Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší přírodní kosmetika ✅

[SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší přírodní kosmetika ✅

od Nataša
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte nejlepší přírodní kosmetiku na českém trhu?

Na Ecoblogu jsme jich testovali již více jak 60.

V tomto srovnání se podíváme na to, která z nich je nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší přírodní kosmetika

VÝBĚR ECOBLOGU #1

Biorythme

Biorythme je česká přírodní funkční kosmetika, která je celá ručně vyrobená v České republice, a to od samotné výroby, návrhu etiket, balení a expedice. Produkty jsou 100 % vegetariánské, pro vegany však obsahují včelí med a vosk.

Chcete používat co nejkvalitnější kosmetické produkty, ale bez použití chemie?

Vsaďte na přírodu a vyzkoušejte přírodní kosmetiku.

Jak ji ale správně používat a jak poznat, že je tento výrobek opravdu BIO?

TOP 3 Nejlepší přírodní kosmetika

Doporučuji
Nejlepší přírodní kosmetika - Biorythme

Biorythme

Celkové hodnocení: 5/5

Produkty jsou vyrobeny ze 100 % kvalitních výrobků jako je například za studena lisovaný malinový, melounový a chia olej, esenciální oleje či kvalitní kakaové a bambucké máslo. Naprostá většina produktů je také zcela bez konzervantů.

Nejlepší přírodní kosmetika - Nobilis Tilia

Nobilis Tilia

Celkové hodnocení: 4.9/5

Nobilis Tilia je průkopníkem přírodní kosmetiky v Čechách. Již od roku 1994 vytvářejí přípravky, které účinně pečují o pleť i celkovou životní harmonii. V jejich kosmetice najdete unikátní spojení čistě rostlinných olejů s éterickými oleji.

SLEVA 150,- Kč s kódem "ecoblog"

Nejlepší přírodní kosmetika - Purity Vision

Purity Vision

Celkové hodnocení: 4.8/5

Purity Vision je společnost, která vyrábí přírodní kosmetické produkty v BIO kvalitě a zároveň dbá na ekologické hledisko při jejich výrobě, dopravě a prodeji. Naprostá většina jejich produktů již získala certifikát čistě přírodní kosmetiky.

SLEVA 150,- Kč s kódem "ecoblog"

TIP: Nedávno jsem testoval i kosmetiku Epiderma.

TIP: Prozkoumejte nejlepší přírodní barvy na vlasy na českém trhu.

Co je to přírodní kosmetika? 

Přírodní, BIO nebo organická kosmetika? Jaký je mezi tím vlastně rozdíl? V podstatě žádný, jedná se totiž prakticky o synonyma, která používají prodejci těchto kosmetických produktů. Přírodní kosmetika by v prvé řadě měla obsahovat pouze nebo převážně přírodní ingredience. Jednotlivé složky by měly pocházet buď přímo z přírody nebo z ekologického zemědělství.

Tento druh kosmetiky však musí splňovat hned několik požadavků, na základě kterých, pak kosmetiku můžete opravdu označit čistě za přírodní. Tato kosmetika totiž v žádném případě nesmí obsahovat chemii, syntetické konzervanty, syntetické vůně a barvy a ropné deriváty, které mají neblahý vliv na naše zdraví.

Nesmí také obsahovat suroviny z mrtvých zvířat a nesmí být v žádném případě na zvířatech ani testována. Přírodní kosmetika je pak převážně založena na vysoké koncentraci rostlinných a bylinných extraktů, které jsou pro lidské tělo naprosto přirozené, čímž se minimalizuje vznik kožních problémů a alergií.

Aby však kosmetika mohla být označena za přírodní, měla by obsahovat minimálně 95 % čistě přírodních složek.

TIP: Podívejte se i na srovnání krémů na tetování.

Proč přírodní kosmetiku používat? 

Spousta lidí dnes mívá řadu kožních problémů, ekzémy a alergie, které se nepříjemně projevují na naší pokožce. Dochází tak k jejímu vysušení, podráždění a narušení. Naše pokožka je ale zároveň i naším největším orgánem pokrývající celé lidské tělo, proto je nezbytné o ni dobře pečovat.

Následkem nedostatečné péče pak můžeme trpět i dalšími zdravotními problémy, na které bohužel nestačí běžná konvenční kosmetika, která velice často využívá chemických prostředků. Naproti tomu je právě přírodní kosmetika tvořena čistě přírodními produkty, které jsou pro lidské tělo přirozené a nevyvolávají žádné alergické reakce.

Je totiž založena na čistě přírodních olejích a tucích jako je kokosový olej, bambucké či kakaové máslo. Oleje jsou pak doplněny i o éterické oleje z různých druhů květin a bylin.

Jaké má přírodní kosmetika výhody? 

V případě, že si vyberete přírodní kosmetiku, získáte jistotu, že své pleti a tělu dáváte to nejlepší, a to bez použití chemických látek, které nezatěžují jen náš organismus, ale i celou naši zemi. Přírodní kosmetika nemá jen blahodárné účinky na lidské tělo, ale zároveň je šetrná i k celé planetě a k místním ekosystémům.

Neobsahuje žádné toxické látky, je velice šetrná k pokožce, tudíž je vhodná i pro nejmenší děti. Dále má velice příznivý vliv i na kvalitu vlasů a nehtů a udržuje celkovou rovnováhu v lidském těle. I balení kosmetických produktů je často ekologické a dá se vyhodit do tříděného odpadu.

Jak vybrat dobrou přírodní kosmetiku? 

Dobrou přírodní kosmetiku zvládnete vybrat opravdu jednoduše. Stačí si pozorně přečíst složení kosmetického produktu a prohlédnout si obal, zda má výrobek certifikát přírodní kosmetiky, čímž je rovnou zaručena také kvalita zboží.

Dobré je také podívat se na filosofii celé společnosti a na to, zda společnost dbá na životní prostřední. Důležitým faktorem je samozřejmě také cena a hlavně to, zda vám osobně kosmetika vyhovuje.

Jaké certifikáty může mít přírodní kosmetika v ČR? 

Pokud společnost prodávající přírodní kosmetiku dosáhne požadavků pro certifikace, začne používat logo certifikátu, díky kterému si vy, jako běžný zákazník, můžete snadno ověřit, zda se opravdu jedná o přírodní kosmetiku.

V České republice se nejčastěji setkáte s logem certifikátu BDIH (kontrolovaná přírodní kosmetika), ECO Cert, certifikát NATRUE, certifikát CPK a CPK Bio. Známý je také certifikát COSMOS, který dnes najdete na více jak 26 000 kosmetických produktů. Tyto certifikáty vám zaručují, že produkty obsahují ty nejkvalitnější přírodní suroviny.

