Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ] ✅ Nejlepší masticha – recenze a zkušenosti

[SROVNÁNÍ] ✅ Nejlepší masticha – recenze a zkušenosti

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte zkušenost nebo recenzi na přírodní doplněk stravy masticha?

Na Ecoblogu jsem jich testoval již více jak 10.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší masticha


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Masticha Original

Jedná se o 100% chioskou mastichu. Prášek pochází z Řecka, do tobolek je v případě tohoto produktu zpracováván na Slovensku. Právě tobolky umožňují pohodlné dávkování i užívání produktu. Přípravek obsahuje 100 kapslí a dávkování je individuální.

V dnešním testu se podíváme na to, co je to masticha, jaké jsou její účinky a které masticha je podle nás ta nejlepší.

Chcete se posunout na vyšší úroveň zdraví a pohody? 

Masticha může být přesně to, co potřebujete. Tato prastará bylina se již stovky let používá v tradiční medicíně a nyní se dostává do moderních vědeckých studií - se slibnými výsledky! Studie naznačují, že užívání tohoto účinného doplňku stravy může podpořit zdravé trávení, regulaci hmotnosti, pohyblivost kloubů a pocit sytosti.

Možná je čas vyzkoušet mastichu! Už nemusíte hledat na trzích nebo u prodejců koření. Nyní je k dispozici spousta pohodlných možností, jak mastichu zařadit do svého jídelníčku. Když navíc zjistíte, jaká forma mastichy vám nejlépe vyhovuje - kapsle, prášek nebo extrakt - pocítíte ještě více potenciálních výhod, které tyto přírodní doplňky nabízejí! 

Zjistěte, která masticha je pro vás nejlepší!

TOP 3 - Nejlepší chioská masticha

Doporučuji
Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Masticha Original

Celkové hodnocení: 5/5

Nenajdete v něm nic víc než 100% čistý mastichový prášek. Je to hlavní a jediná složka produktu. Proč Masticha Original užívat? Mezi benefity užívání patří snížení vysokého cholesterolu nebo na hladinu cukru v krvi. 

SLEVA 12% s kódem "herbakup19"

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Masticha Active

Celkové hodnocení: 4.9/5

Doplněk stravy Masticha Aktive, který se zaměřuje na zdraví trávicí soustavy, obsahuje prášek z pravé chioské mastichy. O té je známo, že podporuje zdraví žaludku a vůbec celého gastrointestinálního traktu.

SLEVA 12% s kódem "herbakup19"

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Masticha Vena

Celkové hodnocení: 4.8/5

Masticha Vena kombinuje řeckou zázračnou pryskyřici s extrakty z olivovníku a granátového jablka. Masticha Vena přispívá ke zdraví cév a podle studií také snižuje LDL cholesterol. Je ve formě kapslí, což přináší pohodlné užívání.

SLEVA 12% s kódem "herbakup19"

Otázky a odpovědi

Co je to masticha?

Masticha je pryskyřice ze stromu Pistacia lentiscus (Řečík lentišek), který vypadá podobně jako olivovník. Tyto stromy rostou i v jiných částech světa. Právě ale chioská masticha (masticha, která roste na stromech na řeckém ostrově Chios) je považována za nejsilnější a nejblahodárnější variantu. Setkat se můžete také s označením mastiha, mastix nebo Mastic. Nejedná se však o nic jiného, než o vzácnou pryskyřici, která se získává speciálním narušením kůry stromu.

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Na co masticha pomáhá

Masticha je obdivovaná hlavně pro své účinky na trávící soustavu, kterou harmonizuje. Masticha upravuje trávení, pomáhá tělu zbavit se nadýmání, příznivě působí na žaludeční vředy.  Aby mělo užívání mastichy na trávení efekt, doporučuje se mastichu užívat nejméně 30 dní v kuse. Vhodná je masticha také k péči o dutinu ústní, kde může být prevencí zánětů a špatného dechu.

Jaké jsou účinky mastichy?

