Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší brýle proti modrému světlu ✅

[SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší brýle proti modrému světlu ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte nejlepší brýle proti modrému světlu na českém trhu?

Na Ecoblogu jsem jich testoval již více jak 10.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší brýle proti modrému světlu


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Barner Dalston

Brýle proti modrému světlu Barner Dalston jsou opatřeny vysoce kvalitními skly a mají super lehké TR-90 rámečky, které jsou vyrobené z lehkého polykarbonátu, a tak téměř vůbec neucítíte, že něco na očích máte. Díky flexibilním pantům se brýle přizpůsobí každému tvaru obličeje.

TOP 3 Nejlepší brýle proti modrému světlu

Doporučuji
Nejlepší brýle proti modrému světlu - Barner Dalston

Barner Dalston

Celkové hodnocení: 5/5

Brýle jsou vhodné pro všechny, kteří chtějí ulevit svým a očím a kteří před televizními obrazovkami, monitory a displeji svých telefonů tráví spoustu času. 

Nejlepší brýle proti modrému světlu - Ray-Ban

Ray-Ban New Wayfarer

Celkové hodnocení: 4.9/5

Nejsou určeny k celodennímu nošení. Tyto brýle výrobce doporučuje nosit každý den cca 1,5 hodiny před spaním s cílem zlepšit spánkový rytmus.

Nejlepší brýle proti modrému světlu - Meller

Meller Banna Black

Celkové hodnocení: 4.8/5

Tyto brýle přináší očím úlevu od pálení a digitální únavy. Také mohou být prevencí makulární degenerace a bolesti hlavy. Brýle mají moderní unisex design.

TIP: Vyzkoušejte také nejlepší prášky na spaní.

Otázky a odpovědi

Proč blokovat modré světlo?

Modré světlo má ze všech světel, které se kolem nás vyskytují, vyšší frekvenci elektromagnetického záření. I proto na nás působí více a je pro nás škodlivější, a to až stonásobně více než bílé světlo. Modré světlo negativně ovlivňuje tvorbu spánkového hormonu a také nepříznivě působí na oči, které mají vlivem jeho působení tendenci slzet a pálit. Proto je dobré jej blokovat a tím jeho působení omezit.

Jak moc škodí modré světlo?

Modré světlo není pouze produktem počítačů, telefonů, televizí a zářivek. Je naopak přirozené a tvoří součást běžného denního světla, kdy ráno a dopoledne je ho více a k večeru pak méně. Škodlivé je pak pouze nadměrné vystavování se modrému světlu. To může způsobovat bolest hlavy, podráždění očí a hlavně může snižovat přirozenou tvorbu spánkového hormonu melatoninu, který nám pomáhá usnout.

Jaký vliv má modré světlo na spánek?

Modré světlo zhoršuje kvalitu spánku tím, že nás udržuje v bdělém stavu. Modré světlo blokuje tvorbu spánkového hormonu melatoninu. Skrz koukání se do televizních obrazovek, počítačů a mobilu před spaním dává modré světlo tělu signál, že ještě není noc a to pak narušuje přirozenou tvorbu melatoninu. S tím je pak spojeno horší usínání i horší kvalita spánku.

Jaké brýle nosit proti modrému světlu?

Brýle proti modrému světlu mohou mít čirá, žlutá nebo oranžová skla. Dále tyto brýle mohou být určeny pouze k blokaci modrého světla nebo mohou splňovat i dioptrickou funkci.

Brýle s čirými skly

Pro blokaci modrého světla si můžete pořídit brýle s čirými skly. Čiré sklo však nedokáže pohltit více jak 30 % modrého světla. Většinou brýle s čirými sklo pohlcují cca 20  % světla. I toto číslo však může být dostačující například při práci na počítači. Brýle proti modrému světlu s čirými skly dokážou snížit digitální únavu, pálení i slzení očí. 

Žlutá skla

Brýle proti modrému světlu se žlutým sklem dokážou blokovat více než brýle s čirým sklem, a to 50 – 70 % modrého světla. Pořád ale umožňují pronikání určitého procenta modrého světla, protože i to je pro nás ve zdravé míře přirozené a například nás udržuje v bdělém stavu. Tyto brýle jsou vhodné pro lidi, kteří před obrazovkou tráví hodně času. Často se jim říká „herní brýle”.