V běžném prodeji se však setkáte i s kosmetikou, která výše zmíněné požadavky splňuje, ale stále certifikát nemá, jelikož se jedná o zdlouhavý a náročný proces.

Nejlepší přírodní kosmetika

VÝBĚR ECOBLOGU #1

Biorythme

Biorythme je česká přírodní funkční kosmetika, která je celá ručně vyrobená v České republice, a to od samotné výroby, návrhu etiket, balení a expedice. Produkty jsou 100 % vegetariánské, pro vegany však obsahují včelí med a vosk.

TIP: Prozkoumejte nejlepší krémy na jizvy na českém trhu.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

Biorythme 

Biorythme je česká přírodní funkční kosmetika, která je celá ručně vyrobená v České republice, a to od samotné výroby, návrhu etiket, balení a expedice. Produkty jsou 100 % vegetariánské, pro vegany však obsahují včelí med a vosk.

Nejlepší přírodní kosmetika - Biorythme

Jednotlivé suroviny a výrobky nejsou testované na zvířatech, ale majitelka společnosti je testuje sama na sobě, a poté je dermatologicky testuje nezávislý lékař na lidských dobrovolnících, v rámci tzv. Hodnocení bezpečnosti.

Produkty jsou vyrobeny ze 100 % kvalitních výrobků jako je například za studena lisovaný malinový, melounový a chia olej, esenciální oleje či kvalitní kakaové a bambucké máslo. Naprostá většina produktů je také zcela bez konzervantů.

Nobilis Tilia 

Společnost Nobilis Tilia je průkopníkem přírodní aromaterapeutické kosmetiky v Čechách. Již od roku 1994 vytvářejí přípravky, které účinně pečují o pleť i celkovou životní harmonii. V jejich kosmetice najdete unikátní spojení čistě rostlinných olejů s éterickými oleji, proto můžete jejich výrobky využívat i při aromaterapii.

Nejlepší přírodní kosmetika - Nobilis Tilia

Své receptury neustále vylepšují, čerpají jednak ze samotné přírody, ale zároveň také spolupracují i s vědeckými pracovníky. Suroviny i samotné výrobky pak pocházejí z čisté přírody kolem Vlčí hory na hranici s národním parkem České Švýcarsko. Jejich motem je, že každé použití jejich kosmetiky je relaxačním rituálem, který podpoří vaši životní pohodu.

Purity Vision 

Purity Vision je společnost, která vyrábí přírodní kosmetické produkty v BIO kvalitě a zároveň dbá na ekologické hledisko při jejich výrobě, dopravě a prodeji. Naprostá většina jejich produktů již získala certifikát čistě přírodní kosmetiky. V sortimentu této značky najdete obsažený zejména panenský kokosový olej, růžovou vodu a další suroviny, které jsou tím nejlepším z přírody pro vaši pleť, vlasy a nehty.

Nejlepší přírodní kosmetika - Purity Vision

Jejich BIO produkty krásně hydratují pleť a poskytují jí dostatečnou regeneraci. Značka Purity Vision v sobě spojuje ty nejnovější vědecké poznatky s tradičními postupy a ve své nabídce mají opravdu velký výběr kosmetických produktů.

Acorelle 

Značka Acorella vznikla již v roce 2005 v malé vesničce ve Francii a ve své nabídce mají velký výběr přírodní kosmetiky, parfémů a speciálních kosmetických produktů i pro problematickou pleť. Cílem této společnosti je vytvářet přírodní kosmetiku s co největším ohledem na samotnou přírodu.

Nejlepší přírodní kosmetika - Acorelle

Velký důraz kladou na výběr surovin, používají jen ty nejkvalitnější suroviny jako je například BIO pšeničný alkohol, extrakty z rostlin, éterické oleje v biokvalitě a květové vody. Všechny jejich produkty jsou 100 % přírodní a 92 % složek je v BIO kvalitě a pochází z biologického zemědělství. Specializují se především na parfémy, které jsou sestaveny zejména na bázi éterických olejů a mají také aromaterapeutické účinky.

Almara Soap 

Hledáte kvalitní a přírodní mýdlo? Almara Soap je společnost, která vznikla v roce 2014, kdy začala vyrábět speciální designová mýdla, která jsou 100 % přírodní. V roce 2019 začali vyrábět i další přírodní kosmetické produkty a o rok později přidali ještě výrobu voňavých kosmetických balíčků.

Nejlepší přírodní kosmetika - Almara Soap

Společnost sídlí na okraji Prahy a vše vyrábějí a expedují s velkým ohledem na přírodu. Jejich společnost se snaží být také zero waste, což znamená, že neprodukují téměř žádný odpad. Každý jejich produkt pak cílí na tři naše hlavní smysly – zrak, čich a hmat a jsou doplněny o bylinky, které zde nemají pouze dekorativní účel, ale působí i jako aromaterapeutický doplněk.

Alteya Organics 

Produkty společnosti Alteya Organics zahrnují celou škálu produktů o pleť a růžové vody. Jedná se o vysoce ceněnou kosmetickou značku, která se zaměřuje na přírodní a organické produkty, které jsou certifikovány mezinárodními organizacemi. Společnost vznikla v roce 1999 v Bulharsku a nejdříve se specializovala na pěstování růží a získávání kosmetické růžové vody.

Nejlepší přírodní kosmetika - Alteya Organics

Později svůj repertoár obohatili o další kosmetické produkty. Jejich výrobky jsou bohaté na přírodní látky, esenciální oleje, rostlinné extrakty a antioxidanty. Často využívají výtažky z růže damašské, levandule, meduňky, heřmánku a santalového dřeva. Mají i svou vlastní řadu aromaterapeutických produktů.

Anela 

Dvě kamarádky Andrea a Ela se rozhodly, že si v malé brněnské dílně zařídí výrobnu přírodní kosmetiky pod značkou Anela. Vyrábějí čistou přírodní kosmetiku z těch nejkvalitnějších surovin, které jsou v čisté BIO kvalitě. Využívají také surovin ze zahraničí, které však pocházejí z fair trade obchodu. Společnost se totiž snaží jít ekologickou cestou, která je šetrná k přírodě.

Nejlepší přírodní kosmetika - Anela

Své zásilky proto balí již do použitých krabic a výplňkových materiálů, aby po sobě zanechali co nejméně odpadu. Jejich záměrem je také zapojit se do smysluplných ekologických projektů jako je třeba zalesňování či navrácení vody do krajiny. Výrobky samozřejmě netestují na zvířatech, ale sami na sobě a mají prokazatelné účinky.

