Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší probiotika ✅

[SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší probiotika ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte nejlepší probiotika na českém trhu?

Na Ecoblogu jsem jich testoval již více jak 10.

V tomto srovnání se podíváme na to, která z nich byla ta nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší probiotika


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Superhuman Symbiotics

Probiotika Superhuman obsahují 28 bakteriálních kmenů a až 30 miliard bakterií v jedné kapsli. Kapsle probiotik jsou vyrobeny z veganské celulózy, což činí produkt vhodný i pro vegany. V probiotikách Superhuman nenajdete žádné alergeny a jejich užívání je vhodné takřka pro každého.

TOP 3 Nejlepší probiotika

Doporučuji
Nejlepší probiotika - Superhuman Symbiotics

Superhuman Symbiotics

Celkové hodnocení: 5/5

V probiotikách Superhuman nenajdete žádné alergeny a jejich užívání je vhodné takřka pro každého. Kromě běžného užití jsou probiotika Superhuman vhodné pro výrobu fermentovaných potravin. Probiotika Superhuman podporují vstřebávání živin z potravin.

Nejlepší probiotika - Vilgain probiotika

Vilgain probiotika

Celkové hodnocení: 4.9/5

Probiotika od Vilgain obsahují 12 kmenů přátelských bakterií a v jedné dávce (to znamená v jedné kapsli) až 10 mld. probiotických bakterií. Přípravek je obohacen o účinná prebiotika (pozor, nepleťte si s probiotiky), která umí ve střevech vytvořit vhodné prostředí pro přátelské bakterie. 

Nejlepší probiotika - Smidge Sensitive

Smidge Sensitive

Celkové hodnocení: 4.8/5

Probiotika v prášku Smidge Sensitive jsou vyrobená v USA a obsahují 8 kmenů prospěšných bakterií a 3 miliardy CFU v jedné dávce. Přípravek neobsahuje alergeny, je vyrobený na veganské bázi, neobsahuje inulin ani jiné u jiných výrobců běžné přídavné látky.

Co jsou to probiotika?

Probiotika jsou bakterie, které osidlují střeva a jsou pro naše zdraví prospěšné. Často se označují jako přátelské nebo také prospěšné bakterie a jejich přítomnost ve střevech je nezbytná. Bez nich by například nefungoval  imunitní systém, potrava by nebyla správně využita a střeva by postrádala mikrobiální rovnováhu. K nejčastějším druhům probiotik patří bifidobakterie, enterobakterie a kvasinky. 

Jak probiotika působí?

Probiotika ve střevech zápasí se škodlivými bakteriemi o své místo na sliznici. Když je jich ve střevech dostatečné množství, mohou osídlit střevní sliznici ve velké její ploše a tím pádem ji chrání před škodlivými bakteriemi (narušením střevní sliznice dochází například k propustnosti střev). Probiotika udržují pořádek ve střevech, posilují imunitní systém a zajišťují jeho správné fungování, obnovují rovnováhu střevní mikroflóry.

TIP: Na Ecoblogu jsme testovali i nejlepší trávicí enzymy.

Při jakých problémech se probiotika berou?

Probiotika lze brát preventivně nebo jako řešení konkrétního problému. V tomto případě se probiotika nejčastěji berou při užívání antibiotik (o kterých je známo, že narušují imunitu i střevní mikroflóru), při průjmech, zácpě, v případě oslabené imunity, ale taky:

  • v případě ekzému,
  • při alergii na laktózu,
  • při onemocnění cukrovkou,
  • při plísňových onemocněních (pokožky, úst, pohlavních orgánů).

Zvýšený příjem probiotik je doporučený také  v těhotenství a při kojení.

Jak poznat kvalitní probiotika?

Kvalitní probiotika poznáte hned podle několika faktorů. Kvalitní probiotika obsahují dostatečný počet životaschopných bakterií na dávku. Účinná jsou ta probiotika, která obsahují minimálně 100 milionů až 50 miliard  CFU (jednotka tvořící kolonie) na dávku. Kvalitní probiotika neobsahují žádné přídavné látky a pochází od ověřeného výrobce (ten musí mimo jiné zajistit jejich správné skladování). Kvalitní probiotika by dále měla obsahovat správné probiotické kmeny. 

