Domovská stránka » PR » Máte doma mazlíčka? Vyměňte tyto 3 produkty za ekologičtější.

Máte doma mazlíčka? Vyměňte tyto 3 produkty za ekologičtější.

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Podle pár let starého výzkumu společnosti Médea Research má nějakého domácího mazlíčka přes 71 % obyvatel ČR. Jak s tím zahýbaly 2 roky s koronavirovou krizí, můžeme jen hádat. Pravděpodobně se ale číslo ještě o kus zvýšilo. Že péče o mazlíčky není jen o zábavě a venčení, je jasné. Je to také spousta nákupů - krmivo, hračky, vybavení...A většinou se při těchto nákupech nezamýšlíme nad tím, kolik z těchto potřeb pro mazlíčky můžeme řešit ekologičtěji. A můžeme!

Dřevěné hračky psi milují

Gumové a plastové hračky mohou být minulostí. Pokud chcete nahradit neekologické materiály, doporučujeme hračky pro psy ze dřeva a bavlny. Až vám současné plastové hračky doslouží, vyzkoušejte je. Uvidíte, že přírodní materiály se psům líbí a jsou pro ně příjemné na okusování. Navíc vypadají hezky a v případě požití úlomků psem, se nemusíte bát zdravotních problémů.

 

Sáčky na psí exkrementy - zbytečný plast

Nejen obyvatelé velkých měst ví, že spoléhat se na veřejné zásobníky s papírovými sáčky na psí exkrementy se nevyplácí. Proto se zásobují vlastními pytlíky a ty nosí po kapsách pro případ potřeby. Je samozřejmě dobře, že po svých mazlíčcích majitelé psů uklízí, ale většina z nich používá plastové sáčky, které nejsou úplně ekologické. Existují ale ve variantě z kompostovatelného materiálu. Po čase se jednoduše rozloží. Přitom jsou samozřejmě stejně funkční a pevné jako běžné plastové sáčky. Koupíte například na akinu.cz.

Podestýlka s lepším pocitem 

Podestýlek pro kočky nebo hlodavce existuje celá řada. Není tedy jednoduché se v nabídce vyznat a vybrat správný typ. Musí se zohlednit vlastnosti jako prašnost, savost, zápach, granularita a speciálně u koček také to, jak zvířeti individuálně vyhovuje. Neměli bychom ale zapomínat také na dopad na životní prostředí. V tomto ohledu určitě vítězí steliva z přírodních udržitelných zdrojů, které mohou být ekologicky zlikvidovány, jako je papír nebo dřevo. Unikátní vynález si nechala patentovat česká firma Asan - podestýlku z odpadu z výroby hygienických potřeb pro ženy a děti. Suroviny jsou tedy recyklované, nic se netěží ani nekácí, i na obaly je použit výhradně papír. Celý produkt je tak stoprocentně rozložitelný. Navíc má i další benefity, např. větší jemnost, absolutní bezprašnost a hypoalergennost.

Podobné články

Zanechte komentář