Angry Beards 

Angry Beards je česká společnost zaměřující se na přírodní kosmetické produkty pro muže. Ve svém repertoáru mají přípravky na pleť, na vlasy, vousy a intimní hygienu. Firma vznikla v roce 2017 a o dva roky začali své zboží expandovat i do Polska a na Slovensko.

Nejlepší přírodní kosmetika - Angry Beards

Společnost se stále vyvíjí a rozrůstá. Jejich webové stránky jsou vtipné a uzpůsobené přímo pro muže, mluva je velice slangová a ze svých výrobků si majitelé dokážou také udělat legraci.

Annemarie Börlind 

Již v roce 1959 vznikla kosmetická značka Annemarie Börlind, která se zaměřila především na pleťové výrobky. Každý jejich produkt se vyvíjí v souladu s přírodou s co největší ekologickou a společenskou odpovědností. Velký důraz kladou na to, aby suroviny pocházely z čisté půdy a sběratelé za ně dostali zaplaceno, což je myšlenka stále populárnějšího fair trade obchodu.

Nejlepší přírodní kosmetika - Annemarie Börlind

Jejich výrobky splňují ty nejpřísnější certifikáty pro přírodní kosmetiku. V současné době si společnost dala čtyři hlavní cíle, které chce naplnit do roku 2025, snížit uhlík, snížit množství odpadu, chránit lidi a chránit přírodu.

BeButter 

V roce 1992 vznikla česká rodinná společnost Aromatica, která se začala věnovat výrobě bylinných produktů, mastí, lihových bylinných tinktur a bylinných sirupů. O pár let později začali vyrábět i přírodní kosmetiku a zaměřili se na výrobu tuhých bambuckých másel ve variantě natural, levandule a rakytník.

Nejlepší přírodní kosmetika - BeButter

Jelikož začaly mít tyto produkty velký úspěch, založila firma Aromatica dceřinou společnost Bebutter a od roku 2017 se naplno začali věnovat výrobě tuhých másel, šlehaných másel a krémů. Experimentovali s různýma limitkama v podobě čokolády a kokosu a získávali první ceny v kategoriích v péči o tělo.

Boemi 

Česká firma Boemi vznikla v roce 1999 jako malá rodinná společnost, která se zaměřila především na výrobu bylinných mýdel. O pár let později rozšířili svůj sortiment o krémy, koupelové sole, šumivé koule, balzámy a další kosmetické produkty určené především do koupelny. Všechny své výrobky vyrábějí jen z těch nejkvalitnějších surovin a netestují je samozřejmě na zvířatech.

Nejlepší přírodní kosmetika - Boemi

V produktech také nejsou použity žádné konzervanty ani stabilizátory a vůně zejména u mýdel je dosaženo kombinací silic a vonných olejů. Samotná výroba je pak založena na vysokém podílu ruční práce, čímž se samozřejmě odlišují od běžné kosmetiky.

Boho Green Make-up 

Certifikovaná BIO dekorativní kosmetika Boho green make-up pochází z Francie a je vyráběna s úctou k přírodě i lidskému tělu. Make-up není testován na zvířatech a je zabalen do ECO obalů, které dále můžete recyklovat. Kosmetika vzniká v chráněné dílničce, kde pracuje 25 lidí se zdravotním postižením.

Jednotlivé produkty obsahují přírodní oleje, přírodní vosky, bambucké máslo, rostlinné výtažky a přírodní pigmenty. Jedinečná kombinace těchto složek vyživuje a hydratuje pleť. Jelikož se jedná o dekorativní kosmetiku, je důležité také dobré krytí a výdrž, což tyto produkty také zaručují. V nabídce mají maka-upy, BB krémy, rtěnky, zdravíčka, oční stány i řasenky.

Caltha 

V roce 2011 začala majitelka společnosti Caltha experimentovat ve své domácí kuchyni s výrobou mýdla. O pár let později zjistila, že by se této práci chtěla začít věnovat naplno a od roku 2016 začala sbírat první ocenění v regionálních soutěžích.

O rok později začala malá rodinná firma vyrábět krémy, tekuté šampóny a navázali spolupráci s bezobalovými obchody. Společnost se neustále zvětšovala a zvětšovala také svůj prodejní sortiment. Dnes je Caltha certifikovanou přírodní kosmetikou, která své suroviny získává z ověřených zdrojů té nejvyšší kvality. Produkty svědčí pokožce a pomáhají jí s regenerací, proto jsou do mýdel přidávány i další prospěšné látky jako jsou řasy, chlorella či spirulina.

CBD Star

Produkty CBD jsou na trhu stále oblíbenější. Jedná se kosmetické přírodní doplňky, které jsou obohaceny o výtažky z konopí. Společnost CBD Star vznikla v roce 2017, kdy samotné majitele trápila nespavost. Proto začali z USA dovážet první CBD produkty, které se jim zalíbili natolik, že začali vyrábět své vlastní.

Konopí, určené pro kosmetický průmysl, je ekologicky pěstováno v Chorvatsku v rámci organického zemědělství s EU certifikací bez použití chemických hnojiv či pesticidů. Vy výrobních procesech pak pro své produkty využívají extrakci konopí, čímž získají ten nejčistější extrakt obohacený o zdraví prospěšné látky, které pak dále přidávají do svých produktů.

COCOSOLIS Organic 

Společnost COCOSOLIS se zaměřuje na přírodní kosmetiku, především na másla, která jsou za studena lisována ze syrových semen a ořechů. Tak si totiž másla uchovají veškeré živiny v plném rozsahu a poskytují tak pleti a vlasům dokonalou přírodní péči plnou vitamínů a antioxidantů.

Každá složka, která je pro výrobky použita, je pečlivě vybírána a vybírají si pouze takové rostliny, které byly vypěstovány na čistých půdách metodami ekologického hospodářství. Firemní politikou je celková ochrana přírody, proto i obaly jsou vyrobené z recyklovaného materiálu. Obaly jsou i nadále 100 % recyklovatelné.

Coslys 

Francouzský výrobce organické kosmetiky s názvem Coslys nabízí tělovou i pleťovou přírodní kosmetiku, která je svým složením vhodná pro muže, ženy, děti i kojence. Kosmetické produkty se vyrábějí ve Francii podle přísných pravidel a v kosmetice nenajdete vůbec žádné chemikálie, vše je 100 % přírodní.

