Domovská stránka » Greta Thunberg » Greta Thunberg a její projev k politikům
Greta Thunberg a její projev k politikům

Greta Thunberg a její projev k politikům

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Greta Thunberg a její projev k politikům EU.

V tomto videu Greta mluví o tom, že mnoho lidí jim vyčítá, že nechodí do školy a tím podporují záškoláctví.

Že mrhají velice cenným časem, který mohli věnovat studiu.

Neuvědomují si ale, že oni promrhali velice cenný čas tím, že neudělali nic pro zastavení změn klimatu.

Víme, že většina politiků s námi nechce mluvit.

Dobře. Nechceme s nimi taktéž mluvit. Naproti tomu chceme, aby mluvili k vědcům.

Aby je poslouchali, protože my jen opakujeme, co říkají a co říkali oni už po desítky let.

Sjednoťme se na základě vědy, to je náš požadavek.

Když mnozí politici mluví o školní stávce za klima, tak mluví skoro o všem, jen ne o krizi klimatu. Mnoho lidí se snaží tuto školní stávku otočit do otázky, že podporujeme záškoláctví. O tom, jestli se máme vrátit do lavic nebo ne. Nechtějí o tom mluvit, protože vědí, že tento boj nemohou vyhrát. Protože ví, že si neudělali jejich domácí úkol, kdyžto my ano.

Greta Thunberg a její projev k politikům
Greta

Někteří lidé říkají, že bojujeme za naši budoucnost. Ale to není pravda. Nebojujeme za naši budoucnost. Bojujeme za budoucnost všech. A pokud si myslíte, že bychom místo toho měli být ve škole, tak navrhujeme, že byste měli zaujmout naše místa v ulicích, stávkovat z vaší práce, nebo lépe, spojte se s námi a urychleme celý proces.

Greta Thunberg a její projev k politikům, kteří mrhají časem

A omlouvám se, ale říkat, že „všechno bude v pořádku, zatím nebudeme dělat nic“, není pro nás zdrojem naděje. Ve skutečnosti, je to protiklad naděje. Přesto, to je přesně to, co děláte. Nemůžete jen tak sedět a čekat, že naděje prostě přijde. Potom se chováte jako rozmazlené, nezodpovědné dítě. Nezdá se, že rozumíte, že naděje je něco, o co se musíte zasloužit. A pokud stále budete říkat, že mrháme vzácným časem, který jsme mohli věnovat učení se, tak mi dovolte připomenout vám, že naši političní představitelé promrhali desítky let popíráním skutečnosti a neaktivitou.

Greta Thunberg a její projev k politikům
Greta Thunberg

A během toho, co nám běží čas, jsme se rozhodli začít něco dělat. Začali jsme čistit ten váš nepořádek a nepřestaneme, dokud nebudeme hotovi. Děkuji!

Kdo je Greta Thunberg

Greta Thunberg je známá švédská aktivistka. Narodila se 3. ledna 2003. Její nejznámější aktivitou je každopáteční protest před švédským parlamentem. V červnu 2019 Greta oznámila, že si bere rok volna od studia. V této době se zúčastní zasedání Valného shromáždění OSN v září 2019 v New Yorku a dalších konferencí.

Greta Thunberg

Jejím klíčovým postojem je, že politika dělá příliš málo na ochranu klimatu a funguje tudíž nezodpovědně, zejména vůči mladým lidem. Vyzývá k výraznému zrychlení ochrany klimatu na celém světě a chce pokračovat ve stávce, dokud Švédsko nezačne snižovat emise skleníkových plynů o 15 % ročně. Argumentuje, že Švédsko, jako bohatá země, má povinnost snižovat emise rychleji než jiné státy.

Více si o Gretě můžete přečíst třeba na Wikipedii zde. Připravil jsem taky infografiku s názvem Greta Thunberg – Vše, co jste chtěli vědět.

Co můžete dělat pro ochranu planety vy?

Dlouho mě to taky trápilo, až jsem se jednou rozhodl s tím něco dělat, můžete si o tom přečíst zde. Zde nabízím seznam prvních krůčků, které může udělat každý:

  1. Stáhněte si můj ebook s prvními kroky, jak na ekologickou domácnost
  2. Začněte v supermarketech nakupovat s látkovou taškou
  3. Pečivo, ovoce a zeleninu nedávejte do igelitových sáčků, ale do eko sáčků
  4. Na vodu používejte eko skleněnou láhev
  5. Kupte si knihu Domácnost bez odpadu
Krátké shrnutí
Greta Thunberg a její projev k politikům
Jméno článku
Greta Thunberg a její projev k politikům
Popis
Greta Thunberg a její projev k politikům EU. V tomto videu Greta mluví o tom, že mnoho lidí jim vyčítá, že nechodí do školy a tím podporují záškoláctví.
Autor
Vydavatel
Ecoblog.cz
Logo Ecoblog.cz

Podobné články

Zanechte komentář