Masticha má výrazné aroma a nasládlou chuť podobnou pryskyřici. Působí harmonizačně, antisepticky a antibakteriálně. Její nejčistší formou jsou její krystaly, které jsou sušené na slunci. Tyto krystaly obyvatelé ostrova Chios často žvýkají, protože dokážou osvěžit dech. Pro další použití se však tyto krystaly nejčastěji melou na prášek. Ten je přítomen i v kapslích doplňků stravy s obsahem mastichy. Tento prášek se například přidává i do zubních past. Je známo, že účinky mastichy se zvyšují v kyselém prostředí. Kombinace s léky, které blokují tvorbu žaludečních šťáv (například Helicid) se nedoporučuje a naopak je žádoucí tvorbu žaludečních šťáv při užívání mastichy podpořit. Masticha dále:

  • dokáže zpomalit šíření bakterie helicobacter pylori a zlatého stafylokoka,
  • má pozitivní vliv na dýchací soustavu,
  • mírní kašel,
  • působí proti špatnému cholesterolu,
  • podporuje tvorbu kolagenu.
Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Má masticha i nežádoucí účinky?

Masticha je velmi dobře tolerována a její užívání nevykazuje žádné vedlejší účinky. Jen velmi výjimečně se může objevit vyrážka nebo průjem, tyto projevy nežádoucích účinků však nejsou vůbec časté. I přesto, že je masticha dobře snášena, není vhodná pro děti do 6 let, těhotné a kojící ženy. Tito uživatelé by měli konzumaci mastichy minimálně konzultovat se svým lékařem. Masticha totiž může mírně ovlivňovat krevní tlak.

Jaká je její historie?

Mastichu a její účinky znali už naši dávní předkové. Účinky této blahodárné pryskyřice se objevily v lékařské knize Materia Medica, kterou sepsal řecký lékař Pedanius Dioskorides. Jednu dobu byla masticha dokonce ceněná stejně jako zlato. Stalo se tak hlavně za osmanské nadvlády nad Chiosem. Za krádež případným zlodějům hrozila poprava.

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Jaké je její složení?

Masticha obsahuje široké spektrum účinných látek, kterých je určitě více než osmdesát. Najdete v ní terpeny, fytosteroly, polyfenoly, těkavé a aromatické látky, přírodní polymery a další cenné látky, z nichž některé byly poprvé objeveny právě v této chioské pryskyřici. Široký obsah cenných látek vysvětluje, proč je masticha používána v celé škále průmyslového odvětví – v potravinářství, ve farmacii, v drogistických produktech a tak dále.

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Jak se masticha užívá?

Masticha je většinou dostupná ve formě kapslí a každý přípravek má své doporučené dávkování. Aby byl účinek mastichy co nejlepší, užívá se vždy nalačno (to znamená 20 minut před jídlem nebo dvě hodiny po jídle). Kapsle je potřeba zapít dostatečným množstvím vody. Na trhu dostupná balení mastichy jsou určená na různě dlouhou kúru, obecně se však doporučuje minimálně měsíční užívání. Mastichu je možné užívat dlouhodobě, a to i bez přestávek.

Jak se pěstuje a získává?

Stromy, ze kterých se masticha získává, jsou pro obyvatelé řeckého ostrova Chios něco jako dědictví. Sady se tam předávají z generaci na generaci a jejich majitelé je pečlivě kultivují, protože jsou jejich dobrým zdrojem obživy. Pryskyřice masticha se ze stromů získává v období od června do začátku října, a to díky speciálnímu naříznutí kůry stromu. Kapající masticha se na zemi zachytává a pak dále zpracovává.

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Jakou mastichu zvolit?

Na trhu je dostupná celá řada doplňků stravy, jejichž základem je blahodárná chioská pryskyřice. Vaše rozhodování může ovlivnit spousta faktorů. Hlavně složení, cena i doba, na kterou vám jedno balení mastichy vydrží. Pokud chcete čerpat sílu z mastichy, odborníci doporučují její čistou formu, tedy mastichu bez všelijakých přísad.

Jak dlouho ji užívat?

Pro co nejlepší účinek by nemělo být užívání mastichy kratší než tři týdny. Tato doba a doba kratší (cca 14 dní) dokáže potlačit nerovnováhu trávící soustavy (sem patří pálení žáhy, bolesti břicha, žaludeční potíže). Ovšem doba kolem tří týdnů na potlačení infekce helicobacterem pylori nestačí (jedná se o bakterii, která kolonizuje žaludeční sliznici a způsobuje nevolnost, zvracení, nadýmání, v nejhorších případech také rakovinu žaludku). Minimální doba užívání mastichy v případě přítomnosti této bakterie v žaludku je 33 dní, nejlépe pak 50 a více.