Firma se snaží využívat i znovu obnovitelné zdroje, alternativní zdroje energie a recyklovatelné materiály. Obaly na jednotlivé produkty jsou již jednou recyklované, Coslys se jde cestou výroby bez zbytečného odpadu. Kvalitní složení produktů plné rostlinných výtažků a výživných olejů řadí tuto kosmetiku k nejprodávanějším značkám v celé Francii.

Cosm´etika 

Česká přírodní Cosm´etika vznikla v roce 2011. Jedná se především o BIO dekorativní kosmetiku, která je čistě přírodní a veganská, tedy bez použití živočišných surovin jako je například včelí med a vosk, karmín či šelak.

Produkty jsou obohaceny o přírodní minerály (slída či oxidy železa), které dekorativní kosmetice zajišťují dlouhotrvající efekt. Jednotlivé výrobky jsou pak konzervovány stříbrem, které zde není jen pouhým konzervantem, ale zároveň i aktivní ingrediencí, jelikož má antibakteriální a hojivé účinky. Výrobky jsou baleny do papírových obalů, můžete je tedy recyklovat či je opakovaně používat.

Dr. Bronners 

Zakladatelem této americké společnosti je Emmanuel Heilbronn, který se narodil v Německu do rodiny, která vyráběla kastilská mýdla, což jsou mýdla z čistě přírodních olejů. S nástupem nacismu rodina emigrovala do Spojených států amerických, pokračovali v rodinné tradici a začali tam vyrábět tuhá a tekutá mýdla.

Dnešním posláním je vyrobit čistě přírodní mýdla, která nezatěžují okolní prostředí. Na výrobu mýdel jsou používány suroviny získané fair trade obchodem a mýdla jsou vyráběna bez syntetických příměsí a jsou tedy vhodná i pro alergiky a lidi s citlivou pokožkou. Výhodou těchto mýdel je také to, že kromě osobní hygieny je můžete použít i na umývání zeleniny či na špinavou podlahu, jsou tedy vhodná opravdu do každé domácnosti.

Dr. Popov 

Firma Dr. Popov je česká společnost, která se zabývá výrobou bylinných mastí, čajů, tinktur, kosmetiky a doplňků stravy. Jedná se o rodinnou firmu, která má tradici už v době první republiky, kdy jeden lékař začal vyrábět první ozdravné masti. Nejdříve si otevřeli malý obchod s bylinkami, později rozšířili svůj sortiment, který začali dodávat i do sítí lékáren.

Vyráběli bylinné masti pro lékárny, a to v sedmi druzích – kostivalovou, jírovcovou, řebříčkovou, měsíčkovou, svízelovou, lopuchovou a lnicovou. V posledních letech společnost své produkty prodává, kromě svých dvou kamenných prodejen, i ve vybraných obchodech se zdravou výživou.

Ecce Vita 

Ecce Vita je česká společnost, která vznikla v roce 1999 a jako jedna z prvních se zaměřila na speciální kosmetiku a přírodní preventivní péči o tělo a mysl. Vyrábějí čistě přírodní kosmetiku a doplňky stravy, které jsou zaměřené na funkčnost a vysokou kvalitu ingrediencí podle vlastních originálních receptur.

Filozofií této společnosti je holistický přístup k člověku, poctivě vybrané kvalitní suroviny a snaží se také o šíření osvěty o možnostech holistické péče o tělo a o duši. V jejich repertoáru najdete bylinné směsi, čaje, tinktury, oleje či mýdla. Doplňky stravy jsou pak ověřovány výživovou poradkyní a lékařem.

Eco Cosmetics 

100 % přírodní kosmetika oceněná certifikátem Ecocert je německá kosmetika Eco Cosmetics. Tato společnost byla založena v roce 1993 v Německu a svými výrobky navázala na tradici produktů Venus, které se v Německu prodávaly již řadu let. Původním sortimentem této společnosti byly zejména esenciální oleje pro aromaterapii.

Později se firma začala věnovat i dalším kosmetickým doplňkům, od šetrných kosmetických mýdel až po ucelený sortiment přírodní kosmetiky. Kosmetika není testována na zvířatech a většina produktů nese také označení vegan. Výjimkou jsou například balzámy s včelím voskem. Kosmetika je vhodná i pro velice citlivou pleť a alergiky.

Farfalla 

Před více jak 20 lety byla založena švýcarská společnost Farfalla, která se od svého samotného začátku věnovala výhradně přírodním aromaterapeutickým kosmetickým produktům a wellness produktům. Později rozšířila svůj sortiment i o další kosmetické produkty.

Farfalla ve svých produktech využívá unikátní kombinaci vonných esencí bez použití přírodních látek. Přírodní kosmetika má označení certifikáty BDIH a NATRUE a mnohé jejich produkty jsou vhodné i pro vegany, jelikož neobsahují žádné živočišné složky. Všechny produkty této společnosti jsou pod přísným dohledem orgánů pro kontrolu BIO produktů.

Feel Eco 

Značka Feel Eco byla vytvořena přímo pro dceru majitele této společnosti, která má velice citlivou pokožku a jednotlivé kosmetické produkty jí nevyhovovaly. Produkty jsou vyvinuty v souladu s přírodou, jsou dermatologicky testovány, ale nejsou testovány na zvířatech. Obaly jsou plně recyklovatelné a snadno biologicky rozložitelné.

Všechny produkty jsou založeny na přírodní bázi, bez zdraví škodlivých konzervantů, a proto jsou produkty vhodné pro děti i kojence. Kromě kosmetiky společnost nabízí i šetrné prostředky na praní prádla, které nedráždí citlivou pokožku. Zároveň mají k dispozici i úklidové prostředky pro citlivou pleť.

Havlíkova apotéka 

Posláním Havlíkovy apotéky je přinášet lidem produkty, které jsou čistě přírodní. Společnost vznikla v roce 2014 v malé domácí kuchyni. Oblíbenost produktů však byla natolik veliká, že se později musela rozšířit. Apotéka je spojením moderní vědy, přírodních surovin a receptů z bylinek, které jsou dávno prověřené časem.

Všechny produkty jsou organické a pečlivě vybrané. Lokální bylinky si společnost pěstuje sama v eko zahrádkách v Chářovicích a byliny, které v našem podnebí nerostou, získávají od certifikovaných prodejců. Pro jejich výrobky jsou typické i včelí produkty, které získávají od rodinného včelařství Marada. Byliny a květiny vlastnoručně sbírají a následně extrahují v době, kdy je bylina nejčerstvější.

