Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší protein na trhu na trhu – recenze ✅

[SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší protein na trhu na trhu – recenze ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte nejlepší protein na českém trhu?

Na Ecoblogu jsem jich testoval již více jak 10.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší protein


VÝBĚR ECOBLOGU #1

NaturalProtein

Proteiny jsou perfektní zdroj bílkovin pro sportovce. Všechny příchutě jsou tak vymazlené, že se budete těšit na každou další dávku.

TOP 3 Nejlepší proteiny

Doporučuji
Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

NaturalProtein

Celkové hodnocení: 5/5

Přírodní proteiny od NaturalProtein jsou typické svým přírodním složením a skvělou chutí. Jde o kolagen dvou druhů s 7200 mg kolagenu v jedné dávce. Najdete zde i snídaňové kaše a granolu s proteinem. Rychlá a snadná příprava.

SLEVA 50,- Kč

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Protein & Co.

Celkové hodnocení: 4.9/5

Hledáte skvělého parťáka při dietě či pro lepší objem? Sáhněte po 80% syrovátkovém koncentrátu filtrovaném metodou CFM. Z bohaté nabídky příchutí si zvolte dvě nejoblíbenější a vydejte se za vysněnými cíli. Musím říct, že chutnají skvěle.

SLEVA 10%

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Blendea protein

Celkové hodnocení: 4.8/5

Směs rýžového proteinu a 3 superpotravin v BIO kvalitě si oblíbí sportovci, vegani, ale i další nadšenci pro zdravé stravování. Jemně sladká chuť RAW kakaa, lucumy a kokosového cukru se vkrade i do snů a všestranné použití vás nadchne. 

SLEVA 10% s kódem "SLEVA10"

Hledáte způsob, jak získat energii a budovat svaly?

Proteiny jsou nezbytnou součástí každé zdravé stravy, protože poskytují esenciální aminokyseliny a živiny potřebné pro růst a udržování kostí, svalů, kůže, vlasů, nehtů, orgánů a imunitního systému těla.

Kromě toho mohou také pomoci při hubnutí, protože bílkoviny se déle tráví a pomáhají vás na delší dobu zasytit. Studie dokonce prokázaly, že přidání většího množství bílkovin do jídelníčku může zlepšit i duševní zdraví! 

Konzumací většího množství potravin bohatých na proteiny, jako je maso nebo ryby, ořechy nebo sójové výrobky, můžete podpořit všechny aspekty svého života - jak fyzicky díky silnějším svalům a lepší náladě, tak i psychicky díky zvýšení bdělosti a koncentrace.

Proč tedy nezařadit více potravin s vysokým obsahem bílkovin do svého každodenního stravování již dnes? Zjistěte, které proteiny by pro vás byly nejvhodnější!

Další mnou testované proteiny

Celkové hodnocení: 4.6/5

MyProtein Impact Whey Protein

Lahodný syrovátkový protein sloužící k doplnění kvalitních bílkovin kdykoliv během dne. Je vhodný pro sportovce, bez ohledu na typ sportu, ale i pro lidi, jejichž cílem je zajistit dostatečný denní příjem bílkovin. Syrovátkové bílkoviny přispívají k růstu, ochraně a regeneraci svalů. Pokud hledáš vysoce kvalitní a chutný protein, tak si ho právě našel!

Celkové hodnocení: 4.6/5

Powerlogy protein

Prémiový rostlinný protein v BIO kvalitě s extra MCT a přírodní vanilkovo-kokosovou chutí. Nízkosacharidová výživa svalů a podpora regenerace. Synergie laboratorní testovaného proteinu žlutého hrachu, hnědé rýže a konopí s kompletním profilem využitelných aminokyselin a vysokým AAS skóre 126.

Celkové hodnocení: 4.6/5

Fit-day

Pokud máte rádi pohyb, proteinové nápoje Fit-day si přímo zamilujete. Můžete je využít pro doplnění bílkovin, před výkonem i po něm a k udržení a růstu svalové hmoty. Avšak nemusíte být pouze zarytým vyznavačem sportu, díky přírodnímu složení si na své přijdou i vyznavači zdravé stravy, vegani nebo vegetariáni.

Celkové hodnocení: 4.5/5

Sunwarrior Protein

Přírodní proteinový nápoj od společnosti Sunwarrior, je ideální nejen pro sportovce, kulturisty, vegany a vitariány, ale i pro ty, kteří chtějí zhubnout a cítit se fit. Díky šetrnému zpracování při nízkých teplotách dosahuje až 98% využitelnosti v těle. Má hypoalergenní složení bez živočišných proteinů, sóji, lepku a laktózy a nezatěžuje tak organismus.

Celkové hodnocení: 4.5/5

Mana

Mana™ je 100% nutričně kompletní jídlo, které obsahuje všech 42 esenciálních nutrientů. Ať už jsi kdekoliv a děláš cokoliv, Mana je dokonalé řešení, jak efektivně jíst. Vyrobeno v ČR.