Oranžová skla

Modré světlo nejvíce blokují brýle  s oranžovými skly, a to podle výroby až 100 %. Tyto brýle se často označují jako „brýle na spaní”, protože právě doba před spánkem (2 až 3) hodiny je nejlepší pro jejich nošení. Modré světlo je pro nás ve zdravé míře přes den důležité, protože nás udržuje bdělé. Tyto brýle nelze nosit přes den a jsou vhodným doplňkem pro nastartování zdravé spánkové hygieny.

Kolik % blokování modrého světla vybrat?

Jaké brýle pro blokaci modrého světla vybrat? To je hodně individuální a výběr závisí na mnoha faktorech. V první řadě záleží na tom, jak moc jste na modré světlo citliví, jak moc jste umělým zdrojům modrého světla vystaveni (například v práci sedíte celý den za počítačem a svítí na vás zářivky) a jestli například máte problém s usínáním. Jako prevenci, a to i v případě, že nepociťujete negativní dopady modrého světla, můžete nosit brýle proti modrému světlu s čirými skly.

Když trávíte před počítačem více času, není od věci koupě brýlí proti modrému světlu se žlutými skly. Pokud před spaním musíte ještě pracovat na počítači nebo se vám obecně špatně usíná, můžete zkusit brýle proti modrému světlu s oranžovými skly, které blokují až 100 % modrého světla. Tyto brýle podpoří tvorbu melatoninu a jejich užívání je vhodné zejména dvě až tři hodiny před spaním. Klidně můžete vlastnit všechny tyto brýle a nosit je podle potřeby a situace.

Kdy nosit brýle proti modrému světlu?

Pro nošení brýlí proti modrému světlu nepotřebujete žádné příznaky zvýšené citlivosti na modré světlo. Lze je nosit už jako prevence, a to zejména tehdy, pokud na vás modré světlo působí více, než je přirozené (práce před monitorem počítače, pod zářivkami a podobně). Brýle, které modré světlo blokují ve větší míře (jsou to ty s oranžovými skly) je pak dobré nosit před spaním a to zejména tehdy, pokud pociťujete problémy se spánkem a usínáním.

Jak otestovat brýle proti modrému světlu?

Jestli na vás má používání brýlí proti modrému světlu pozitivní vliv, to zjistíte až časem, kdy budete pravidelně hodnotit, jestli vás méně pálí oči nebo lépe spíte. Pokud si však u těchto brýlí chcete otestovat, jestli výrobce mluví pravdu a brýle modré světlo opravdu blokují, existuje speciální test, který si lze zakoupit. Jedná se o test na brýle s ochranou proti modrému světlu.

Jedná se o malý zdroj (malou svítilnu), která simuluje modré světlo a speciální kartičku s pruhem. Touto svítilnou stačí posvítit přes skla vašich brýlí na pruh na kartičce. Pokud pruh na kartičce ztmavne, tak to znamená, že brýle nemají žádnou ochranu nebo jen malou ochranu. Čím méně se pruh na kartičce zbarví, tím lépe vás brýle před modrým světlem chrání.

Jak poznám brýle blokující modré světlo?

Brýle proti modrému světlu s čirým sklem nemusí být na první pohled rozeznatelné od klasických dioptrických brýlí. Na první pohled lze poznat, že se jedná o brýle blokující modré světlo hlavně tehdy, pokud mají skla zbarvená do žluté nebo oranžové barvy.

Jak vybrat brýle proti modrému světlu?

Výběr brýlí proti modrému světlu je individuální a záleží hlavně na tom, proč jste se k jejich koupi rozhodli. Chcete brýle blokující modré světlo jako prevenci? Nebo už řešíte problém, třeba pálivé, slzavé oči, které způsobuje nadmíra času stráveného před počítačovou obrazovkou? Chcete brýlemi proti modrému světlu podpořit přirozenou tvorbu melatoninu?

Ať už je váš důvod ke koupi jakýkoliv, bude přímo úměrný tomu, jaké brýle vybrat. Zatímco brýle blokující až 100 % modrého světla je dobré používat před spaním, brýle do 30 % mohou být prevencí pro každodenní použití. Brýle blokující 45 % nebo 70 % můžeme nazývat herními brýlemi a využijeme je při aktivní a časté práci s počítačem. Každopádně kvalitní výrobce těchto brýlí by vám měl umět správně poradit.

Jak vypnout modré světlo na PC?