Nejlepší masticha


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Masticha Original

Jedná se o 100% chioskou mastichu. Prášek pochází z Řecka, do tobolek je v případě tohoto produktu zpracováván na Slovensku. Právě tobolky umožňují pohodlné dávkování i užívání produktu. Přípravek obsahuje 100 kapslí a dávkování je individuální.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram
Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Masticha Original

Při výběru doplňku stravy většině uživatelům záleží na čistotě produktu. Proč také přidávat nějaké látky tam, kde to není potřeba? Je to i případ doplňku stravy Masticha Original od Apothecary. Jedná se o 100% chioskou mastichu. Prášek pochází z Řecka, do tobolek je v případě tohoto produktu zpracováván na Slovensku. Právě tobolky umožňují pohodlné dávkování i užívání produktu.

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Přípravek obsahuje 100 kapslí a dávkování je individuální. Masticha Original není doporučena dětem do tří let, těhotným a kojícím ženám. Kdyby se přece jen tito uživatelé rozhodli mastichu užívat, je vždy žádoucí konzultace s lékařem. Standardní dávkování u tohoto produktu je dvě kapsle třikrát denně. Jedna kapsle přitom obsahuje 350 mg čistého mastichového prášku.

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Co doplněk stravy Masticha Original obsahuje? Nenajdete v něm nic víc než 100% čistý mastichový prášek. Je to hlavní a jediná složka produktu. Proč doplněk stravy Masticha Original užívat? Probíhají nejrůznější studie, které mají za cíl potvrdit benefity užívání této látky na vysoký cholesterol nebo na hladinu cukru v krvi. Nicméně protože tyto studie ještě trvají, je možné uvádět o tomto produktu jen dosud schválená zdravotní tvrzení (podle nařízeni EU) a tím je podpora zdraví žaludku a trávícího traktu. Velmi často se masticha využívá při onemocnění helicobacterem pylori. O mastiche je nicméně známo, že:

  • celkově harmonizuje trávení,
  • působí antibakteriálně,
  • má antiseptické účinky,
  • funguje jako účinné antimykotikum.

Masticha Active

Doplněk stravy Masticha Active je produkt, kterým můžete podpořit zdraví žaludku a trávicího systému. Je známo, že právě trávicí soustava a její stav ovlivňuje naše zdraví i to, jak se cítíme. Bolest žaludku, žaludeční vředy, pálení žáhy, nadýmání. To nejsou běžné stavy zdravého organismu. Proto je zcela normální, když si chce člověk od těchto projevů narušené trávicí soustavy ulevit.

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Úlevou může být Masticha Active. Produkt obsahuje prášek z pravé chioské mastichy a je obohacen o přátelské kvasinky Saccharomyces boulardii a Lactobacillus reuteri DSM17648, které podporují správné fungování trávicího traktu. Přípravek obsahuje 100 kapslí a doporučené dávkování je dvě kapsle třikrát denně.

Doplněk stravy Masticha Aktive, který se zaměřuje na zdraví trávicí soustavy, obsahuje prášek z pravé chioské mastichy. O té je známo, že podporuje zdraví žaludku a vůbec celého gastrointestinálního traktu. 100% přírodní prášek mastichy je v tomto případě doplněn o přátelské kvasinky, které taktéž podporují zdraví trávicího traktu a nejen to.

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Obsažena je kvasinka Saccharomyces boulardii. Jedná se o kvasinku z tropického prostředí jihovýchodní Asie, která byla poprvé izolována ve dvacátých letech minulého století. Četné studie u ní potvrdily, že má pozitivní efekt na léčbu žaludečních vředů, Crohnovy choroby nebo bakterie Helicobakter pylori. Doplněk stravy Masticha Aktive je doporučen pro celkovou harmonizaci gastrointestinálního traktu. Pozitivně působí na léčbu žaludečních vředů. Zmírňuje pálení žáhy, nadýmání a těžký pocit v žaludku.

