Pokud hledáte recenzi nebo zkušenosti s elektrickou pečicí mísou Remoska, tak jste na správném místě.
Dostal jsem k otestování tento malý český zázrak a ihned se pustil do přípravy prvního jídla.
Remoska má více jak 60letou historii, takže jsem ji taky chtěl vyzkoušet.
Jak tedy nakonec dopadlo moje testování?
Přečtěte si tuto recenzi a uvidíte:)
(a získejte SLEVU 10 % se slevovým kupónem "REMOSKAAFFIAL")
Co je to Remoska?
Remoska® je elektrická pečicí mísa.
V českých kuchyních má své místo už více jak 60 let a to konkrétně od roku 1957.
Je unikátní tím, že díky jednoduchosti a širokému spektru využití je velice oblíbená napříč generacemi.
Sám jsem byl překvapený, jak je pečení v Remosce snadné a zároveň i velmi úsporné.
V Remosce jsem zkoušel uvařit jídlo pro celou rodinu a šlo to jako po másle:)
Remoska a moje zkušenost s objednávkou
Na hlavní straně e-shopu jsou na výběr 4 typy Remosek.
Tria, Prima, Vega nebo Classic.
Vybral jsem si Remosku Prima, ve které připravíte jídlo pro 4 osoby.
(a získejte SLEVU 10 % se slevovým kupónem "REMOSKAAFFIAL")
Remoska na 4 litry Prima Glass
Remoska® Prima je podle e-shopu nástupcem velmi oblíbené řady Remoska Classic.
Oproti předchozím modelům ale přináší řadu vylepšení.
Je dodávána s praktickým servírovacím stojanem.
Ten slouží pro pohodlné servírování pokrmů a manipulaci s mísou.
Nový je také odnímatelný napájecí kabel, který umožňuje lepší skladovatelnost celé Remosky.
Remoska a obsah balení
Remoska přišla v docela velké krabici, která obsahovala 4 části.
1. Mísa
Mísa s užitným objemem 4 l je vyrobena z hliníku a potažena teflonem.
Je docela velká a připravíte v ní 4 porce.
A musím říct, že se v ní vaří opravdu pohodlně a snadno se umývá.
2. Stojan
V balení je také stojan, který je vyroben z tepelně odolného plastu.
Slouží ke snadné manipulaci s mísou během vaření ale i pro následné servírování.
(a získejte SLEVU 10 % se slevovým kupónem "REMOSKAAFFIAL")
Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu
3. Víko s topným tělesem + kabel
Víko s topným tělesem se skládá ze dvou částí.
Spodní topná část je potažena teflonem.
Na rukojeti víka pak naleznete i ovládací spínač pečicí mísy.
Víko má nahoře skleněné okénko.
Remoska a její výhody
- Úsporný provoz
- Díky velikosti uvaříte pro celou rodinu.
- Minimalistický design
- Odnímatelný přívodní kabel pro velmi pohodlnou skladovatelnost
- Servírovací stojan pro jednoduché servírování připravených jídel
Pokud byste náhodou nevěděli, co s Remoskou dělat nebo vás zajímalo něco dalšího, tak tady můžete najít odpovědi.
(a získejte SLEVU 10 % se slevovým kupónem "REMOSKAAFFIAL")
Recepty z Remosky
Na webu Remosky najdete taky recepty.
A to pro každý typ Remosky.
Podívat se na ně můžete na tomto odkazu.
Pro sebe jsem si vybral 2 recepty.
Udělal jsem brokolici zapečenou sýrem a meruňkovou buchtu.
(a získejte SLEVU 10 % se slevovým kupónem "REMOSKAAFFIAL")
Zapečená brokolice v Remosce
Zde najdete ingredience pro toto jídlo připravené v Remosce:
- 2 ks cibule
- 4 ks brambor
- máslo
- sůl
- mletý pepř
- 6 stroužků česneku
- 1 ks brokolice
- 1 kelímek sladké smetany
- 100 g sýru
Veškeré suroviny se v tomto receptu používají syrové.
Při tomto testování Remosky jsem připravoval jídlo pro 4 lidi.
Brambory, cibuli a česnek jsem nakrájel na plátky.
Poté jsem brokolici rozebral na růžičky.