Při práci na počítači se proti modrému světlu z počítačové obrazovky můžete chránit ještě jinak než brýlemi blokující modré světlo, a to tím, že zapnete noční režim (nejčastěji přes „nastavení” – „systém” – „obrazovka” – „nastavení nočního osvětlení” – „zapnout nyní”. Noční režim lze nastavit automaticky. A to tak, že se vám bude pokaždé zapínat v určenou denní dobu.

Jak nastavit modré světlo iPhone?

U iPhone zařízení lze omezit modré světlo přes „nastavení” – „zobrazení a jas” – „night shift”.

Co znamená Night Shift?

Night Shift je funkce chytrých zařízení (od Apple), která šetří oči tím, že minimalizuje vyzařování modrého světla z displeje nebo obrazovky.

Co to je True Tone?

„True Tone” je funkce nejnovějších iPhonů, díky které můžete změnit odstín displeje od bílého po teplý žlutý podle vaší potřeby.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

Nejlepší brýle proti modrému světlu


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Barner Dalston

Brýle proti modrému světlu Barner Dalston jsou opatřeny vysoce kvalitními skly a mají super lehké TR-90 rámečky, které jsou vyrobené z lehkého polykarbonátu, a tak téměř vůbec neucítíte, že něco na očích máte. Díky flexibilním pantům se brýle přizpůsobí každému tvaru obličeje.

Barner Dalston

Už jste slyšeli o modrém světle a jeho vlivu na naše zdraví? Potom vás možná napadlo, že své oči a sebe před modrým světlem ochráníte. A jde to vůbec? Samozřejmě, že ano. Dokonce k tomu nepotřebujete žádný oblek jako ze sci-fi filmů ani žádné složité zařízení. Vše, co potřebujete, jsou brýle blokující modré světlo Barner Dalston.

Nejlepší brýle proti modrému světlu - Barner Dalston

Sklo brýlí Barner Dalston je opatřeno speciálním filtrem, který nepropustí 100 % modrého světla pod 410nm a 45 % modrého světla ve spektru 410nm - 450nm. Brýle jsou vhodné pro všechny, kteří chtějí ulevit svým a očím a kteří před televizními obrazovkami, monitory a displeji svých telefonů tráví spoustu času. 

Brýle proti modrému světlu Barner Dalston jsou opatřeny vysoce kvalitními skly a mají super lehké TR-90 rámečky, které jsou vyrobené z lehkého polykarbonátu, a tak téměř vůbec neucítíte, že něco na očích máte. Díky flexibilním pantům se brýle přizpůsobí každému tvaru obličeje.

Vybrat si můžete z široké škály barevného provedení. Co bude pro vaši koupi možná zásadní, je fakt, že byla funkčnost těchto brýlí testována na Masarykově univerzitě, kde bylo odborně potvrzeno, že brýle opravdu fungují tak, jak to jejich výrobce uvádí.

BrainMarket Swing

Modré světlo vyzařuje nejen z displejů telefonů a televizních obrazovek, nýbrž je součástí přirozeného denního záření. V normální míře dokonce zodpovídá za to, abychom přes den byli bdělí. Když je ho ale moc, nastávají problémy se spánkem. Modré světlo (například z počítače) dává našemu tělu signál, že ještě není noc a je potřeba fungovat. Ve zkratce narušuje náš přirozený spánkový rytmus.

Nejlepší brýle proti modrému světlu - BrainMarket Swing

Co ale s tím? Na každý může nebo se mu chce vyhýbat činnosti na počítači už tři hodiny před spaním, jak je doporučeno. Proto mohou být brýle BrainMarket Swing od společnosti BrainMax vhodným řešením. Brýle mají nápadně oranžová skla a slibují až 100% nepropustnost modrého světla o vlnové délce 380 až 500 nm.

Brýle proti modrému světlu BrainMarket Swing nejsou určeny k celodennímu nošení, a to z toho důvodu, že určitou míru modrého světla člověk prostě potřebuje. Tyto brýle výrobce doporučuje nosit každý den cca 1,5 hodiny před spaním s cílem zlepšit spánkový rytmus. Brýle jsou vyvedeny v elegantním unisex designu, a proto budou slušet mužům i ženám. I brýle blokující modré světlo mohou být součástí vaší spánkové hygieny.

