Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší NMN na trhu ✅

[SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší NMN na trhu ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte nejlepší NMN na českém trhu?

Na Ecoblogu jsem jich testoval již více jak 10.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší NMN

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax eNeMeN

eNeMeN od BrainMaxu je dodáván v podobě prášku ve 20 g balení a dostanete jej i s odměrkou. NMN je zde obsažen v 99 % laboratorní čistotě ve stabilní formě, bez přidaných aditiv a chemických látek. Kromě anti-age procesu má také NMN pozitivní vliv na naše buňky a tvorbu energie v těchto buňkách.

Toužíte po tom zůstat stále mladí a krásní? Že to není možné?

V poslední době se stále častěji hovoří o zázračné molekule, která sice proces stárnutí zcela neutne, ale dokáže ho výrazně zpomalit.

Díky NMN je možné docílit v kosmetickém průmyslu tzv. anti-agingu, během kterého dojde k zamezení stárnutí na buněčné úrovni.

Co je to ale NMN?

TOP 3 Nejlepší NMN

Doporučuji
Nejlepší NMN - BrainMax

BrainMax eNeMeN

Celkové hodnocení: 5/5

ENeMeN od BrainMaxu je dodáván v podobě prášku ve 20 g balení, které stojí 1999 Kč a dostanete jej i s odměrkou. NMN je zde obsažen v 99 % laboratorní čistotě ve stabilní formě, bez přidaných aditiv a chemických látek.

Nejlepší NMN - Minus Age

Minus Age NMN

Celkové hodnocení: 4.9/5

V jednom balení NMN od Minus Age najdete 30 kapslí, které vydrží na měsíc. Každá kapsle je zabalena v blistru, aby tak nedocházelo k degradaci nebo snížení kvality působením okolních vlivů. S vyšším věkem je možné zvýšit dávkování.

Nejlepší NMN - Life Extension

Life Extension NAD+

Celkové hodnocení: 4.8/5

Life Extensiton obsahuje kombinaci Nikotinamid ribosid, což je speciální sloučenina, která zvyšuje hladinu enzymů NAD+. Tento enzym se nachází v každé buňce a hraje důležitou roli při udržování zdravého buněčného metabolismu. 

TIP: Na Ecoblogu jsem testoval i nejlepší resveratrol.

Co je to NMN?

NMN neboli β-nikotinamid mononukleotid je speciální molekula vyskytující se v lidském těle, která pomáhá zpomalovat proces stárnutí, díky čemuž se používá zejména v kosmetice a anti-age přípravcích. Jedná se o přirozeně se vyskytující sloučeninu, která hraje významnou roli v buněčném procesu.

Nejlepší NMN - TOP 3

Na procesu stárnutí se podílí hned několik vlivů jako je například životní styl a stravovací návyky, stres nebo genetická vybavenost daného jedince. Dnes však můžeme tento proces výrazně zpomalit, a to zejména díky molekule NMN. Tato molekula zvyšuje hladinu NAD+ a díky tomu ovlivňuje faktory, které jsou spojené se stárnutím. Na rozdíl od jiných doplňků stravy vstupuje tato molekula přímo do krevního řečiště a fungovat začne už po 15 minutách.

NMN se přirozeně vyskytuje i v lidském těle a v potravinách, zejména v ovoci, zelenině a mase. Kdybych chtěli ale přirozeně získat koncentrovaný NMN, museli bychom toho sníst opravdu hodně. Jedna kapsle NMN totiž dokáže zastoupit až 100 kg brokolice, 69 kg avokáda nebo 416 kg hovězího masa. NMN dále najdeme v rybách, okurce, zelí, houbách, droždí a mléku.

Není to však příliš vysoké množství, a tak je tedy potřeba NMN do těla dodávat ideálně v podobě kapslí či prášku, a to pravidelně, pokud chcete zůstat mladí.

Nejlepší NMN - TOP 3

Co je to NAD+?