Masticha Vena

Doplněk stravy Masticha Vena je jednou z variant přípravků, jejichž základ tvoří prášek z originální chioské mastichy. Slovenská společnost Apothecary, která přípravek na Slovensku vyrábí, kombinuje pozitivní účinky s mastichy s dalšími látkami. V nabídce má 100% čistou mastichu, mastichu v kombinaci s přátelskými kvasinkami a v případě produktu Masticha Vena kombinuje řeckou zázračnou pryskyřici s extrakty z olivovníku a granátového jablka. Jedno balení obsahuje 100 kapslí a doporučené dávkování je dvě kapsle dvakrát denně.

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Co přípravek obsahuje? V doplňku stravy Masticha Vena najdete prášek z chioské mastichy. O té je známo, že příznivě účinkuje na celý gastrointestinální trakt. Známé jsou však i účinky na cholesterol.  V tomto produktu výrobci mastichu kombinují s extraktem z olivovníku. Ten působí antioxidačně, má omlazovací účinky a příznivě ovlivňuje zdraví srdce. Extrakt z granátového jablka pak přispívá ke zdraví cév a podle studií také snižuje LDL cholesterol.

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Kombinace chioské mastichy, extraktu z olivovníku a výtažku z granátového jablka působí proti vysokému tlaku a cholesterolu, čímž podporuje zdraví srdce a cév. Samozřejmě má celou řadu příznivých vedlejších účinků, které se pojí ke konkrétním složkám tohoto produktu. Přípravek je zpracován do formy kapslí, což přináší pohodlné užívání.

Prebiotic Chios Masticha

Podpořit své trávení můžete zázračnou pryskyřicí z řeckého ostrova Chios, která je pro zdravotní účely a nejen pro ně používána po staletí. Prebiotic Chios Masticha od Mastic Life je doplněk stravy, který lze použít pro harmonizaci vašeho trávení nebo v případě onemocnění helicobakter pylori. Produkt obsahuje 160 kapslí. Doporučené dávkování je 1 až 2 kapsle jednou denně nebo zvýšené dávkování pak dvě kapsle dvakrát denně. Produkt není doporučený dětem, kojícím a těhotným ženám.

Nejlepší masticha - recenze, zkušenost, test

Co Prebiotic Chios Masticha od Mastic Life obsahuje? V přípravku najdete čistý mastichový prášek (obsah až 60 %), který je doplněný o inulin. Inulin je bílý prášek bez chuti a vůně. Je to druh vlákniny a přináší benefity hlavně pro naše střeva. Pomáhá zvyšovat objem stolice, čímž udržuje zdraví střev. Společně s mastichou, která je známá svými příznivými účinky pro gastrointestinální trakt, se v přípravku skvěle doplňuje. Jaký účinek má doplněk stravy s mastichou od Mastic Life?

Produkt:

  • harmonizuje trávicí systém,
  • zmírňuje zánět žaludku a jeho bolesti,
  • redukuje pálení žáhy,
  • zabraňuje šíření bakterie helicobacter pylori,
  • díky inulinu pak přípravek kontroluje krevní cukr,
  • přispívá ke snižování hmotnosti,
  • zlepšuje trávení.

Doplněk stravy Prebiotic Chios Masticha je vhodným doplněním zdravé životosprávy, a to zejména tehdy, trápí-li vás problémy s gastrointestinálním traktem. Samozřejmě je vždy zásadní probrat svůj zdravotní stav s odborníkem a vyloučit případná závažná onemocnění. Doplněk stravy má formu kapslí, což umožňuje jeho pohodlné užívání. Produkt je vhodný pro vegetariány. Neobsahuje přidaný cukr, gluten, laktózu ani sóju.

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Masticha - recenze a zkušenosti spokojených uživatelů

Po užití dvou balení s obsahem mastichy mohu říct, že mé problémy s žaludkem zcela odezněly. Dlouho mě trápily tlaky v žaludku i pocity těžkého žaludku. Kdybych věděla, že mi masticha takhle pomůže, určitě bych si ji koupila mnohem dříve.