Ray-Ban New Wayfarer

Nejlepší brýle proti modrému světlu - Ray-Ban

Víte, že můžete váš vzhled ozvlášnit brýlovými obroučkami i přesto, že vidíte naprosto dokonale? Zároveň můžete optimalizovat vaše zrakové pohodlí. To vše je možné s brýlemi celosvětově proslulé značky Ray-Ban - New Wayfarer, které blokují modré světlo. Vybrat si můžete z celé řady tvarového i barevného provedení.

Brýle New Wayfarer od společnosti Ray-Ban je možné si vybrat ve velikosti S, M a L. Skla i obroučky brýlí jsou vyrobené z kvalitního plastu. Skla obsahují speciální filtr, který blokuje modré světlo (blokace cca 20 % modrého světla). 

Tyto brýle přináší očím úlevu od pálení a digitální únavy. Také mohou být prevencí makulární degenerace a bolesti hlavy. Nosit je můžete v průběhu dne a jak už jsme říkali, kromě funkčnosti na nich oceníte i to, že vám budou slušet. Brýle mají moderní unisex design.

Meller Banna Black

Nemusíte číst vědecké studie, abyste věděli, že má dlouhá práce u počítače neblahý vliv na váš zrak. Spolu s digitální únavou se často dostavuje také bolest hlavy. Mimo to je prokázáno, že působení modrého světlo dokáže rozhodit spánkový rytmus.

Nejlepší brýle proti modrému světlu - Meller

Ale jak z toho ven? Je potřeba vzdát se veškeré elektroniky, abychom před modrým světlem unikli? Ne tak úplně. Částečným řešením mohou být brýle blokující modré světlo Meller Blue Light, které nesou označení „herní”.

Brýle blokující modré světlo lze rozdělit hned do několika kategorií a to podle toho, kolik procent modrého světla dokážou zachytit. V případě, že tyto brýle nesou označení „herní”, znamená to, že neblokují všechno modré světlo, ale jen jeho podstatnou část. Jsou tedy určeny k celodennímu nošení a vhodné jsou zejména k práci na počítači. Brýle Meller Blue Light jsou vyrobeny z polykarbonátu a mají univerzální velikost rámu. Brýle nejen chrání proti modrému světlu, nýbrž mohou být i skvělým módním doplňkem, protože je může nosit každý i bez vady zraku.

3M 2846 ochranné brýle

Brýle 3M 2846 mohou mít více využití. Buďto slouží jako brýle střelecké nebo je díky specifické úpravě skel můžete použít pro blokaci škodlivého modrého světla. Protože brýle blokují až 100 % modrého světla s vlnovými délkami od 400nm do 530nm, je lze nosit zejména cca dvě hodiny před usnutím.

Nejlepší brýle proti modrému světlu - 3M

Jejich nošení je o zvyku, už při prvním použití můžete zaznamenat, že jsou vaše oči po práci na počítači méně unavené a uslzené.

Kromě modrého světla brýle 3M 2846 blokují i škodlivé UV záření. Konstrukce brýlí je velice lehká, a proto je nošení brýlí velice pohodlné. Brýle mají ochranu proti poškrábání a jejich skla jsou sytě oranžová.

Kvůli absolutní blokaci modrého světla i kvůli možnosti zkreslování barev brýle nejsou vhodné k nošení přes den a při řízení. Zcela jednoduše mohou být součástí vašeho spánkového rituálu.

Izipizi

Věděli jste, že k práci u počítačového monitoru můžete potřebovat mnohem více než hrnek s kávou? Samozřejmě. Zejména tehdy, pokud před počítačem trávíte opravdu spoustu času, je potřeba začít se zabývat otázkou, jak blokovat škodlivé modré světlo?

Nejlepší brýle proti modrému světlu - Izipizi

Řešením jsou brýle blokující až 40 % modrého světla v pásmu 400 a 460 nm. Brýle s názvem Izipizi  lze označit také jako herní brýle. Brýle mají unisex zpracování a tudíž jsou vhodné pro ženy i muže.

Brýle proti modrému světlu Izipizi jsou vyrobeny z kvalitního plastu a jejich skla mají speciální filtr, který brání pronikání modrého světla. U těchto brýlí je to až 40 % modrého světla v pásmu 400 a 460 nm, což zařazuje tyto brýle do kategorie „herní”.