NAD+ neboli nikotinamid adenin dinukleotid je koenzim, který pomáhá udržet zdravé tělo a zdravou mysl. Pomáhá nám také s regenerací DNA a reguluje geny dlouhověkosti. NAD+ zpomaluje kognitivní úpadek, podporuje zdravou funkci mozku, bojuje s chronickou únavou, zvyšuje energii a metabolismus, regeneruje buňky a zpomaluje proces stárnutí.

Je nedílnou součástí procesu NMN. NAD+ je totiž příliš velká molekula na to, aby celá rovnou vstoupila do buňky, a proto se nejdříve musí proměnit na NMN. Jakmile se NMN dostane do buňky, přemění se zpět na NAD+.

TIP: Na Ecoblogu jsme testovali i nejlepší trávicí enzymy.

Nejlepší NMN - TOP 3

Jaké jsou účinky NMN?

Někdy se NMN také přezdívá magická molekula dlouhověkosti, jelikož mezi její pozitivní účinky patří zejména zpomalení procesu stárnutí. Účinkem NMN je podpora produkce NAD+, který má také pozitivní účinky na lidský organismus, viz výše.

NMN dále opravuje naše buňky, DNA a je hlavním zdrojem energie v buňkách. Dalším pozitivním účinkem je také prevence degenerativních onemocnění, podpora vytrvalosti a síly a zmíněný anti-aging.

Nejlepší NMN - TOP 3

Jsou vedlejší účinky NMN?

V doposud provedených testech a studiích nebyly prokázány žádné negativní vedlejší účinky NMN. Studie také prokázaly, že i podávání vyššího množství NMN nepoškozuje orgány lidského těla. Vhodný ale NMN není pro těhotné a kojící ženy, v případě potřeby by se měly raději poradit se svým ošetřujícím lékařem.

Nejlepší NMN - TOP 3

Jaké jsou výhody užívání NMN?

Hlavní výhodou NMN je zpomalení procesu stárnutí tím, že se zvyšuje hladina NAD+ v našich buňkách. Zvýšená hladina NAD+ má pak pozitivní dopad na funkci mozku tím, že podporuje neurogenezi, což je vývoj a růst nových neuronů. Dále má vliv i na zdravou funkci mitochondrií, které jsou zodpovědné za tvorbu energie v našich buňkách. NMN tedy ani zdaleka nemusíte brát pouze v případech, kdy chcete zpomalit proces stárnutí. NMN má totiž blahodárné účinky na celý lidský organismus. Pravidelná suplementace NMN je nejrychlejší a nejúčinnější způsob, jak podpořit vlastní produkci NAD+.

Nejlepší NMN

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax eNeMeN

eNeMeN od BrainMaxu je dodáván v podobě prášku ve 20 g balení a dostanete jej i s odměrkou. NMN je zde obsažen v 99 % laboratorní čistotě ve stabilní formě, bez přidaných aditiv a chemických látek. Kromě anti-age procesu má také NMN pozitivní vliv na naše buňky a tvorbu energie v těchto buňkách.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

BrainMax eNeMeN

NMN je vedlejším produktem vitamínu B3 a přirozeně se nachází téměř ve všech formách života, včetně toho lidského. Najdete ho i v potravinách jako je například syrové hovězí maso, v sýrech, ovoci a zelenině.

Nejlepší NMN - BrainMax

Nejvíce je NMN obsažen v brokolici, avokádu, zelí a rajčatech. Pokud byste ale chtěli mít opravdu dostatek NMN v těle, museli byste snít až 100 kg brokolice, proto je dobré jej do těla dodávat vhodným doplňkem stravy. 

Nejlepší NMN - BrainMax

Odborníci tvrdí, že molekula NMN oddaluje stárnutí a říkají jí molekula dlouhověkosti. ENeMeN od BrainMaxu je dodáván v podobě prášku ve 20 g balení a dostanete jej i s odměrkou. 

Nejlepší NMN - BrainMax

NMN je zde obsažen v 99 % laboratorní čistotě ve stabilní formě, bez přidaných aditiv a chemických látek. Kromě anti-age procesu má také NMN pozitivní vliv na naše buňky a tvorbu energie v těchto buňkách.

Minus Age NMN

Látka NMN je vědecky první prokazatelnou látkou na světě, která má pozitivní vliv na základní příčiny stárnutí. NMN se v lidském těla přetváří na NAD, který se výrazně podílí na tvorbě energie v buňkách lidského těla.