TIP: Prozkoumejte srovnání nejlepších proteinových tyčinek na českém trhu.

Nejlepší protein


VÝBĚR ECOBLOGU #1

NaturalProtein

Proteiny jsou perfektní zdroj bílkovin pro sportovce. Všechny příchutě jsou tak vymazlené, že se budete těšit na každou další dávku.

Otázky a odpovědi

Co jsou to proteiny?

Proteiny, jinak také bílkoviny, se skládají z aminokyselin a jsou základními stavebními kameny lidského těla. Stojí za obnovou tkání v lidském těle a tělo je získává ze stravy.

K čemu proteiny slouží?

Proteiny v těle plní řadu důležitých funkcí. Mimo jiné zajišťují správnou funkci imunity a regulují produkci hormonů a enzymů v našem těle. U sportovců pak mají velký význam na budování svalů a jejich regeneraci po cvičení.

Jak poznat kvalitní protein?

Proteiny se přirozeně vyskytují v řadě potravin, ale lze je tělu uměle dodávat. Potom je důležité vybrat kvalitní protein. Kvalitu proteinu ovlivňuje jeho zdroj. Za nejkvalitnější se považují živočišné zdroje. Na rozdíl od rostlinných zdrojů totiž mají všechny důležité aminokyseliny. Důležitá je také technologie zpracování bílkoviny a také obsah proteinu, sladidel a dalších umělých látek.

Jaké potraviny obsahují nejvíc proteinů?

Zdrojem živočišných bílkovin je maso, ryby, drůbež, mléko, mléčné výrobky a vejce. Zdrojem rostlinných bílkovin jsou celozrnné obiloviny a luštěniny.  

Jaký protein je nejlepší na hubnutí?

Během hubnutí tělo potřebuje více bílkovin a rozhoduje jejich kvalita i správné načasování. Ideální protein na hubnutí má živočišný původ, protože právě tento protein má pro nás vysokou využitelnost. Za jeden z nejlepších proteinů na hubnutí je považován syrovátkový protein. Při hubnutí je také důležité rozložit si příjem proteinů do celého dne.

Jak se má užívat protein?

Dávkování proteinu závisí na mnoha faktorech – na příjmu potravin z běžné stravy, na tělesné hmotnosti a také na intenzitě cvičení. Proteinový přípravek lze konzumovat během celého dne. V tréninkových dnech je vhodné protein zařadit do jídelníčku po tréninku. Protein před tréninkem je zase schopný trénink vylepšit a podpořit výkon. Protein lze konzumovat na snídani pro nastartování proteinové syntézy. Význam má také jeho konzumace před spaním. Ideální však je, když si váš příjem proteinu rozložíte rovnoměrně do celého dne.

Kolik vody se dává do proteinu?

Obvykle platí, že na 30 g proteinu si vystačíte s 250 ml vody.

Kolik brát proteinu na kg váhy?

Dávka proteinu jako doplňku stravy závisí na příjmu proteinu z běžné stravy. Je tak velmi individuální. Obecně platí, že nesportovec by měl přijmout minimálně 1 g bílkoviny na 1 kg své váhy. Více bílkovin by pak měli přijímat sportovci, těhotné ženy a senioři. Doporučené množství je 1,5 – 2,2 g bílkoviny na 1 kg váhy. Při těžkých trénincích a budování svalstva může denní příjem bílkovin vystoupat až ke 3 g bílkovin na 1 kg váhy.

Jak dlouho po tréninku brát protein?

Proteinový doplněk se doporučuje užívat 15 až 60 minut po cvičení, kdy v těle nastává tak zvané anabolické okno, kdy tělo nejlépe vstřebává živiny.

Co je to metoda CFM?

Jedná se o jednu z nejmodernějších výrobních technologií proteinů. Tato technologie umožňuje zachovat přirozenou vysokou biologickou hodnotu proteinu. Výsledkem je čistý, snadno vstřebatelný a stravitelný 90% protein.

Druhy proteinů

Existuje mnoho druhů proteinů, z nichž každý z nich má své specifické využití. Zcela jednoduše lze proteiny rozdělit na proteiny na živočišné bázi a na proteiny na rostlinné bázi. Mezi živočišné proteiny patří syrovátkový, kaseinový, vaječný protein a beef protein. K rostlinným proteinům pak lze přiřadit sójový, hrachový, rýžový a konopný protein.

Syrovátkový protein

Syrovátkový protein najdete také pod názvem „whey protein” a určitě patří mezi nejznámější a nejoblíbenější proteinové doplňky. Syrovátkový protein má živočišný původ a je určen téměř pro každého. K jeho výhodám patří fakt, že podporuje růst svalů, urychluje jejich regeneraci a odbourává tuk. Syrovátkový protein také zvyšuje pocit sytosti a je to významný termogenní protein – to znamená, že vlivem trávení tento protein spaluje více kalorií než jiné typy proteinů.

