Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ] ✅ Nejlepší vitamín D ✅

[SROVNÁNÍ] ✅ Nejlepší vitamín D ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte nejlepší vitamín D na českém trhu?

Na Ecoblogu jsem jich testoval již více jak 10.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší vitamín D3

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Vitamin D3 & K2

Jedna kapsle obsahuje 5000 IU čistého vitamínu D3 a neobsahuje žádné chemické přídavné látky. Jako funkční plnivo je použita kurkuma, která má další pozitivní a blahodárné účinky na lidský organismus. Tento vitamín hraje velmi důležitou roli pro zdraví kostí a zubů. 

Určitě jste už slyšeli, že jde někdo na sluníčko chytat vitamíny.

Konkrétně se tam „chytá“ jeden velmi důležitý vitamín, a to vitamín D3, který pochází ze skupiny vitamínu, které mají pozitivní účinky na lidský organismus.

Pojďme se na něj podívat trochu podrobněji.

TOP 3 Nejlepší vitamíny D

Doporučuji
Nejlepší vitamíny D - BrainMax

BrainMax Vitamin D3

Celkové hodnocení: 5/5

Jedna kapsle obsahuje 5000 IU čistého vitamínu D3 a neobsahuje žádné chemické přídavné látky. Jako funkční plnivo je použita kurkuma, která má další pozitivní a blahodárné účinky na lidský organismus.

Nejlepší vitamíny D - Nutraceutics

Nutraceutics D3K2

Celkové hodnocení: 4.9/5

Tento výživový doplněk stravy obsahuje unikátní kombinaci vitamínu K2 a D3. Kapsle je pak doplněna ještě o kvalitní rybí tuk, díky kterému dochází k lepší vstřebatelnosti zmíněných vitamínů.

Nejlepší vitamíny D - NaturLabs

NaturLabs Liposomální D3

Celkové hodnocení: 4.8/5

Liposomální vitamíny mají velkou a rychlou vstřebatelnost do lidského organismu, proto se často považují za ty nejlepší na trhu. Speciální kombinace vitamínu D3 a K2 je vhodná zejména pro udržení si zdravých kostí.

TIP: Na Ecoblogu jsem testoval i nejlepší resveratrol a nejlepší NMN.

Nejlepší vitamíny D - TOP 3

Co je to vitamin D?

Věděli jste, že slovo vitamín pochází ze slov „Vital a amine“, což znamená životně důležité aminy? Pro naše zdraví je velmi důležitý zejména vitamín D, který se nejčastěji vyskytuje ve dvou formách, D2 a D3. Mezi jedny z nejdůležitějších vitamínů, které naše tělo potřebuje, patří právě vitamín D3, který je nezbytný pro naše zdraví a celkovou imunitu. Důležitý je i pro naše kosti a metabolismus.

Z velké části získáváme tento vitamín ze slunečních paprsků, které dopadají na naši pokožku. V zimních měsících nám však nezbývá nic jiného než D3 doplňovat vhodnými doplňky stravy. Navíc je D3 opravdu velmi důležitý pro naše tělo, proto bychom se neměli spoléhat pouze na sluneční paprsky, ale přijímat jej i v potravinách či v podobě vhodných výživových doplňků.

Nejlepší vitamíny D - TOP 3

Na co je dobrý vitamin D?

Vitamín D má mnoho blahodárných účinků na lidský organismus. Napomáhá vstřebávání vápníku a fosforu a zajišťuje vyvážený poměr minerálů v těle. Díky tomu je velmi důležitý zejména pro zdraví kostí. Vzhledem k tomu, že vitamín D pomáhá vstřebávat vápník, snižuje tak riziko zubního kazu, onemocnění dásní a celkově podporuje zdraví ústní dutiny.

