Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ] ✅ Nejlepší kloubní výživa ✅

[SROVNÁNÍ] ✅ Nejlepší kloubní výživa ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte, která je nejlepší kloubní výživa na českém trhu?

Na Ecoblogu jsem jich testoval již více jak 10.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší kloubní výživa


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Kloubus

Přípravek Kloubus může fungovat jako preventivní opatření například při větší sportovní zátěži, může však být i přímou léčbou na již bolavé klouby. V doplňku stravy Kloubus najdete 30 sáčku s ve vodě rozpustným práškem. Přípravek si proto oblíbí všichni ti, kteří neradi polykají kapsle a tablety. 

TOP 3 Nejlepší kloubní výživa

Doporučuji
Nejlepší kloubní výživa - Kloubus

Kloubus

Celkové hodnocení: 5/5

Přípravek Kloubus může fungovat jako preventivní opatření například při větší sportovní zátěži, může však být i přímou léčbou na již bolavé klouby. V doplňku stravy Kloubus najdete 30 sáčku s ve vodě rozpustným práškem. Vhodné pro ty, kteří neradi kapsle.

Nejlepší kloubní výživa - Viridian joint complex

Viridian Joint Complex

Celkové hodnocení: 4.9/5

V doplňku stravy na klouby, svaly a šlachy Joint Complex najdete glukosamin sulfát, chondroitin, vitamín C, L-Prolin, quercetin, extrakt z kořene kurkumy a zázvoru, extrakt z pryskyřice kadidlovníku. Přípravek vyniká svou čistotou složení. 

Nejlepší kloubní výživa - Flextor

Flextor

Celkové hodnocení: 4.8/5

Tato kloubní výživa od Advance Nutraceutics obsahuje látky, které mají příznivý vliv na chrupavku i kosti, vyživují je, regenerují a obnovují. V balení najdete 120 tablet, což vám při doporučeném dávkování 2 až 3 tablety denně vystačí minimálně na 40denní kúru.

Co je to kloubní výživa?

Pod pojmem kloubní výživa si můžete představit doplněk stravy, který obsahuje pro klouby důležité látky, jako je glukosamin, chondroitin, MSM (methylsulfonylmethan), kolagen, kyselinu hyaluronovou, vitamín C a další látky.

 Kloubní výživa v sobě většinou slučuje všechny látky, které blahodárně působí na klouby (na kosti, chrupavku a šlachy) – například regenerují chrupavku, snižují zánět, ulevují od bolesti, pomáhají při tvorbě kostí a pojivových tkání. Kloubní výživa může mít více forem, nejčastěji jsou to právě kapsle, prášek rozpustný ve vodě nebo tablety. Setkat se však můžete i se žvýkacími bonbóny, gely a tak podobně.

Kdy užívat kloubní výživu?

Na kloubní výživu se samozřejmě většina lidí obrátí až v době, kdy pociťují bolest či jsou nějakým způsobem v pohybu limitováni. Zde kloubní výživa samozřejmě pomůže, protože kromě regeneračních schopností působí také analgeticky a protizánětlivě.

Je však samozřejmě lepší kloubní výživu užívat už i preventivně, a to v případě, že aktivně sportujete, nadměrná fyzická aktivita patří do vašeho běžného režimu, máte genetické predispozice k degeneraci chrupavky, máte nadváhu nebo se nacházíte ve vyšším věku, kdy jsou omezená hybnost kloubů a další onemocnění jako artritida nebo osteoartróza častější.

Co je nejlepší na chrupavky?

Stavebními kameny chrupavek jsou látky zvané glukosamin sulfát a chondroitin sulfát. Tyto látky se v chrupavce přirozeně vyskytují, s věkem nebo pod zátěží však jejich produkce přirozeně klesá a dochází k degradaci chrupavky. Právě doplněním těchto látek zvýšíte odolnost a pevnost chrupavek.