Hemptouch 

Trápí vás opravdu velmi citlivá pokožka, na kterou nezabírají ani přírodní produkty? Vyzkoušejte společnost Hemptouch, která se pyšní tím, že jejich výrobky jsou opravdu vhodné i pro ty nejcitlivější osoby. Tato přírodní kosmetika ze Slovinska vy svých výrobcích obsahuje výtažky z léčivého konopí.

Konkrétně se jedná o jedinečnou kombinaci konopného oleje, konopného extraktu a konopné květové vody. Konopí si společnost pěstuje ekologicky sama ve slovinských horách. Produkty jsou vegan friendly, jsou dermatologicky testovány a mají certifikát přírodní kosmetiky Aromacert. Pokud vás tedy trápí přecitlivělá, suchá pokožka nebo pleť s akné, vyzkoušejte právě tyto produkty.

Inlight 

Britská společnost s názvem Inlight je 100 % přírodní, ručně vyráběná pěstící kosmetika. Společnost vychází z toho, že naše tělo nepotřebuje žádné umělé chemikálie a náhražky navíc. Proto všechny výrobky jsou koncipovány tak, aby byly čistě přírodní, respektovaly biologické funkce pokožky a postupně ji navracely přirozenou rovnováhu.

Jednotlivé krémy se doslova vpijí do pokožky a dokonale ji vyživují. Certifikáty podporují BIO kvalitu a to, že veškeré suroviny byly vypěstovány v ekologickém zemědělství bez chemických postřiků. Suroviny jsou pak sbírány a pomalu extrahovány, díky čemuž vznikají kvalitní kosmetické produkty.

IUVENIO 

IUVENIO je česká značka specializující se na péči o pleť. Při výrobě jednotlivých produktů využívají inovativní technologie, díky kterým zdokonalily lepší vstřebávání aktivních látek do pokožky. Jako první na českém trhu představili nanovlákenné sérum pro pleť.

Vybírají si co nejkvalitnější suroviny, které dále zpracovávají výše zmíněnou technologií. Při vývoji nových produktů se zaměřují převážně na to, aby byly co nejefektivnější, neupřednostňují tedy ani smyslové zážitky jako je například vzhled, barva či vůně. Jde jim primárně o kvalitu a funkčnost. Ve své nabídce mají řadu krémů, pleťových sér a peelingů.

Kvitok 

První slovenská ručně vyráběná přírodní kosmetika byla nejdříve známá pod jménem Navia, dnes je to již Kvitok. Vyznačuje se jednoduchými, kvalitními a vysoce účinnými produkty, které jsou inspirovány jak přírodou, tak také vědeckými poznatky. Sama zakladatelka této společnosti dokáže oba koncepty propojit natolik, že výsledný produkt je opravdu funkční a ona za něj získává řada ocenění.

Vystudovala totiž lékařskou fakultu a inženýrství v oblasti chemie, takže skvěle rozumí všem procesům v lidském těle. Na obalech těchto produktů pak najdete i ochrannou značku Cruelty Free International Leaping Bunny, což je mezinárodně uznávaný certifikát, že výrobky ani suroviny nejsou testovány na zvířatech.

LaSaponaria 

Před 10 lety se zrodila italská značka LaSaponaria a to díky crowfundingové kampani. Zpočátku si majitelé vše vyráběli sami, pořádali worshopy, šířili osvětu, sdíleli své recepty na kosmetické produkty. Dnes již mají velkou laboratoř, ve které připravují 100 % přírodní kosmetiku s certifikátem BIO.

Důraz kladou na to, aby suroviny byly lokální v co nejvyšší kvalitě. Podporují tak místní farmáře, sociální projekty a v případě exotičtějších surovin podporují fair trade obchod. Všechny jejich výrobky jsou ručně vyráběné, jedná se tedy o kvalitní řemeslnou práci. Společnost také nezapomíná na obaly, kterou jsou z velké části recyklovatelné.

Lavera 

Lavera je známá německá kosmetická společnost zabývající se přírodní a BIO kosmetikou, která se jako jedna z prvních dostala i do sítí drogérií. Příznivé ceny a vysoká kvalita si brzy získaly své stálé zákazníky. Společnost založil v roce 1975 Thomas Haas, který v dětství trpěl neurodermitidou.

Jelikož na ni nebyly žádné krémy a vhodná kosmetika, začal se sám zabýval vývojem kosmetiky pro citlivou pleť. Jako první vytvořil balzám na rty, který brzo následovaly další kosmetické produkty. Dnes je cílem této značky kvalitní kosmetika s čistě přírodním složením, která je vhodná pro citlivou a alergickou pokožku.

Libebit 

Základem úspěchu české kosmetické značky Libebit je poctivá ruční práce, která společně s kvalitními rostlinnými surovinami dává vzniknout nové kosmetické řadě. V jejich sortimentu najdete zejména mýdla, přísady do koupele a pěstící kosmetiku. Kosmetické řady mají pro různě citlivou pokožku.

V jejich přípravcích tak můžete najít kozí mléko, konopný olej, aloe vera nebo sůl z Mrtvého moře. Produkty jsou pak dále aromatizované éterickými oleji, které jim dodávají příjemnou vůni, a navíc mají i aromaterapeutický potenciál. Jejich kosmetika je účinná a má blahodárné léčebné účinky na celý lidský organismus.

Lily Lolo Mineral Cosmetics 

Britská kosmetická značka Lily Lolo vyrábí minerální make-upy, které mají vynikající krytí. Zakladatelka společnosti Vikki Khan hledala make-up, který by byl vyrobený čistě z přírodních zdrojů, byl by lehoučký jako pírko a pleti poskytl dokonalé krytí. Její produkty jsou vytvořeny procesem, během kterého dojde k maximálnímu využití minerálů.

Minerální kosmetika neobsahuje žádnou chemii či přidaná barviva nebo výplňkové materiály k naředění obsahu. Díky svému minerálnímu obsahu je tato kosmetika antibakteriální a pomáhá zlepšovat kvalitu pleti. Dnes jsou tyto kosmetické produkty oblíbené po celé Velké Británii.

Lobey 

Kvalitní česká přírodní kosmetika, to je Lobey, malá společnost pocházející z Brna. Tři přátelé se totiž rozhodli, že vytvoří vlastní kosmetickou značku produktů, které budou 100 % přírodní, bez chemie a dopadu na životní prostředí a přírodu. V každém jejich produktu jsou minimálně tři složky, které mají nějaké konkrétní účely, a které jsou samozřejmě potvrzené dermatologickými testy.