Dále má pozitivní vliv i na naši imunitu a snižuje zejména respirační onemocnění. Vitamín působí také protizánětlivě, má vliv i na zdraví srdce a na celkovou psychickou pohodu, jelikož snižuje sezonní deprese. Pomáhá i lidem s obezitou, která je často právě spojována s nedostatkem tohoto vitamínu. Nedávné studie také potvrdily, že pozitivně působí i na těhotné ženy, jelikož snižuje těhotenské komplikace, jako je vysoký krevní tlak, vysoká hladina cukru v krvi, předčasný porod nebo nízkou porodní váhu dítěte.

Nejlepší vitamíny D - TOP 3

Jak se projevuje nedostatek vitamínu D?

Nedostatek vitamínu D se projevuje poměrně závažnými zdravotními komplikacemi, mezi které patří například narušení spánku, špatná nálada, bolesti zad, ztráta apetitu, ochablé svaly, nevolnost, bledá kůže, slabé kosti či časté nachlazení. Hlavní příčinou nedostatku tohoto vitamínu je zejména nedostatečné vystavování se slunečnímu záření.

Jak dlouho se může užívat D3?

Doporučená denní dávka vitamínu D3 je 8895 IU, kterou můžeme získat ze slunečního záření či z dostatečné suplementace. Slunce nám dodá během dne dokonce mnohem vyšší dávku, kterou si naše tělo umí dokonce uložit a čerpá z ní i po další dny. Pokud však trpíte nedostatkem tohoto vitamínu D, vhodně jej suplementujte alespoň po dobu 3 měsíců, než se vám opět zvýší jeho hladina. Kolik Vitamínu D v sobě zrovna máte zjistíte například z krevních testů u vašeho obvodního lékaře.

Nejlepší vitamíny D - TOP 3

Kdy je nejlepší brát D3?

Vitamín D3 je vhodné brát zejména v měsících, kdy moc nesvítí slunce, které je přirozeným zdrojem tohoto vitamínu. V toto období byste museli konzumovat opravdu velké množství ryb, abyste získali potřebnou denní dávku tohoto vitamínu. Proto raději sáhněte po vhodných kapslích či jiných výživových doplňcích.

Nejlepší vitamíny D - TOP 3

V kterou denní dobu brát vitamín D?

Co se týče denní doby, je dobré brát vitamín D s hlavním jídlem, které je hodně bohaté na tuky, aby byla zajištěna maximální absorpce tohoto vitamínu. Pokud máte večeři, která také obsahuje tuky, je možné si vitamín vzít i večer.

Jaký je nejlepší vitamín D?

Nejlepší a nejpřirozenější zdroj vitamínu D jsou samozřejmě sluneční paprsky a jejich záření. Tento vitamín se však vyskytuje i v některých potravinách jako je například losos, sardinky, tuňák, ústřice, krevety, ale i vaječné žloutky, mléko, houby a obohacené potraviny. Pokud však nemáte moc rádi ryby a mořské plody, je dobré, zejména v zimních měsících, vitamín D vhodně suplementovat. Jaké vitamíny jsou ale na trhu k dostání?

TIP: Na Ecoblogu jsme testovali i nejlepší trávicí enzymy.

Nejlepší vitamín D3

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Vitamin D3 & K2

Jedna kapsle obsahuje 5000 IU čistého vitamínu D3 a neobsahuje žádné chemické přídavné látky. Jako funkční plnivo je použita kurkuma, která má další pozitivní a blahodárné účinky na lidský organismus. Tento vitamín hraje velmi důležitou roli pro zdraví kostí a zubů. 

TIP: Prozkoumejte i srovnání nejlepších vitamínů B12

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

BrainMax Vitamín D3

V našem podnebném pásu je suplementace vitamínu D3 naprostou nutností, jelikož se nám nedostává po celý rok potřebná dávka slunečních paprsků. Nedostatek těchto paprsků pak může vyvolávat i deprese, úzkosti a celkově zhoršovat zdraví lidí.

Nejlepší vitamíny D - BrainMax

Balení 120 rostlinných kapslí vitamínu D3 od společnosti BrainMax stojí 319 Kč. Jedna kapsle obsahuje 5000 IU čistého vitamínu D3 a neobsahuje žádné chemické přídavné látky. Jako funkční plnivo je použita kurkuma, která má další pozitivní a blahodárné účinky na lidský organismus.