Pokud tyto látky v doplňcích stravy užíváte, je potřeba mít na paměti, že mají pomalý nástup účinků, a to až  4 až 6 týdnů. Když je však užívat přestanete, jejich efekt ještě nějakou dobu trvá. Proto se většinou doporučuje užívat doplněk stravy s těmito látkami například dva měsíce a pak si můžete dva až tři měsíce udělat přestávku. Pro výživu chrupavky je neméně důležitý i kolagen nebo vitamín C. Je doporučeno tyto látky pro výživu kloubů užívat vždy současně.

Jak dlouho užívat kloubní výživu?

Žádná kloubní výživa nemá okamžitý účinek pro vyživení a regeneraci chrupavky, a proto se ji doporučuje užívat minimálně 2 až 3 měsíce. Kloubní výživa se vyznačuje pomalým nástupem účinků, ale v případě, že ji po této době užívat přestanete, efekt ještě značnou dobu trvá. Po třech měsících si klidně od užívání kloubní výživy můžete dát dvouměsíční pauzu a pak s ní znovu pokračovat.

Co brát na bolest kloubů?

Příčin bolesti kloubů může být hned několik. Klouby mohou bolet v důsledku jejich přetěžování, kvůli onemocnění artrózou, na vině může být i dědičnost, nedostatečně vyživená chrupavka či nedostatečný pohyb. K okamžité úlevě od bolesti slouží gely, krémy a masti s lokální působností. Tyto přípravky patří do skupiny analgetik a antirevmatik. Samozřejmě bolest kloubů značí hlubší problém, a proto když ani po pravidelném mazání bolest neodezní nebo se vrátí, je potřeba vypátrat pravou příčinu. Zde pomůže také kloubní výživa, která chrupavku vyživí a regeneruje a kloub pak funguje tak, jak má – to znamená bez bolesti.

V jakém věku začít užívat kolagen?

Kolagen je pro tělo přirozený, neboť si ho samo vytváří. K poklesu jeho přirozené produkce dochází už kolem 35. roku života, a to může být hranicí pro to, abyste s užíváním kolagenu začali. Neexistuje však přesné doporučení a kolagen mohou užívat i mnohem mladší lidé, například když sportují a své klouby nadměrně zatěžují nebo zároveň s klouby chtějí vyživit svou pleť a vlasy. Jak jistě správně víte, kolagen působí na všechny pojivové tkáně v těle. Tudíž může být zlepšená kvalita pleti příjemným bonusem při užívání kloubní výživy.

Kdy jsou vidět účinky kolagenu?

Odborníci se shodují na tom, že první účinky kolagenu na klouby, ale také na vlasy a pleť jsou vidět již po čtyřech až osmi týdnech pravidelného užívání. Přičemž první tři měsíce je potřeba kolagen užívat intenzivně (podle doporučeného dávkování uvedeného na obale) a potom lze přejít na tak zvanou udržovací dávku. Pak už stačí kolagen doplňovat jen několikrát týdně, ale to je hodně individuální a záleží na konkrétním nastavení a problému, který s kolagenem hodláte řešit.

Jak podpořit tvorbu kolagenu?

Kolagen si tělo samo tvoří. S věkem ale jeho produkce postupně klesá. Proto není od věci jeho přirozenou tvorbu podpořit. To lze udělat zdravou životosprávou (některé potraviny podporují tvorbu kolagenu více než jiné), užíváním doplňků stravy s kolagenem a vitamínem C, dostatečným pitným režimem, pohybem a odpočinkem.  

Nejlepší kloubní výživa


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Kloubus

Přípravek Kloubus může fungovat jako preventivní opatření například při větší sportovní zátěži, může však být i přímou léčbou na již bolavé klouby. V doplňku stravy Kloubus najdete 30 sáčku s ve vodě rozpustným práškem. Přípravek si proto oblíbí všichni ti, kteří neradi polykají kapsle a tablety. 