Nejlepší NMN - Minus Age

V průběhu stárnutí totiž dochází k tomu, že NAD klesá a mi se tak cítíme více unavení, dochází nám síla a vitalita. Dostatečnou suplementací NMN si alespoň částečně můžeme prodloužit zdraví, navýšit si energii a zpomalit tak proces stárnutí. 

Nejlepší NMN - Minus Age

V jednom balení NMN najdete 30 kapslí, které vám vydrží na celý měsíc. Každá kapsle je pečlivě zabalena v blistru, aby tak nedocházelo k degradaci nebo snížení kvality působením okolních vlivů. 

Nejlepší NMN - Minus Age

Doporučená denní dávka je jedna kapsle, kterou zapijete dostatečným množstvím vody. S vyšším věkem je možné zvýšit dávkování, ale je dobré se vždy poradit s ošetřujícím lékařem. Balení stojí 990 Kč.

Life Extension Optimized NAD+ Cell Regenerator

Kombinace Nikotinamid ribosid je speciální sloučenina, která zvyšuje hladinu enzymů NAD+. Tento enzym se nachází v každé buňce a hraje důležitou roli při udržování zdravého buněčného metabolismu.

Nejlepší NMN - Life Extension

S přibývajícím věkem se NAD+ neustále snižuje, a tak pociťují starší osoby únavu a nedostatek energie pouštět se do nových projektů. Druhou aktivní látkou, která je v kapsli obsažena, je resveratrol, který je spojený zejména s podporou antioxidační ochrany. 

Nejlepší NMN - Life Extension

Dohromady podporují tyto dvě složky normální produkci energie v buňkách, pomáhají na buněčné úrovni proti stárnutí a u starších osob podporují normální činnost kognitivních funkcí a zdravou hladinu cukru v krvi. 

Nejlepší NMN - Life Extension

Čím jsme starší, tím NAD+ neustále klesá a je nutná dostatečná suplementace, abychom si udrželi zdraví a vitalitu. Doporučenou denní dávkou je jedna kapsle, ideálně s jídlem.

Hansen Pure NMN

NMN se přirozeně v těle vyrábí z vitamínů skupiny B a jedná se o molekulu, která se běžně vyskytuje ve všech živých organismech. NMN od společnosti Hansen je dodáván v podobě prášku, ve 20 g balení, které stojí 2039 Kč. Jedná se o jeho nejčistější formu, která vznikla v laboratořích, a tudíž je velice stabilní.

Nejlepší NMN - Pure NMN

Obvykle je dobré prášky NMN skladovat v chladnu, v ledničce, ale tato čistá NMN forma byla testována i ve 40 stupních Celsia po dobu jednoho roku a degradovalo pouhé 1 % látky, což znamená, že jej můžete skladovat i při běžných pokojových podmínkách.

NMN – Cymbiotika

NMN je také někdy považován za elixír mládí. Jedná se o molekulu, která se přirozeně vyskytuje ve všech formách života a je zásadní k tomu, aby vnikla energie v buňkách. Jedná se totiž o klíčovou složku pro zvýšení hladiny NAD, která je právě zodpovědná za zmíněnou energii.

Nejlepší NMN - Cymbiotika

Přirozené stárnutí lidského organismu s sebou bohužel přináší i úbytek síly, energie a vitality. Přípravek od společnosti Cymbiotika obsahuje kromě NMN také extrakt ze zeleného čaje, který podporuje vaši koncentraci, duševní stav a výkonost. Balení 60 kapslí stojí 1900 Kč a doporučenou denní dávkou jsou dvě kapsle, jedna ráno, druhá večer, ideálně s jídlem. 

Kapsle také obsahuje apigen, který se přirozeně vyskytuje v ovoci a zelenině, antioxidanty jsou zde obsaženy v podobě extraktu nejen ze zeleného čaje, ale také ze zelených kávových zrn. Tyto kapsle podporují duševní stav, výkon a koncentraci. Dále přispívají k pružnosti cév, udržují správnou hladinu cholesterolu v krvi a přispívají ke správné činnosti srdce.