Nejlepší vitamíny D - BrainMax

Tento vitamín hraje velmi důležitou roli pro zdraví kostí a zubů. Dále pak podporuje imunitu lidského těla a bojuje zejména proti respiračním obtížím a nemocem. Přispívá i k udržení normální činnosti svalů a podílí se na procesu dělení buněk.

Nejlepší vitamíny D - BrainMax

Je také velmi důležitý pro správné vstřebávání vápníku a fosforu, proto je dobré tento vitamín kombinovat i s vitamínem K2, který čistí cévy od vápníku a přebytečný vápník pomáhá ukládat do kostí.

K2D3 Advance Nutraceutics

K2D3 Advance je výživový doplněk stravy, který obsahuje unikátní kombinaci vitamínu K2 a D3. Kapsle je pak doplněna ještě o kvalitní rybí tuk, díky kterému dochází k lepší vstřebatelnosti zmíněných vitamínů.

Nejlepší vitamíny D - Nutraceutics

Rybí tuk je pak ještě doplněn o Omega 3 mastné kyseliny, které také přispívají našemu organismu. Tyto vitamíny pak společně s vápníkem podporují udržení dobrého stavu kostí, zubů a svalů.

Nejlepší vitamíny D - Nutraceutics

Podporují správnou funkci imunitního systému a normální srážlivost krve. Kapsle jsou bez laktózy a neobsahují ani lepek či mléčnou bílkovinu. Balení 60 kapslí stojí 469 Kč.

Nejlepší vitamíny D - Nutraceutics

Doporučená denní dávka je 1 kapsle, která se užívá nejlépe s jídlem obsahujícím tuky, ve kterých se kapsle krásně rozpustí a které navíc zajistí skvělou vstřebatelnost zdraví prospěšných vitamínů.

NaturLabs liposomální vitamín D3+K2

Liposomální vitamíny mají velkou a rychlou vstřebatelnost do lidského organismu, proto se často považují za ty nejlepší na trhu. Speciální kombinace vitamínu D3 a K2 je vhodná zejména pro udržení si zdravých kostí a zubů a pro správně fungující imunitní systém.

Nejlepší vitamíny D - NaturLabs

Ve slunečné dny tělo získává D3 z paprsků slunce, ale v zimním období je nutné D3 tělu dodávat vhodnými doplňky stravy. Kombinace D3 a K2 je velice důležitá, jelikož pokud budete přijímat velké množství vitamínu D3, ale malé množství K2, může dojít k tomu, že se vápník nebude ukládat jen do kostí, ale také do měkkých tkání a cév.

Nejlepší vitamíny D - NaturLabs

Nedostatečné ukládání vápníku do kostí pak může zvyšovat riziko osteoporózy. Proto je tato kombinace naprostou nutností. Doporučená dávka jsou 2 kapsle jednou za týden a užívají se společně s jídlem. Je dobré je také zapít dostatečným množstvím vody.

Nejlepší vitamíny D - NaturLabs

Při stavech velkého nedostatku vitamínů je možné brát 1 kapsli denně a poradit se se svým ošetřujícím lékařem. Balení 30 kapslí pak stojí 619 Kč.

Viridian vitamín D3

Viridian vitamín D3 je speciální vitamín získávaný z extraktu lišejníku a obsahuje velmi vysokou dávku D3, proto je doporučené dávkování jen 1 kapsle obden. Balení 60 kapslí stojí 399 Kč. Tento vitamín je vhodné brát zejména v zimních měsících, kdy nemáme přirozený přísun D3 ze slunečních paprsků.

Nejlepší vitamíny D - Viridian

D3 se také vyskytuje v živočišných produktech, zejména v rybách a mořských plodech. Vitamín D je doporučován také všem, kteří si chtějí udržet zdravý stav kostí a kloubního aparátu. Podporuje také stav imunitního systému, správné fungování svalstva a přispívá ke kvalitnímu spánku a psychické kondici.