Následně jsem Remosku vymazal máslem.
Na dno jsem postupně kladl plátky brambor a poté osolil a opepřil.
Pak přišly na řadu plátky cibule a plátky česneku.
A následně opět plátky brambor a pokračoval jsem druhou vrstvou cibule a česneku.
Pak přišly na řadu brokolicové růžičky.
Hlavně pozor na to, aby brokolice nebyla příliš vysoko, aby se při zapékání nespálila.
Nakonec se vše zalije sladkou smetanou.
A mezery mezi brokolicovými růžičkami se vyplní strouhaným sýrem.
Nakonec dáme zapékat na 60 min.
Po 60ti minutách necháme ještě nejméně 10 minut stát v odkryté Remosce.
A pak už se můžeme pustit do jídla:)
TIP: Přečtěte si recenzi i na krabičkovou dietu Zdravé stravování i recenzi na krabičkovou dietu NutritionPro.
(a získejte SLEVU 10 % se slevovým kupónem "REMOSKAAFFIAL")
Pečení meruňkové buchty v Remosce
V Remosce se dají péct i koláče nebo buchty.
A tady jsou ingredience na jednu takovou:
- 200g hladké mouky
- půl balení prášku do pečiva
- 1 ks vanilkovýého cukru
- citronová kůra
- 120 g cukr krupice
- 2 ks vejce
- 100 g rozpuštěné máslo
- 120 ml mléko
- 1 hrnek drobenky
- 8 ks meruněk
Vejce vyšleháme s cukry do bohaté pěny, ke které přilijeme rozpuštěné máslo schlazené mlékem.
Promícháme a přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem, citronovou kůrou a vše dobře promícháme.
Do remosky vymazané máslem a vysypané hrubou moukou nebo vyloženou pečícím papírem, dáme těsto, na které naskládáme vedle sebe přepůlené nebo rozčtvrcené meruňky, které posypeme drobenkou, kterou můžeme ochutit skořicí nebo vanilkou.
Remosku zapneme a pečeme 35 - 40 minut dozlatova.
Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
A je hotovo:)
(a získejte SLEVU 10 % se slevovým kupónem "REMOSKAAFFIAL")
Další recepty pro Remosku
Existují další stovky receptů, které můžete s Remoskou použít.
A na videu níže vidíte, že v Remosce jde připravit například i thajská jídla.
(a získejte SLEVU 10 % se slevovým kupónem "REMOSKAAFFIAL")
TIP: Chtěli byste ještě více inspirace co vařit? Prozkoumejte i další recepty v remosce na webu AZ-recepty.
Pečení chleba v Remosce
A pokud byste s Remoskou chtěli péct chleba, tak to jde také.
Množství receptů najdete třeba i v této knize.
Remoska - Shrnutí vlastností
Nákupní proces
Vybrat si a objednat Remosku je velice jednoduché. Vybírat můžete mezi 4 základními typy a dále mezi příslušenstvím.
Použitelnost
Remosku jsem používal poprvé v životě a byl jsem překvapený, jak jednoduše a lehce se používá. Je jako iPhone pro vaření.
Cena
Cena za Remosku je podle mého názoru naprosto v pohodě a přijatelná za to, co dostanete. A stejně tak ušetříte za energie.
Celkové hodnocení : 5/5
Téma hubnutí na Ecoblogu
O hubnutí jsem nedávno psal i v těchto recenzích:
TIP: Pokud chcete zkusit velice rychlé vaření, tak si zkuste přečíst recenzi na MioMat.
Remoska a zkušenosti dalších zákazníků
S Remoskou jsem hodně spokojena, výborné maso i vynikajicí pečená zelenina.
Remosku používám téměř 60 let. První mi darovala tchyně, druhou, s nepřilnavým povrchem jsem u Vás koupila asi před 12 roky. Další tři, včetně teď zakoupené jsem darovala svým třem vnukům, což vypovídá za vše. Ta první měla kabel zvlášť, stejně jako teď ta poslední a myslím, že je to výhodnější.
Jsem velmi spokojená. Pořídila jsem ji hlavně na pečení chleba. Skvělý je i odpojovací kabel.