Kdy probiotika škodí?

Stejně jako u jiných preparátů, také u probiotik platí, že je nutné užívat je s mírou. Příliš vysoké dávky probiotik mohou být i na škodu. Vysoké dávky probiotik narušují stabilitu a rozmanitost střevní mikroflóry. Mohou způsobovat nadýmání, zácpu i větší pocit žízně.

Jak dlouho můžu brát probiotika?

Užívání probiotik je velmi individuální, a to v závislosti na tom, jaký problém řešíte. Jiné je dávkování u dospělých a jiné u dětí. Probiotika lze brát i dlouhodobě. Důležité je hlídat množství bakterií v jedné dávce a organismus probiotiky zbytečně nezahlcovat (je doporučeno zvolit spíše udržovací dávku). Jiné je to při akutním problému například po antibiotikách nebo při průjmu. To je pak doporučeno brát zvýšené množství probiotik po dobu alespoň dvou měsíců. Také u probiotik platí, že nějakou dobu trvá, než začnou působit. Pokud se rozhodnete brát probiotika současně s antibiotiky, vždy dodržte časový odstup (doporučuje se odstup tři hodiny). Po dobrání antibiotik se doporučuje s probiotiky pokračovat ještě minimálně dva týdny.

Jaká jsou přírodní probiotika?

Přírodní probiotika jsou ta, která jsou přirozeně obsažená v konkrétních potravinách. Mezi nejlepší zdroje probiotik patří jogurt, kefír, fermentovaná zelenina, kysané zelí, kombucha, tempeh (zkvašená sója), kimči a jiné.

Jak dostat do těla probiotika?

Probiotika lze účinně doplnit už jen tím, že svůj jídelníček pravidelně obohatíte o kysané zelí, kefír, kimči, tempeh a jiné potraviny, které jsou přirozeným zdrojem probiotik. Mnohem snazší je pak užívání probiotik coby doplňků stravy. Ty obsahují vysoké dávky prospěšných probiotik a vy jejich příjem nemusíte tolik hlídat. Správný výrobce by měl na balení udávat vždy množství probiotik v jedné dávce a jejich doporučené dávkování.

Co ničí probiotika?

Velmi jednoduše lze říct, že probiotika ničí sladkosti a uzeniny. Vyšší příjem sladkostí a masných výrobků vytváří ve střevech pro probiotika nevhodné prostředí. Stejně jim škodí i nedostatek vlákniny, vyšší konzumace bílkovin a nedostatek komplexních sacharidů.

Jaké mají probiotika negativní účinky?

Probiotika jsou obecně prospěšná. Ve větším množství nebo u citlivějších lidí však může jejich užívání vykazovat negativní účinky. Mezi ně patří větší plynatost a výskyt střevních potíží. Objevovat se může i bolest hlavy (způsobují ji v probiotikách obsažené aminy), u někoho může konzumace probiotik zvyšovat hladinu histaminu v organismu.

Zvýšený histamin v organismu se může projevit jako alergická reakce. U některých lidí mohou zvýšené dávky probiotik způsobovat vznik infekcí, ale to jen velice vzácně a převážně u osob s potlačenou imunitou.

Nejlepší probiotika


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Superhuman Symbiotics

Probiotika Superhuman obsahují 28 bakteriálních kmenů a až 30 miliard bakterií v jedné kapsli. Kapsle probiotik jsou vyrobeny z veganské celulózy, což činí produkt vhodný i pro vegany. V probiotikách Superhuman nenajdete žádné alergeny a jejich užívání je vhodné takřka pro každého.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

Probiotika Superhuman

Užívání probiotik je jeden ze způsobů, jak zlepšit zažívání, posílit imunitní systém a celkově posílit vaše zdraví. Na trhu jich existuje spousta. Vy si můžete vybrat probiotika Superhuman od Wild & Coco. Balení obsahuje 30 kapslí a doporučené dávkování je 1 až 3 kapsle ráno. Pokud s probiotiky teprve začínáte, doporučuje výrobce začít u jedné kapsle a dávku na 3 kapsle denně navyšovat po týdnu.