Purovitalis Liposomální NMN v kapslích

Liposomální NMN kapsle od společnosti Puravitalis jsou skvělým řešením, pokud upřednostňujete kapsle NMN před práškem, který si musíte odměřovat, a proto jsou velice vhodné například na cesty. V jedné kapsli je 125 mg NMN a doporučenou denní dávkou jsou dvě kapsle, celé balení 60 kapslí pak vyjde na 809 Kč.

Nejlepší NMN - Puravitalis

Nejlepší je užívat kapsle s jídlem, po snídani a po obědě. Kapsle jsou pak obaleny liposomy, které zajišťují vyšší biologickou vstřebatelnost. Liposomální doplňky stravy se totiž lépe rozpouštějí než ty klasické. Liposomy také chrání NMN před kyselinami v žaludku a poskytují tak tělu plnou dávku této potřebné molekuly. 

Molekula NMN bojuje s procesem stárnutí a společně s NAD se podílí na tvorbě buněčné energie. Dlouhodobé a včasné užívání NMN také oddaluje nemoci, které souvisejí s vyšším věkem jako je rakovina, kardiovaskulární a metabolická onemocnění a neurodegenerace.

Anti-aging Complex – GymBeam

Anti-aging Complex od společnosti GymBeam je unikátní spojení koenzimu Q 10, selenu, vitamínu C antioxidantů. To vše pomáhá chránit naše buňky před oxidačním stresem a procesem stárnutí. Díky obsaženému vitamínu C se kapsle podílejí i na tvorbě kolagenu, který je důležitý pro naši pokožku, kosti a svaly.

Nejlepší NMN - Anti-aging GymBeam

Pokud chcete zpomalit stárnutí, vyzkoušejte tuto kombinaci a podpořte tak svůj mladistvý vzhled, sílu a vitalitu. Velice důležitou součástí jsou tu antioxidanty získané například z křídlatky japonské, která obsahuje resveratrol. Právě tato přírodní sloučenina pomáhá chránit organismus před oxidačním stresem a škodlivými volnými radikály. Q 10 a další složky se podílejí na tvorbě buněčné energie, která je nezbytná pro život.

Jejich hladina s přibývajícím věkem přirozeně klesá, a proto je potřeba se zaměřit na jeho postupné doplňování. Další obsaženou složkou je NMN, který vzniká z vitamínu B3 a díky kterému vzniká NAD, který je velice klíčový pro vznik již zmíněné buněčné energie. Selen je pak důležitou součástí antioxidačního systému organismu a je nezbytný pro správnou funkci štítné žlázy a imunitní systém. Má také vliv na udržení zdravých vlasů a nehtů. Anti-aging Complex má opravdu mnoho výhod a je k dostání ve formě kapslí, které stojí 549 Kč.

Revix NMN 500 Forte

NMN od společnosti Revix se řadí do doplňků stravy, které zpomalují proces stárnutí organismu. NMN se někdy říká i elixír mládí a jedná se o derivát vitamínu B3. NMN je přirozeně se vyskytující látka, která se nachází ve všech formách života, včetně lidského těla.

Nejlepší NMN - Revix

NMN a NAD se podílejí na tvorbě buněčné energie. Tím ale jak člověk stárne, klesá zmíněná energie. V tuto chvíli je dobré začít suplementovat NMN a uměle si tak zajit dostatečný přísun energie. Doporučené denní dávkování je jedna tableta. Balení 60 kapslí pak stojí 849 Kč.

Longevity 2.0

Nová vylepšená formulace 2.0 od společnosti Longevity je speciální kombinací přírodních látek pro zpomalení procesu stárnutí a podporu buněk. Kapsle podporují buněčné procesy, zajišťují tvorbu energie, zpomalují stárnutí a působí i proti jeho projevům. Lidské buňky spoléhají na látku NAD, která se podílí na tvorbě buněčné energie.