Společnost si zakládá také na tom, že kosmetika musí být velice šetrná i k přírodě, proto jsou kosmetické obaly z bambusového dřeva, skla nebo recyklovatelného plastu. Suroviny používají z ekologického zemědělství a všechny produkty jsou veganské.

Mádara 

Lotyšská značka Mádara vytváří přírodní kosmetiku již řadu let. Z lotyšského jazyka slovo „mádara“ znamená svízel, bylinu s léčivými účinky. Jejich produkty jsou z velké části založené právě na bylinkách. Při výrobě používají extrakty z rostlin, květů a bylin, které vyrostly v baltských lesích a loukách.

Klimatické podmínky Lotyšska způsobují to, že květy tam kvetou kratší dobu, jejich substance jsou tak více koncentrované a toho využívají právě ve svých přípravcích. Produkty samozřejmě neobsahují ropné deriváty, umělá barviva či další chemické látky. Značka je veganská a získala certifikaci Ecocert Cosmos.

Magic Gaia 

Čistou, 100 % přírodní kosmetiku vyrábí i česká společnost Magic Gaia. Jejich produkty neobsahují žádné parabeny, ropné deriváty, ani syntetické barvy a vůně. Jejich heslem je to, že Matka příroda je kouzelná, a proto využívají ve své kosmetice jen to, co příroda sama nabízí.

Společnost podporuje menší dodavatele a pečlivě ověřuje kvalitu jednotlivých surovin. Používají rostlinné oleje, másla a výtažky z rostlin, a to vše v BIO kvalitě. Veškerou kosmetiku vyrábějí ručně, v malých šaržích, aby zajistili co nejvyšší čerstvost a kvalitu. Použité suroviny a kosmetika nejsou testovány na zvířatech.

Mossa 

Lotyšská značka Mossa je veganská a za své přírodní produkty získala certifikát Ecocert Cosmos. Jejich produkty obsahují vysoký podíl extraktů a olejů ze severského bobulovitého ovoce, jako jsou borůvky, maliny, ostružiny, moruška, šípky a mnohé další.

Tyto rostlinné výtažky jsou velice bohaté na vitamíny a antioxidanty, které dodávají pokožce maximální výživu, pečují o ni a chrání ji. Produkty jsou doplněny o kyselinu hyaluronovou, květovou vodou a rostlinné oleje. Mossa se skládá z několika produktových řad, které jsou přizpůsobené jednotlivým typům pleti a věku uživatele.

Natura Siberica 

Estonská společnost Natura Siberica byla založena v roce 1997 a specializuje se na přírodní kosmetiku, která je založená na síle a zdraví pocházejí ze sibiřských bylin. Velký potenciál těchto bylin spočívá v tom, že ony samy musejí na divoké Sibiři bojovat o život v drsných klimatických podmínkách.

Natura Siberica během své výroby používá moderní technologie a dbá na kvalitu surovin i samotné výroby. Byliny jsou na Sibiři ručně sbírány, aby se co nejméně poškodila příroda. Důraz je kladen také na dobu, kdy jsou byliny sbírány, aby byla jejich koncentrace a léčivá síla co nejvyšší. Společnost se také snaží o ekologický a udržitelný způsob výroby.

Naturetics 

Naturetics je česká společnost, která zatím jako jediná vyrábí své kosmetické přípravky z použitého rostlinného oleje. Heslem firmy je to, že vidí budoucnost tam, kde jiní vidí odpad. Díky unikátní technologii Hydal vytvářejí z použitého oleje 100 % polymer, který je použitelný pro člověka a který vůbec nezatěžuje naši planetu.

Společnost chce být udržitelná a začíná vyrábět i tzv. suchou kosmetiku, což jsou koncentrované kosmetické prášky bez zbytečného obsahu vody. Jejich obaly jsou také udržitelné a recyklovatelné. V současné době vyrábí společnost opalovací másla a přírodní deodoranty. Kosmetika je veganská a fair trade.

Naturinka 

Tradiční česká mýdlárna s názvem Naturinka si potrpí na ruční výrobu mýdel z čistě přírodních surovin. Společnost vznikla v roce 2013 a má ekologický přístup nejen k výrobě samotných mýdel, ale také k jejich balení. Prvním produktem v této firmě byla mýdla, ale brzy se přidaly další nápady, jako byly šampony, krémy, masti a oleje.

Společnost vyrábí pouze takové produkty, které jsou skutečně potřeba, a to z těch nejkvalitnějších zastudena lisovaných olejů, které jsou obohaceny o další byliny a květinové extrakty. Naturinka nepoužívá palmový olej a je hlavním partnerem v Koalici proti palmovému oleji.

Nutt 

V roce 2015 vznikla malá společnost Nutt, která se zabývá výrobou přírodních kosmetických produktů. Tato společnost vznikla ve slunné Africe, konkrétně Ghaně, kde začali vytvářet přírodní bambucká másla a kokosové oleje vhodné pro každý typ pleti. Trápí vás suchá, mastná, popraskaná nebo ekzematická pokožka?

Vyzkoušejte jejich přírodní másla, které mají ve spojení s dalšími surovinami léčivé účinky. Společnost prodejem svých výrobků také pomáhá malé africké vesničce na severu Ghany.

Original ATOK 

Českou značku Original Atok založila zkušená kosmetička, masérka a členka České aromaterapeutické společnosti, která chtěla vytvořit originální českou kosmetiku čerstvě připravovanou z těch nejkvalitnějších surovin, bez jakýchkoliv syntetických látek. Do svých kosmetických produktů používá kvalitní bambucké a kakaové máslo a rozmanité rostlinné oleje.

Specialitou této společnosti je to, že oleje se vždy používají čerstvé a rostliny jsou tak zpracovány ve chvíli, kdy si zákazník produkt objedná. Výroba produktů nezatěžuje životní prostředí, společnost je ekologická a šetrná k přírodě. Original ATOK také podporuje myšlenku fair trade obchodu, podporuje děti z dětských domovů a mentálně postižené.

Pimpinella 

Česká společnost Pimpinella vyrábí čistě přírodní kosmetiku od balzámů na rty, přes aromaterapii až k péči o tělo. Každý krém této společnosti je čistě přírodní záležitost, bez přidaných konzervantů a dalších látek, které se běžně v kosmetice používají. Vybírají si ty nejkvalitnější BIO suroviny, ideálně od menších a lokálních dodavatelů.

Společnost je šetrná k přírodě, a tak jsou obaly této kosmetiky vyrobené ze skla. Veškeré nádobky a flakonky na masti a krémy vyrábějí a zdobí místní malé firmy v Jizerských horách. Všechny produkty jsou certifikovány a dermatologicky testovány, samozřejmě ne na zvířatech.