V závislosti na dávkování vám jedno balení probiotik vydrží maximálně na 30 dnů, při dávce 3 kapsle denně je to však jen 10 dnů. Zajímavé je, že výrobce zasílá vždy 100% čerstvá probiotika, to znamená buď ekologickou chlazenou dopravou nebo ve speciálních termoboxech.

Nejlepší probiotika - Superhuman Symbiotics

Probiotika Superhuman obsahují 28 bakteriálních kmenů a až 30 miliard bakterií v jedné kapsli. Kapsle probiotik jsou vyrobeny z veganské celulózy, což činí produkt vhodný i pro vegany. V probiotikách Superhuman nenajdete žádné alergeny a jejich užívání je vhodné takřka pro každého. Kromě běžného užití jsou probiotika Superhuman vhodné pro výrobu fermentovaných potravin. Probiotika Superhuman podporují vstřebávání živin z potravin, zvyšují odolnost proti bakteriím, snižují působení stresu a celkově přispívají k vyšší emoční stabilitě.

Vilgain probiotika

Podpořte svůj střevní mikrobiom a zvyšte vaši imunitu správně zvolenými probiotiky. Probiotika od Vilgain obsahují vše potřebné v jedné dávce. Produkt obsahuje 90 kapslí a při dávkování 1 kapsle denně vám vydrží na tříměsíční kúru. V jedné kapsli/v jedné dávce naleznete 10 mld probiotických bakterií, které vám pomohou nejen s trávením.

Nejlepší probiotika - Vilgain

Probiotika od Vilgain obsahují 12 kmenů přátelských bakterií a v jedné dávce (to znamená v jedné kapsli) až 10 mld. probiotických bakterií. Přípravek je obohacen o účinná prebiotika (pozor, nepleťte si s probiotiky), která umí ve střevech vytvořit vhodné prostředí pro přátelské bakterie. Zdrojem prebiotik je v tomto případě čekankový inulin a galaktoligosacharidy. Kapsle jsou vhodné pro vegany. Neobsahují kofein, laktózu, lepek, přidaný cukr ani umělá sladidla. Probiotika od Vilgain podporují zdravý životní styl a kondici. Probiotika skladujte do teploty 20 °C mimo přímé sluneční záření.

Smidge Sensitive probiotika

Už jste slyšeli o příznivém vlivu probiotik na vaše zdraví a chcete je vyzkoušet přímo na vás? Potom zkuste probiotika v prášku Smidge Sensitive. Mají sice horší dávkování, zato však nemusíte nic polykat a probiotika si přidáte do vašich pokrmů. Probiotika Smidge Sensitive patří mezi dražší produkty (cena cca 2 899 Kč). Produkt obsahuje 20 g a dávkování se provádí pomocí přiložené lžičky. Dávkování je individuální v závislosti na věku a snášenlivosti. Je doporučené dávku vždy postupně navyšovat. Tato probiotika jsou vhodná už pro děti od 3 let věku.

Nejlepší probiotika - Smidge

Probiotika v prášku Smidge Sensitive jsou vyrobená v USA a obsahují 8 kmenů prospěšných bakterií a 3 miliardy CFU v jedné dávce. Přípravek neobsahuje alergeny, je vyrobený na veganské bázi, neobsahuje inulin ani jiné u jiných výrobců běžné přídavné látky. Probiotika Smidge Sensitive patří mezi produkty, které je nutné uchovávat v lednici. Při uchovávání v lednici se vždy přesvědčte, že je víčko úplně zavřené. Z balení nikdy nevyndávejte pohlcovač vlhkosti. Probiotika je možné uchovávat mimo lednici maximálně týden. Probiotika Smidge Sensitive jsou vhodná pro svoji maximálně čistou formu prášku, kterou můžete přidávat do jídla a nemusíte se nutit do polykání velkých kapslí. Probiotika celkově upravují střevní mikrobiom, což zvyšuje imunitu, zlepšuje trávení a navozuje lepší psychickou i fyzickou pohodu.