Hana // Heuréka

Díky kapslím s mastichou se opět mohu vrátit k normálnímu životu bez bolestí žaludku a nepříjemného nadýmání. Užívám už čtvrté balení a cítím se jako znovuzrozená. Samozřejmě to není všelék a před užíváním doporučuji navštívit lékaře, aby vyloučil případná závažná onemocnění. Přesně takhle jsem to udělala i já a teď se mohu těšit z opravdu fungujícího doplňku stravy.

Pavlína // Heuréka

Při dlouho trvajících nevolnostech jsem navštívila lékařku, a ta mi zjistila přítomnost bakterie helikobakter pylori. Okamžitě mi předepsala trojkombinaci antibiotik, ale tohle jsem já nechtěla. Po antibiotikách se mi vždy rozhodí celý organismus. Proto jsem velice ráda, že jsem objevila mastichu, která na bakterii helikobakter pylori působí velmi dobře a bez vedlejších účinků.

Julie // Heuréka

Na bakterii helikobakter působí masticha na jedničku. Užívala jsem ji přibližně měsíc a pak jsem šla na kontrolu. Test na bakterii byl potom už negativní.

Katarína // Heuréka

Mastichu doporučuji všem lidem s onemocněním helikobakter pylori. Na vlastní kůži jsem si zkusila, že užíváním tohoto přípravku si ušetříte spoustu času, který byste jinak strávili běháním po doktorech. Vyhnete se sonu žaludku i vedlejším účinkům antibiotik a léků, které by vám lékař běžně předepsal.

Marta // Heuréka

Mastichou jsem léčila hellikobakter pylori a když jsem si po šesti týdnech užívání udělala test na přítomnost této bakterie v žaludku, byla jsem mile překvapená, když byl test negativní.

Erika // Heuréka

Helikobakter pylori jsem vyléčil doplňkem stravy s obsahem zázračné mastichy. Jsem rád, že jsem do této přírodní léčby šel a nemusel jsem vysedávat po doktorech.

Stanislav // Heuréka

Často mě trápila plynatost a bolesti žaludku. Běžná vyšetření však na žádný problém neukazovala. Proto jsem na doporučení mé kamarádky vyzkoušel mastichu. Byl jsem velice překvapen, že už po měsíci pravidelného užívání jsem se cítil lépe.

Mirek // Heuréka

Mastichu doporučuji všem, kteří chtějí zlepšit své trávení a cítit se lépe.

Milena // Heuréka

Bohužel mé onemocnění žaludku se dostalo do fáze, kdy už na něj jen masticha nestačí. Při pravidelném užívání jsem však cítila zlepšení, a proto se k ní vrátím po uplynutí léčby.

Simona // Heuréka

Nejlepší masticha


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Masticha Original

Jedná se o 100% chioskou mastichu. Prášek pochází z Řecka, do tobolek je v případě tohoto produktu zpracováván na Slovensku. Právě tobolky umožňují pohodlné dávkování i užívání produktu. Přípravek obsahuje 100 kapslí a dávkování je individuální.

Zdroje

  1. Masticha - https://cs.wikipedia.org/wiki/Masticha - Masticha je přírodní pryskyřice, která se získává z kořene stromu pistácie lentisk. Na této stránce najdete informace o historii používání mastixu, využití v gastronomii a lékařství a další zajímavosti.
  2. Léčivé rostliny - https://cs.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9%C4%8Div%C3%A9_rostliny - Na této stránce najdete obecné informace o léčivých rostlinách, včetně přehledu nejznámějších druhů a využití v lékařství. Mastix se na této stránce také objevuje jako jedna z léčivých rostlin.
  3. Trávicí soustava - https://cs.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%A1vic%C3%AD_soustava - Na této stránce se dozvíte více o trávicím systému a funkcích jednotlivých orgánů. Mastix se na této stránce objevuje jako přírodní lék na trávicí potíže.
  4. Antioxidant - https://cs.wikipedia.org/wiki/Antioxidant - Antioxidanty jsou látky, které pomáhají chránit tělo před oxidativním stresem a poškozením buněk. Mastix obsahuje antioxidanty a na této stránce se dozvíte více o tom, jak fungují a jaké jsou nejznámější zdroje antioxidantů v potravě.
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší masticha
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Nejlepší masticha na trhu

Podobné články

Zanechte komentář