Ponio 

Ponio je slovenská značka ručně vyráběné přírodní kosmetiky. V jejich nabídce najdete převážně přírodní mýdla, masážní kostky, které se používají místo tělového krému, deodoranty, šampony a kondicionéry. Specialitou jsou tuhé šampony a kondicionéry, které mají podobu mýdla, ale vlastnosti vlasové kosmetiky.

Postupně společnost vyvíjí a přidává i další produkty a vytvářejí také speciální jarní, letní, podzimní a zimní edice. Výrobky vyrábějí pouze v malém množství, aby byly co nejčerstvější. Většina produktů je vyráběna zastudena, jelikož se tak udržuje vyšší podíl olejů. Všechny produkty získaly v roce 2022 certifikát Vegan, který zastřešuje mezinárodně uznávaná společnost Vegan Society.

Renovality 

Renovality je česká firma zaměřená na výrobu kvalitních přírodních olejů. Oleje jsou lisované za studena, aby si udržely co nejvíce zdraví prospěšných látek pro naše tělo. Jednotlivé suroviny jsou pečlivě vybírány a do olejů nejsou přidávány žádné chemické látky či konzervanty, vše je tedy 100 % přírodní.

Renovality produkty jsou baleny do skleněných flakonů, které mají sytě fialovou barvu, a to z toho důvodu, aby se k olejům nedostalo sluneční záření a uchovaly si svou čerstvost. Fialové sklo tedy funguje jako filtr, které oleje chrání. V současné době společnost rozšířila svou nabídku a vyrábí i další kosmetické produkty a doplňky stravy.

Resibo 

Majitelka české společnosti Resibo v mládí trpěla problematickou pletí, což ji přivedlo k zájmu o přírodní kosmetiku. Nejdříve vytvořila přírodní odstraňovač make-upu, který byl vytvořen metodou “pokus-omyl”, kdy použila 60 různých olejů asi ve 300 recepturách.

Dnes má na svém e-shopu již několik kosmetických produktů, které sama vyrábí a nabídka se stále rozšiřuje. Produkty jsou 100 % přírodní bez přidaných chemických látek.

Saloos 

V roce 1993 vznikla v jihomoravské Břeclavi malá firma s názvem M+H, která se postupně rozrostla a dnes je již známá pod svým novým jménem Saloos. Na český trh vstoupili se 100 % přírodními esenciálními oleji vhodnými pro aromaterapii. Tento sortiment byl brzy rozšířen o masážní oleje, tělová mléka, bio karité balzámy, regenerační oleje a další tělové kosmetické produkty.

Jako první české firmě se jim podařilo získat certifikát kvality CPK bio. Ke své výrobě používá 100 % přírodní produkty, za studena lisované oleje, bambucké máslo a byliny, které mají na tělo blahodárné účinky. Kosmetika zásadně neobsahuje žádné chemické konzervanty a nezpůsobuje alergické reakce na pokožce.

SANTE 

Myšlenkou společnosti SANTE je chovat se zodpovědně k člověku a přírodě, proto jsou jejich výrobky vyráběny za přísné kontroly kvality. Jejich kosmetika obsahuje aktivní léčebné ingredience, které jsou založené především na výtažcích z květin a bylin. Ty jsou macerované v zastudena lisovaných BIO olejích té nejvyšší kvality.

Jejich produkty jsou krásně barevné, nikoli za použití chemických barev, ale barvy je docíleno přirozeným způsobem. Výrobky SANTE jsou finančně dostupné pro všechny a téměř všechny produkty splňují přísné požadavky certifikátů BDIH a NaTrue. V roce 2013 získala společnost také prestižní ocenění od společnosti Green Brands.

Siddhalepa 

Pokud hledáte přírodní produkty založené na léty prověřené ajurvédě, podívejte se na výrobky od srílanské společnosti Siddhalepa. Výrobou se zabývají již od roku 1934. Do jejich produktů vybírají jen ty nejkvalitnější suroviny, které jsou podrobeny přísné kontrole. Vše je založeno na klasické ajurvédě.

Zmíněné slovo znamená v překladu “věda života” a řadí se k těm nejstarším léčebným programům na světě. Cílem ajurvédy je prevence onemocnění, léčení chorob, posílení imunitního systému, oddalování pocitu stárnutí a zlepšení zdraví. V produktech najdete čistě přírodní složky, žádný živočišný tuk či chemické látky.

Soaphoria 

Soaphoria je česká přírodní kosmetika a eko drogerie, která na svém e-shopu prodává přírodní kosmetiku, která pečuje o vlasy, pleť a pokožku. Dále se zaměřuje na aromaterapie a domácí eko drogerii, kde najdete například ekologické prací prášky či čistící prostředky do domácnosti.

Všechny produkty jsou založené na přírodní bázi a společnost získala řadu potvrzujících certifikátů od Green Brands a Cruelty free. Kromě přírodního složení se zaměřili i na obalové materiály, které jsou recyklovatelné a společnosti je můžete vrátit. Navíc za vrácení prázdného kelímku získáte slevu na další nákup.

SPLAT 

SPLAT je mezinárodní kosmetická společnost, která již přes 15 let sídlí v lotyšské Rize. Jejich specializací je přírodní kosmetika, která pečuje o dutinu ústní. Aby byla tato kosmetika co nejúčinnější, spolupracuje firma s týmem lékařů, zubařů a dalších odborníků. SPLAT má dokonce i své vlastní výzkumné centrum, kde stále vyvíjí nové receptury a výrobky.

Všechny zubní pasty, ústní vody a pěny jsou vhodné pro každodenní používání, jelikož jsou čistě přírodní bez přidání chemických prvků. Produkty jsou vyráběny ze surovin, které společnosti dodávají ověření dodavatelé a vše je přísně hlídáno kontrolou kvality.

The Organic Pharmacy AURIO 

Českou společnost AURIO založil manželský pár Silvie a Tomáš Malířovi, kteří se ve svých kosmetických přípravcích zaměřili především na kvalitu.

Proto na jejich e-shopu najdete pouze výběrovou kosmetiku jako jsou pleťové a vlasové přípravky ověřené klinickými studiemi, organickou kosmetiku a prémiovou dekorativní péči o pleť. Pro své produkty vybírají ty nejkvalitnější suroviny.