Probiotika Swanson Ultimate

Probiotiky nic nezkazíte. Jsou obsažena i v řadě potravin, mezi které patří kefír, kysané zelí, kombucha, bílý jogurt a další. Větší množství probiotik pak lze získat prostřednictvím kapslí od společnosti Swanson. Dr.Stephen Langer's Ultimate 16 probiotických kmenů v komplexu s prebiotiky FOS. Tato probiotika podpoří váš střevní mikrobiom a vy se můžete cítit mnohem lépe. Balení obsahuje 60 kapslí a při dávkování 1 kapsle denně vám vydrží na dvouměsíční kúru. V jedné kapsli (to znamená v jedné dávce) najdete 3,2 miliardy CFU.

Nejlepší probiotika - Swanson

Probiotika od Swansonu obsahují 16 kmenů přátelských bakterií. Jedna kapsle pak obsahuje 3,2 miliardy CFU (právě CFU je údaj, podle kterého se můžete řídit u výběru probiotik). CFU = Colony Forming Units, tedy jednotky tvořící kolonie. Probiotika Dr. Stephen Langer´s jsou obohaceny o prebiotika FOS, která ve střevech pomáhají vytvořit  lepší prostředí pro přátelské bakterie. Kapsle jsou odolné vůči kyselému prostředí v žaludku, a proto se požadovaná dávka probiotik dostane až do střev. Tato probiotika jsou vhodná i pro vegany a nevyžadují chlazení. Jejich uchovávání je proto mnohem jednodušší (klidně si je můžete vzít s sebou na cestu, ať jedete kdekoliv). Pravidelné užívání probiotik přispívá k podpoře střevního mikrobiomu, což s sebou nese celou řadu pozitivních účinků na celý organismus (posílená imunita, celkově lepší psychická pohoda a tak podobně).

NOW Probiotic-10

Když je střevní mikroflóra v nerovnováze, například z důvodu nemoci a užívání antibiotik, je potřeba ji narovnat. To můžete učinit pomocí Probiotic-10 od společnosti NOW. Probiotika byla vyrobena v USA. Balení obsahuje 50 rostlinných kapslí, což vám při doporučeném dávkování 1 až 2 kapsle denně vystačí nejméně na 25denní kúru. V jedné dávce je obsaženo 25 miliard CFU, což dělá z probiotik extra silný preparát vhodný pro užívání po antibiotikách a potížích se zažíváním a se střevy.

Nejlepší probiotika - Now

Probiotika Probiotic-10 od společnosti Now obsahují 10 kmenů přátelských bakterií a 25 miliard CFU v jedné kapsli. V porovnání s ostatními preparáty, které obsahují například 3,2 miliardy v jedné kapsli nebo 10 miliard v jedné kapsli, je toto opravdu hodně a tento přípravek patří mezi extra silná probiotika. Probiotika byla vyrobená v USA, neobsahují mléko, sóju ani lepek. Tato probiotika patří k těm probiotikům, které je nutné po otevření uchovávat v lednici. Probiotika mají silný účinek na trávicí systém. Posilují střevní mikroflóru a potlačují patogeny, které při přemnožení mohou vyvolávat řadu onemocnění. Díky tomu, že jsou probiotika velmi silná, je jejich užívání doporučené především při projevech nerovnováhy střevního mikrobiomu (například při užívání antibiotik i po jejich dobrání).

Probiotika Orangefit

Víte, že stav střevního mikrobiomu ve velkém ovlivňuje stav celého organismu? Není to přitom jenom o zažívání, nýbrž i o imunitě a psychické kondici. Posílit odolnost vašeho organismu a dodat vašim střevům přátelské bakterie můžete s probiotiky Orangefit. Balení obsahuje 60 kapslí a při doporučeném dávkování 1 až 2 kapsle denně vám produkt vydrží minimálně na měsíční kúru. U těchto probiotik není napsáno množství CFU v jedné kapsli.

