Domovská stránka » Krabičková dieta » ✅ Krabičková dieta FRÝDEK-MÍSTEK – TOP 9 (recenze)✅

✅ Krabičková dieta FRÝDEK-MÍSTEK – TOP 9 (recenze)✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte, jaká je nejlepší krabičková dieta ve FRÝDKU-MÍSTKU?

Na Ecoblogu jsem jich zatím testoval 9.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší krabičková dieta FRÝDEK-MÍSTEK


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Zdravé stravování

Krabičková dieta s názvem Zdravé stravování dokazuje, že tato forma diety v žádném případě není jen o redukci hmotnosti. Spíše než jen kalorický deficit upřednostňuje zdravé, pestré, vyvážené a pravidelné stravování, které si nicméně můžete nastavit dle vašich individuálních potřeb. Krabičková dieta Zdravé stravování nabízí celou škálu programů, podle kterých vám krabičkovou dietu ušijí na míru.

TOP 3 Nejprodávanější krabičkové diety ve FRÝDKU-MÍSTKU

Doporučuji
Zdravé stravování

Zdravé stravování

Celkové hodnocení: 5/5

Vybrat si můžete z více jak 12 programů. Co daný program preferuje, to lze lehce odvodit od jeho názvu. Krabičková dieta Zdravé stravování připravuje pokrmy v čele s týmem výživových specialistů.

Mačingová

Mačingová

Celkové hodnocení: 4.9/5

Krabičková dieta Antónia Mačingová jako jediná v ČR a na Slovensku vlastní certifikaci od výživové terapeutky Antónie Mačingová, která se působením stravy na tělo a zdraví věnuje už více než 20 let.

Fitness Food Menu

Fitness Food Menu

Celkové hodnocení: 4.8/5

Fitness Food Menu vaří profesionálové v čele s výživovými specialisty. Fitness Food Menu se může pyšnit vlastní řadou proteinových výrobků, těstovin a biokoření. Firma na trhu funguje už přes 11 let.

Zdravé stravování

Krabičková dieta Zdravé stravování

Že jsou krabičkové diety vhodné pro „lenochy”, kterým se nechce vařit nebo „tlouštíky” bez vůle připraviti si kaloricky lépe vyhovující jídlo? Ale kdepak!

Krabičková dieta Zdravé stravování je důkazem toho, že je to moderní styl stravování pro všechny napříč generacemi, profesemi a úmysly.

Krabičková dieta zdravé stravování pomáhá vybudovat zdravější stravovací návyky, v nichž hlavní roli hraje pravidelnost.

Nabízí celou řadu programů, které jsou upraveny na míru individuálním stravovacím potřebám různých skupin uživatelů, mezi které můžete patřit i vy.

Krabičková dieta Zdravé stravování nabízí širokou škálu stravovacích programů s jídelníčky, které sestavuje tým výživových specialistů pod vedením nutriční terapeutky Mgr. Kateřiny Šimkové.

Krabičková dieta Zdravé stravování

Nabízí programy:

  • Pro zdraví,
  • Pro zdraví +,
  • Kombi week,
  • Meníčko,
  • Bez masa,
  • Pro mámy,
  • Fit +,
  • Protein +,
  • Detox,
  • Protein Extra,
  • Jídlo na víkend.

Každý program přitom nabízí více variant jídelníčku, hlavně co se obsahu kalorií týče. Jídelníčky v jednotlivých programech však lze vybírat i podle toho, zda jsou celodenní nebo vynechávají nějakou porci jídla, například jídelníček celodenní bez večeře, jídelníček celodenní bez snídaně, jídelníček dopolední, odpolední, bez svačin atd. Krabičková dieta Zdravé stravování se nezaměřuje pouze na hlavní města, nýbrž cílí na rozvoz i v menších městech skrz celou Českou republiku. 

Krabičková dieta Zdravé stravování

Přesto nelze zaručit, že zrovna k vám bude společnost rozvážet. Kromě rozvozu nabízí i síť odběrných míst, kde si můžete své jídlo na celý den vyzvednout. Stejně jako většina společností, které krabičkové diety nabízí, tak i Zdravé stravování jídlo rozváží vždy večer před dnem, pro který jsou jídla určeny.

