Domovská stránka » Žebříčky » [SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší výživové poradenství ✅

[SROVNÁNÍ]✅ Nejlepší výživové poradenství ✅

od Radek
Publikováno: Aktualizováno

Hledáte nejlepší výživové poradenství na českém trhu?

Na Ecoblogu jsem jich testoval již 9.

V tomto srovnání se podíváme na to, které z nich byly ty nejlepší.

Pojďme na to!

Nejlepší výživové poradenství


VÝBĚR ECOBLOGU #1

It's My Life

It's My Life je výživové poradenství, jehož pobočky jsou klientům k dispozici po celé České republice – v Praze, Pardubicích, Brně, Ostravě, Opavě a Frýdku-Místku. V tomto případě je však činnost výživového poradenství zde vedlejší – hlavním tahounem této značky je totiž proteinová dieta pro muže a ženy, k níž společnost nabízí své vlastní produkty s originálními recepturami.

TOP 3 Nejlepší výživové poradenství

Doporučuji
Nejlepší výživové poradenství - It's My Life

It's My Life

Celkové hodnocení: 5/5

It's my life dostupné po celé České republice. Tým výživového poradenství je složen z odborně vyškolených certifikovaných výživových poradců. Produkty, které výživové poradenství nabízí, jsou vyvíjeny ve spolupráci s lékaři.

Nejlepší výživové poradenství - Natur House

Natur House

Celkové hodnocení: 4.9/5

Výživové poradenství Natur House se prezentuje jako osobní výživové poradenství zdarma, u kterého platíte jen za speciální produkty, které vám výživoví poradci nabízí k radám. Výživové poradenství Natur House se skládá z několika fází. 

Nejlepší výživové poradenství - Nutriadapt

Nutriadapt

Celkové hodnocení: 4.8/5

Nutriadapt je placené výživové poradenství, které nabízí pobočky po celé České republice. Toto výživové poradenství edukuje své zákazníky k aktivní péči o své vlastní zdraví. Nabízí ucelené placené poradenství, které garantuje úbytek váhy až 1,5 kg týdně.

Co je to výživové poradenství?

Výživové poradenství je v dnešní době velice rozšířená oblast. Dříve, než vás do úvodu této problematiky uvedeme, je potřeba říct, že v minulosti výživové poradenství nebylo rozšířené tolik, jako je teď. Je to samozřejmě dáno i rozvojem internetu, který skýtá možnosti poskytovat výživové poradenství online bez toho , abyste museli někam docházet.

Nicméně čím více nabídek výživového poradenství existuje, tím stíženější výběr máte. Mezi společnostmi a jednotlivci, kteří výživové poradenství provozují, se najdou i takoví, kteří třeba neposkytují ucelené informace, výživové poradenství poskytují jen v zájmu prodeje svých produktů nebo v rámci reklamy. Proto je potřeba se při výběru výživového poradce mít opravdu na pozoru. 

A co je tedy výživové poradenství? Je to oblast, která se zaměřuje na zdravý životní styl, respektive na poradenství ohledně něj. Většinou lidé výživové poradenství vyhledávají proto, aby zhubli, odbourali ze svého jídelníčku nezdravé a zatěžující jídla, aby se cítili lépe nejen fyzicky, nýbrž i po psychické stránce.

Cílem výživového poradenství je postupně u klienta změnit jeho stravovací návyky směrem k lepšímu nebo směrem k jeho konkrétním potřebám. Výživové poradenství těží z informací o jídle, jeho nutričním profilu a jeho vlivu na organismus. 

Jak vybrat výživového poradce?

Výběr výživového poradce by měl být především velmi pečlivý. Jak už jsme totiž výše naťukli, dnes se s výživovými poradci roztrhl pytel a každý, kdo alespoň trošku přičichl ke zdravému životnímu stylu nebo o tom něco načetl, si dnes troufá vykonávat profesi výživového poradce.

Často se setkáte se studenty, kteří toto dělají jako brigádu. To je ale špatně, protože oblasti nevěnují maximum svého času. Často výživové poradenství nabízí fitness trenéři. To ale opět nemusí být to pravé ořechové. Zvlášť, pokud tato osoba tříští své zaměření více směry.

K dobře vybranému výživovému poradenství nepatří ani to, které klade důraz na prodej svých vlastních produktů a doplňků stravy nehledě na individuální potřeby a možnosti svého klienta. Ideální výživové poradenství dělá člověk, který se tomuto oboru věnuje na plný úvazek. Má v tomto směru široký záběr a je pokud možno nestranný ohledně konkrétních produktů na hubnutí.

