nevýhodu této formy, tak její mírně projímavé účinky. Díky tomu však tato forma hořčíku může ulevit od nepříjemné zácpy. Nevýhodou je nízký obsah hořčíku v jedné kapsli a nutnost užívat jednu kapsli až 3x denně, na což můžete zapomínat.

GymBeam hořčík

Minerál hořčík si hodně oblíbili sportovci, kterým pomáhá uvolnit svaly po náročném výkonu. Užívat ho však můžete i v případě, že nesportujete. Na činnost organismu má hořčík nemalý vliv. Hořčík existuje v několika formách. Magnesium Chelate od GymBeam obsahuje velmi dobře vstřebatelnou formu hořčíku – bisglycinát. Vybrat si můžete balení s 90 nebo 180 kapslemi. Při dávkování 1 kapsle 3x denně vám jednotlivá balení vydrží na měsíční nebo dvouměsíční kúru.

Nejlepší hořčík na trhu - GymBeam Magnesium

Hořčík v chelátové formě od GymBeam obsahuje hořčík bisglycinát, který má velmi dobrou vstřebatelnost a využitelnost tělem – uvádí se až 80 %. Na rozdíl od formy citrátu bisglycinát nezpůsobuje problémy s trávením. V denní dávce (3 veganské kapsle) najdete 1875 mg magnézium bisglycinátu, z čehož 225 mg tvoří elementární hořčík. Právě tato forma hořčíku patří mezi nejpopulárnější, protože nepůsobí projímavě a může zlepšit spánek (také nemá povzbuzující efekt).

Vilgain hořčík

Pokud hledáte parádní hořčík, který pokryje vaši denní potřebu a zároveň chcete mít jistotu, že za ty peníze ho tělo maximálně využije, zvolte hořčík bisglycinát od Vilgainu. V jeho klasickém balení najdete 90 kapslí, což vám při doporučené denní dávce 3 kapsle za den vydrží na měsíční kúru. Lze zakoupit i cenově výhodné balení 3x90 kapslí.

Nejlepší hořčík na trhu - Vilgain Magnesium

Doplněk stravy hořčík od společnosti Vilgain obsahuje unikátní formu hořčíku – bisglycinát. Tuto formu lze vysvětlit tak, že je hořčík v této formě navázán na dvě aminokyseliny glycinu, které ho chrání po celou dobu cesty skrz žaludek a tenké střevo, dokud se glycin spolu s hořčíkem nerozpustí v krevním oběhu. Víte, že tuto formu tělo využije až z 80 % (obyčejný hořčík ve formě oxidu tělo využije jen z 20 %). Na rozdíl od jiné dobře vstřebatelné formy hořčíku – citrátu, nepůsobí bisglycinát projímavě.

Neuro-Mag® Magnesium L-Threonate

Není hořčík jako hořčík. Pokud chcete podpořit funkci vašeho mozku či upravit spánek, pak vsaďte na hořčík ve formě L-Threonate (Magtein) od Life Extension. Produkt má formu prášku, který chutná po tropickém ovoci a který je potřeba rozpustit ve vodě nebo v džusu. Denní dávkou je jedna přiložená odměrka (asi 3,11 g směsi). V balení najdete necelých 100 g prášku, který vám vystačí až na 30 dávek. Jednoznačnou výhodou produktu je ta, že nemusíte nic polykat.

Nejlepší hořčík na trhu - Life Extension Magnesium

Hořčík Neuro-Mag Magnesium L-Threonate od Life Extension obsahuje treonátovou formu hořčíku. Ta je velmi dobře vstřebatelná a jako jediná forma hořčíku je schopna projít hematoencefalickou bariéru až do mozku. Díky tomu dokáže podpořit kognitivní funkce a velký účinek má také na spánek. Tento hořčík dokáže odbourat stres, úzkost a přináší před spánkem potřebné zklidnění. Ideální je tento prášek užívat rozmíchaný ve vodě spolu s jídlem.

Blendea Hořčík

Abyste peníze za nákup hořčíku jen tak nevyhazovali do koše, což děláte, pokud si kupujete nevhodnou formu hořčíku, vyberte si ten, který vaše tělo opravdu využije – například hořčík bisglycinát od společnosti Blendea. Produkt obsahuje 90 veganských kapslí, což vám při dávkování 2 až 3 kapsle denně vydrží na 30 až 45 dávek.