Czech Virus vitamín D3

Vitamín D3 přispívá ke správnému fungování svalového a kostního aparátu a pomáhá udržovat normální funkce imunitního systému. Jedná se o vitamín, který je rozpustný v tucích a získáváme ho zejména ze slunečních paprsků.

Nejlepší vitamíny D - Czech Virus

Jedna kapsle vitamínu D3 od společnosti Czech Virus obsahuje velké množství tohoto vitamínu, konkrétně 5000 IU v jedné tobolce. Ta je pak ještě doplněna o kvalitní olej obohacený o Omega 3 mastné kyseliny, které také přispívají k celkovému zdraví těla a našemu organismu. Olej je zde doplněn pro lepší využití vitamínu D3. Doporučuje se brát jednu tobolku ob den a zapít ji dostatečným množstvím vody. Balení obsahuje 180 kapslí a stojí 315 Kč.

NOW vitamín D3 a K2

Balení 120 rostlinných kapslí vitamínů D3 a K2 od společnosti NOW stojí 249 Kč. Tyto dva vitamíny jsou ideální kombinací pro podporu správného vstřebávání vápníku a zdraví zubů, kostí a kardiovaskulárního systému.

Nejlepší vitamíny D - NOW

Vitamín D3 podporuje zdraví kostí, zubů a podporuje také naši obranyschopnost. Vitamín K2 je zase důležitý pro správnou funkci proteinů, přispívá i k normální srážlivosti krve. Doporučené dávkování je 1 kapsle denně ideálně s jídlem, jelikož jsou tyto vitamíny rozpustné v tucích.

Vitamín D3 GymBeam

Společnost GymBeam se zabývá převážně výrobou a prodejem výživových doplňků, které jsou vhodné pro zdravý životní styl. Jejich vitamín D3 v kapslích ocení nejen sportovci, ale i lidé, kteří chtějí podpořit své zdraví, imunitu, zdraví kostí a svalů.

Nejlepší vitamíny D - GymBeam

Tento vitamín má mnoho blahodárných účinků na lidský organismus, včetně procesu dělení buněk. Jelikož vitamín D3 přijímáme zejména ze slunečních paprsků, tak je od jara do podzimu, vhodné v našem podnebném pásu, doplňovat tento vitamín buď ze stravy či vhodnými výživovými doplňky. Jedna kapsle obsahuje 2000 IU vitamínu D3 a olej, jelikož je tento vitamín dobře rozpustný v tucích. Doporučená dávka je 1 kapsle denně a balení 120 kapslí stojí 139 Kč.

Swanson vitamín D3

Vitamín D3 je nezbytný pro naše zdravé kosti, podporu imunitního systému a ke správnému vstřebávání vápníku do kostí. Přispívá také k udržení normální činnosti svalů, k pevnosti zubů a podílí se na procesu dělení buněk.

Nejlepší vitamíny D - Swanson

Jedná se tak tedy o velice důležitý vitamín, který kvůli nedostatku slunečního záření od jara do podzimu, musíme doplňovat vhodnými suplementy.

Nejlepší vitamíny D - Swanson

Jedna kapsle od společnosti Swanson tak tělu dodá 2000 IU tohoto vitamínu každý den, jelikož doporučené dávkování je jedna kapsle denně, případně obden, pokud zrovna netrpíte nedostatkem D3.

Nejlepší vitamíny D - Swanson

Balení 250 kapslí stojí 199 Kč.

WoldoHealth Vitamin D3 + K2

Vitamín D3 je nesmírně důležitý pro správné fungování lidského organismu. Bohužel většina obyvatel České republiky trpí jeho nedostatkem, a to z důvodu toho, že nejsme po celý rok dostatečně vystavováni slunečním paprskům. Proto je dobré D3 suplementovat vhodnými doplňky.