Ceny krabičkových jídel od Zdravého stravování jsou ovlivněny výběrem konkrétního programu a jídelníčku, který nabízí. Například cena celodenního jídelníčku z programu Pro zdraví = 441 Kč/den (jídelníček 5000 kJ, 5 porcí za den). Celodenní program KETO pak vychází na částku od 537 Kč. Program Pro mámy s pěti porcemi jídla stojí od 503 Kč (7000 kJ).

Krabičková dieta Zdravé stravování

Výhody a nevýhody Zdravého stravování

K výhodám krabičkové diety ZDRAVÉ STRAVOVÁNÍ patří:

  • široká nabídka programů,
  • rozvoz do většiny míst v ČR.

Jako nevýhodu lze označit:

  • skutečnost, že při tak široké nabídce se může zákazník maličko ztrácet (tohle ale vyvažuje možnost online poradenství),
  • pro někoho vyšší cenu za stravování (zejména pak pro ty, kteří kromě této diety musí běžně vařit a nakupovat pro zbytek rodiny).

Reference zákazníků Zdravého stravování

Ivana Sottnerová, fitness trenérka a nutriční koučka

I přesto, že spoustu surovin musím ze svého jídelníčku vyřadit, krabičky od Zdravé stravování pro mě zůstávají i nadále velmi pestré.

Pavel Horváth, fotbalový trenér

Na krabičkové dietě Zdravé stravování mi vyhovuje, že jídlo rozvážejí do více měst, a tak ho můžu odebírat podle toho, kde se zrovna nacházím. Díky tomuto stravování jsem za 3 měsíce shodil 8 kilogramů.

Kuba Ryba, hudebník

 Jídlo od Zdravého stravování bylo mým třetím pokusem o krabičkovou dietu a musím říct, že až tato společnost mi po všech stránkách vyhovovala – hlavně její veganské menu, díky kterému jsem za tři měsíce zhubl 7 kilogramů.

Antónia Mačingová

Krabičková dieta Antónia Mačingová

Představte si, že jídlo, které běžně používáte, lze sestavit do receptů, které vám v rámci pravidelné stravy přinesou řadu zdravotních benefitů. Zharmonizovat váš organismus vám pomůže krabičková dieta Macingovarozvoz.cz, která jako jediná v České a na Slovensku vlastní certifikaci přímo od výživové terapeutky Antónie Mačingové. Krabičková dieta Antónia Mačingová jako jediná v ČR a na Slovensku vlastní certifikaci od výživové terapeutky Antónie Mačingová, která se působením stravy na tělo a zdraví věnuje už více než 20 let.

Tato krabičková dieta rozváží krabičky do většiny míst v České republice (působí také na Slovensku). Jedná se vždy o 28denní režim. Po tuto dobu se stravujete krabičkami této firmy. Jejich velkou výhodou je, že na rozdíl od ostatních podobných firem nabízí tato stravování i přes víkendy. Denně nabízí pokaždé čerstvé jídlo (na den dopředu). Výjimku tvoří víkendy, na které jídlo dostanete s předstihem už ve čtvrtek. Jídlo je však speciálně baleno tak, aby vždy zůstalo čerstvé.

Vybírat můžete z těchto programů:

  • Harmonizační (detoxikační) program na 28 dní
  • Fitness program -  stravování pro sportovce
  • Bez masa
  • Schůdková metoda 365 (celoroční udržovací stravování),
  • Stravování dle Antónie Mačingové.

Každý program si můžete individuálně nastavit. Záleží na vás, zda si vyberete tříchodové nebo pětichodové menu či program s víkendy nebo bez víkendů. Cena závisí na zvoleném programu, jeho individuálním nastavení a délce.

Výhody a nevýhody krabiček Mačingová

  • velkou výhodou tohoto programu je certifikace od Antónie Mačingové, kterou nevlastní jen tak někdo,
  • dalším plusem je pak nabídka jídel i přes celý víkend (jídlo na víkend dostanete ve čtvrtek).

Nevýhodou může být: 

  • pro někoho vyšší cena (ne vyšší než ostatní nabídka krabičkových diet),
  • každému nemusí vyhovovat nastavení programu na 20 nebo 28 dní.

Reference zákazníků krabiček Mačingová

Martina

Krabičková dieta mi vyhovuje z toho důvodu, že se o nic víc nemusím starat. Soustředím se pouze na práci a péči o moji postavu. Nemusím vařit ani nakupovat a jídlo mám i o víkendech.