Nelpí na konkrétní značce kvůli prodeje, nýbrž doporučí třeba i méně známou a levnější, protože je podle něj nutričně v pořádku. Správný výživový poradce vychází spíše ze základních informací o potravinách. 

Kdo jsou to výživoví poradci?

Kdo si myslí, že je výživový poradce ověnčen mnoha vysokoškolskými tituly, tak ten je na omylu. Výživový poradce většinou nemá titul, nýbrž absolvoval maximálně nějaký kurz, který se týkal zdravého stravování či podobné odborné tematiky. Výživový poradce podniká na volnou živnost, která se neváže na vzdělání.

Tím se liší například od nutričního terapeuta, který většinou vystudoval vyšší odbornou školu nebo bakalářský program s názvem Nutriční terapeut. Výživový poradce není ani to samé co dietolog. Dietolog je totiž absolvent lékařské fakulty a je to lékař, který pacientům pomáhá řešit různé zdravotní problémy, které nějakým způsobem souvisí s jejich zdravím.

Správný výživový poradce by měl spíše poskytovat ucelené a pravdivé informace o potravinách a jejich účinku na zdraví člověka, než svého klienta tlačit do nějakých diet.

Proč využívat služeb výživového poradce?

Výživový poradce se může hodit každému, kdo nějakým způsobem bloudí ve svých způsobech stravování. Nejčastěji se na výživového poradce obracejí ti, kteří chtěji shodit přebytečné kilogramy, ale zároveň se nechtějí podrobovat nějaké konkrétní dietě, která by je omezovala. Tito lidé si přejí tuto oblast pochopit komplexně, s čímž jim může výživový poradce opravdu pomoci.

Díky němu se mohou zájemci o výživové poradenství dozvědět cenné informace o nutričním profilu konkrétních potravin, což jim pomůže tyto potraviny lépe zapojit do jídelníčku. Výživový poradce je schopný svému klientovi sestavit jídelníček na míru, který bude maximálně zohledňovat zdravý životní styl, ale také individualitu klienta.

Nejlepší výživové poradenství


VÝBĚR ECOBLOGU #1

It's My Life

It's My Life je výživové poradenství, jehož pobočky jsou klientům k dispozici po celé České republice – v Praze, Pardubicích, Brně, Ostravě, Opavě a Frýdku-Místku. V tomto případě je však činnost výživového poradenství zde vedlejší – hlavním tahounem této značky je totiž proteinová dieta pro muže a ženy, k níž společnost nabízí své vlastní produkty s originálními recepturami.

Sledujte Ecoblog i na Facebooku a Instagramu

sledujte
Ecoblog
Facebook 
sledujte
Ecoblog
Instagram

It’s My Life

It's my life je výživové poradenství, jehož pobočky jsou klientům k dispozici po celé České republice – v Praze, Pardubicích, Brně, Ostravě, Opavě a Frýdku-Místku. V tomto případě je však činnost výživového poradenství zde vedlejší – hlavním tahounem této značky je totiž proteinová dieta pro muže a ženy, k níž společnost nabízí své vlastní produkty s originálními recepturami.

It's my life je v neposlední řadě také komplexní web, na který nejspíš zamíří ti, kteří chtějí, aby se ručička jejich váhy pohnula směrem dolů. Jak už jsme zde zmínili, je výživové poradenství It's my life dostupné po celé České republice. Tým výživového poradenství je složen z odborně vyškolených certifikovaných výživových poradců.

Produkty, které výživové poradenství nabízí, jsou vyvíjeny ve spolupráci s lékaři. Součástí výživového poradenství je komplexní analýza těla na speciálním přístroji InBody. Jedná se o speciální zařízení, který klientům poskytne podrobný rozbor složení jejich těla.

Jedná se o výživové poradenství, které nabízí vlastní řadu produktů. Výživové poradenství je zde spíše vedlejším produktem proteinové diety pro muže a ženy, na kterou se společnost It´s my life specializuje.

E-shop i web It´s my life je hezky přehledný.

Recenzi na It's My Life najdete zde.

Natur House

Výživové poradenství Natur House se prezentuje jako osobní výživové poradenství zdarma, u kterého platíte jen za speciální produkty, které vám výživoví poradci nabízí k radám. Výživové poradenství Natur House se skládá z několika fází. Tou první je osobní setkání a konzultace s klientem, měření jeho těla na speciálním přístroji a další podrobnější konzultace.