Nejlepší vitamíny D - WoldoHealth

Společnost WoldoHealth vytvořila speciální kapky, které obsahují unikátní kombinaci vitamínů D3 a K2, které jsou ideální kombinací pro správné a maximální vstřebávání vápníku do těla. Balení 50 ml stojí 990 Kč, což zhruba celkově vychází na 1800 kapek. Kromě výše zmíněných vitamínů je zde obsažen MCT kokosový olej, díky kterému se vitamíny lehce vstřebávají. Doporučená denní dávka je 1 kapka denně.

Garden of Life Vitamin Code RAW D3

Výhodou tohoto RAW vitamínu je to, že je technologicky nezpracovaný, nerafinovaný a je získávaný pouze z přírodních potravin. Konkrétně se jedná o ovoce a zeleninu pěstovanou nekonvenčním způsobem zemědělství. Najdete zde například jablko, řepu, brokolici, mrkev, špenát, rajče a mnoho dalších přírodních složek.

Produkt je veganský, bezlepkový, bez obsahu mléka a samozřejmě také neobsahuje žádná syntetická barviva či chemické přísady. D3 je důležitý pro správnou stavbu kostí a zubů, a také podporuje správnou funkci imunitního systému. Balení 60 kapslí stojí 645 Kč a jedna kapsle obsahuje 5000 IU, což je optimální denní doporučená dávka. Produkt má řadu RAW a Bio certifikací.

Golden Nature D3

Osvědčená kombinace vitamínů D3 a K2 pro správné vstřebávání vápníku do našeho organismu od společnosti Golden Nature stojí 649 Kč. V jednom balení najdete 100 tablet, přičemž doporučená dávka je jedna tableta ob den, kterou zapijete dostatečným množstvím vody. V jedné tabletě je obsažená dávka 2000 IU.

Nejlepší vitamíny D - Golden Nature

Vitamín D3 přispívá ke zdraví kostí, zubů a zároveň podporuje naši imunitu. Tento vitamín je doplněn o K2, který je důležitý pro správnou srážlivost krve a přispívá k udržení normálního stavu kostí. Kapsle je doplněna i o omega 3 mastné kyseliny k podpoře zraku, správné mozkové aktivitě a dobré činnosti srdce. Přidaný vitamín E pak ještě chrání buňky před oxidativním stresem, kterému jsou dennodenně vystavovány.

Nejlepší vitamín D3

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Vitamin D3 & K2

Jedna kapsle obsahuje 5000 IU čistého vitamínu D3 a neobsahuje žádné chemické přídavné látky. Jako funkční plnivo je použita kurkuma, která má další pozitivní a blahodárné účinky na lidský organismus. Tento vitamín hraje velmi důležitou roli pro zdraví kostí a zubů. 

TIP 1: Prozkoumejte, jak zpomalit stárnutí pomocí srovnání nejlepších NMN.

TIP 2: Na Ecoblogu najdete i srovnání nejlepších vitamínů na oči.

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Recenze a zkušenosti spokojených uživatelů vitamínu D

Vitamín D3 od BrainMaxu užívám již více jak rok a jsem naprosto spokojená. Je super, že se dá tento vitamín koupit i bez vitamínu K2. 

Marie // Heuréka

Účinnost K2D3 Advance nelze nějak ověřit, musela by se asi udělat nějaká diagnostika kostí. Beru ho a prostě mu věřím, jelikož jsem spokojená i s jinými výrobky od společnosti Advance.

Zuzana // Heuréka

Vitamíny K2D3 Advance beru spíš jako prevenci, tak snad opravdu fungují.

Jaroslav // Heuréka

S NaturLabs liposomálním vitamínem D3+K2 jsem opravdu nadmíru spokojená, zejména proto, že se jedná o český výrobek a liposomální formu. Za mě určitě palec nahoru, jen doporučuji načíst si něco o správném dávkování tohoto vitamínu.

Lenka // Heuréka

S vitamínem D3 od Czech Virus jsem nadmíru spokojen, rychlé dodání, kvalita.

Karel // Heuréka

Asi po měsíci braní vitamínu D3 od společnosti NOW se mi výrazně zlepšila psychika. Je to jako zázrak, vše najednou vidím více optimisticky.