Kaseinový protein

Kaseinový protein má opět živočišný původ a najdete ho v mléce. Kaseinový protein se v těle tráví mnohem pomaleji než výše uvedený syrovátkový protein. V závislosti na dávce může tělu trvat až 6 hodin, než kaseinový protein stráví. To však není na škodu, protože právě díky této vlastnosti je kaseinový protein využíván pro dlouhodobější zásobení svalů aminokyselinami. Kaseinový protein má antikatabolické vlastnosti. To znamená, že je odbourávání svalové tkáně pomalejší. Kaseinový protein urychluje spalování tuku a buduje svaly. Je cenným zdrojem vápníku.

Beef protein

Beef protein neboli hovězí protein je vyrobený ze 100% hydrolyzované hovězí bílkoviny. Hydrolyzovaný = upravený tak, aby tělo tuto bílkovinu bez problému přijalo a maximálně ji využilo. Beef protein buduje svalovou hmotu a je vhodný pro ty, kteří špatně tráví syrovátkový protein.

Vaječný protein

Jak už název napovídá, vaječný protein má živočišný původ. Je to prášek extrahovaný z vaječného bílku, který je vhodnou alternativou pro lidi s intolerancí na mléko. Vaječný protein patří k pomalu tráveným proteinům, přispívá k syntéze proteinu a je dobře stravitelný.

Sójový protein

Sójový protein je veganským zdrojem bílkovin a je získáván ze sójových bobů. Svým složením přispívá růstu svalů, obnovuje svalovou tkáň a urychluje její regeneraci. Sójový protein je vhodnou alternativou živočišných proteinů. Přestože je v mnoha směrech sójový protein výhodný, vzbuzuje řadu kontroverzních reakcí. K jeho nevýhodám totiž patří fakt, že sója zvyšuje hladinu estrogenu v těle a zároveň způsobuje pokles testosteronu, což je pro růst svalů nežádoucí.

Rýžový protein

Rýžový protein se získává izolací bílkovin z bílé nebo hnědé rýže. Je vhodný pro redukční diety i pro nabírání svalů. Rýžový protein je vhodnou alternativou k proteinům živočišného původu, které nemohou konzumovat vegani, vegetariáni nebo uživatelé s intolerancí na mléčnou nebo vaječnou bílkovinu.

Hrachový protein

Hrachový protein je získáván ze žlutého hrachu a je ideální volbou pro redukční diety, protože omezuje chuť k jídlu. Stejně jako jiné proteiny také hrachový protein podporuje budování svalů. Je vhodný pro alergiky,vegany a uživatele s intolerancí na mléko a vejce. Hrachový protein má téměř 100% stravitelnost a tělo ho umí maximálně využít. Kromě pro protein běžných vlastností má hrachová varianta podstatný vliv na zdraví srdce.

Konopný protein

Konopný protein je získáván z konopí, a proto je vhodnou formou pro vegany a všechny ty, kteří z nějakého důvodu nemohou konzumovat živočišné proteiny. Konopná bílkovina je snadno stravitelná a tělo ji umí maximálně využít pro své fungování. Kromě toho, že podporuje růst svalů, tělu dodává i další cenné látky. Například vlákninu, která zlepšuje trávení nebo omega-3 mastné kyseliny, které mají vliv na zdraví srdce a celkovou vitalitu.

Nejlepší protein


VÝBĚR ECOBLOGU #1

NaturalProtein

Proteiny jsou perfektní zdroj bílkovin pro sportovce. Všechny příchutě jsou tak vymazlené, že se budete těšit na každou další dávku.

Protein zblízka a podrobně

Proteiny patří pravděpodobně k nejčastěji skloňovanému slovu mezi sportovci a lidmi věnujícími se zdravé výživě.

Proteiny jsou oblíbené hlavně u sportovců, kteří potřebují nabrat svalovou hmotu, rychleji regenerovat a systematicky zvyšovat svůj výkon.

Přitom je však důležitý pro nás všechny, a v článku si řekneme proč.

Co jsou tedy proteiny a jakou hrají roli v našem těle?

Měli bychom pravidelně podporovat jejich přísun, a kde je najdeme?

Co je to protein?

Proteiny neboli bílkoviny se skládají z aminokyselin a patří mezi základní stavební kameny v našem těle, z toho jasně vyplývá, že hrají velmi důležitou roli ve výživě všech lidí, a samozřejmě obzvláště pak u sportovců.

Stojí mimo jiné za veškerou obnovou tkání v těle.

To znamená, že bez nich nejsme schopni fungovat.

Přitom i když je naše tělo dokáže tvořit, nedokáže je ukládat do zásoby, proto je potřeba je pomocí stravy doplňovat.

Pokud bychom tak neučinili, budou tělu časem chybět.

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Protein a jeho účinky

Proteiny mají vliv na mnoho oblastí v našem těle.

Kromě již zmiňované výživy a tvorby svalové hmoty, vyživují i šlachy, kůži a kosti.

Zároveň napomáhají rychlejší regeneraci. Pokud chcete zhubnout, pomohou vám při spalování tuků.

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Máte v těle dost proteinů?