Výživové poradenství Natur House je celosvětová síť dietetických center. Jen v České rebublice funguje až 98 poboček. Konzultace samozřejmě mohou probíhat také online. Od Natur House dostanete cenné rady, profesionální měření, pestré jídelníčky na míru, exkluzivní produkty na bylinné bázi a další speciální produkty, které vás podpoří v hubnutí. Web Natur House je velice přehledný. Jeho součástí je i eshop, na kterém můžete nakoupit Natur House produkty. Nechybí ani blog a inspirativní příběhy uživatelů, kterým výživové poradenství Natur House už pomohlo. 

Nutriadapt

Nutriadapt je placené výživové poradenství, které nabízí pobočky po celé České republice. Toto výživové poradenství edukuje své zákazníky k aktivní péči o své vlastní zdraví. Nabízí ucelené placené poradenství, které garantuje úbytek váhy až 1,5 kg týdně.

Součástí tohoto výživového programu jsou i speciální produkty, které zákazníkům pomáhají dosahovat mnohem lepších výsledků. Nutriadapt však svým zákazníkům tyto produkty nenutí, zákazníci hubnou i bez nich.

Specialisté programu Nutriadapt prošli speciálním vzdělávacím procesem. Metody Nutriadapt jsou založeny na klinických studiích a nejnovějších trendech. V rámci svých metod nabízí Nutriadapt rozbor krve, komplexní analýzu metabolismu a další úkony, které pomáhají zhubnout. Prvním krokem je registrace na webu a sjednání nezávazné schůzky. Pak hubnete pod placeným dozorem specialistů. 

MG coaching

MG coaching je výživové poradenství specialistky na výživu Markéty Gajdošové, která v rámci svých služeb nabízí komplexní přístup pro všechny zákazníky, kteří chtějí více rozumět tomu, co jí a jak přistupují ke svému zdraví.

Filozofie Paní Markéty Gajdošové se přiklání k racionálnímu přístupu. Tato výživová koučka, jak samu sebe na webu nazývá, vám nepředepíše žádnou dietu, naopak. Prioritou tohoto výživového poradenství je kvalita jídla i kvalitní a rozumný přístup k němu.

MG coaching nabízí odborné konzultace, webináře a kurzy, flexibilní jídelníčky na míru, výživový koučing, laboratorní vyšetření, výživový mentoring pro klienty nebo vzdělávání profesionálů pro výživáře. Na přehledném webu najdete kontaktní formulář, blog, příběhy těch, kteří MG coaching už vyzkoušeli a také eshop, který nabízí své vlastní výživové produkty. 

Mydiet

Mydiet je online výživové poradenství vedené týmem nutričních specialistů, jehož cílem je upravit zájemcům váhu, a to hlavně pomocí sestavených jídelníčků na míru. Mydiet není žádná dieta. Metody MyDiet se naopak opírají o principy vyvážené, zdravé a pestré stravy.

Mydiet nenabízí možnost konzultace osobních cílů na pobočkách, protože se jedná o ryze online přístup. Abyste mohli být součástí Mydiet, stačí se zaregistrovat a vytvořit si účet. Pak už jen vložíte své základní údaje a počkáte, až se někdo z Mydiet ozve. Z programů si můžete vybrat verzi zdarma nebo placenou verzi (týdně 199 Kč). Hlavním rozdílem těchto verzí je ten, že placený program nabízí sestavení jídelníčků na míru a další vzdělávací lekce ohledně zdravého stravování jako bonus.

Mydiet program nabízí evidenci stravovacího a pitného režimu, stejně tak i evidenci pohybových aktivit. Součástí programu je i analýza trojpoměru živin, výpočet energetické bilance, statistiky denních reportů, sledování hodnot váhy a míry a mnoho dalšího. Jedná se o výživové poradenství, které vám může pomoci udělat si přehled v tom, co jíte a jak často se hýbete. Součástí webu Mydiet je i blog s tipy na lahodné recepty.

Fitbee

FitBee je komplexní výživové poradenství, které se skládá z týmu nutričních terapeutů a dalších zdravotních pracovníků v čele s RNDr. Pavlem Suchánkem (odborník na výživu, vědecký pracovních v laboratořích IKEM). Jedná se o placené výživové poradenství bez prodeje výživových doplňků. Princip této metody vždy spočívá v úpravě životního stylu – to znamená, že není založen na doplňkové výživě, jako je tomu u jiných výživových poradenství.