Eliška // Heuréka

Vitamín D3 je strašně důležitý, ale je ho potřeba mnohem více než jen 2000 IU jako je tomu u GymBeamu. Škoda, že od nich není k dostání tableta s 5000 IU.

Ověřený uživatel // Heuréka

Zatím nejlepší vitamín D3 od GymBeamu, co jsem zkoušela. Tablety jsou malé a dobře se polykají.

Týna // Heuréka

S kapslemi od Golden Nature jsem velmi spokojená, hodnotím je 5 hvězdičkami z pěti.

Ověřený uživatel // Heuréka

Kapsle K2D3 od Advance mají velice sofistikované složení produktů, vzhledem k důležitosti přísunu vitamínu D, volím tento výrobek už po několikáté.

Ověřený uživatel // Heuréka

Nejlepší vitamín D3

VÝBĚR ECOBLOGU #1

BrainMax Vitamin D3 & K2

Jedna kapsle obsahuje 5000 IU čistého vitamínu D3 a neobsahuje žádné chemické přídavné látky. Jako funkční plnivo je použita kurkuma, která má další pozitivní a blahodárné účinky na lidský organismus. Tento vitamín hraje velmi důležitou roli pro zdraví kostí a zubů. 

Na tomto místě vám chci popsat, jak si vybírám produkty, o kterých pak následně píšu já nebo moje přítelkyně.

Vše začalo na začátku roku 2019.

Jak jsem již napsal v mém příběhu, tak jsem si do své domácnosti začal kupovat ekologické věci, o kterým jsem následně začal psát.

Proto všechny produkty, o kterých se na Ecoblogu dočtete, jsem vyzkoušel buď já nebo moje přítelkyně.

Vše vždy objednáme, vyfotíme, otestujeme a následně o tom sepíšeme svou zkušenost.

Tím pádem se dá říct, že nám to zabírá docela dost času.

Nad každým tématem nějaký čas přemýšlíme, abychom vám ulehčili průzkum a výběr produktu, což vám ušetří mnoho hodin.

Naše porovnání vám umožní rychle a snadno najít ten správný produkt, který splní vaše různorodé požadavky, nebo vás alespoň rychle zorientuje v dané oblasti.

Naším cílem je psát recenze a porovnání tak, aby byly srozumitelné pro každého. 

Chceme vám, našim čtenářům, předat komplexní přehled o našem přístupu k testování a hodnocení výrobků a služeb.

Tím vám umožníme správné rozhodnutí před definitivním nákupem nebo výběrem.

A jak jsme za to všechno placení?

Pokud si nakonec některý z testovaných produktů koupíte, tak mi za tento nákup dostaneme provizi.

Náš postup při tvorbě recenzí a srovnávacích článků:

Když nás zaujme nějaké téma, tak si o něm co nejvíce zjistíme.

Potom provedeme průzkum produktů, které jsou na našem trhu dostupné.

Zjišťujeme, které e-shopy produkty nabízí.

Většinou ze startu objednáme 3 nejlepší produkty a o nich napíšeme recenzi.

Podívejte se na naše recenze zde.

Poté dost často v daném tématu s nákupy pokračujeme a tvoříme srovnávací články.

Podívejte se na naše srovnávací články zde.

A nakonec pravidelně naše články aktualizujeme, aby byly vždy relevantní.

Zdroje

  1. Vitamín D - https://cs.wikipedia.org/wiki/Vitam%C3%ADn_D
  2. Vitamín - https://cs.wikipedia.org/wiki/Vitam%C3%ADn
  3. Vitamín D Wikiskripta - https://www.wikiskripta.eu/w/Vitamin_D
  4. Kalciofosátový metabolismus - https://www.wikiskripta.eu/w/Kalciofosf%C3%A1tov%C3%BD_metabolismus
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší vitamín D
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Srovnání nejlepších vitamínů D na českém trhu

Podobné články

Zanechte komentář