To zjistíte snadno, jelikož jejich nedostatek se začne dříve či později projevovat.

A jak?

Například častějším onemocněním, a to v důsledku horší funkce imunitního systému, který pak není schopný tělo bránit a pomáhat mu bojovat s bakteriemi a viry.

S nedostatkem proteinu dochází i k pomalejšímu hojení zranění.

Z dlouhodobého hlediska to poznáte i na lámavosti nehtů či třepení vlasů.

Nabírat můžete i na váze kvůli velké chuti na sladké.

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Kde proteiny najdeme?

Proteiny lze nalézt jak v živočišné, tak i v rostlinné stravě.

Přitom i když jsou živočišné bílkoviny považovány za plnohodnotnější, jsou spojovány s větším obsahem tuku a cholesterolu.

Je proto lepší vyhledávat jejich odlehčenou variantu, tu najdete v kuřecím mase, rybách, zvěřině, vejcích nebo nízkotučných sýrech a tvarohu.

Oproti tomu rostlinné bílkoviny mají nízký obsah tuku a mnohem vyšší obsah vlákniny, jelikož však neobsahují všechny potřebné aminokyseliny, označují se za neplnohodnotné.

Patří mezi ně například luštěniny, obiloviny, ořechy, semínka, sója. 

Nejlepší je tak zlatá střední cesta a kombinovat rostlinné i živočišné bílkoviny.

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

TIP: Přečtěte si také porovnání nejlepších multivitamínů.

Jaká je denní doporučená dávka?

Oficiálně se uvádí, že denní doporučená dávka proteinu je 1gram proteinů na 1 kilogram tělesné hmotnosti.

Odpověď tak najdete ve svém těle.

Někdy je poměrně náročné dopočítávat neustále gramy bílkovin, abyste věděli, zda jich máte dostatek.

Proto lze využít doplňků stravy, které doplní alespoň částečně potřebné proteiny.

Proteinové nápoje či kaše patří mezi velmi oblíbené varianty nejen u sportovců, ale u všech, kteří chtějí pomoci svému tělu.

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Kdy protein brát?

Kdykoli.

Kvalitní protein lze konzumovat nejen před či po sportovním výkonu, ale kdykoli během dne.

Jaký zvolit?

Na trhu existuje celá řada doplňků stravy, tak jak se v nich vyznat?

Důležité je, aby daný produkt byl schválený evropskou legislativou a nabízený byl prověřenými prodejci. Ideální jsou multifunkční proteiny, které obsahují syrovátku, kasein i vaječný protein.

Mezi oblíbené prodejce patří Powerlogy, Namaximum, Protein & Co.

Proteinové doplňky patří mezi největší skupinu prodávaných doplňků stravy. 

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Protein&Co.

Pod značkou Protein&Co. si můžete představit chuťově vymazlené a maximálně funkční syrovátkové i jiné proteiny vyrobené z těch nejlepších surovin a těmi nejmodernějšími technologiemi. Jedná se o českou firmu, u které budete určitě nakupovat opakovaně.

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co proteiny od Protein&Co. nabízí?

Proteiny Protein&Co. nabídnou svému uživateli produktovou rozmanitost. Najdete zde syrovátkové proteiny, proteiny s příchutí, proteiny bez laktózy i proteinové směsi složené ze 3 druhů bílkovin (Triprotein). Výrobce se zavazuje k nákupu surovin a produktů pouze od ověřených dodavatelů z Evropské Unie. Produkty neobsahují cukry, barviva ani jiné látky. Proteiny od Protein&Co. mohou být vaším pomocníkem na cestě za vyrýsovanější postavou a zdravějším životním stylem. Proteiny od Protein&Co. jednoduše doplní vaši denní potřebu bílkovin. Jsou velmi chutné a nutričně vyvážené.

NaMaximum protein

Proteinové doplňky stravy můžete s přehledem nakoupit v eshopu NaMaximum.cz. Najdete zde různé druhy proteinů v různé úpravě i velikosti balení. Opravdu si stačí jen vybrat.

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co proteiny NaMaximum nabízí?

Co se proteinových doplňků týče, nabídka obchodu NaMaximum je opravdu rozmanitá. Najdete zde proteiny živočišného i rostlinného původu – syrovátkový protein, kaseinový protein, konopný protein, sójový protein. Záleží tak na vás, který si vyberete. Víte, že proteinové doplňky stravy lze rozdělit podle koncentrace bílkovin?

 Vybrat si můžete koncentrát (s obsahem bílkovin v rozmezí 40 až 90 %), dále izolát (s obsahem bílkovin více než 90 %) a hydrolyzát ( obsah bílkovin v produktech je 80 až 90%). Užívání proteinových doplňků stravy podporuje růst a udržení svalové hmoty, urychluje regeneraci po náročném fyzickém výkonu a také podporuje syntézu důležitých látek v organismu.

Blendea protein

Super protein od značky Blendea může být i vašim pomocníkem na cestě za vysněnou postavou. Obsahuje rostlinné bílkoviny a další látky, které vás podpoří v péči o vaše zdraví, svaly a kondici. 