(a získejte SLEVU 10 % se slevovým kupónem "REMOSKAAFFIAL")
Další typy Remosek
Remoska® Classic
Elektrická pečicí mísa s nepřilnavým povrchem Teflon® Classic díky kterému můžete péct velice zdravě s minimálním množstvím tuku. Remoska® Classic je vyráběna ve 2l a 4l variantě a to jak s praktickým okénkem ve víku tak i bez něj.
Remoska® Vega
Řada nádobí Remoska® Vega je unikátní sadou kvalitních hrnců a pánví. Toto nádobí vyrábíme v designových barvách a vy si tak můžete sladit vaši kuchyni s nádobím, pánvemi i s Remoskou Tria. Hrnce a pánve Remoska® Vega jsou vyráběny z litého hliníku a mají nepřilnavý povrchu s částečkami oxidů titanu.
Remoska® Tria
Multicooker Remoska® Tria vám umožní s jedním hrncem vařit, péct a dusit na všech zdrojích tepla včetně indukce. Díky nepřilnavému povrchu s částečkami oxidů titanu můžete vařit a péct velmi úsporně a hlavně zdravě.
TIP: Přečtěte si recenzi na Kaiserovy udírny.
Zhodnocení mé zkušenosti s Remoskou
vycházím z mého vlastního testování
Výhody
Nevýhody
Závěrečné hodnocení mé zkušenosti s Remoskou:
Jednalo se o mé první setkání s Remoskou a byl jsem hodně překvapený.
Nečekal jsem, že vaření nebo pečení může být tak zábavné.
Používání Remosky je velice jednoduché a vše jde jako po másle,
Nemusíte přemýšlet o tom, jak Remosku nastavit, protože můžete udělat jen jedno.
A to zapnou červené tlačítko a pak čekat až je pokrm hotový.
Následné mytí je velice jednoduché, protože se nic nepřichytává.
Za mě naprostá spokojenost a maximální doporučení Remosku taky vyzkoušet!
Kde Remosku koupit?
(a získejte SLEVU 10 % se slevovým kupónem "REMOSKAAFFIAL")
Informace o firmě Remoska
Malá elektrická trouba získala svůj název podle výrobce REMOS, což byla zkratka pro československého výrobce (R-radio, E-elektro, M-motory a OS-opravy elektrospotřebičů). Původní remosky vyráběl od roku 1957 samostatný výrobní provoz v Kostelci nad Černými lesy podle patentu Oldřicha Homuty (rok 1954). A srdce českých kuchařů si remoska získala hned a od té doby jsme v tom zapečení až po uši.
Přivedli jsme na svět jednoduše dokonalé vaření. Jeden hrnec, jedno cvaknutí. Protože chceme, aby mohl každý být šéfkuchař.
Od roku 1994 nás najdete ve Frenštátě pod Radhoštěm. Remosky v nových designech a s nižší spotřebou odtud míří do celého světa.
Fortelný český výrobek si za 60 let získal místo na pěti milionech kuchyňských linek.
Byla to fuška, ale zástupy nových šéfkuchařů za to stály.
Nevyužití 60 let zkušeností by pro nás byl stejný hřích jako nachystat guláš z panenky.
Proto jsme se rozhodli rozšířit portfolio Remosky o další kousky, kterými si můžete vybavit celou kuchyni.
Nejčastěji kladené otázky
Remosku umyjete za pár minut. Nic se na ni nepřichytává a velice dobře se umývá. Jde to velice rychle a bez problémů.
Remoska má kořeny v Beskydech, konkrétně ve Frenštátě pod Radhoštěm. A v podhůří žije už nějaký ten pátek. Zeptejte se jí na občanku a netvařte se překvapeně, až uvidíte rok narození 1960.
Kouzlo Remosky spočívá v jednoduchosti používání. Žádné složité čudlíky a pracné nastavování vás nečeká. Remoska peče při optimální teplotě od 160 do 180 °C a výsledek bude vždy perfektní.
Na první dobrou jsou si podobné jako vejce vejci, ale pár podstatných rozdílů se tu najde. Verze Classic jde ve šlépějích svého předchůdce, a to hlavně po designové stránce.
Mladší sestra Remoska® Prima je ještě více praktická a skladná. Má odnímatelný přívodní kabel a nemá namontovaná držadla. Hrnec snadno a bezpečně přenesete na stojanu s velkými úchopy.