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

Kloubus

Kloubní výživa Kloubus je nejkomplexnějším doplňkem stravy na klouby na trhu a svou silou se podobá přípravkům určeným pro koně (po těch lidé v rámci péče o své klouby rádi sahají).  Přípravek Kloubus může fungovat jako preventivní opatření například při větší sportovní zátěži, může však být i přímou léčbou na již bolavé klouby. V doplňku stravy Kloubus najdete 30 sáčku s ve vodě rozpustným práškem. Přípravek si proto oblíbí všichni ti, kteří neradi polykají kapsle a tablety. Kloubus má příjemnou grepovou chuť a jedno jeho balení vám vystačí na 30denní kúru. Jednotlivé balení dávek je pohodlnější variantou než dóza s práškem a odměrkou (můžete si vzít potřebné množství s sebou na cesty). 

Nejlepší kloubní výživa - Kloubus

V kloubní výživě Kloubus najdete pro klouby a jejich chrupavku důležitý kolagen, který je zde přítomen ve formě dobře vstřebatelných kolagenních peptidů. Dále přípravek obsahuje pro chrupavku jedinečný glukosamin, který ji obnovuje a regeneruje. K základním složkám této kloubní výživy patří také MSM a chondroitin. Kloubus obsahuje také vitamín C, hořčík, enzym bromelain, l-leucin, kyselinu hyaluronovou, zinek a biotin. Kloubus můžete koupit samostatně nebo ve výhodném balení. Kloubus patří k přípravkům s širším výčtem účinných látek.

Recenzi na Kloubus najdete zde.

Flextor

Bolavé klouby jsou omezující záležitostí, přitom někdy stačí tak málo, jako pravidelně brát doplněk stravy Flextor. Tato kloubní výživa od Advance Nutraceutics obsahuje látky, které mají příznivý vliv na chrupavku i kosti, vyživují je, regenerují a obnovují. V balení najdete 120 tablet, což vám při doporučeném dávkování 2 až 3 tablety denně vystačí minimálně na 40denní kúru.

Nejlepší kloubní výživa - Flextor

Doplněk stravy od Advance Nutraceutics obsahuje vysoké množství účinných látek, jako jsou glukosamin, chondroitin, MSM, bromelain, kolagen, extrakt z boswellie a vitamín C. V tabletách nenajdete lepek, laktózu ani mléčnou bílkovinu. Tablety je možné spolknout najednou (na další dávkování už nemusíte přes den myslet). Tato kloubní výživa je vhodná pro děti od 12 let (1 tableta denně). Doporučená minimální doba užívání je 2 měsíce. Forma tablet může být pro někoho mnohem pohodlnějším řešením, než je třeba prášek. 

Recenzi na produkty ADVANCE Nutraceutics najdete zde.

Viridian Joint Complex

Víte, že nemusíte čekat na to, až vás klouby začnou bolet? Pokud víte, že je přetěžujete, ať už sportem nebo v práci, dopřejte jim komplex látek, které vaše klouby a zejména chrupavky regenerují. Kloubní výživa Joint Complex od Viridian je určená pro výživu kloubů, svalů a šlach. V balení najdete 90 kapslí, což vám při doporučeném dávkování vystačí minimálně na 30denní kúru.

Nejlepší kloubní výživa - Viridian joint complex

V doplňku stravy na klouby, svaly a šlachy Joint Complex najdete glukosamin sulfát, chondroitin, vitamín C, L-Prolin, quercetin, extrakt z kořene kurkumy a zázvoru, extrakt z pryskyřice kadidlovníku, enzym bromelain a mangan. Přípravek vyniká svou čistotou složení. Produkt neobsahuje geneticky modifikované složky, konzervační prostředky, barviva, lepek, laktózu ani jiné látky. Je vhodný pro vegany.

Prom-in Joint Care

Co mohou sportovci udělat pro své klouby? Dopřát jim odpočinek a k němu i pořádnou výživu - například Joint Care Drink od společnosti Prom-in, který obsahuje látky potřebné pro zdraví kloubů, srdce i pro krásnou pleť. Produkt má formu ve vodě rozpustného prášku a jedno balení obsahuje 280 gramů. Jedna denní dávka je stanovena na 14 g, a tak vám produkt vystačí na 20 dávek.