Tyto brýle jsou vhodné ke každodennímu nošení a bezesporu mohou být funkčním módním doplňkem. Ocení je hlavně ti, kteří u počítače tráví většinu dne. Brýle Izipizi ulevují od digitální únavy, od štípání očí a navozují větší zrakový komfort.

Ray-Ban Aviator

Že by vám brýle slušely, ale přesto jste rádi, že je nosit nemusíte? A co si je vzít jen tehdy, když budete chtít nebo jen proto, abyste vaše oči ochránili před modrým světlem? Brýle Aviator blokující modré světlo od společnosti Ray-Ban umí být zároveň ochranou i módním doplňkem.

Nejlepší brýle proti modrému světlu - Ray-Ban

Zatímco obroučky jsou z kovu, skla brýlí jsou vyrobená z plastu a mají speciální filt, který částečně blokuje modré světlo. Částečně píšeme proto, že brýle s čirým sklem z technického hlediska nemohou blokovat 100 % modrého skla. Protože tyto brýle nenesou ani označení „herní”, spadají pod kategorii brýlí proti modrému světlu s čirými skly, které blokují cca 20 % modrého světla.

Brýle Aviator Ray-Ban mají nastavitelná sedýlka, které maximalizují komfort nošení (nastavit by je měl vždy optik, abyste předešli případnému poškození). Obruby ve tvaru pilotek jsou vhodné pro ty, kteří mají oválný nebo trojúhelníkový tvar obličeje. Tyto brýle mohou nosit muži i ženy, protože mají unisex provedení.

Gunnar Enigma

Práce u počítače je vašim denním chlebem. Víte, že to škodí vašemu zraku a celkově vašemu organismu, ale nemůžete s tím nic udělat, protože to je zkrátka vaše práce? Ale je pravda, že s tím vážně nemůžete nic udělat? Pomoct by vám mohly herní brýle. A to i tehdy, když nemáte žádnou zrakovou vadu.

Nejlepší brýle proti modrému světlu - Gunnar

Herní brýle Gunnar Enigma umí blokovat až 65 % modrého světla. Brýle mají lehké plastové obroučky a jantarová skla. Mají jen 0,2 dioptrie a tudíž je mohou nosit i ti, kteří nepoužívají brýle na čtení. Brýle blokující modré světlo Gunnar Enigma oči zároveň chrání před modrým světlem a zároveň zlepšují vnímání obrazu na monitoru. Také snižují únavu očí a díky minimalizaci vlivu modrého světla dokážou zlepšit spánek.

Meller Eyasi Black

Přemýšlíte, co více můžete udělat pro vaše zdraví a váš životní komfort? A co třeba nosit brýle? Že nemáte žádnou zrakovou vadu? V případě, že mluvíme o brýlích Eyasi od společnosti Meller, to nevadí.

Nejlepší brýle proti modrému světlu - Meller

Jsou to totiž brýle, které mají speciální filtr, který blokuje modré světlo. Brýle mají čirá skla, lze je vybrat ve více barevných provedení a mají unisex design. Je tedy jedno, zda si brýle koupí muž nebo žena.

Brýle Eyasi značky Meller však rozhodně nejsou jen módním doplňkem. Jejich skla jsou uzpůsobena tak, aby částečně blokovala modré světlo, které ve velké míře produkuje záření z televizních obrazovek, monitorů, displejů a zářivek. Protože mají skla čirou barvu, nelze od nich očekávat maximální ochranu.

Jak už jsme říkali, tyto brýle blokují jen část modrého světla (cca do 20 až 30 %), nicméně na webu Lentiamo toto není podrobně uvedeno. I taková míra ochrany však může příznivě ovlivnit váš zrakový komfort. Brýle jsou prevencí digitální únavy a optimalizují zrakový komfort.

BrainMarket Greenhorn

Čím zlepšit váš spánek? Existuje celá řada osvědčených tipů a jedním z nich je vypnout alespoň dvě, nejlépe tři hodiny před spaním televizi, počítač a nekoukat se ani do mobilu. To kvůli modrému světlu, které tato zařízení vyzařují.

Nejlepší brýle proti modrému světlu - BrainMarket

Ale co když na počítači večer ještě doháníte práci nebo se vám zkrátka nechce být mimo mobil už tři hodiny před spaním? Potom si nasaďte brýle blokující modré světlo BrainMarket Greenhorn od společnosti BrainMax.