Nejlepší probiotika - Orangefit

Probiotika Orangefit obsahují 13 kmenů přátelských bakterií. Ty jsou obohaceny o enzymy Dygezyme® (tato kombinace obsahuje celkem 5 druhů enzymů – amylázu, proteázu, laktázu, lipázu a celulázu). Dále probiotika obsahují enzym získaný z ananasu bromelain a extrakt z papáji. Probiotika Orangefit mají zcela rostlinný původ, a proto jsou vhodné i pro vegany. Produkt neobsahuje syntetické přídavné látky ani sladidla. Probiotika Orangefit zlepšují střevní mikrobiom a pomáhají vybudovat celkovou fyzickou a psychickou kondici organismu.

Probio24

Čím posílit vaše zdraví nenásilnou a přirozenou cestou? Doplňte vašim střevům probiotika! Můžete ve větší míře konzumovat kefír, kysané zelí a vůbec potraviny, která probiotika obsahují. Mnohem jednodušší však bude obrátit se na přípravek Probio24 od Advance nutraceutics, který v jedné dávce obsahuje až 33 miliard CFU. Balení obsahuje 60 kapslí, což vám při doporučeném dávkování 1 až 3 kapsle denně vydrží minimálně na 20denní kúru. Probiotika můžete užívat i dlouhodobě.

Nejlepší probiotika - Probio24

V doplňku stravy Probio24 najdete 11 kmenů přátelských bakterií a v jedné dávce až 33 miliard CFU. Toto číslo dělá z Probio 24 opravdu silný a účinný doplněk stravy. Kromě probiotik v přípravku najdete i účinné prebiotikum, které s probiotiky působí synergicky a maximalizuje jejich účinek. Doplněk stravy Probio24 je vyrobený z USA, neobsahuje lepek ani laktózu. Jedná se o prémiovou kvalitu, která podpoří vaše celkové zdraví. Probiotika nemusíte užívat pouze při antibiotikách. Lze je užívat i jako prevenci na posílení střevní mikroflóry, což přinese i posílení imunity.

MedPharma Probio

Čím podpořit trávení a zlepšit imunitu? Třeba doplňkem strav Probio Imun od MedPharmy. Jedná se o komplex laktobacilů a bifidobakterií, které mají pozitivní vliv na střevní mikrobiom. V doplňku stravy najdete 67 kapslí a při doporučeném dávkování 1 až 2 kapsle denně vám vydrží nejméně na 33denní kúru. V jedné dávce najdete 20 mld CFU.

Nejlepší probiotika - MedPharma

Probio od MedPharma obsahuje 6 kmenů laktobacilů a bifidobakterií a je doplněn o vitamín C, který přispívá k normální funkci imunitního systému. V jedné dávce přípravku Probio najdete 20 mld CFU, což znamená, že přípravek patří mezi ty silnější. Užívání probiotik je vhodnou prevencí i skvělým řešením na již vzniklý problém. Nejčastěji se používá tehdy, když je patrné, že střevní mikroflóra není v rovnováze (třeba po antibiotikách). Přípravek má příznivý vliv na energetický metabolismus, vitamín C pak zmírňuje pocit únavy a posiluje imunitní systém.

Czech Virus Probio

Ne nadarmo se říká – zdraví hledejte ve střevech. Je-li střevní mikroflóra v nerovnováze, je potřeba znovu najít balanc. To můžete udělat tak, že záměrně posílíte armádu přátelských bakterií ve střevech. Doplněk stravy Probio15 od výrobce Czech Virus je pro to jako dělaný. Obsahuje 30 kapslí a při doporučeném dávkování 1 až 2 kapsle vám vydrží nejméně na 15denní kúru. V jedné dávce najdete 300 mil. CFU.

Nejlepší probiotika - Czech Virus

Synbiotický doplněk stravy Probio15 obsahuje 14 kmenů tak zvaných mléčných bakterií a 1 kmen kvasinky Saccharomyces boulardii. Tyto kmeny pro lepší účinek doplňuje rozpustná vláknina tvořená fruktooligosacharidy a inulinem. V produktu tedy kromě probiotik najdete i prebiotika. Látky vedle sebe působí synergicky a zvyšují svůj vzájemný účinek. Probiotika Probio15 můžete užívat jako prevenci střevní nerovnováhy nebo je účelně brát například spolu s antibiotky, o nichž je známo, že narušují střevní mikrobiom.