Vlasta

Ke krabičkové dietě jsem se uchýlila, protože jsem chtěla mít v rukou to, co jím. A to se povedlo.

Viktor

Krabičková dieta mi pomohla nastartovat hubnoucí proces. Už jsem se konečně přestal motat v tom, co je správné, abych jedl. Zkrátka jsem se nemusel o nic starat. Později jsem do režimu zařadil i pohyb.

DietaFit

Krabičková dieta DietaFit

Jíst pravidelně, zdravě a pestře, to nemusí být úkolem pro vás, nýbrž pro krabičkovou dietu DietaFit, která vám jídlo čerstvě a chutně připraví pro každý váš den. DietaFit nabízí nutričně vyváženou stravu.

Díky ní a pravidelnosti ve stravování můžete docílit žádaného úbytku kilogramů. DietaFit funguje prozatím jen v Olomouckém, Moravskoslezském a Plzeňském kraji. Tato firma má však v plánu expandovat i do dalších krajů.

Vybírat můžete z řady programů:

  • FIT (pětichodové menu, které je vhodné k redukci váhy i dlouhodobému zdravému životnímu stylu),
  • FIT OFFICE (3 chodové menu vhodné pro pracovní den),
  • VEGETARIAN (5 chodové menu upravené pro vegetariány),
  • LOW CARB HF (3 chodové menu + bezlepková varianta),
  • SLOW CARB (5 chodové menu s omezeným příjmem sacharidů),
  • KETO (5 chodové menu, které se zaměřuje na vysoký příjem bílkovin a vyřazení sacharidů).

Krabičková dieta DietaFit rozváží vždy čerstvá jídla den dopředu. Cena se odvíjí v závislosti na zvoleném programu, jeho úpravách i na délce celého programu.

Výhody a nevýhody DietyFit

  • k výhodám patří široká nabídka programů, ze které si určitě vyberete každý
  • výhodný je i dovoz jídel vždy den dopředu
  •  nevýhodou je působnost pouze ve třech krajích (firma hodlá rozvážet i jinde)
  • mínusem může být i vyšší cena krabičkové diety (myšleno obecně, zejména tehdy, pokud kromě krabičkové diety ještě musíte nakupovat a vařit pro zbytek rodiny)

Reference zákazníků DietyFit

Adriana

Oceňuji úlevu od každodenního vymýšlení jídel a nakupování. Pořád je to pro mě ale dost vysoká cena za stravování. Proto využívám jen nárazově pro shození přebytečných kil.

Josef

Krabičky jsou chutné a můj stravovací režim je díky nim pravidelný.

Alena

Krabičky využívám do práce, kdy nemusím vymýšlet svačiny ani obědy a mohu se plně soustředit na mé projekty.

Fitness Food Menu

Krabičková dieta Jsme Fitness Food Menu

Péče o zdravý životní styl nebo hubnutí nikdy nebyla snazší. Dietní krabičky FITNESS FOOD MENU vám nabídnou program na míru, díky kterému shodíte přebytečné kilogramy a budete se fyzicky a psychicky cítit mnohem lépe. Pro krabičky Fitness Food Menu vaří profesionálové v čele s výživovými specialisty. Fitness Food Menu se může pyšnit vlastní řadou proteinových výrobků, těstovin a biokoření. 

Firma na trhu funguje už přes 11 let a krabičky dováží do 10 krajů v ČR – do Jihomoravského, Ústeckého, Libereckého, Středočeského (zatím ne Praha), Královehradeckého, Pardubického, na Vysočinu, do Jihočeského, Zlínského a Moravskoslezského kraje.

Vybrat si můžete z následujcíích programů:

  • RACIO
  • LOW CARB
  • VEGET
  • MUSCLE

Tyto programy lze dále nastavit podle toho, zda jsou určené pro muže nebo ženu a podle počtu celkových kalorií. Cena za den této krabičkové diety závisí na konkrétním nastavení. Například program RACIO (žena 5000 kJ) = od 430 Kč/den. Program MUSCLE (12000 kJ) = od 490 Kč/den. Krabičková dieta FFMenu za poplatek nabízí možnost vynechání nebo nahrazení konkrétní suroviny například ryb, hub, ořechů atd.