Nejlepší kloubní výživa - Prom-in Joint Care

V přípravku Joint Care Drink od Prom-in najdete hydrolizovaný kolagen fortigel® a tendoforte®, glukosamin, MSM, chondroitin a vitamín C. Přípravek je určený převážně pro sportovce. Je potřeba jej rozmíchat v šejkru s 200 až 300 ml vody. K produktu je přiložena odměrka, pomocí které prášek dávkujete.

Czech Virus Joint Max Ultimate Blend

Když klouby bolí, sport a pohyb vůbec už není radostí, nýbrž utrpením. Pokud je to i váš případ, potřebujete něco opravdu silného na klouby, co jim vrátí jejich vitalitu. Třeba produkt Joint Max Ultimate Blend od inovativní české značky Czech Virus, který obsahuje až 8600 mg aktivních látek v jedné dávce. Produkt je možné zakoupit v balení 460 gramů nebo lze koupit každou dávku jednotlivě zabalenou (11,5 gramů). Větší a cenově výhodnější balení vám pak vystačí (jedna dávka je 11,5 g) na 40 dávek. Jedná se o formu prášku rozpustného ve vodě.

Nejlepší kloubní výživa - Czech Virus Joint Max Ultimate Blend

V přípravku najdete značkové peptidy hydrolizovaného kolagenu (Peptan®), dále MSM, glukosamin, chondroitin, extrakt z kurkumy a hyaluronát sodný. Jedná se o opravdu silný přípravek s dobrou rozpustností a výbornou chutí.

Alavis

Oblast péče o klouby je zajímavá tím, že se v ní lidé nebojí sáhnout po kloubní výživě, která je původně určená pro klouby, svaly a šlachy koně. Je to i případ doplňku stravy Alavis Triple Blend, což je extra silný prášek pro výživu kloubů, svalů a šlach koní. Balení obsahuje 700 g, ale dávkování pro lidi na přípravku nenajdete, protože je určený pro koně.

Nejlepší kloubní výživa - Alavis

Přípravek Alavis obsahuje chondroprotektivní látky, jako jsou glukosamin sulfát a chondroitin sulfát, dále MSM, značkové kolageny Collyss a Cartidyss v opravdu silné dávce. I proto se doporučuje být při užívání přípravku (které vám žádný lékař nedoporučí) obezřetný. Přípravek není určený pro lidi, ačkoliv obsahuje velmi účinnou směs látek, která je vhodná pro výživu kloubů. Bezpečné dávkování proto není možné určit.

Recenzi na Alavis najdete zde.

Extrifit Gela Gelatine 1000

Pro své bolavé klouby nemůžete udělat nic lepšího, než jim koupit opravdu velké balení kolagenní bílkoviny. Taková je kloubní výživa Gela od Extrifit, která obsahuje 250 kapslí a při dávkování dvě kapsle denně vám vydrží opravdu velmi dlouho.

Nejlepší kloubní výživa - Extrifit

Hlavní a jedinou účinnou látkou produktu Gela od Extrifit jsou naštěpené kolagenní peptidy, které tvoří základ kloubní výživy. Kapsle Gela jsou určeny pro zlepšení pohyblivosti a zdravý vývoj kloubů. Ve dvou kapslích, které je nejlépe užívat na lačno, najdete 900 gramů kolagenní bílkoviny, což je opravdu hodně. Produkt si oblíbí hlavně sportovci, ale i další uživatelé, které bolí klouby nebo produkt chtějí užívat jako prevenci při kloubní zátěži.

Universal Animal Flex

Zdravé a plně pohyblivé klouby jsou pro někoho samozřejmostí a pro jiné výsledkem jejich péče o své zdraví. Pokud patříte do druhé skupiny lidí a zrovna hledáte vhodnou kloubní výživu, můžete vyzkoušet Universal Animal Flex, která obsahuje bohatý komplex účinných látek ve zvýšeném množství. V jednom balení najdete 44 jednotlivých sáčků.