Nejlepší hořčík na trhu - Blendea Magnesium

V produktu Hořčík od společnosti Blendea najdete hořčík bisglycinát, což je velice výhodná a dobře vstřebatelná forma tohoto minerálu. Tato forma více než jiné podpoří regeneraci svalových tkání po tréninku, umí snižovat stresový hormon kortizol a je vhodné ji užívat v odpoledních a večerních hodinách na zklidnění organismu (nejen po tréninku ale třeba po náročném dni v práci). Tato forma je oblíbená i proto, že na rozdíl od citrátu nezpůsobuje trávící problémy. Produkt neobsahuje lepek a je vhodný pro vegany.

VitaHarmony

Na doplnění hořčíku není radno zapomínat, a to už z toho důvodu, že přispívá k normálnímu stavu zubů a kostí, regeneruje svaly a snižuje míru únavy. Hořčík od VitalHarmony je jeden z levnějších produktů, kdy za balení 120 tablet zaplatíte přibližně 150 korun. Při doporučeném denním dávkování jedna tableta denně vám balení vydrží na opravdu dlouho.

Nejlepší hořčík na trhu - VitaHarmony Magnesium

V hořčíku od VitalHarmony najdete hořčík ve formě oxidu hořečnatého. Jeho velmi nízké ceně odpovídá fakt, že se jedná o tělem nejhůře využitelný hořčík na trhu. Oproti chelátovým formám, jejich vstřebatelnost se pohybuje okolo 80 %, tuto formu hořčíku tělo využije jen z 20 %. Ovšem v případě, že vás netrápí závažné problémy z nedostatku hořčíku, může být i tato forma dostačující. Hlavně je cenově dostupná, což někdo může vidět jako výhodu.

BrainMax Performance Magnesium

Čím podpořit spánek nebo zklidnit organismus po náročném dni? Zkuste na to jít s hořčíkem, konkrétně s jeho bisglycinátovou formou, která uklidňuje organismus a odbourává stres, úzkost a napětí. V produktu najdete 100 veganských tobolek a při doporučeném dávkování 1 až 2 tableta denně vám balení vydrží minimálně na 50 dávek.

Nejlepší hořčík na trhu - BrainMax Performace Magnesium

V produktu Performance Magnesium najdete hořčík bisglycinát, který má vysokou vstřebatelnost a na rozdíl od formy citrátu nepůsobí projímavě. Jedná se o druh hořčíku, který se doporučuje užívat v odpoledních nebo večerních hodinách. Jedna kapsle obsahuje 1000 mg bisglycinátu hořečnatého a 200 mg elementárního hořčíku. Hořčík je zde doplněný o vitamín B6, který ještě více zlepšuje jeho vstřebávání. Jedná se o veganský produkt bez sóji, laktózy, GMO a dalších aditiv.

BrainMax Draslík + Magnesium

Mohou se minerály draslík a hořčík vzájemně kombinovat? No samozřejmě, že ano. Výsledkem bude unikátní kombinace účinných látek, kterou najdete v doplňku stravy od výrobce BrainMax – Draslík + Magnesium. Doplněk stravy obsahuje 200 kapslí, což vám při dávkování 1 až 2 kapsle denně vydrží minimálně na 100 dávek.

Nejlepší hořčík na trhu - BrainMax Draslík Magnesium

V doplňku stravy Draslík + Magnesium od BrainMax najdete hořčík v malátové formě (kombinace hořčíku a kyseliny jablečné) a draslík ve formě citrátu. V obou případech se jedná o vysoce vstřebatelné formy minerálů,  které organismus naplno využije. V jedné kapsli najdete 100 mg draslíku citrátu a 60 mg hořčíku malátu. Kombinace draslíku a hořčíku mimo jiné příznivě ovlivňuje činnost soustavy a doporučuje se ji užívat v ranních či dopoledních hodinách.

Viridian magnesium a B6

Co by mohlo přispět vaší větší psychické pohodě? Hořčík! A nejen ten, ale také vitamín B6 a šafrán. Právě tato trojkombinace se ukázala být balzámem na podrážděnou psychiku. V balení hořčíku s vitamínem B6 a šafránem od společnosti Viridian najdete 60 kapslí, což vám při dávkování 1 kapsle denně vydrží na dvouměsíční kúru.