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co Super protein Blendea nabízí?

Rýžový protein Blendea je směsí rýžových bílkovin a superpotravin. Produkt je zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin, které napomáhají při budování nebo udržování svalové hmoty.  Kromě rýžových bílkovin směs obsahuje také kořen maca. Směs neobsahuje umělé cukry, je oslazena přírodním kakaem, kokosovým cukrem a plody lucumy.

Super protein Blendea s kakaem má všestranné využití, dokonce může nahradit také mouku. Mimo jiné podporuje vitalitu, sexualitu a plodnost. Ze směsi si můžete vytvořit lahodný nápoj nebo ji přidávat do smoothie drinků, jogurtů a kaší. Tento protein je určen pro všechny se zájmem o zdravý životní styl. Je vhodným produktem pro vegany nebo ty, kteří z nějakého důvodu nemohou konzumovat protein živočišného původu.

Powerlogy protein

Odpovědí na otázku, jak doplnit důležité bílkoviny do těla, může být protein od Powerlogy. Směs rostlinných proteinů, vitamínů a dalších látek podpoří vaše snahy o zdravější životní styl.

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co Powerlogy protein nabízí?

Společnost Powerlogy nabízí pro tělo potřebný protein jako směs rostlinných proteinů v kombinaci s dalšími účinnými látkami. Ve směsi najdete bílkoviny z bio žlutého hrachu, z rýže a konopí. Díky tomu je směs vhodná pro vegany i pro ty, kteří se živočišnému proteinu vyhýbají. Dále ve směsi najdete pro zdraví a krásu důležitou kyselinu hyaluronovou, síru, vitamín B12 a D2 a široké spektrum aminokyselin.

Ve směsi najdete také na vápník bohatý kořen maca, sušenou šťávu z aceroly a enzym bromelain získávaný z ananasu, který usnadňuje trávení bílkovin. Powerlogy protein je dobře stravitelný a vhodný pro každodenní konzumaci. Neobsahuje přidané cukry, konzervační látky a jiná aromata.

Fit-day protein

Kondici a vitalitu vám může přinést také Fit-day protein dostupný v řadě příchutí. Jedná se o směsi pro přípravu proteinových nápojů s vysokým podílem rostlinných bílkovin a vitamínů. 

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co Fit-day protein nabízí?

Nabídku Fit-day proteinů lze rozdělit do řady premium – určené pro každého a řady performance, která je vhodná pro aktivní sportovce. Produkty Fit-day, které si můžete vybírat z řady příchutí, obsahují mikronizovaný protein. Je to rostlinný protein, který prošel speciální úpravou, díky které se lépe vstřebává a tělo z něj má větší užitek.

V každé porci najdete 29 g kvalitních proteinů z rostlinných zdrojů (v řadě performance až 33 g v porci). Směsi jsou dále obohaceny o pro tělo důležitý vitamín B12, který posiluje imunitní systém a snižuje únavu a vyčerpání. Fit-day proteinové prášky jsou stoprocentně přírodní, neobsahují přidané cukry ani konzervanty. Neobsahují ani časté alergeny lepek, laktózu a sóju.

Sunwarrior Protein

Chcete se v péči o vaše tělo a zdraví spolehnout na rostlinné proteiny? Potom jsou pro vás vhodné produkty od Sunwarrior, které jsou dostupné v řadě provedení. Stačí si vybrat. 

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co proteiny od Sunwarrior nabízí?

Z nabídky společnosti Sunwarrior si můžete vybrat čistě rýžové proteiny nebo vícesložkové proteiny obohacené o další cenné látky. Podporují růst i udržení svalové hmoty i regeneraci svalů po náročné fyzické aktivitě. Avšak díky širokému spektru dalších látek, vitamínů a minerálů se produkty o vaše zdraví postarají komplexně.

Udržují zdravé kosti a zuby, krásné vlasy i nehty. Proteiny Sunwarrior vás zbaví dlouhodobé únavy a utlumí vaše chutě na sladké. Vybírat můžete klasické varianty produktů, vícesložkové proteiny a proteiny v řadě skvělých příchutí. Vybrat si můžete buď menší nebo větší balení.

Natural Protein

Hledáte-li kvalitní protein jako doplněk k vašemu jídelníčku, z nabídky Natural Protein si určitě vyberete. K dispozici je celá řada lahodných příchutí a zkrátka nepřijdou ani vegani. Natural protein přispěje k vaší větší pohodě a kondici. 

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co Natural Protein nabízí?

Natural Protein produkty nabízí kvalitní (převážně syrovátkový) protein, který pokryje vaši denní potřebu bílkovin. Péče o zdraví nikdy nebyla snazší. Stačí si z proteinového prášku připravit lahodný nápoj, který v průběhu dne nebo po tréninku vypijete. Společnost nabízí syrovátkový protein živočišného původu a pro vegany a vegetariány pak veganský protein, který je kombinací rýžového a hrachového proteinu.