Nejlepší kloubní výživa - Universal Animal Flex

V produktu najdete účinné látky pro výživu kloubní chrupavky, jako jsou MSM, chondroitin a glukosamin. Tato kloubní výživa je dále  obohacena o vitamín C, zinek, vitamín E, mangan a selen. Přípravek je vhodný nejen pro sportovce, ale i pro ty, které trápí problémy s klouby. Produkt nabízí pohodlné zvlášť balené sáčky s jednou dávkou, což může vyhovovat těm, kteří neradi odměřují prášek z dózy. Sáčky si můžete samostatně vzít s sebou v přesně požadovaném množství, aniž byste museli prášek složitě odsypávat do náhradního kelímku. 

Apotex Colafit

Kloubní výživa může mít podobu měkkých bílých kostiček. A to především tehdy, pokud se jedná o oblíbený Colafit od Apotexu. Hlavní a jedinou účinnou látkou tohoto přípravku je kolagen, který pomáhá vyživovat klouby, chrupavky a šlachy. Tato kloubní výživa je výjimečná svou formou – nejedná se o prášek rozpustný ve vodě ani o kapsle, nýbrž o měkké žvýkací kostičky. Přípravek obsahuje 120 těchto kostiček a při dávkování jedna kostička denně vám vydrží až na 4 dlouhé měsíce.

Nejlepší kloubní výživa - Apotex Colafit

Colafit od Apotex obsahuje krystalický kolagen typu I. Krystalická forma kolagenu je pro organismus lépe využitelná. Kolagen ve formě malých měkkých kostiček se snadno užívá. Minimální délka užívání je stanovena na dva až tři měsíce. Po této době už pocítíte rozdíl. Kolagen je možné užívat dlouhodobě. Colafit od Apotexu není určen pro děti do dvou let. Colafit neobsahuje lepek ani mléčnou laktózu.

Joint X

Bolí vás klouby? Potom se už více netrapte a dopřejte jim výživu. Tu mimochodem můžete svým kloubům dopřát i v rámci prevence jejich zdraví. Produkt má formu účinných kapslí a v balení jich najdete rovnou 100. Při doporučeném dávkování 1 až 4 kapsle denně, vám produkt vydrží minimálně na 25 dní.

Nejlepší kloubní výživa - Joint X

V produktu Joint X od Scitecu najdete účinnou kombinaci látek, jako jsou chondroitin, glukosamin a MSM, které podporují lubrikaci kloubů, vyživují je, redukují otoky, mírní záněty a posilují flexibilitu kloubů. Produkt obsahuje praktické kapsle, které se pohodlně dávkují a stačí je jen zapít. 

NutriWorks Joint Worx

Spoléhat se na to, že klouby vaši zátěž a aktivní životní styl vydrží, nedoporučujeme. Ne, že bychom vaše klouby chtěli nějak podceňovat. Prevence je však vždy lepší než léčba. Prevencí bolesti kloubů může být kloubní výživa Joint Worx od Nutri Works, která má formu prášku. Balení obsahuje 200 gramů, přičemž jedna denní dávka rovná se 5 gramů (to je jedna zarovnaná odměrka). Přípravek vám při tomto dávkování vydrží na 40 dávek. Prášek jednoduše rozmícháte ve vodě, v čaji nebo v džusu, čímž se vyhnete nepříjemnému polykání kapslí.

Nejlepší kloubní výživa - NutriWorks Joint Worx

V přípravku najdete hovězí kolagen, chondroitin a glukosamin, dále měď, vitamín C, mangan, piperin z černého pepře, molybden a extrakt z kurkumy. Přípravek není vhodný pro děti ani pro těhotné a kojící ženy. Tato kloubní výživa je určena pro prevenci i léčbu bolestivých kloubů. Přípravek je jedním z těch, které obsahují delší výčet účinných látek. 

Flexit Drink

Flexit Drink od Nutrendu je další z kloubní výživy, která uleví vašim bolestivým kloubům. Přípravek má práškovou formu a jeho balení obsahuje 400 gramů ve vodě rozpustného prášku. Jedna dávka je přitom 20 gramů, a tak tato kloubní výživa obsahuje 20 dávek.