Nejlepší NMN - Longetivity 2.0

S přibývajícím věkem NAD klesá a snižuje se buněčný výkon. Dle studií mají látky, jako například NMN, schopnost zvýšit množství buněčného NAD. Kapsle obsahují 90 % NMN, resveratrol, který aktivuje „geny dlouhověkosti“, PQQ, který ovlivňuje buněčnou funkčnost a řadu vitamínů ze skupiny B, D, K. Zajímavými složkami je i selen a zinek, které přispívají k normální funkci štítné žlázy, podporují imunitní systém a chrání buňky před oxidačním stresem.

Tobolka je veganská a je vyrobená z celulosy. Doporučenou dávkou jsou 4 tobolky denně. Všechny tobolky se užívají hned ráno, alternativou jsou dvě tobolky ráno a dvě v poledne. Pro správné rozpuštění a vstřebání je podstatné je zapít dostatečným množstvím vody.

Nikotinamid ribosid – GymBeam

Nikotinamid ribosid je forma vitamínu B3, která se v lidském těle přeměňuje na NAD, který se podílí na tvorbě energie v buňkách. Optimální množství NAD v těle pak souvisí se zachováním celkové vitality organismu a spojuje se i se zdravým stárnutím. Tato látka se používá také s cílem zlepšit mozkové funkce, jako je myšlení, koncentrace a paměť.

Nejlepší NMN - GymBeam

Byla u ní objevena i schopnost aktivovat určité enzymy, které zpomalují samotný proces stárnutí, a proto se stala tato látka zajímavá pro ty, kteří si chtějí zachovat mladistvý vzhled a vitalitu. Tento doplněk stravy je dodáván v podobě kapslí, které jsou veganské. Balení stojí 489 Kč a denní doporučená dávka je jedna kapsle.

NutriOp Čisté NMN 500 mg

NMN je molekula, kterou si naše tělo vyrábí z vitamínu B a ze které vznikají enzymy, které produkují vznik NAD, který je důležitý pro tvorbu buněčné energie. Tyto koenzymy, které sídlí v buňkách, jsou spojené s buněčným metabolismem a mají schopnost podpořit regeneraci buněk a zpomalit tak proces stárnutí.

Nejlepší NMN - NutriOp

Aby však tělo nestárlo, musí si NMN a NAD stále vytvářet. S věkem se však snižuje produkce NAD, buňky se postupně začnou poškozovat, až nakonec zcela odumřou. Jedna kapsle obsahuje čistý NMN a doporučené dávkování je jedna kapsle denně. V balení naleznete 30 kapslí a stojí 2395 Kč. Kromě zmírnění projevů stárnutí, zvyšují tablety energii a kognitivní výkon. Přispívají i k celkové buněčné regeneraci a zlepšují aktivitu a produkci inzulinu, což přispívá ke zmírnění některých nemocí.

Nejlepší NMN

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax eNeMeN

eNeMeN od BrainMaxu je dodáván v podobě prášku ve 20 g balení a dostanete jej i s odměrkou. NMN je zde obsažen v 99 % laboratorní čistotě ve stabilní formě, bez přidaných aditiv a chemických látek. Kromě anti-age procesu má také NMN pozitivní vliv na naše buňky a tvorbu energie v těchto buňkách.

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Recenze a zkušenosti spokojených uživatelů NMN

ENeMeN od BrainMaxu dávám pět hvězdiček, ale to zejména z toho důvodu, že k němu nemám žádné výhrady. To, jestli opravdu funguje, těžko říct. Nepociťuji žádné zázračné navýšení energie, ale to, zda opravdu zpomaluje proces stárnutí asi poznám až za několik let.

Jaroslav // BrainMarket

Určitě doporučuji přípravek Life Extension Optimized NAD+ Cell Regenerator. Cítím se po něm dobře a dle laboratorních výsledků se mi zlepšila i činnost štítné žlázy.

Jan // BrainMarket

Přijde mi, že po prášku NMN od společnosti Hansen mám mnohem lepší pleť a má kůže je méně suchá. Zatím prášek beru pouze tři týdny, kdy si dávám jednu odměrku ráno, tak uvidím, jaké budou do budoucna výsledky.

Petra // BrainMarket

Tobolky od Longevity 2.0 jsou super, jsou to zcela přírodní tobolky, které mi pomohly s psaním bakalářky, lépe jsem se soustředila.