Probiotika Ultra Potency

Hledáte probiotika, u nichž byste mohli upravovat dávkování na míru vašim potřebám a která by nevyvolávala alergické reakce? Potom jsou probiotika bez D-laktátu ušita na míru právě vám. Tato probiotika patří mezi dražší produkty (balení 50 g stojí cca 2899 Kč). Produkt obsahuje 125 až 500 dávek v závislosti na dávkování. Ve velké odměrce, která je k produktu přiložena, najdete až 200 miliard CFU.

Nejlepší probiotika - Ultra Potency

Probiotika bez D-laktátu v prášku jsou vyrobená v USA a mohou být inovativním řešením pro ty, kteří neradi polykají kapsle. Tento doplněk stravy obsahuje kvalitní probiotika mimo kmeny, které tvoří D-laktát. Jedná se o látku, která může citlivým jedincům přinášet komplikace. Tato probiotika jsou vhodná i pro ty, kteří jsou citliví na histamin. Díky formě prášku lze probiotika dávkovat podle potřeby. Vždy se doporučuje začít s menším množstvím a dávku postupně navyšovat. Probiotika jsou vhodné i pro děti od 6 let. Neobsahují cukr, lepek, sóju, mléko, kvasnice, kofein ani jiná aditiva.  Tato probiotika patří k těm produktům, které je potřeba uchovávat v lednici s pevně uzavřeným víkem.

GreenFood Probiotika

Posílení imunitního systému, úprava zažívání a zlepšení psychické pohody může být stejně jednoduché, jako je užívání probiotik. LactoSpore® probiotika s prebiotiky od GreenFood Nutrition přinášejí pozitiva pro vaši střevní mikroflóru. V jednom balení najdete 60 kapslí a při doporučeném dávkování 1 kapsle denně vám vydrží na dvouměsíční kúru. V jednom gramu najdete 15 miliard CFU.

Nejlepší probiotika - GreenFood

Doplněk stravy LactoSpore® s prebiotiky představuje ideální řešení pro nerovnováhu střevního mikrobiomu. Obsahuje přátelské bakterie a spolu s nimi i prebiotika, která umožňují probiotikům přežít. Kapsle tohoto přípravku jsou vytvořeny tak, aby odolaly kyselému žaludečnímu prostředí a rozpustily se až tam, kde mají, to znamená v tenkém střevě. Přípravek je vhodný i pro vegany a jeho pravidelné užívání bojuje proti patogenním bakteriím ve střevech. Převaha přátelských bakterií ve střevní mikroflóře s sebou přináší řadu pozitiv – normální funkci imunitního systému, bezproblémové trávení, lepší fyzickou kondici i psychickou pohodu.

Altevita Masticha Probiotics & Prebiotics

Problémy s trávením lze vyřešit stejně rychle, jako lze spolknout účinnou kapsli doplňku stravy Masticha Probiotics & Prebiotics od Altevity. Produkt obsahuje 80 kapslí a při dávkování 1 kapsle 3x denně vám vydrží na 26 dní.

Nejlepší probiotika - Altevita

V přípravku Masticha Probiotics & Prebiotics najdete prášek z Mastichy. O mastiche je známo, že skvěle působí při léčbě žaludečních vředů a trávících obtíží. Mastichu doplňuje inulin z čekanky. Jedná se o rozpustnou rostlinnou vlákninu, která ve střevech vytváří přátelskou atmosféru důležitou pro přežití probiotik.

Další účinnou látkou produktu jsou probiotika Lactosphore. Jsou to probiotika vhodná i pro velmi citlivé jedince, kterým jiná probiotika nevyhovují. Komplex těchto tří látek vytváří ideální kombinaci pro lepší trávení a posílenou imunitu.

Moringa Caribbean Probiotika 

Probiotika lze užívat preventivně, ale i jako doplněk stravy při užívání antibiotik, při intoleranci na mléčnou laktózu nebo při zánětlivých onemocněních střev. Vyzkoušet můžete Moringa Caribbean probiotika, která jsou vyrobena na Slovensku a jsou v mnoha ohledech výjimečná.