Nejlepší kloubní výživa - Flexit Drink

Kloubní výživa Flexit Drink od Nutrendu obsahuje až 11 účinných látek – kolagen, aminokyselinu L-prolin, glukosamin, chondroitin, MSM, kyselinu hyaluronovou, hořčík, vitamíny B6, C, D a vápník. Produkt neobsahuje lepek ani laktózu. Jedna dávka prášku (20 g) se rozmíchá v 250 až 300 ml vody a vypije se nejlépe ráno na lačno.

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Recenze a zkušenosti spokojených uživatelů

Kloubní výživu Kloubus mi doporučil můj manžel, když jsem po porodu hledala něco na bolavá záda a kyčle. Po měsíčním užívání mi Kloubus znatelně ulevil, a proto ho mohu jen doporučit. Jako bonus vnímám lepší kvalitu pleti.

Alexandra // Heuréka

Kloubní výživu Flextor užívám pravidelně a budu v tom pokračovat, protože i ve věku 74 let jsem velmi aktivní – jezdím na kole, hraju tenis, lyžuji... a to díky zdravým kloubům, které mě nebolí.

Mirek // Heuréka

Joint Care Drink jsem si objednal kvůli bolesti kolene při sportování a musím říct, že již po pár užití jsem cítil rozdíl. Určitě si prášek objednám znovu.

Zdeněk // Heuréka

Za mě je kloubní výživa Joint Max Ultimate Blend od Czech Virus nejlepší na trhu. Chutná jako lahodný džus, což o konkurenčních přípravcích říct nemůžu. A co se složení týče, má za mě tento přípravek jedničku s hvězdičkou.

Vladimír // Heuréka

Ačkoliv se jedná o kloubní výživu pro koně, Alavis užívám pravidelně a mohu jen doporučit. Samozřejmě svou dávku budete muset odhadnout. Já při 90 kilech užívám dvě odměrky denně a k tomu i citrónovou šťávu pro lepší chuť, protože ta není kdovíjak dobrá.

Pavel // Heuréka

Kloubní výživa Gela od Extrifit sice nemá tolik účinných látek jako její konkurenční výrobky, ale je určitě dostačující a zabírá. Za tu cenu je super a navíc vám jedno balení vystačí na x měsíců.

Lukáš // Heuréka

Mám operovaná obě kolena a kloubní výživa Universal Animal Flex je jednou z těch, které opravdu zabírají.

Marcela // Heuréka

Colafit od firmy Apotex užívám dlouhodobě, protože moje klouby se po něm opravdu spravily. Už jsem se bála, že budu muset podstoupit operaci. To ale naštěstí nebylo nutné.

Anna // Heuréka

Sirup Apto Flex od společnosti Aptus kupujeme opakovaně pro naši starou fenku, která na klouby už dost trpí. Přípravek není zázračný, ale přinejmenším zpomaluje progres nemoci.

Helena // Heuréka

Přípravek na klouby Joint X doporučuji, protože po měsíci užívání vidím rozdíl – klouby jsou méně bolestivé a více pohyblivé.

Tomáš // Heuréka

Nejlepší kloubní výživa


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Kloubus

Přípravek Kloubus může fungovat jako preventivní opatření například při větší sportovní zátěži, může však být i přímou léčbou na již bolavé klouby. V doplňku stravy Kloubus najdete 30 sáčku s ve vodě rozpustným práškem. Přípravek si proto oblíbí všichni ti, kteří neradi polykají kapsle a tablety. 

Zdroje

  1. Glukosamin - https://cs.wikipedia.org/wiki/Glukosamin
  2. Kloub - https://cs.wikipedia.org/wiki/Kloub
  3. Kolagen - https://cs.wikipedia.org/wiki/Kolagen
  4. Skleroprotein - https://cs.wikipedia.org/wiki/Skleroprotein
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší kloubní výživa
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Test kloubní výživy

Podobné články

Zanechte komentář