Ověřený zákazník // Heuréka

Produkt „Čisté NMN“ hodnotím velice kladně, ale bohužel užívám i další doplňky stravy, takže to nemohu objektivně posoudit.

Ladislav // Heuréka

NMN od společnosti BrainMax užívám pravidelně a mohu potvrdit výrazné snížení únavy, a naopak zvýšení energie, což je super!

Ověřený zákazník // Heuréka

NMN je prostě výborný, skvělý produkt, už po ránu se cítím plná energie.

Ověřený zákazník // Heuréka

NMN Minus Age opravdu pomáhá ke snížení únavy a vyčerpání. Přijde mi, že pomáhá i oddalovat stárnutí a podporuje dlouhověkost.

Ověřený zákazník // Heuréka

S NMN mám energie doslova na rozdávání, děkuji!

Ověřený zákazník // Heuréka

Účinek NMN od BrainMaxu subjektivně dobrý, konzumace je trochu nepříjemná, prášek se musí 2 minuty podržet pod jazykem a chutná to strašně chemicky citronově.

Ověřený zákazník // Heuréka

Nejlepší NMN

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax eNeMeN

eNeMeN od BrainMaxu je dodáván v podobě prášku ve 20 g balení a dostanete jej i s odměrkou. NMN je zde obsažen v 99 % laboratorní čistotě ve stabilní formě, bez přidaných aditiv a chemických látek. Kromě anti-age procesu má také NMN pozitivní vliv na naše buňky a tvorbu energie v těchto buňkách.

Na tomto místě vám chci popsat, jak si vybírám produkty, o kterých pak následně píšu já nebo moje přítelkyně.

Vše začalo na začátku roku 2019.

Jak jsem již napsal v mém příběhu, tak jsem si do své domácnosti začal kupovat ekologické věci, o kterým jsem následně začal psát.

Proto všechny produkty, o kterých se na Ecoblogu dočtete, jsem vyzkoušel buď já nebo moje přítelkyně.

Vše vždy objednáme, vyfotíme, otestujeme a následně o tom sepíšeme svou zkušenost.

Tím pádem se dá říct, že nám to zabírá docela dost času.

Nad každým tématem nějaký čas přemýšlíme, abychom vám ulehčili průzkum a výběr produktu, což vám ušetří mnoho hodin.

Naše porovnání vám umožní rychle a snadno najít ten správný produkt, který splní vaše různorodé požadavky, nebo vás alespoň rychle zorientuje v dané oblasti.

Naším cílem je psát recenze a porovnání tak, aby byly srozumitelné pro každého. 

Chceme vám, našim čtenářům, předat komplexní přehled o našem přístupu k testování a hodnocení výrobků a služeb.

Tím vám umožníme správné rozhodnutí před definitivním nákupem nebo výběrem.

A jak jsme za to všechno placení?

Pokud si nakonec některý z testovaných produktů koupíte, tak mi za tento nákup dostaneme provizi.

Náš postup při tvorbě recenzí a srovnávacích článků:

Když nás zaujme nějaké téma, tak si o něm co nejvíce zjistíme.

Potom provedeme průzkum produktů, které jsou na našem trhu dostupné.

Zjišťujeme, které e-shopy produkty nabízí.

Většinou ze startu objednáme 3 nejlepší produkty a o nich napíšeme recenzi.

Podívejte se na naše recenze zde.

Poté dost často v daném tématu s nákupy pokračujeme a tvoříme srovnávací články.

Podívejte se na naše srovnávací články zde.

A nakonec pravidelně naše články aktualizujeme, aby byly vždy relevantní.

Zdroje

  1. Proteiny - https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADlkovina
  2. Biologická makromolekula - https://cs.wikipedia.org/wiki/Biologick%C3%A1_makromolekula
  3. Bílkoviny ve výživě člověka - https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADlkoviny_ve_v%C3%BD%C5%BEiv%C4%9B_%C4%8Dlov%C4%9Bka
  4. Bílkoviny - http://e-chembook.eu/bilkoviny
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší NMN na trhu
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Srovnání NMN na českém trhu

Podobné články

Zanechte komentář