V nabídce má společnost také bezlaktózový protein, čímž ukazuje, že ve své nabídce myslí úplně na všechny. Proteiny, které jsou dostupné v řadě skvělých příchutí, obsahují i další pro zdraví přínosné látky, například mrazem sušené ovoce. To si díky speciálnímu způsobu konzervace uchovává všechny své vitamíny a minerály. Protein od Natural Protein si můžete vybrat v různě velkém balení podle toho, zda chcete častěji střídat jeho příchuť nebo si vystačíte s větším balením a jednou příchutí na delší dobu.

Mana

Hledáte způsob, jak do vašeho těla dostat bílkoviny navíc? Ať už cvičíte a rýsujete svaly, hubnete nebo jen nestíháte běžné jídlo, MANA si vás díky skvělé chuti najde sama!

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co od proteinu Mana čekat?

Mana není jen protein. Je to směs rostlinných proteinů a dalších látek, díky kterým může český výrobce MANU nazývat náhradou jídla. Mana protein je dostupný buď ve formě prášku, nebo ve formě lahodného drinku. V Maně najdete až 6 zdrojů proteinů, které podpoří růst svalové hmoty i její regeneraci. Rostlinné bílkoviny jsou zde získávány ze sóji, hrachu, dýně, rýže, ovsa i ze sladkovodní řasy. V jedné porci najdete až 21 g kvalitních bílkovin (v drinku 17 g). Kromě bílkovin v Maně najdete i směs zdravých tuků, až 42 esenciálních nutrientů, 8 hodnotných zdrojů vlákniny, 38 vitamínů a minerálů, kompletní aminokyselinové spektrum a další látky, které činí tento protein kompletním. 

Aktin Vilgain protein

Hledáte-li opravdu kvalitní protein, který vám pomůže vyrýsovat svaly a zlepšit vaši kondici, Aktin Vilgain protein je tou správnou volbou.

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co Aktin Vilgain protein nabízí?

Jedná se o syrovátkový protein, který je jedinečný v tom, že se získává z mléka krav, které se na holandských farmách na čerstvém vzduchu pasou až 10 měsíců v roce. Díky tomu má mléko lepší zastoupení mastných kyselin a dalších látek oproti kravám, které jsou krmeny běžnými krmnými směsmi.

Tento protein má až 96% využitelnost pro tělo. Je lehce vstřebatelný, oslazen pouze přírodní stévií a obarven barvou z přírodních ingrediencí. Syrovátkový protein od Vilgain si můžete vybrat z řady příchutí, které zpestří jeho pravidelnou konzumaci. Vilgain protein neobsahuje umělá aromata ani konzervanty. Jedná se o prémiový produkt, který můžete nakoupit v různě velkém balení.

MyProtein Impact Whey Protein

Proteinový prášek Impact Whey protein patří ve Velké Británii mezi jedničky na trhu. Vyzkoušíte ho také? K dispozici vám je až 40 lahodných příchutí, které si připravíte během chvilky. 

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co Impact Whey Protein nabízí?

Jedná se o opravdu prémiový produkt, který obsahuje až 21 g proteinu v jedné dávce. Také obsahuje až 4,5 g BCAA (aminokyseliny leucin, izoleucin a valin), které hrají klíčovou roli v budování a „opravě” nových svalů. Produkty mají jen velmi nízký obsah cukru. Co vám možná usnadní rozhodování, je certifikace Informed Choice, která je celosvětovým standardem v oblasti kontroly kvality sportovní výživy.

Impact Whey Protein můžete nakupovat v různě velkém balení – 250 g, 1 kg, 2,5 kg, 5 kg. Produkt je vhodným doplňkem stravy, když potřebujete tělu dodat potřebné bílkoviny. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Stejně jako u jiných proteinových prášků stačí i tento smíchat s vodou.

GymBeam True Whey Protein

GymBeam True Whey Protein je vhodným doplňkem stravy jak pro aktivní sportovce, tak pro začátečníky. Má prémiové složení, díky kterému už jiný protein chtít nebudete. Ideální pro ty, kteří chtějí doplnit kvalitní bílkoviny snadno a rychle. 

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co GymBeam True Whey Protein nabízí?

GymBeam True Whey Protein je syrovátkový prémiový protein, který vám pomůže budovat svaly i si je udržet. Jedná se o 100% přírodní produkt, který je vyrobený metodou CFM. Jedná se o jednu z nejkvalitnějších metod pro výrobu proteinů. Tato metoda z proteinu odstraní nechtěné sacharidy a tuky, přičemž zachová až 78,1% obsah bílkovin.

To mimo jiné umožní, že budete vašich cílů dosahovat rychleji, protože tato forma je pro tělo lépe vstřebatelná a tím pádem i využitelná. Kromě kvalitních bílkovin obsahuje tento protein i vysoký obsah BCAA aminokyselin, které mají anabolické účinky. Jedná se o přírodní produkt bez obsahu aromat a konzervantů. Málo pění, čímž zpříjemňuje konzumaci. Dostupný je nejen v různých příchutích, nýbrž i v různě velkém balení.