Nejlepší hořčík na trhu - Viridian Magnesium

V přípravku Hořčík, vitamín B6 a šafrán od výrobce Viridian najdete kombinaci několika forem hořčíku (konkrétně oxid hořečnatý, hořečnatá sůl kyseliny citrónové, bisglycinát hořečnatý -200 mg v kapsli), vitamín B6 (25 mg) v kapsli a extrakt ze šafránu (0,3 %). Věděli jste, že šafrán podporuje dobrou psychickou kondici? Kombinace těchto tří látek cílí právě na uklidnění organismu, na zbavení se stresu a úzkosti. Samozřejmě i tento produkt má příznivý vliv na svaly, kosti a zuby jako samostatný hořčík. Přípravek neobsahuje lepek ani laktózu a je vhodný pro vegany.

Viridian Potassium Magnesium Citrate

Neustále bojujete s únavou a špatnou náladou? Tak už nebojujte a naordinujte si kvalitní hořčík. Ten může mít formu citrátu. Přípravek Magnesium Citrate od Viridian má formu prášku, který je potřeba rozpustit ve vodě, čaji nebo šťávě. Výrobek obsahuje 150 gramů prášku, což vám při dávkování půl čajové lžičky denně (2,5 g) vydrží na 60 dávek.

Nejlepší hořčík na trhu - Viridian Magnesium

V přípravku najdete hořčík ve formě citrátu. Jedná se o jednu z nejlépe vstřebatelných forem hořčíku – tělo dokáže zužitkovat až 80 %. Jedná se o hořečnatou sůl, která je navázána na kyselinu citrónovou. Tato kombinace má nesporné výhody – už jednou zmíněná vysoká vstřebatelnost, ale i nevýhody – citrátová forma hořčíku působí laxativně, a to zejména v případech, kdy ji berete dlouhodobě ve větším množství. Lze ji ale využívat účelně například při zácpě. V přípravku nenajdete lepek ani laktózu a je vhodný pro vegany.

Grizly Magnesium

Odehnat únavu a vyčerpání a zároveň se postarat o regeneraci svalů a dobrý stav zubů a kostí, to umí doplněk stravy Magnesium bis-glycinát + vitamín B6 od Grizly. V produktu najdete 60 kapslí, což vám při doporučeném dávkování 1 až 2 kapsle denně vydrží minimálně na měsíční kúru.

Nejlepší hořčík na trhu - Grizly Magnesium

Doplněk stravy Magnesium + vitamín B6 od Grizly obsahuje hořčík v dobře vstřebatelné formě bisglycinátu, kterou tělo zužitkuje až z 80 %. Dále je horčík v tomto přípravku obohacený o vitamín B6, který ještě lépe podpoří vstřebávání účinné látky. Doplněk stravy neobsahuje přidaný cukr, lepek, éčka ani palmový olej. Bisglycinátová forma hořčíku uklidňuje, a proto se doporučuje užívat spíše odpoledne nebo večer, také po tréninku nebo po náročném dni.

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Nejlepší hořčík


VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Energy Magnesium

Energy Magnesium obsahuje dobře vstřebatelný horčík – magnesium malát (hořečnatá sůl, která má energizující účinek). Hořčík je v tomto případě zkombinovaný s kyselinou jablečnou (proto malátová forma), která podporuje produkci buněčné energie.

Recenze a zkušenosti spokojených uživatelů hořčíku

Hořčík v chelátové formě bisglycinátu od GymBeam používám od té doby, co jsem si všiml, že klasický hořčík z lékárny na mě moc nepůsobí. Ačkoliv jsem bral doplněk pravidelně, efekt se nedostavoval. Až později jsem se dočetl o různé vstřebatelnosti hořčíku a vyzkoušel tento a mohu jen doporučit. Křeče mě už netrápí.

Jiří // Heuréka

Přesto, že jsem bisglycinátovou formu hořčíku objednával se záměrem, že mi nebude způsobovat zažívací problémy (jako mi doteď způsobovaly jiné formy), problém pořád přetrvává. Ani tento typ hořčíku nemůžu pozřít bez toho, aby mi po něm bylo těžko, tak nevím, kde je problém.

Pavel // Heuréka

Hořčík ve formě bisglycinátu od firmy Blendea je mým favoritem, celkově mi dobře sedl, a proto nemám potřebu vyhledávat něco jiného.

Alexandra // Heuréka

S hořčíkem od VitalHarmony jsem spokojená. Podle mě tablety působí velmi dobře na to, že vůbec nezatíží peněženku a jejich balení vydrží na delší dobu.