Výhody a nevýhody Fitness Food Menu

K výhodám patří:

  • nabídka vlastní řady proteinových výrobků, bio koření a těstovin a také originálních receptů,
  • široký rozptyl nabízených programů a možnost jejich úpravy.

Nevýhodou pak je:

  • nepokrytí celé ČR,
  • pro některé obecně vyšší cena krabiček.

Reference zákazníků Fitness Food Menu

Markéta

S krabičkovou dietou jsem spokojená, protože šetří můj čas a stravuji se zdravě a pravidelně.

Aleš

Díky krabičkové dietě mohu najet na pravidelnost, která mi dosud ve stravování chyběla.

Viktor

Krabičkové diety jsou výhodné v tom, že se o nic více nemusíte starat. Jídlo máte připravené a vy, pokud zrovna nevaříte zbytku rodiny (což není ideální), můžete řešit něco svého.

EASY PEASY BISTRO

Krabičková dieta EASY PEASY BISTRO

Víte, že krabičkovou dietu si můžete přijít napřed omrknout? Samozřejmě, pokud tato služba má své pevné zázemí pro zákazníky – třeba bistro. Easy Peasy Bistro v Ostravě nabízí kromě běžných služeb bistra i krabičkový program s dovozem až 25 kilometrů v okolí bistra. Své krabičky si můžete v bistru samozřejmě vyzvednout. Easy Peasy Bistro za vás připraví až 4 porce denně v závislosti na programu, který si vyberete.

K dispozici je program:

  1. REDUCTION (6000 kJ)
  2. DAILY W. (7000 kJ)
  3. BALANCE žena/muž (8000 kJ)
  4. DAILY M. (9000 kJ)
  5. MUSCLE muž (10000 kJ)

Programy můžete vybírat ve variantě Fitness nebo Comfort. V ceně je balné a poradenství. V případě zájmu je možné si objednat pouze část celodenního programu (po individuální domluvě). Cena krabičkové diety za den se odvíjí podle zvoleného programu, například už od 435 Kč/den (v programu 6000 kJ žena).

Jaké jsou výhody a nevýhody krabiček EASY PEASY BISTRO?

Velkou výhodou je:

  • rozmanitost programů a možnost jejich další úpravy,
  • možnost navštívit i restauraci, kde se krabičky připravují.

Jako nevýhodu lze označit:

  • výdejna jen v Ostravě,
  • zpoplatněný rozvoz jen do 25 km od bistra.

Reference zákazníků EASY PEASY BISTRO

Lucie

Během mé hubnoucí éry jsem vyzkoušela několik krabičkových diet. Žádná mi ale nechutnala tolik jako EASY PEASY BISTRO. Proto doporučuji.

Sanda

Krabičky odebírám už třetí týden a nemám nic, co bych jim vytkla. Doporučuji.

Michaela

Miluji tyto krabičky. Jsou vždy čerstvé a moc hezky nachystané. Hubnutí je s nimi radost.

PowerMeal

Krabičková dieta PowerMeal

Mít svou stravu a tudíž i větší část vašeho zdravého životního stylu ve svých rukou je snem snad každého nehledě na to, zda chce nebo nechce shodit přebytečné kilogramy. Mít hezky připraveno snídani, svačiny, oběd a večeři pro každý den, to se ne každému kvůli časovému presu povede.

Přesto je to možné zvládnout bez špetky stresu, a to s krabičkovou dietou Power Meal, která dováží do měst Ostrava, Třinec, Havířov, Frýdek-Místek a Český Těšín. Každý den od pondělí do pátku pro vás společnost připraví čerstvá jídla dle zvoleného programu.

Vybrat si můžete z následujících:

  • Standardní
  • Keto Dieta
  • Vegetariánská strava
  • Dieta Vege + Fish
  • Strava pro sportovce
  • Dieta bez lepku a laktózy
  • Strava pro děti
  • Strava s nízkým GI
  • Dieta IF (Intermittent Fasting – jinými slovy přerušovaný půst)
  • Dieta Slim
  • Dieta SIRT
  • Detoxikační dieta – šťávový detox

Programy si lze individuálně upravit podle toho, zda chcete odebírat tři nebo pět jídel denně. Cena jednotlivých programů se liší dle nastavení. Konkrétní ceníky na webu bohužel chybí. Nejspíš se k nim proklikáte až přes objednávkový systém.