V rámci svých služeb FitBee nabízí pobočky ve vybraných městech po celé České republice. Nabídka však rozhodně nepokrývá všechny kraje. K nabídce služeb patří výživové poradenství. Pod to spadají komplexní vstupní konzultace, rámcové jídelníčky na míru, program zdravé hubnutí, program zdravá životospráva, rady v oblasti výživě dětí a dospívajících, stejně tak i těhotných a kojících žen. Dále FitBee nabízí program Metaboic Balance, Diagnostiku nebo vedení sportovců. Na webu přehledně najdete všechny potřebné informace, ceníky, kontakty. Součástí webu je i blog s užitečnými informacemi.

Nutricentrum

Nutricentrum je výživové poradenství, které si zakládá na diskrétním přístupu v malém a příjemném centru v Praze-Holešovicích. Toto výživové poradenství je vyhrazeno speciálně pro dívky a ženy. Mužům Nutricentrum nabízí jen diagnostiku těla a poradnu výživy. Výživové poradenství se přitom může dotýkat následujících oblastí – hubnutí, DNA metabolické typy, dětská obezita a nadváha, detoxikace, diagnostika těla na speciálním přístroji, diagnostika cév a další.

Ke službám Nutricentra patří výživové poradenství. Jeho součástí je vstupní konzultace, kompletní diagnostika včetně konzultace stravovacích návyků, individuální výživové plány. Ke službám může patřit i společné nakupování nebo doprovod v restauraci a další péče. K dalším hlavním službám patří diagnostika na přístroji InBody 230 a MaxPulse Medicore. Web nabízí přehledný ceník, certifikace, reference. Nutricentrum nabízí kurzy a rekvalifikační semináře pro další výživové specialisty.

Atoda Medical

Atoda Medical je projekt, který se o vaše zdraví a zdraví vaší rodiny postará komplexně. Lze jej nazvat soukromým lékařem, za kterého si sice připlatíte, jeho bonusy však mohou převážit negativa. Atoda Medical nabízí základní programy ve verzích Silver, Gold a Platinum.

Tyto programy jsou určené výhradně pro klienty českých pojišťoven. Pokud však nechcete komplexní péči, můžete si jako samoplátce u Atoda Medical vybrat konkrétní oblast, u které znovu nebudete muset čekat na objednání.

Atoda Medical nabízí řadu lékařských oborů – alergologie a imunologie, cévní chirurgie, dermatologie, dětský lékař, endokrinologie, dětská psychiatrie, kardiologie, psychologie, urologie, sonografie, sexuologie a jiné. Pro to, abyste byli součástí Atoda Medical, je nutné zaplatit si členství. Web Atoda Medical je hezky přehledný a nabízí cenné informace.

Victus

Victus je výživové a psychologické poradenství se sídlem v Náchodě a s pobočkami v Hradci Králové a Olomouci. Výživové poradenství se specializuje na hubnutí pomocí proteinové diety.

Nabízí rady, jak zhubnout, konkrétní proteinovou dietu a také e-shop s proteinovým jídlem, bezlepkovým jídlem nebo hotovým jídlem. Součástí webu jsou recepty, magazín s praktickými informacemi a sekcí pro odborníky pro případnou spolupráci.

Žebříčky TOP produktů na Ecoblogu

Recenze a zkušenosti spokojených uživatelů výživového poradenství

Dietu a výživové poradenství It´s my life jsem využila, když jsem při svém hubnutí potřebovala shodit poslední přebytečné kilogramy, které už nešly samy dolů. Povedlo se, a proto určitě doporučuji.

Zuzana

S výživovým poradenstvím diety It´s my life mám jen samé dobré zkušenosti. Paní z pobočky v Praze mi vždycky hezky všechno vysvětlila a dobře mi poradia. Kila šla krásně dolů.

Helena

Výživoví poradci v Natur House mi pomohli upravit jídelníček tak, že jsem díky tomu zhubla až 10 kilogramů. Vše šlo krásně jednoduše. Navíc to nebylo poprvé, co jsem se na Natur House obrátila. Už před lety mě toto poradenství pomohlo zabojovat s kily navíc. Cítím se skvěle a nejlepší na tom je, že si změny všímá i mé okolí.

Radka

Díky cenným radám Natur House jsem zjistil, že i já mohu jíst mnohem kvalitněji, hubnout a přitom nemusím trpět hlady. Díky metodám Natur House jsem zhubl více jak 18 kilogramů.

Jan

Díky Nutriadaptu jsem zhubl neuvěřitelných 20 kilogramů, které jsem musel do té doby těžce vláčet s sebou. Jsem rád, že jsem se ke konzultaci odhodlal.