Prom-IN CFM Evolution

Protein Prom-IN CFM Evolution patří mezi prémiové vysokoprocentní proteinové suplementy. Pomocí něj doplníte pro tělo potřebné bílkoviny, čímž podpoříte růst svalů, jejich udržení, obnovu i regeneraci.

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co protein Prom-IN CFM Evolution nabízí?

Hlavní složkou proteinu Prom-IN CFM Evolution je kvalitní syrovátkový koncentrát, který byl získán nejmodernější metodou CFM. Jedná se o nechemickou technologii, která zachovává hodnotu výstupní suroviny. Díky tomu je produkt dobře vstřebatelný a tělo jej plně využije.

Kromě vysoké kvality syrovátkové bílkoviny hraje v produktu hlavní roli také enzym laktáza, který štěpí zbytkový obsah laktózy, čímž se přechází možným intolerancím.  Produkt dále obsahuje proteolytické enzymy, větvené aminokyseliny a glutamin – tedy látky, které navyšují jeho nutriční hodnotu. Protein si můžete vybrat z řady příchutí i velikostí balení.

Nutrend 100% Whey Protein

Když se denně máte spoléhat na proteinový doplněk stravy, vyberte si ten s prémiovou kvalitou, kde na začátku celého produktu stojí volně pasoucí se kráva, která na pastvinách tráví až 10 měsíců v roce. Vyberte si produkt Nutrend 100% Whey Protein.

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co Nutrend 100% Whey Protein nabízí?

Nutrend 100% Whey Protein nabízí prémiovou kvalitu všech surovin. Hlavní složkou je syrovátkový protein. Ten byl získán z mléka s certifikací Grass Fed, která zaručuje, že krávy se na volné pastvě pasou až 10 měsíců v roce. Jedná se o kombinaci WPC a WPI mléčné syrovátky, která byla ošetřena technologií CFM.

Jedná se o nejmodernější metodu získávání proteinu, která zaručí, že si protein zachová všechny biologicky účinné složky. Kromě kvalitní syrovátkové bílkoviny v proteinu najdete i směs trávicích enzymů, které zlepšují jeho vstřebatelnost a využitelnost. Produkt je nabízen v řadě skvělých příchutí.

Scitec 100% Whey Protein Professional

Prvotřídní syrovátkový protein obohacený o aminokyseliny, trávící enzymy a další látky najdete v produktu Scitec 100% Whey Protein Professional. Právě tento produkt vám může pomoct vylepšit vaši kondici. Proteiny podporují růst svalů i regeneraci po cvičení. 

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co produkt Scitec 100% Whey Protein nabízí?

Scitec 100% Whey Protein Professional je prémiový proteinový suplement, který si oblíbíte pro jeho chuť i složení. Hlavní složkou produktu je kvalitní směs syrovátkového koncentrátu a syrovátkového izolátu – tedy látek, které přispívají k růstu svalové hmoty a k jejímu udržení.

V proteinovém prášku najdete směs všech pro tělo potřebných aminokyselin a trávící enzymy papain a bromelain. Dále má produkt vysoký obsah kofeinu, který má povzbuzující účinek. Vzhledem k vylepšenému složení je produkt vhodný pro již zkušené sportovce a uživatele.

Reflex Instant Whey Pro

Vzhledem k obsahu účinných látek a jejich kombinaci, je proteinový doplněk stravy Reflex Instant Whey Pro určený pro zkušené sportovce a uživatele. Patříte mezi ně? 

Nejlepší protein na trhu - srovnání, test, recenze

Co protein Reflex Instant Whey Pro nabízí?

Unikátní složení proteinového suplementu Reflex Instant Whey Pro je klíčem k opravdovému progresu. Produkt obsahuje kvalitní syrovátkový protein, respektive kombinaci izolátu ze syrovátkového proteinu, syrovátkového proteinového koncentrátu a mléčného koncentrátu.

Dále je tento produkt výjimečný v tom, že je obohacený o 2 miliardy probiotických kultur ve 100 g výrobku. Proteinový prášek je také obohacen o trávící enzymy, včetně enzymu Digezyme. Díky tomuto složení se produkt dobře rozpouští ve vodě, je lehce vstřebatelný a maximálně účinný.  Produkt má jen minimální obsah sladidel a je dostupný v řadě příchutí a velikostí balení.

Nejlepší protein a slevové kupony

e-shop

výše slevy

slevový kupon

Blendea

sleva 10%

"SLEVA10"

MyProtein

Sleva 30%

"CZ30"

Sunwarrior Protein

Sleva 7%

"ECOBLOG"

Fit-day

Sleva 20%

"ECOBLOG20"

IntelligentFood

Sleva 5%

"FOOD5"

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

Recenze a zkušenosti spokojených uživatelů proteinu

Impact Whey Protein kupuji a používám jako častou přísadu do zdravých receptů – palačinky, tvarohy, cheesecake... a jsem s ním maximálně spokojená.