Výhody a nevýhody PowerMeal

K výhodám patří:

  • opravdu široká nabídka programů
  • široký rozptyl nabídky, který myslí nejen na ty, kteří chtějí zhubnout, nýbrž i na stravu pro děti nebo diabetiky

Nevýhodou pak je:

  • rozvoz omezený jen na opravdu málo míst v ČR
  • na webu chybí ceníky (nejspíš se na ně dostanete až v případě objednávky), stejně tak není uvedený konkrétní systém rozvozu (v kolik hodin, které dny atd.)

Harmonické krabičky

Krabičková dieta Harmonické krabičky

Každý den, od pondělí do pátku až pět porcí čerstvého jídla, pro jehož přípravu nemusíte nakupovat a už vůbec si jídlo sami připravovat. Zní to jako sci-fi? Ne, to jsou jen Harmonické krabičky, které nabízejí krabičkový způsob stravování. Ne vždy se ale musí jednat o dietu, při níž shazujete kilogramy. Konkrétní cíl si nastavíte podle programů, které jsou v rámci Harmonických krabiček k dispozici.

Společnost Harmonické krabičky kromě těchto krabiček nabízí i služby výživového poradce a firemní stravování. Pokud se rozhonete pro jejich krabičky, měli byste vědět, že Harmonické krabičky rozvážejí v oblastech Ostrava, Opava a Krnov, Olomouc a Brno. Rozvoz je možný od pondělí do pátku vždy v odpoledních nebo večerních hodinách (v určitých lokalitách je možné krabičky dovézt také ráno). Krabičky pro víkend a svátky nejsou k dispozici (v případě svátků si na krabičkách můžete pochutnat jen tehdy, pokud svátek vyjde uprostřed týdne).

Vybírat můžete z následujících programů:

  • HARMONICKÉ HUBNUTÍ
  • HARMONICKÉ MINIMUM
  • INDIVIDUÁLNÍ HARMONIE
  • 7DENNÍ DETOX

U každého programu je možnost individuálního nastavení podle potřeb, podle obsahu kalorií nebo podle pohlaví. Vybrat si můžete také to, zda budete čerpat celodenní program nebo si vyberete jen dopolední program, jen oběd s večeří, celodenní program bez svačin a tak podobně. Cena se odvíjí podle konkrétního nastavení, už od 369 Kč za den. Vybrat si lze klasický jídelníček nebo vege jídelníček.

Výhody a nevýhody Harmonických krabiček

K výhodám patří:

  • nabídka více stravovacích programů
  • možnost u společnosti řešit přímo i výživového poradce (ten není přímo v ceně krabiček, ale společnost nabízí jeho pomoc při sestavování programu)

Jako nevýhodu můžete vidět:

  • oproti ostatním společnostem malý rozptyl programů (chybí zaměření na vegetariány, není zmínka o možnosti úpravy jídelníčku například na bezlaktózový
  • nepokrytí celé ČR

Dieta Health and Life

Krabičková dieta - Dieta Health and Life

Jak zkrotit vaše chutě a špatné stravovací návyky? Buď se do toho můžete pustit sami, začít počítat kalorie, vážit si jídlo a vařit podle nových receptů, nebo se můžete spolehnout na nabídku krabičkové diety Dieta Health and Life, která krabičky rozváží v lokalitách Ostrava, Olomouc, Rožnov a okolí.

Tato dieta nabízí základní dva redukční programy, a to:

  • ŽENA DIETA (5000 kJ)
  • MUŽ DIETA (7000 – 8000 kJ)

Vždy se jedná o pětichodové menu, které si můžete individuálně nastavit. Společnost nabízí vytvoření jídelníčku pro vegetariány, vegany, menu bez lepku, menu pro diabetiky, menu speciálně nastavené pro sportovce a tak podobně.

Zvolit můžete různou délku programů – měsíc bez sobot, měsíc se sobotami, 48denní balíček se sobotami, dlouhodobý balíček se sobotou (72 dní) a tak podobně. Firma nabízí i možnost zkušebního týdne. Platí, že čím déle krabičky odebíráte, tím jsou levnější. Doprava je zpoplatněná – měsíční rozvoz stojí cca 990 Kč. Cena krabiček je individuální a odvíjí se podle aktuálního nastavení.