Martin

Díky MG coachingu jsem konečně po dlouhé době pochopila, jak své tělo správně vyživit tak, aby dobře fungovalo a aby jsem hubla velice přirozeně. Do této chvíle jsem prakticky jen tápala v tom, co jíst a nejíst a necítila jsem se vůbec dobře.

Aneta

Díky Mydiet jsem zhubla bez stresu a hladovění. Díky tomuto výživovému poradenství jsem se ponořila do principů zdravé a vyvážené stravy a musím říct, že dnes se mi daří jíst o dost lépe než kdykoliv předtím.

Dáša

Pokud chcete zhubnout, ale ne jen na chvíli, nýbrž natrvalo a kompletně překopat dosavadní způsoby vašeho stravování, je výživové poradenství FitBee tím správným řešením. Určitě doporučuji.

Lucie

Atoda medical využívám pro celou moji rodinu. V porovnání s klasickými lékaři, u kterých jsem musela trpět dlouhé čekací doby, je toto neporovnatelné.

Eva

Návštěvu výživového poradenství Victus rozhodně nelituji. Díky jejich proteinové dietě jsem za čtyři měsíce zhubla tolik, co nikdy předtím. Díky nim se opět cítím ve své kůži.

Marie

Nejlepší výživové poradenství


VÝBĚR ECOBLOGU #1

It's My Life

It's My Life je výživové poradenství, jehož pobočky jsou klientům k dispozici po celé České republice – v Praze, Pardubicích, Brně, Ostravě, Opavě a Frýdku-Místku. V tomto případě je však činnost výživového poradenství zde vedlejší – hlavním tahounem této značky je totiž proteinová dieta pro muže a ženy, k níž společnost nabízí své vlastní produkty s originálními recepturami.

Na tomto místě vám chci popsat, jak si vybírám produkty, o kterých pak následně píšu já nebo moje přítelkyně.

Vše začalo na začátku roku 2019.

Jak jsem již napsal v mém příběhu, tak jsem si do své domácnosti začal kupovat ekologické věci, o kterým jsem následně začal psát.

Proto všechny produkty, o kterých se na Ecoblogu dočtete, jsem vyzkoušel buď já nebo moje přítelkyně.

Vše vždy objednáme, vyfotíme, otestujeme a následně o tom sepíšeme svou zkušenost.

Tím pádem se dá říct, že nám to zabírá docela dost času.

Nad každým tématem nějaký čas přemýšlíme, abychom vám ulehčili průzkum a výběr produktu, což vám ušetří mnoho hodin.

Naše porovnání vám umožní rychle a snadno najít ten správný produkt, který splní vaše různorodé požadavky, nebo vás alespoň rychle zorientuje v dané oblasti.

Naším cílem je psát recenze a porovnání tak, aby byly srozumitelné pro každého. 

Chceme vám, našim čtenářům, předat komplexní přehled o našem přístupu k testování a hodnocení výrobků a služeb.

Tím vám umožníme správné rozhodnutí před definitivním nákupem nebo výběrem.

A jak jsme za to všechno placení?

Pokud si nakonec některý z testovaných produktů koupíte, tak mi za tento nákup dostaneme provizi.

Náš postup při tvorbě recenzí a srovnávacích článků:

Když nás zaujme nějaké téma, tak si o něm co nejvíce zjistíme.

Potom provedeme průzkum produktů, které jsou na našem trhu dostupné.

Zjišťujeme, které e-shopy produkty nabízí.

Většinou ze startu objednáme 3 nejlepší produkty a o nich napíšeme recenzi.

Podívejte se na naše recenze zde.

Poté dost často v daném tématu s nákupy pokračujeme a tvoříme srovnávací články.

Podívejte se na naše srovnávací články zde.

A nakonec pravidelně naše články aktualizujeme, aby byly vždy relevantní.

Zdroje

  1. Výživová doporučení: https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BD%C5%BEivov%C3%A1_doporu%C4%8Den%C3%AD
  2. Proteiny: https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADlkovina
  3. Biologická makromolekula: https://cs.wikipedia.org/wiki/Biologick%C3%A1_makromolekula
  4. Bílkoviny ve výživě člověka: https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADlkoviny_ve_v%C3%BD%C5%BEiv%C4%9B_%C4%8Dlov%C4%9Bka
  5. Bílkoviny:http://e-chembook.eu/bilkoviny
Rychlé hodnocení
Datum hodnocení
Hodnocený produkt
Nejlepší výživové poradenství
Celkové hodnocení autora
51star1star1star1star1star
Název produktu
Výživové poradenství v ČR

Podobné články

Zanechte komentář