Jedna dávka obsahuje až 10 mld. přátelských bakterií, které vám pomohou navodit rovnováhu střevní mikroflóry. Balení obsahuje 30 kapslí a při doporučeném dávkování 1 kapsle denně vám vydrží na 30denní kúru.

Nejlepší probiotika - Moringa

Tento doplněk stravy obsahuje komplex probiotických kmenů živých kultur Moringa Carribean, které obsahují i vzácný Lactobacillus plantarum. Tato probiotika jsou vyrobená tak, aby odolávala kyselému prostředí žaludku a dostala se do trávicího traktu, kam patří.

Pravidelné užívání těchto probiotik nastoluje střevní rovnováhu, zneškodňuje patogenní bakterie ve střevech, může být prevencí tak zvaného cestovatelského průjmu, posiluje imunitu a navozuje větší fyzickou i psychickou pohodu.

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Recenze a zkušenosti spokojených uživatelů probiotik

Probiotika Superhuman od Wild & Coco mě překvapila tím, že jsou dodávána chlazená. Jinak jsem s nimi velmi spokojená a postupně na ně přešla celá moje rodina.

Veronika // Heuréka

Střeva jsou jako druhý mozek, a proto bychom je neměli podceňovat. Já na to přišla pozdě, ale přece. Do té doby jsem trpěla silným akné a žádný z přípravků, které jsem užívala, nepomáhal. Na doporučení známé jsem vyzkoušela probiotika od Vilgain a zlepšilo se mi nejen mé zažívání, ale i akné.

Klára // Heuréka

Probiotika Smidge jsou výjimečná tím, že jsou velmi jemná, a proto vhodná i pro ty, kteří trpí intolerancí na histamin.

Žaneta // Heuréka

Probiotika Dr.Stephen Langer's Ultimate 16 probiotických kmenů v komplexu s prebiotiky FOS určitě doporučuji, protože fungují, jak mají. Jsou to kvalitní probiotika za super cenu.

Josef // Heuréka

 Pravidelné užívání přípravku Probio24 zlepšilo mé zažívání. Lépe se vyprazdňuji a cítím se méně nafouklá, proto určitě doporučuji.

Simona // Heuréka

S přípravkem Probio Imun od MedPharma jsem spokojená, funguje jak má.

Kristýna // Heuréka

Probiotika Probio15 od Czech Virus užívám už 4 měsíce a musím říct, že jsem s nimi maximálně spokojená. Kromě trávení se mi hodně zlepšila pleť. Dlouhou dobu mě trápilo akné, s užíváním tohoto doplňku stravy se o dost zlepšilo. Také nadýmání je pryč. Proto doporučuji.

Pavlína // Heuréka

Probiotika LactoSpore® s prebiotiky doporučuji, ačkoliv přípravek užívám jen chvilku a hlavní účinky se nejspíš ještě nemohly dostavit. Už teď ale pociťuji zlepšené trávení a vyhovuje mi i dávkování, kdy stačí užívat jen jednu kapsli denně.

Vratislav // Heuréka

S probiotiky Moringa Carribean jsem velmi spokojená a určitě si objednám další balení. Svou střevní mikroflóru jsem dlouho zanedbávala, a tak to chci napravit.

Dana // Heuréka

Nejlepší probiotika


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Superhuman Symbiotics

Probiotika Superhuman obsahují 28 bakteriálních kmenů a až 30 miliard bakterií v jedné kapsli. Kapsle probiotik jsou vyrobeny z veganské celulózy, což činí produkt vhodný i pro vegany. V probiotikách Superhuman nenajdete žádné alergeny a jejich užívání je vhodné takřka pro každého.

Zdroje

  1. Probiotikum - https://cs.wikipedia.org/wiki/Probiotikum
  2. Funkční potraviny - https://cs.wikipedia.org/wiki/Funk%C4%8Dn%C3%AD_potraviny
  3. Doplňky stravy - https://cs.wikipedia.org/wiki/Dopln%C4%9Bk_stravy
  4. Prebiotikum - https://cs.wikipedia.org/wiki/Prebiotikum
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší probiotika
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Srovnání probiotik

Podobné články

Zanechte komentář