Výhody a nevýhody krabiček Dieta Health and Life

Výhodou je:

  • možnost individuálního nastavení krabiček
  • krabičky i pro soboty

Jako nevýhodu můžete vidět:

  • zpoplatněný rozvoz, který cenu krabiček výrazně navyšuje
  • rozvoz omezený jen na určité lokality

Reference zákazníků Dieta Health and Life

Petra

V krabičkách budu určitě pokračovat, protože mi vyhovuje bezlepkové a bezlaktózové nastavení mé diety.

Helena

Krabičková dieta plně splnila moje očekávání. Za měsíc jsem bez námahy zhubla krásné 4 kilogramy, a už teď jsem si jistá, že krabičky opět využiju.

Eva

Jídlo je pokaždé čerstvé, pestré a barevné. Jsem zcela spokojená.

EATY

Krabičková dieta - EATY

Představte si, že byste od pondělí do pátku vůbec nemuseli chodit nakupovat. K tomu byste nemuseli vařit ani počítat kalorie... a přesto byste měli navařeno až 5 chodů denně a jídelníček sestavený na míru vašim cílům a potřebám.

Tak přesně takhle by se o vás starala krabičková dieta Eaty, která chutné krabičky rozváží ve Frýdku-Místku, v Ostravě a okolí. Krabičky si můžete nechat dovézt rovnou na adresu/za poplatek, nebo si je vyzvednout na výdejním místě ve Frýdku-Místku.

Vybrat si můžete z následujících programů:

  • ZKUŠEBNÍ DEN (jídlo si můžete napřed vyzkoušet, než si objednáte týdenní nebo měsíční program)
  • PROGRAM 6 000 kJ
  • PROGRAM 8000 kJ
  • PROGRAM 10000 kJ

Pokud si nevíte rady, který program je pro vás ideální, neváhejte využít praktickou kalkulačku na webu, která za vás vše podle nastavených informací vypočítá. Eaty rozváží jídla vždy den dopředu od pondělí do pátku – víkendy nejsou k dispozici. Cena se liší podle nastaveného programu, a to už od 400 Kč/den.

Na webu je dostupná i kalorická kalkulačka, stejně jako předpřipravené jídelníčky. Eaty používá kompostovatelné obaly z cukrové třtiny, sladí přírodními sladidly a součástí jejich jídelníčků jsou i sladké svačinky. Krabičková dieta Eaty nabízí věrnostní program, díky kterému můžete ušetřit 5 až 15 % z nákupu.

Výhody a nevýhody krabičkové diety Eaty

K výhodám patří:

  • širší nabídka programů a možnost si jídelníček upravit na míru (bezlepkově nebo bez laktózy za příplatek)
  • přehledně řešený web

Nevýhodou je pak:

  • omezený rozvoz jen na Frýdek-Místek a Ostravu
  • chybí nabídka krabiček na víkend nebo alespoň na sobotu

Reference zákazníků krabiček Eaty

Barbora

V krabičkách Eaty mi nejvíce chutnají zeleninové pomazánky, kterých se nemůžu nabažit.

Kateřina

Co se mého hubnoucího plánu týče, krabičky splnily očekávání. Po měsíci mám 4 kila dole a hodlám pokračovat. Vyplatí se mi to i v případě, že vařím pro rodinu.

Petr

Krabičky Eaty nemohu srovnávat s žádnou jinou firmou, u které jsem je předtím odebíral. Jsou zkrátka vytuněné.

Nejlepší krabičková dieta FRÝDEK-MÍSTEK


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Zdravé stravování

Krabičková dieta s názvem Zdravé stravování dokazuje, že tato forma diety v žádném případě není jen o redukci hmotnosti. Spíše než jen kalorický deficit upřednostňuje zdravé, pestré, vyvážené a pravidelné stravování, které si nicméně můžete nastavit dle vašich individuálních potřeb. Krabičková dieta Zdravé stravování nabízí celou škálu programů, podle kterých vám krabičkovou dietu ušijí na míru.

Co jsou krabičkové diety?

Krabičková dieta je forma redukční diety, kdy její uživatel jí jen to, co má připraveno v krabičkách. Tato dieta cílí nejen na pestré složení stravy, nýbrž i na její správné množství a pravidelnost.

Jak krabičkové diety fungují?