Tyto brýle mají tmavě oranžová skla, která zachytí až 100 % modrého a zeleného světla o vlnové délce 380 až 550 nm. Brýle mají unisex design a jejich nošení je doporučeno jen cca 2 hodiny před spánkem. Celodenní nošení by mohlo způsobovat únavu, a to proto, že dochází k úplné blokaci modrého světla. To mimo jiné zodpovídá za naši denní bdělost.

Nejlepší brýle proti modrému světlu


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Barner Dalston

Brýle proti modrému světlu Barner Dalston jsou opatřeny vysoce kvalitními skly a mají super lehké TR-90 rámečky, které jsou vyrobené z lehkého polykarbonátu, a tak téměř vůbec neucítíte, že něco na očích máte. Díky flexibilním pantům se brýle přizpůsobí každému tvaru obličeje.

Recenze e-shopů prodávajících brýle proti modrému světlu

  1. BrainMarket
  2. Lentiamo
  3. Earplugs

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Recenze a zkušenosti spokojených uživatelů brýlí proti modrému světlu

Brýle Barner Dalston opravdu fungují. Po jejich používání jsou mé oči opravdu méně unavené. Navíc jsou opravdu velmi lehké a na nošení pohodlné. Pro práci u počítače zkrátka nepostradatelné.

Štěpán B. // Heuréka

Brýle BrainMarket blokující modré světlo jsem si koupila kvůli online výuce, kvůli které jsem byla nucena sedět mnoho hodin denně před počítačem. To se na mě projevovalo častou bolestí hlavy a únavou očí. Musím říct, že tyto problémy se vytratily hned, co jsem brýle začala používat.

Tereza F. // Heuréka

S brýlemi proti modrému světlu jsem spokojený, protože po jejich používání vymizel pocit suchých očí, který mě trápil vždy, když jsem u počítače strávil delší dobu.

Ondřej N. // Heuréka

Brýle blokující modré světlo jsou přesně tím, co jsem sháněla. U počítače jsem většinu týdně 12 hodin. Asi si umíte představit, jak jsou mé oči po tomhle unavené. Navíc se k tomu často přidávala i bolest hlavy. Díky brýlím tyto problémy odezněly.

Michaela U. // Heuréka

Brýle proti modrému světlu opravdu fungují. Díky nim vydržím do monitoru zírat i čtyři hodiny v kuse, aniž by to mělo následky. Doporučuji.

Zuzana P. // Heuréka

Brýle proti modrému světlu jsem si pořídila částečně i jako módní doplněk a taky proto, že pracuji každý den u počítače a doporučuji je. 

Markéta M. // Heuréka

Když se na televizi dívám s brýlemi, které blokují modré světlo, spím mnohem lépe než v době, kdy jsem brýle nepoužívala. 

Šárka D. // Heuréka

Díky brýlím Gunnar Enigma Onyx mě tolik nepálí oči při hraní počítačových her a jsou méně unavené.

Ivo // Heuréka

Trošku jsem se bála toho, že když nejsem na brýle zvyklá, bude mi nošení brýlí proti modrému světlu vadit. Naštěstí tomu tak není. Brýle jsou lehoučké a velmi příjemné na nošení i na koukání.

Kateřina Š. // Heuréka

S brýlemi BrainMarket Greenhorn jsem spokojená. Z počátku jsem byla překvapena tím, jako tmavé brýle jsou. Blokují opravdu hodně světla, ale zvykla jsem si na to.

Kamila Š. // Heuréka

Nejlepší brýle proti modrému světlu


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Barner Dalston

Brýle proti modrému světlu Barner Dalston jsou opatřeny vysoce kvalitními skly a mají super lehké TR-90 rámečky, které jsou vyrobené z lehkého polykarbonátu, a tak téměř vůbec neucítíte, že něco na očích máte. Díky flexibilním pantům se brýle přizpůsobí každému tvaru obličeje.

Zdroje

  1. Lidské oko: https://cs.wikipedia.org/wiki/Lidsk%C3%A9_oko
  2. Principy vnímání barev: https://wikisofia.cz/wiki/Principy_vn%C3%ADm%C3%A1n%C3%AD_barev_-_fyzik%C3%A1ln%C3%AD_a_fyziologick%C3%A1_omezen%C3%AD
  3. Visible Spectrum: https://en.wikipedia.org/wiki/Visible_spectrum
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší brýle proti modrému světlu
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Srovnání brýlí proti modrému světlu

Podobné články

Zanechte komentář