Ověřený uživatel // Heuréka

Už jsem vyzkoušela řadu proteinů, ale syrovátkový protein mám nejraději. Sem tam ho ze zvědavosti vyměním za jiný druh proteinu, ale moje klasika je syrovátkový protein.

Ověřený uživatel // Heuréka

Kromě skvělých účinků proteinu na moje zdraví a kondici mě baví kombinovat také jejich různé chutě. Příchuť čokoláda a máta mi přišla velmi zajímavá.

Ověřený uživatel // Heuréka

Protein od GymBeam nakupuji do zásoby. Jen málokdy se stane, že by mi došel. Spokojenost.

Ověřený uživatel // Heuréka

Koupila jsem si Impact Whey Protein. Dobře se rozpouští, ale připadá mi, že má tento syrovátkový protein zvláštní, jakoby štiplavý podtón chutě.

Ověřený uživatel // Heuréka

Z důvodu nižší ceny jsem vyzkoušela sójový protein. Zatím jsem si udělala jen pár nápojů, ale můžu říct, že mi chutná.

Ověřený uživatel // Heuréka

Protein nakupuji pravidelně, protože jsem v tělocvičně více než doma. Kombinuji různé značky, mohu doporučit Whey Protein, GymBeam, Manu a další.

Marcela M. // Heuréka

S proteinem teprve začínám, a proto teď nemohu posoudit účinnost. S cenou, chutí a jednoduchou přípravou jsem však spokojený.

Ověřený uživatel // Heuréka

Oceňuji dostatek bílkovin v jedné porci, skvělou chuť proteinu i jeho snadnou přípravu. Bez těchto doplňků stravy bych svou potřebu bílkovin běžným jídlem nikdy nenasytil.

Jirka N. // Heuréka

Syrovátkový protein je můj nejoblíbenější. Je dobře stravitelný, rozpustný a má dostatečný obsah bílkovin.

Ověřený uživatel // Heuréka

Nejlepší protein


VÝBĚR ECOBLOGU #1

NaturalProtein

Proteiny jsou perfektní zdroj bílkovin pro sportovce. Všechny příchutě jsou tak vymazlené, že se budete těšit na každou další dávku.

Zdroje

  1. Protein - https://en.wikipedia.org/wiki/Protein - Toto je anglická verze Wikipedie, která nabízí kompletní přehled o proteinech, včetně definice, struktury, funkcí a využití v různých oblastech.
  2. National Center for Biotechnology Information - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK234922/ - Tento web, který je spravován americkou vládou, poskytuje detailní informace o proteinech, včetně toho, jak se tvoří, jaký mají význam pro zdraví a jak se studují v laboratořích.
  3. Protein Data Bank - https://www.rcsb.org/ - Tento web je specializovaný na strukturu proteinů a nabízí databázi proteinových struktur, která je volně dostupná pro vědecké účely.
  4. American Society for Nutrition - https://nutrition.org/topic/protein/ - Tento web se specializuje na výživu a poskytuje ucelené informace o proteinech, včetně toho, jaký mají význam pro zdraví, jakým způsobem se stravovat pro dostatečný příjem proteinů a jakým způsobem se využívají v rámci sportu.
  5. Healthline - https://www.healthline.com/nutrition/whey-vs-plant-protein - Healthline je web, který se specializuje na zdraví a wellness a nabízí ucelený přehled o proteinech, včetně toho, jaké jsou nejlepší zdroje proteinů, jaký mají význam pro zdraví a jakým způsobem se využívají v rámci sportu a fitness.

Nejčastěji kladené otázky

Kolik gramů bílkovin dokážu strávit?

Když sníte 100 g bílkovin najednou, budete schopni je dříve nebo později strávit. 30 gramů s tolerancí dalších 20 gramů, je hodnotou, která je schopná podpořit proteosyntézu. Bílkoviny navíc se sice stráví, již dále však nepůsobí proteosynteticky, ale pouze jako živina. Více informací zde.

Přemění se bílkoviny na tuk pokud budu jíst mnoho proteinů?

Není to tak, protože bílkovina nemá schopnost změnit se na tuk. Pokud budete však s bílkovinami přijímat mnoho dalších makroživin, právě ty budou iniciátorem zmnožení tukových buněk a nárůstu tuku. Více informací zde.

Pokud budu jíst více proteinů, porostu?

Pokud se s proteiny dostanete na určitou hranici, cca 1,8 g/kg, jejich další zvyšování již vám nepřivede další užitek. Z bílkovin byste měli přijímat zhruba 30 % energie, zbytek by měl pocházet ze sacharidů a tuků. Právě sacharidy pak rozhodují o tom, jak budete růst. Více informací zde.

Co nejlepším zdrojem bílkovin?

Chcete-li zvolit správně, zvolte maso, ryby, mléčné produkty nebo vejce. Pro pestrost je můžete doplnit sójovými výrobky. Více informací zde.

Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší protein
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Proteiny

Podobné články

Zanechte komentář