Krabičkové diety nejčastěji fungují na základě spolupráce s firmou, která tento způsob diety či stravování nabízí. Ovšem na principu krabičkové diety si můžete jídlo do krabiček připravovat i sami. Smyslem krabičkové diety je zajistit si jídlo na celý den, které navíc rozdělíte do tří až pěti pravidelných porcí. Přitom jídlo je upraveno tak, aby výživově a kaloricky odpovídalo vaší konkrétní dietě (redukční, udržovací, nabírací...). V případě, že si pro krabičkovou dietu vyberete firmu, její kurýr vám jídlo obvykle přiveze každé ráno.

Proč si krabičkovou dietu pořídit?

Hlavním důvodem, proč si krabičkovou dietu pořídit, je její komplexnost a úspora času. V krabičkách máte vše připraveno tak, aby byl zajištěn váš vyvážený příjem jídla a abyste mohli dodržovat pravidelnost jednotlivých porcí. Vy se o nic více nestaráte. Na vás je tak zasednout k připravenému jídlu ve vámi zvolenou hodinu. Nemusíte počítat kalorie, cokoliv připravovat ani nakupovat.

Jaké jsou druhy krabičkových diet?

Krabičkových diet existuje celá škála, z níž je potřeba si vybrat takovou, která vám bude vyhovovat. Přitom záleží, jestli chcete kila shazovat (potom si vyberete redukční krabičkovou dietu) nebo si svou váhu jen udržet (udržovací krabičková dieta). Pomocí krabičkové diety však můžete i podpořit růst svalové hmoty (krabičková dieta se pak nejčastěji jmenuje nabírací a je u ní kladen důraz na zvýšený příjem bílkovin). Krabičkové diety jsou dnes přizpůsobeny i veganům, celiakům. Narazit můžete na whole30 krabičkovou dietu nebo lowcarb krabičkovou dietu. Výběr je opravdu pestrý. 

Jaká je kvalita krabičkových diet?

U krabičkových diet je velký důraz kladen na kvalitu použitých surovin. Vzhledem k tomu, že krabičková dieta je po nějaký čas jediným zdrojem vašeho příjmu, musí obsahovat ty nejkvalitnější suroviny ve vyváženém poměru tak, aby se dostavily účinky a vaše tělo v žádném případě nestrádalo.

Výhody krabičkových diet

K výhodám krabičkových diet patří jejich nenáročnost na přípravu. Krabičky zkrátka jen otevíráte ve vámi stanovený čas. Nemusíte trávit čas v kuchyni vyvařováním ani v obchodě nakupováním. Díky krabičkové dietě se můžete naplno soustředit na hubnutí. Často krabičkové diety využívají lidé, které plně zaměstnává jejich práce, ale oni se i přesto chtějí plnohodnotně stravovat a udržovat si tím svou linii a zdraví.

Nevýhody krabičkových diet

K nevýhodám krabičkových diet určitě patří jejich vyšší cena. Ta sice není nijak závratná, a to zejména, pokud si krabičkovou dietu zvolí člověk, který žije sám a nemusí se starat o další nákupy. V případě, že krabičkovou dietu dodržuje jen jeden člen v domácnosti (nebo více jejich členů) a přitom je potřeba vařit a nakupovat pro zbývající členy, už se může cena krabičkové diety podepsat na vašem finančním rozpočtu.

Pro koho je krabičková dieta vhodná?

Krabičková dieta je vhodná především pro ty, kteří chtějí shodit přebytečná kila, přitom ale nemají čas, nechce se jim nebo se nevyznají v přípravě těch správných jídel, která by jim zaručila komplexní výživu a přitom i pro hubnutí důležitý kalorický deficit. Často pro ně tato dieta může být startovacím můstkem pro to, aby si zvykli na pravidelnost i velikost jednotlivých porcí. Postupem času si sami mohou začít připravovat podobná jídla. Krabičkové diety jsou však vhodné i pro ty, kteří kvůli práci nestíhají jíst. Předem připravené krabičky je pak přinutí si na jídlo najít čas.

Jaké důležité parametry si při výběru krabičkové diety pohlídat?