Tierra Verde 

Posláním české společnosti Tierra Verde je láska, péče a radost. Své výrobky vyrábějí i balí velice ekologicky, jelikož je vše téměř 100 % rozložitelné v přírodě. Ve složení jednotlivých produktů nedělají kompromisy, a to z toho důvodu, aby byla jejich kosmetika i drogerie snadno odbouratelná v přírodě a nezanechala za sebou žádné stopy.

Pozitivem jsou i jejich recyklovatelné obaly, které společnosti můžete vrátit a ona je efektivně recykluje za vás. Všechny produkty získaly přísný certifikát Ecogarantie, PEFC a GOTS. Zároveň je společnost zapojena do řady charitativních projektů, které pomáhají lidem i přírodě.

Green Idea - TOPVET 

Česká rodinná firma TOPVET vyrábí přírodní kosmetiku a doplňky stravy již přes 20 let. Společnost vznikla v roce 1990 a od samého začátku se specializovala na výrobky z bylinek. Firma se neustále zvětšovala a zvyšoval se i počet produktů, které začali vyrábět.

Dnes v jejich nabídce najdete řadu přírodních doplňků stravy, kvalitní bylinnou kosmetiku, a dokonce i přírodní veterinární přípravky určené pro zvířata. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství a většina produktů získala označení certifikátu NaTrue. Produkty jsou vyráběny s ohledem na životní prostředí a obaly přípravků jsou snadno recyklovatelné.

Uoga Uoga 

Pod názvem Uoga Uoga se ukrývá litevská kosmetika, která vznikla v roce 2010. Jejich kosmetika je dle reklamního sloganu účinná, voňavá, zábavná a obohacená o sílu pobaltských rostlin, květin a bylin. Do svých výrobků využívají lokální bobulovité ovoce, bílý jantar a bylinky.

Do produktů používají i nerafinované, za studena lisované oleje, kosmetické jíly a litevský med. Oblíbený je zejména práve jantar, někdy zvaný zlato Baltského moře, který se taktéž přidává do kosmetických přípravků. S výjimkou pár přípravků, které obsahují včelí med a vosk, jsou ostatní produkty vhodné i pro vegany. Výrobky mají certifikaci Cosmos natural.

Urtekram 

Společnost Urtekram byla založena v roce 1972 a sídlí v severním Jutsku, v Dánsku. Během 30 let se společnost rozrostla a nabízí čistě přírodní kosmetiku vhodnou i pro alergiky a lidi s citlivou pokožkou. Firma Urtekram v žádném případě nepoužívá pesticidy, ropné deriváty, síru a další chemikálie.

Naopak všechny produkty jsou ze surovin 100 % rostlinného původu a výrobky jsou vyráběny v moderním prostředí, ve kterém se velice dbá na přísné hygienické podmínky. V současné době se společnost považuje v Dánsku za hlavního výrobce přírodní kosmetiky. Kosmetika Urtekram má také certifikát Ecocert, takže si kvalitou jednotlivých produktů můžete být jistí.

Vivaco 

Všechny produkty od české společnosti Vivaco jsou vyráběny v České republice. Tato společnost vznikla v roce 2001 a zaměřuje se především na výrobu kvalitní přírodní pleťové, vlasové, tělové a koupelové kosmetiky. Všechny produkty jsou založené na přírodní bázi a obsahují vysoký podíl zdraví prospěšných látek a olejů.

Společnost využívá to nejlepší z naší přírody. Výrobky neobsahují žádné parabeny a nejsou samozřejmě testovány na zvířatech, čímž společnost získala i řadu certifikátů přírodní kosmetiky. Vivaco sídlí v Olomouci, jejich kosmetika je však dostupná i v síti lékáren.

VOONO 

Česká společnost VOONO se zabývá především výrobou kvalitní vlasové kosmetiky, která je složená z čistě přírodních produktů. Firma velice dbá na etickou politiku, a proto pečlivě kontroluje výběr a původ jednotlivých surovin, které dále zpracovává ve svém kosmetickém průmyslu. Dále dbá na striktní zákaz testování na zvířatech a jejich přáním je to, aby lidé více žili v souladu s přírodou.

V jejich nabídce tak najdete především vlasovou kosmetiku, například barvy na vlasy, masky, šampony a kondicionéry. Jejich oblíbeným produktem je šampuk, což je tuhý šampon, které je 100 % přírodní, a hlavně nezatěžuje planetu, jelikož je 100 % zero waste, nepotřebujete tedy žádný obal, který by se dále recykloval.

Weleda 

Německá přírodní kosmetika Weleda vznikla již v roce 1921 a neustále se rozrůstá. Společnost původně založila lékařka, filozof a chemik, tedy ideální kombinace pro vznik léčivé kosmetiky. Vytvořili tak udržitelné produkty s použitím přírodních surovin, které nezatěžují ekosystémy a naši planetu.

Společnost má dokonce i svou vlastní zahradu, kde si pěstují rostliny a byliny, které dále zpracovávají. Produkty jsou 100 % přírodní, založené na bázi rostlinných olejů a pocházejí z ekologického zemědělství, navíc ve výrobě využívají i obnovitelných zdrojů. Všechny jejich produkty získaly certifikát Natrue.

Zahir Cosmetics

Malá česká firma Zahir Cosmetics ve svých produktech využívá zejména léčebné a blahodárné účinky arganového oleje, který se již léta používá zejména v orientální kosmetice. Plody argánie jsou pěstovány v Maroku, kde se dále podle stále tradičního způsobu zpracovávají tak, aby vzniklý olej měl stále pečující a výživné vlastnosti.

Tento olej je skvělý i pro tu nejnáročnější pokožku a pro lidi, které trpí alergií či jinými kožními problémy. Kromě arganového oleje společnost do svých produktů používá také růžovou vodu či marocký jíl. Všechny suroviny se získávají v Maroku a dále zpracovávají v České republice.

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Nejlepší přírodní kosmetika

VÝBĚR ECOBLOGU #1

Biorythme

Biorythme je česká přírodní funkční kosmetika, která je celá ručně vyrobená v České republice, a to od samotné výroby, návrhu etiket, balení a expedice. Produkty jsou 100 % vegetariánské, pro vegany však obsahují včelí med a vosk.

Zdroje

  1. Kosmetika: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kosmetika
  2. Kosmetický průmysl: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kosmetick%C3%BD_pr%C5%AFmysl
  3. Nařízení Evropského parlamentu: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32009R1223&from=CS
  4. Výroba kosmetiky: https://www.youtube.com/watch?v=sQMkCYilsec
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší přírodní kosmetika
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Srovnání nejlepší přírodní kosmetiky na českém trhu

Podobné články

Zanechte komentář