Zuzana // Heuréka

Hořčík ve formě bisglycinátu je jediná forma hořčíku, která mě dokáže uvolnit po náročném dni v práci. Zároveň mě zbavila svalových křečí.

Jana // Heuréka

Hořčík je jediným minerálem a doplňkem stravy, který užívám opakovaně, protože mi opravdu pomáhá a bez něj trpím únavou i svalovými křečemi.

Honza // Heuréka

Malátová forma hořčíku byla pro mě dosud velkou neznámou. Myslela jsem si, že je hořčík jako hořčík. Ale to jsem se spletla, protože jedině tato forma mě dokáže nakopnout a při jejím užívání mě netrápí zažívací problémy.

Andrea // Heuréka

Magnesium doporučuji užívat pravidelně, ale hlavně je potřeba užívat jen vysoce vstřebatelné formy hořčíku – malát, bisglycinát, citrát a tak podobně.

Petr // Heuréka

Hořčík beru nějakou dobu, ale že by mi po něm úplně zmizela má každodenní únava, to se říct nedá. Beru ale teprve druhý týden, tak snad se efekt dostaví.

Ondřej // Heuréka

Aktivně sportuji, a proto je hořčík mým každodenním chlebem. Už dlouho se mi nestalo, že by mi tento doplněk stravy došel. Kupuji vždy maximálně využitelné formy hořčíku, přičemž se vyhýbám těm, které mohou mít projímavé účinky.

Alan // Heuréka

Nejlepší hořčík


VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Energy Magnesium

Energy Magnesium obsahuje dobře vstřebatelný horčík – magnesium malát (hořečnatá sůl, která má energizující účinek). Hořčík je v tomto případě zkombinovaný s kyselinou jablečnou (proto malátová forma), která podporuje produkci buněčné energie.

Na tomto místě vám chci popsat, jak si vybírám produkty, o kterých pak následně píšu já nebo moje přítelkyně.

Vše začalo na začátku roku 2019.

Jak jsem již napsal v mém příběhu, tak jsem si do své domácnosti začal kupovat ekologické věci, o kterým jsem následně začal psát.

Proto všechny produkty, o kterých se na Ecoblogu dočtete, jsem vyzkoušel buď já nebo moje přítelkyně.

Vše vždy objednáme, vyfotíme, otestujeme a následně o tom sepíšeme svou zkušenost.

Tím pádem se dá říct, že nám to zabírá docela dost času.

Nad každým tématem nějaký čas přemýšlíme, abychom vám ulehčili průzkum a výběr produktu, což vám ušetří mnoho hodin.

Naše porovnání vám umožní rychle a snadno najít ten správný produkt, který splní vaše různorodé požadavky, nebo vás alespoň rychle zorientuje v dané oblasti.

Naším cílem je psát recenze a porovnání tak, aby byly srozumitelné pro každého. 

Chceme vám, našim čtenářům, předat komplexní přehled o našem přístupu k testování a hodnocení výrobků a služeb.

Tím vám umožníme správné rozhodnutí před definitivním nákupem nebo výběrem.

A jak jsme za to všechno placení?

Pokud si nakonec některý z testovaných produktů koupíte, tak mi za tento nákup dostaneme provizi.

Náš postup při tvorbě recenzí a srovnávacích článků:

Když nás zaujme nějaké téma, tak si o něm co nejvíce zjistíme.

Potom provedeme průzkum produktů, které jsou na našem trhu dostupné.

Zjišťujeme, které e-shopy produkty nabízí.

Většinou ze startu objednáme 3 nejlepší produkty a o nich napíšeme recenzi.

Podívejte se na naše recenze zde.

Poté dost často v daném tématu s nákupy pokračujeme a tvoříme srovnávací články.

Podívejte se na naše srovnávací články zde.

A nakonec pravidelně naše články aktualizujeme, aby byly vždy relevantní.

Zdroje

  1. Hořčík: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ho%C5%99%C4%8D%C3%ADk
  2. Magnesium: https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/5462224
  3. Hořčík a jeho význam ve výživě: https://is.muni.cz/th/213994/lf_b/Horcik_a_jeho_vyznam_ve_vyzive.pdf
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší hořčík na českém trhu
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Test hořčíků - recenze

Podobné články

Zanechte komentář