Nabídka krabičkových diet je opravdu rozmanitá a i proto mohou při jejich výběru vznikat nemalé potíže. Jak si vybrat tu nejlepší krabičkovou dietu? Stačí se řídit důležitými parametry, mezi které patří:

  • počet jídel v krabičkové dietě za den,
  • kalorická hodnota jednotlivých porcí,
  • kvalita surovin, z nichž jsou jídla připravena,
  • původ použitých surovin,
  • čas rozvozu jídla (nejlepší je, když vám kurýr přiveze krabičky brzo ráno),
  • počet jídel za den (většinou pět nebo tři porce za den),
  • cena krabičkové diety (obvykle se uvádí cena za den včetně dopravy),
  • možnost konzultace.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

Otázky a odpovědi

Lze s krabičkovou dietou zhubnout?

Ano s krabičkovou dietou se dá i zhubnout podle toho, jak je nastavená (měla by zohledňovat váš kalorický deficit) a podle toho, jak ji dodržujete (kromě jídel v krabičkách byste neměli konzumovat nic dalšího).

Můžu s krabičkovou dietou nabrat svaly?

Pro nabírání svalové hmoty jsou uzpůsobené krabičkové diety pro nabírání a růst svalové hmoty, které se od ostatních krabičkových diet liší ve složení jídel. Velký důraz je tady kladen na obsah bílkovin, které pomáhají budovat svalovou hmotu.

Je krabičková dieta vhodná i pro těhotné ženy?

Ano, krabičkové diety jsou vhodné i pro těhotné ženy. Jsou to především takové diety, u kterých není klíčový kalorický deficit, nýbrž zdravé a vyvážené stravování. Toho mohou těhotní i kojící ženy krabičkovou dietou snadno docílit. Dokonce existují takové krabičkové diety, které se svým složením přímo zaměřují na těhotné ženy nebo kojící maminky.

Kolik můžu s krabičkovou dietou zhubnout?

To, kolik s krabičkovou dietou zhubnete, je velmi individuální. Závisí to na mnoha faktorech, mimo jiné i na tom, jakou krabičkovou dietu si zvolíte a co navíc při ní ještě děláte (zejména pohyb a dostatečný pitný režim). Obvykle redukční krabičkové diety slibují úbytek 6 až 12 kilogramů za 12 týdnů.

Hrozí s krabičkovou dietou jo-jo efekt?

S krabičkovou dietou jo-jo efekt nehrozí už proto, že je dodržována pravidelnost v jídle. Dbá se i na nutriční profil jednotlivých jídel a stejně tak i na velikost porcí. 

Jak si doma udělat krabičkovou dietu?

Už kvůli vyšší ceně krabičkových diet vás může napadnout, že budete podle principu krabičkových diet hubnout doma a že si do krabiček tedy jídlo sami připravíte. Určitě nejste prvním ani posledním, koho tohle napadlo. Při přípravě domácí krabičkové diety se můžete řídit podle některé z krabičkových diet, kterou jste dříve vyzkoušeli nebo podle receptů a výživových doporučení na internetu. Přitom je důležité dodržet správné množství jídla, jeho nutriční profil a pravidelnost.

Nejlepší krabičková dieta FRÝDEK-MÍSTEK


VÝBĚR ECOBLOGU #1

Zdravé stravování

Krabičková dieta s názvem Zdravé stravování dokazuje, že tato forma diety v žádném případě není jen o redukci hmotnosti. Spíše než jen kalorický deficit upřednostňuje zdravé, pestré, vyvážené a pravidelné stravování, které si nicméně můžete nastavit dle vašich individuálních potřeb. Krabičková dieta Zdravé stravování nabízí celou škálu programů, podle kterých vám krabičkovou dietu ušijí na míru.

Krabičkové diety na Ecoblogu

Zdroje

  1. Krabičková dieta - https://cs.wikipedia.org/wiki/Krabi%C4%8Dkov%C3%A1_dieta
  2. Pitný režim - https://cs.wikipedia.org/wiki/Pitn%C3%BD_re%C5%BEim
  3. Dieta - https://cs.wikipedia.org/wiki/Dieta
  4. Dietní systém - https://www.zbynekmlcoch.cz/medicina/nemoci-lecba/diety-v-nemocnici-dietni-system-kalorie-kaloricka-hodnota-a-charakteristika
  5. Redukční systém - http://www.zdrav.cz/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2075
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší krabičková dieta v Frýdku-Místku
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Krabičková dieta

Podobné články

Zanechte komentář